-->

Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας για αύριο "Μαύρη Παρασκευή" - Τι είναι η black Friday

Kάλεσμα σε όλο τον κόσμο του νομού Ηλείας απευθύνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Νίκος Σιαψάλης, προκειμένου αύριο που ε...


Kάλεσμα σε όλο τον κόσμο του νομού Ηλείας απευθύνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Νίκος Σιαψάλης, προκειμένου αύριο που είναι η Black Friday (Μαύρη Παρασκευή) να επισκεφθούν τα καταστήματα της πόλης για τα ψώνια και την διασκέδασή τους.

"Αύριο Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, είναι για 2η φορά στη πόλη της Αμαλιάδας, η black Friday. Όλα τα καταστήματα της πόλης συμμετέχουν, έχοντας αρκετές προσφορές και μεγάλες εκπτώσεις. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας καλεί όλο τον κόσμο του νομού να έρθει στη πόλη μας, να κάνει τις αγορές του.

Θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες από τα καταστήματα για να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο. Να στηριχθούν τα τοπικά καταστήματα για να βοηθηθούν οι έμποροι στο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει, μια και οι μεσοπρόθεσμες εκπτώσεις δεν πήγαν και πολύ καλά.

Ευελπιστούμε, επομένως, η αυριανή ημέρα να είναι μια μικρή ανάσα για όλους τους συναδέλφους μας, αφού ο μικρομεσαίος και ο επαγγελματίας βρίσκονται σε πολύ δυσχερή θέση".

Τι είναι η black Friday 

Black Friday (Μαύρη Παρασκευή) είναι το ανεπίσημο όνομα της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, ημέρα η οποία έχει θεωρηθεί ως η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών στην χώρα από το 1952.

Οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ανοίγουν πολύ νωρίς, τα τελευταία χρόνια από τις μεταμεσονύκτιες ώρες, και δίνουν μεγάλες προσφορές. Η Black Friday δεν είναι επίσημη αργία, αλλά η Καλιφόρνια και κάποιες άλλες Πολιτείες τηρούν την αργία της "Ημέρας μετά την ημέρα των Ευχαριστιών" για τους υπαλλήλους της Πολιτείας, συνήθως αντί για μια άλλη ομοσπονδιακή αργία, όπως η Ημέρα του Κολόμβου.

Πολλοί εργαζόμενοι εκτός λιανικής και τα σχολεία έχουν αργία και την ημέρα των Ευχαριστιών και την επόμενη, οπότε μαζί με το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί δημιουργείται μια τετραήμερη αργία που αυξάνει τον αριθμό των δυνητικών αγοραστών.

Η Black Friday είναι η ημέρα με τον μεγαλύτερο τζίρο πωλήσεων του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2005[2], αν και ειδήσεις, που εκείνη την εποχή ήταν ανακριβείς, την περιέγραφαν ως τέτοια για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Παρόμοιες ιστορίες επανεμφανίζονται κάθε χρόνο αυτή την εποχή, παρουσιάζοντας αγοραστική υστερία και έλλειψη αποθεμάτων, δημιουργώντας έτσι μια κατάσταση φαύλου κύκλου ανατροφοδότησης της ζήτησης. Το 2014, ο τζίρος της Black Friday έπεσε για πρώτη φορά από την ύφεση του 2008: 50,9 δισ. δολάρια ξοδεύτηκαν εκείνο το τετραήμερο, 11% λιγότερα από το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, η αμερικανική οικονομία δεν ήταν σε ύφεση.

Τα καταστήματα πλέον επεκτείνουν τις προσφορές τους σε ολόκληρους τους μήνες του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, αντί να επικεντρώνονται μόνο στην ημέρα αυτή ή και το Σαββατοκύριακο[5]. Τα πρώτα στοιχεία από τη χρήση του όρου "Black Friday" για την ημέρα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών με εμπορική σημασία υποδηλώνει ότι ο όρος προέρχεται από την Φιλαδέλφεια, όπου χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει την μεγάλη και ενοχλητική για τους πεζούς κυκλοφορία οχημάτων, που σημειωνόταν την ημέρα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών.

Αυτή η χρήση του όρου χρονολογείται τουλάχιστον από το 1961. Περισσότερα από είκοσι χρόνια αργότερα, καθώς η φράση έγινε πιο διαδεδομένη, έγινε δημοφιλής η εξήγηση ότι αυτή η μέρα ήταν το σημείο του έτους κατά το οποίο το λιανεμπόριο αρχίζει να γυρίζει σε κέρδος, δηλαδή στην αμερικάνικη αργκό από "το κόκκινο" (in the red) περνάει "στο μαύρο" (in the black)[6][7][8][9]. Έχουν υπάρξει αναφορές για βία μεταξύ πελατών την ημέρα αυτή.

Από το 2006 έχουν αναφερθεί 7 θάνατοι και 98 τραυματισμοί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι σύνηθες φαινόμενο να στρατοπεδεύουν καταναλωτές έξω από καταστήματα την αργία των Ευχαριστιών, επιχειρώντας να εξασφαλίσουν θέση στην πρώτη γραμμή και έτσι περισσότερες πιθανότητες να βρουν αυτά που θέλουν να αγοράσουν.

Αυτές οι πρακτικές, από κατάληψη λωρίδων έκτακτης ανάγκης και πυρόσβεσης μέχρι και χρήση προπανίου και γεννητριών σε πιο εξεζητημένες περιπτώσεις, δημιουργούν σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια του κοινού, προκαλώντας τουλάχιστον μία πόλη να απαγορεύσει αυτή την πρακτική]. Από τις αρχές του 21ου αιώνα έγιναν προσπάθειες από τους λιανοπωλητές με προέλευση τις Ηνωμένες Πολιτείες να εισαγάγουν την "Black Friday" σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα η πρακτική εισήχθη για πρώτη φορά το 2016

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας για αύριο "Μαύρη Παρασκευή" - Τι είναι η black Friday
Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας για αύριο "Μαύρη Παρασκευή" - Τι είναι η black Friday
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZWr1WAXVWBjYjBTVD4gNhT_fLjEIxeKIH3iEyo4nhW-cufkuptVF4vqW8xHPtuCCEAbyhPzYCvmBwl6PrICrSiKmDUnQLXgPl4qjbFMe3uAWRLWax-34g7R6yo8gZgzJ1bo3Ar9YsVFw/s640/black-3753444_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZWr1WAXVWBjYjBTVD4gNhT_fLjEIxeKIH3iEyo4nhW-cufkuptVF4vqW8xHPtuCCEAbyhPzYCvmBwl6PrICrSiKmDUnQLXgPl4qjbFMe3uAWRLWax-34g7R6yo8gZgzJ1bo3Ar9YsVFw/s72-c/black-3753444_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/11/black-friday_22.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/11/black-friday_22.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy