-->

Λαική Συσπείρωση Πύργου: Για ακόμα μια φορά κρυβόμαστε πίσω από το δέντρο...

Το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Πύργου γίνεται μεγάλη κουβέντα γύρω από το λιμένα Κατακώλου. Το Σεπτέμβρη είχαμε τις φιέστες της Κυβέρνησ...


Το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Πύργου γίνεται μεγάλη κουβέντα γύρω από το λιμένα Κατακώλου. Το Σεπτέμβρη είχαμε τις φιέστες της Κυβέρνησης και του Δημάρχου για την ονομασία του λιμανιού.

Τώρα έχουμε την κουβέντα γύρω από τα τεκταινόμενα στο λιμενικό ταμείο, την ασφάλεια του λιμανιού, τα κρουαζιερόπλοια που δεν έρχονται για το 2019, τους υδρογονάνθρακές και μια σειρά άλλων γεγονότων που αφορούν την συνολική λειτουργία του λιμανιού.

Μαζί με όλα αυτά βλέπουμε και μια έντονη προσπάθεια από πολλούς που θέλουν να κρύψουν την ουσία του προβλήματος που είναι η προσπάθεια πλήρους ιδιωτικοποίησης και του Λιμένα Κατακώλου αλλά και για όλα τα άλλα λιμάνια στη Χώρα μας.

Ως συνήθως δηλαδή προσπαθούν να κρύψουν το πραγματικό πρόβλημα για να παραμείνει στο απυρόβλητο η πολιτική που και οι ίδιοι στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Γιατί η πραγματικότητα είναι ότι για όλα αυτά που κουβεντιάζουμε για το Λιμάνι Κατακώλου έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τη στρατηγική της ΕΕ για την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στο πούλημα της λαϊκής περιουσίας.

Μεταξύ των φιλέτων που “χαρίζει” στους επιχειρηματίες είναι τα λιμάνια της χώρας. Αυτός είναι ο ρόλος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων να ιδιωτικοποιεί την κρατική περιουσία για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Ξεκίνησαν με τον Πειραιά, συνέχισαν με τη Θεσσαλονίκη και τώρα σειρά πήραν τα υπόλοιπα λιμάνια. Δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για την ασφάλεια των Λιμανιών. Αυτό που τους απασχολεί είναι το πώς θα τα ξεπουλήσουν χωρίς να υπάρχει αντίδραση από τον κόσμο.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση αυτά τα 8 χρόνια παρουσίας μας στα δημοτικά έδρανα έχουμε τονίσει ότι θέλουμε το Λιμάνι Κατακώλου λαϊκή περιουσία που θα συμβάλει στην βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας.

Για αυτό έχουμε προτείνει την άμεση διασύνδεση του με τον αγροτικό τομέα του νομού μας (άλλωστε για αυτό κατασκευάστηκε). Να πραγματοποιηθούν δηλαδή έργα τα οποία θα μπορούν να του εξασφαλίζουν και εμπορική χρήση εκτός από την τουριστική.

Για να μπορέσει να προχωρήσει ένας τέτοιος σχεδιασμός θα πρέπει τα λιμάνια να είναι στην ευθύνη και αρμοδιότητα του κράτους. Να μην διοικούνται από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), τα οποία διορίζονται από την εκάστοτε δημοτική αρχή.

Και τις ΔΥΟ φορές σαν παράταξη δεν ψηφίσαμε την πρόταση για ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου γιατί είμαστε αντίθετοι στο καθεστώς λειτουργίας του. Για τον ίδιο λόγο καταψηφίσαμε και ΟΛΟΥΣ τους προϋπολογισμούς και απολογισμούς που ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όσον αφορά τις επισημάνσεις για την λειτουργία του Λιμενικού ταμείου του Γ.Γ του δήμου Πύργου περιμένουμε άμεσα από τις αρμόδιες αρχές το πόρισμα.

Δεν έχουμε όμως την αυταπάτη ότι η διαφθορά μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα σε αυτό το σάπιο σύστημα. Τελειώνοντας θέλουμε να επισημάνουμε για ακόμα μια φορά ότι όλες οι παραπάνω εξελίξεις αναδεικνύουν την πρόταση μας.

Το λιμάνι Κατακώλου, όλα τα λιμάνια, οι υποδομές της χώρας, μπορούν να γίνουν μοχλός πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας για τους εργάτες και τις λαϊκές οικογένειες, με μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, μόνο όταν η αξιοποίησή τους δεν γίνεται για τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, αλλά όταν υποταχθούν σε ένα επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό με κριτήριο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Λαική Συσπείρωση Πύργου: Για ακόμα μια φορά κρυβόμαστε πίσω από το δέντρο...
Λαική Συσπείρωση Πύργου: Για ακόμα μια φορά κρυβόμαστε πίσω από το δέντρο...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZx-c7hK63iNo_xxD-PJNKdN2O2tb-Au0ER0EFTOlsKCvFBvcPY6DHINH8ff9AMDNV4EHq0e4ptDhuvBxqGfqEX2iPzEa1TedXpPfp_FQDGNSY_2Cr8NL_COd2LPKuF3OokUE1iSRKPIA/s640/%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%259B%25CE%259F2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZx-c7hK63iNo_xxD-PJNKdN2O2tb-Au0ER0EFTOlsKCvFBvcPY6DHINH8ff9AMDNV4EHq0e4ptDhuvBxqGfqEX2iPzEa1TedXpPfp_FQDGNSY_2Cr8NL_COd2LPKuF3OokUE1iSRKPIA/s72-c/%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%259B%25CE%259F2.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_243.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_243.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy