-->

Αν κάποιος σου ζητήσει να επιλέξεις, να επιλέγεις πάντα εσένα

Μπορεί να έχουμε τη μεγαλύτερη καρδιά, ικανή να αγαπήσει τρελά και άνευ όρων. Μπορεί να πιστεύουμε στον ρομαντισμό, να τον επιζητούμε. Κ...


Μπορεί να έχουμε τη μεγαλύτερη καρδιά, ικανή να αγαπήσει τρελά και άνευ όρων. Μπορεί να πιστεύουμε στον ρομαντισμό, να τον επιζητούμε. Και πάντα πιστεύω ότι πρέπει να ερωτευόμαστε βαθιά, γρήγορα και χωρίς φόβο για το πού θα προσγειωθούμε.

Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε εμάς: Κι αν όλο αυτό τον καιρό το καλύτερο άτομο το οποίο θα μπορούσαμε να ερωτευθούμε είναι ο εαυτός μας; Η αγάπη για τον εαυτό μας δεν είναι μια μόδα που ήρθε και θα φύγει. Οι άνθρωποι που την αντιλαμβάνονται έτσι έχουν χάσει μάλλον κάτι πολύ κρίσιμο.

Η αγάπη για τον εαυτό μας είναι απαραίτητη, επειδή μας δίνει τα εργαλεία για να επιβιώσουμε σε αυτή τη ζωή. Και είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας. Δεν χρειάζεται να εξαρτόμαστε από κανένα άλλο για να δώσουμε στον εαυτό μας αξία. Εμείς κρατάμε όλη τη δύναμη και σε έναν κόσμο που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό συναίσθημα. Φυσικά, είναι ευκολότερο στη θεωρία. Είναι όμορφο πράγμα να θέλουμε να κάνουμε πράγματα για άλλους, να τους επιλέγουμε.

Η ανιδιοτέλεια έχει τη θέση της στη ζωή μας φυσικά. Και ιδανικά, μπορούμε να μάθουμε να την εξισορροπούμε. Κάποιες φορές να επιλέγουμε τους άλλους. Άλλες φορές να επιλέγουμε τον εαυτό μας. Αλλά τι γίνεται αν κάποιος μας βάλει σε μια θέση όπου συνεχώς «δουλεύουμε» γι’ αυτόν και δεν υπάρχει καμία αμοιβαιότητα; Αυτό δεν είναι αγάπη. Δεν είναι υγιές, ούτε και αποτελεί μέρος κάποιας συνταγής για την ευτυχία.

Το μόνο που κάνει είναι να συσσωρεύει την πικρία και μια ψευδή ιδέα ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί. Κι αν αντιληφθούμε ότι τελικά ξοδεύουμε πολύ χρόνο προσπαθώντας να πείσουμε τους άλλους ότι αξίζουμε; Ότι κάνουμε τα πάντα, για να βεβαιωθούμε ότι συνεχίζουμε να είμαστε αποδεκτοί από αυτούς; Αυτό αργά ή γρήγορα θα μας πνίξει και είναι βέβαιο.

Αν γίνει γρήγορα, μπορεί και να βγούμε δυνατότεροι. Αν γίνει αργά, θα έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο και αυτό θα μας καταρρακώσει ακόμα περισσότερο. Αυτή δεν είναι η ζωή που επιζητάμε να δημιουργήσουμε. Δεν είναι η οπτική που θέλουμε να έχουμε.

Επιλέγω τον εαυτό μου. Επιλέγω τον εαυτό μου επειδή είμαι το μόνο άτομο για το οποίο εγγυώμαι ότι θα κάνει τη δουλειά σωστά. Επιλέγω τον εαυτό μου σε όλες εκείνες τις φορές που κάποιος με έθεσε ως επιλογή, όχι ως προτεραιότητα.

Επιλέγω τον εαυτό μου ώστε όταν κάτι εκπληκτικό έρθει, να έχω αγαπήσει ήδη τον εαυτό μου και να μπορώ να προσφέρω και στον άλλο. Οι σχέσεις προϋποθέτουν δούναι και λαβείν. Αν κάποιος σας ραγίσει την καρδιά, μην εγκαταλείπετε την αγάπη.

Μην αποκλείσετε οποιαδήποτε μελλοντική ευκαιρία. Όμως, επιλέξτε τον εαυτό σας. Μάθετε ότι όλα αυτά μπορούν να συνυπάρχουν. Μπορείτε να είστε ρομαντικοί και παράλληλα να ξέρετε ότι τα συναισθήματά σας είναι σημαντικά. Επειδή αξίζετε. Ακόμα κι αν κάποιος σας παγιδεύσει στο να σκεφτείτε το αντίθετο. Αξίζετε.

 Ari Eastman

  enallaktikidrasi.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αν κάποιος σου ζητήσει να επιλέξεις, να επιλέγεις πάντα εσένα
Αν κάποιος σου ζητήσει να επιλέξεις, να επιλέγεις πάντα εσένα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimPYfmxuC8AF_OCa6cOH7gpltShm2AlWKVu8omPpEnQodTvLAtfpwaAQ92LpUfHwBuS3CI77A8h2FJ10DIvHz5zVI5K38x8bm6vFTlfp11-WwahM3ibES_dOVr_SHPJ42XuFhwiALaPrI/s640/kapoios-zitisei-epilexeis-epilegeis-panta-esena-750x400.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimPYfmxuC8AF_OCa6cOH7gpltShm2AlWKVu8omPpEnQodTvLAtfpwaAQ92LpUfHwBuS3CI77A8h2FJ10DIvHz5zVI5K38x8bm6vFTlfp11-WwahM3ibES_dOVr_SHPJ42XuFhwiALaPrI/s72-c/kapoios-zitisei-epilexeis-epilegeis-panta-esena-750x400.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_240.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_240.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy