-->

Α. Νικολακόπουλος: Δακοκτονίες τον Οκτώβριο λίγο πριν τη συγκομιδή!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ  Τ ΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙ...


ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ 
ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΘΕΤΕΙ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΛΙΔΑΣ 
ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 

Οι αγρότες φώναζαν και προειδοποιούσαν 
αλλά ποιος αλήθεια τους άκουγε; 

Τις σοβαρές και μεγάλες ευθύνες που μπορεί και φαίνεται ότι έχει η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, πέρα από τις όποιες άλλες ευθύνες βαρύνουν την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης στον τομέα της δακοκτονίας επισημαίνει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας και μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος. 

Ο ίδιος μάλιστα όπως ανέφερε και κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του στο τελευταίο Δημ. Συμβούλιο, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του ελαιολάδου, είναι διατεθειμένος να διερευνήσει όλα εκείνα τα ζητήματα που προκαλούν ερωτηματικά και αφορούν περισσότερο στον χρόνο και τον τρόπο της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Ο κ. Νικολακόπουλος αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών από τους αγρότες μετά τα προβλήματα και εν τέλει την καταστροφή της φετινής ελαιοπαραγωγής τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν από μια σύντομη και μόνο έρευνα να διαπιστώνεται αυτή η τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή της δακοκτονίας ενώ παράλληλα είναι αμφίβολο αν έχει επιτευχθεί και η απορρόφηση συνολικά διατεθείσα πίστωση από το Υπουργείο για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Τα παραπάνω, έχουν καταγγείλει κατά καιρούς και οι ίδιοι οι ελαιοπαραγωγοί χωρίς όμως ποτέ να εισακούγονται, παρά το γεγονός ότι όπως αποδεικνύεται εκ των προγραμμάτων συμβάσεις με τα συνεργεία εκτέλεσης των δακοκτονιών έχουν υπογραφεί τους μήνες Σεπτέμβριο ή ακόμα και Οκτώβριο, δηλαδή, λίγες μόνο μέρες πριν από την έναρξη της περιόδου συγκομιδής του ελαιοκάρπου!

Με βάση τα ανωτέρω, αλλά και την πληροφόρηση που υπάρχει ότι το ίδιο λάθος ετοιμάζονται να κάνουν και στην νέα ελαιοκομική περίοδο με τις αρχικές διαδικασίες να έχουν ήδη καθυστερήσει ο κ. Νικολακόπουλος ζητά απαντήσεις από την Περιφέρεια στην αποκλειστική αρμοδιότητα της οποίας είναι η δακοκτονία για τα εξής:

• Πότε έγινα οι συβάσεις για την εκτέλεση του προγράμματος;

• Πόσες συμπληρωματικές συμβάσεις έκανε ακολούθως η Περιφέρεια και για ποιο λόγο;

• Με ποιο τρόπο έγινε η δακοκτονία στην Ηλεία και για τι δεν υπήρξε αποτελεσματική προστασία της παραγωγής;

• Καλύφθηκαν όλες οι περιοχές του Νομού από το πρόγραμμα στον χρόνο που έπρεπε;

• Απορροφήθηκε στο σύνολό της η πίστωση που διατέθηκε στην Ηλεία για το συγκεκριμένο έργο;

• Χρησιμοποιήθηκαν τυχόν αδιάθετα ποσά από περασμένες περιόδους για να ενισχυθεί η κάλυψη του προγράμματος εφόσον υπήρχε ανάγκη;

Ο κ. Νικολακόπουλος αναμένεται να στείλει και σχετική επιστολή προς την Δνση Αγροτικής Οικονομίας Ν. Ηλείας με τα προαναφερόμενα ζητώντας και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο στοιχείο κρίνεται χρήσιμο ως προς την διερεύνησή του αλλά και τη δημοσιοποίησή του.

Προσθέτει παράλληλα την ανάγκη και για ένα νέο μοντέλο εφαρμογής του προγράμματος αφού η εμπειρία και το παρελθόν έδειξαν ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς με τον τρόπο της υλοποίησης του.

Εξ άλλου, το πρόγραμμα σήμερα, ελάχιστα προστατεύει την ελιά αν και αυτός είναι ο σκοπός του, αφού η καθυστέρησή του από τη γραφειοκρατία και τις πολύπλοκες διαδικασίες, αλλά και η κατά καιρούς ελλιπής χρηματοδότησή του το καθιστά επί της ουσίας ανενεργό και χωρίς πια καμία σημασία στον χρόνο που εφαρμόζεται.

Όσον αφορά στα προβλήματα από την φετινή ζημιά στην ελαιοκαλλιέργεια, πρέπει να συνεκτιμηθούν με τον αντίκτυπο που ήδη έχουν στην τοπική και όχι μόνο οικονομία αλλά και τις περαιτέρω επιπτώσεις στην αγορά μας, οι οποίες αναμένεται δυσμενείς και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση οφείλει να «ανοίξει έναν δρόμο» αποζημιώσεων για τους ελαιοπαραγωγούς. Σε πρώτη φάση αυτό θα πρέπει να κάνει ο ΕΛΓΑ αλλά και στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει από τον Ασφαλιστικό Οργανισμό είναι επιτακτικό να διεκδικηθεί οικονομική ενίσχυση από την Ε.Ε. με ειδικό καθεστώς.

Έχοντας ως δεδομένο ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιπες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας μας και ακόμη από την ίδια ασθένεια και με τα ίδια δυσάρεστα αποτελέσματα έχει «κτυπηθεί» και η παραγωγή της Ιταλίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος, με διαδικασία χορήγησης έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Α. Νικολακόπουλος: Δακοκτονίες τον Οκτώβριο λίγο πριν τη συγκομιδή!
Α. Νικολακόπουλος: Δακοκτονίες τον Οκτώβριο λίγο πριν τη συγκομιδή!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKIXKgkk1GwNcE0upLu0uCnqNFP-pDaNE9HsX9FK1RIdRxeJYD4CJTLY8rtekHRur-wWsbHyYEwm2bpAf0wmZZm-nHSI3bQvpsvKi4Emm_wasV7vLzyoiiN2ZdqqgpYCnlQL11NlnFY30/s640/P1150551.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKIXKgkk1GwNcE0upLu0uCnqNFP-pDaNE9HsX9FK1RIdRxeJYD4CJTLY8rtekHRur-wWsbHyYEwm2bpAf0wmZZm-nHSI3bQvpsvKi4Emm_wasV7vLzyoiiN2ZdqqgpYCnlQL11NlnFY30/s72-c/P1150551.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_132.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_132.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy