-->

Κυβερνητικός "οδικός χάρτης" έως τον Φεβρουάριο- Το βλέμμα σε κάλπες τον Μάιο

Της Νίκης Ζορμπά Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο οδικός προεκλογικός χάρτης του ΣΥΡΙΖΑ , όπως τουλάχιστον τον έχει χαράξει το κυβερνών κό...


Της Νίκης Ζορμπά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο οδικός προεκλογικός χάρτης του ΣΥΡΙΖΑ , όπως τουλάχιστον τον έχει χαράξει το κυβερνών κόμμα έως και το λυκαυγές του 2019. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και ( εάν οι εξελίξεις είναι ευθύγραμμες) ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαράξει έναν ξεκάθαρο χάρτη που θα "βγάλει" τη συγκυβέρνηση έως το τέλος Φεβρουαρίου ( χρονικά εκεί δηλαδή όπου αναμένεται να έρθει και η συμφωνία των Πρεσπών για κύρωση στην ελληνική βουλή). Το τέλος του Φεβρουαρίου θεωρείται "ορόσημο" , καθώς τότε υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Νομοθέτηση

Η αρχή του κατά Τσίπρα προεκλογικού πλάνου, είναι η κατάθεση τις επόμενες ημέρες, της μείωσης εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και η επιστροφή των αναδρομικών σε δικηγόρους, ενστόλους, γιατρών ΕΣΥ κλπ. Πρόκειται για την "αυλαία" των φιλολαϊκών νομοθετημάτων με τα οποία σκοπεύει ο Α. Τσίπρας να επιδιώξει την αναστροφή της εξαιρετικά κακής δημοσκοπικής εικόνας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τον έχει παγιώσει εδώ και μήνες στη δεύτερη θέση.

Έως το τέλος Ιανουαρίου, σκοπεύει η Κυβέρνηση – Θεσμών επιτρεπόντων- να έχει ολοκληρώσει τη νομοθέτηση του συνόλου του πακέτου ελαφρύνσεων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ. Στο μεσοδιάστημα, θα έχει ολοκληρωθεί και το "θρίλερ" με το θέμα της περικοπής των συντάξεων, για το οποίο κυβερνητικά και κομματικά στελέχη προεξοφλούν ότι θα έχει θετική κατάληξη.

Συνταγματική Αναθεώρηση

Οι αλλαγές που προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας στο Σύνταγμα, αναμένεται να σηκώσουν πολλή σκόνη, προϊουσών των ημερών και όταν θα βρεθούν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ κοινοβουλευτικά ,στο "μικροσκόπιο" της αντιπολίτευσης. Και μόνον της αντιπολίτευσης, καθώς όσα διακινούνται περί "ρήγματος" στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με αφορμή θέσεις που έχει διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον "διακριτό ρόλο" στις σχέσεις Εκκλησίας- Κράτους , σύμφωνα με συνομιλητές του Α. Τσίπρα δεν είναι παρά …ευσεβείς πόθοι όσων ποντάρουν ακόμη σε πρόωρη διάλυση της συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. (Άλλωστε παρά τις εντάσεις στις σχέσεις των δύο εταίρων, η συγκολλητική ουσία των δύο κομμάτων είναι τέτοιας… ισχύος που τουλάχιστον έως την έλευση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, δεν φαίνεται ικανό να τους "χωρίζει" τίποτε".

Οι πολιτικές προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ πάντως μέσω της Συνταγματικής Αναθεώρησης, είναι ξεκάθαρες: Με "παραγάδι" θεωρητικά προοδευτικές θέσεις που διατυπώνονται στις προτάσεις του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να σύρει στην ατζέντα του καταρχήν κόμματα με τα οποία θεωρητικώς "ψαρεύει" (πλέον) από την ίδια δεξαμενή, αυτή της σοσιαλδημοκρατίας, ήτοι το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι. Στόχος δεύτερος είναι, να "παγιδεύσει" τη Ν.Δ στην εν λόγω συζήτηση – παρά την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- να αποδεχθεί και την πρόταση Μοσχάτου και Χαρ. Τρικούπη με αιχμή το άρθρο "16" που θα άνοιγε τον δρόμο στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων- με κύριο στόχο τα οφέλη που θα προσποριστεί ο πρωθυπουργός, με την αλλαγή του άρθρου 86 που αφορά τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Άλλωστε το "πολιτικό ένδυμα" για τις αντιδράσεις Ν.Δ –ΚΙΝΑΛ στην πρωτοβουλία Τσίπρα για Συνταγματική Αναθεώρηση λίγους μήνες προ εκλογών, ήταν έτοιμο από το Μαξίμου ήδη από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η συνολική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ αρνείται να συμμετάσχει στον διάλογο γιατί δεν θέλει την αλλαγή του άρθρου 86 ήταν η απευθείας μομφή που απήυθυνε το Μαξίμου στον κ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ ανταπάντησε άμεσα, λέγοντας χονδρικώς : Αδύνατο να ευσταθούν οι στρεψοδικίες του Μαξίμου για τη θέση μας σχετικά με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών αφού πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης , ως βουλευτής το 2006, έλαβε πρωτοβουλία για την κατάργησή του.

Διώξεις

Σε ό,τι αφορά τις διαρροές περί σύστασης προανακριτικής Επιτροπής για την Υγεία, από το κόμμα κρατούν χαρτιά και στόματα σφαλιστά. Το στίγμα πάντως που δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση, το έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Σε συνέντευξή του (ΑΠΕ), ανέφερε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί δημιουργίας φάμπρικας διώξεων από την Κυβέρνηση: Εντάξει και ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου για σκευωρίες και φάμπρικες διώξεων μιλούσαν, επομένως αυτό δεν λέει τίποτα. Εγώ δεν πρόκειται ούτε να προκαταβάλλω, ούτε να προεξοφλήσω τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής ή τις ενέργειες της δικαιοσύνης.

Το σίγουρο όμως είναι ότι σκάνδαλα στην Υγεία υπήρξαν και μάλιστα πολλών εκατομμυρίων. Όπως υπήρξαν σκάνδαλα στα δημόσια έργα, στα εξοπλιστικά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. "Αυτό το παραδέχονται όλοι και αφού το παραδέχονται έπεται αναγκαστικά ότι κάποιοι εμπλέκονται σε αυτά. Δεν μπορεί να υπήρξαν σκάνδαλα χωρίς υπαίτιους, χωρίς αυτουργούς και συνεργούς. Αυτό λοιπόν στο οποίο οφείλουμε να στοχεύουμε ως Πολιτεία, ως κοινοβουλευτική και δικαστική λειτουργία είναι η αποκάλυψη των σκανδάλων και η τιμωρία των ενόχων. Διότι αυτό είναι πλέον μαζικό λαϊκό αίτημα μετά την περιπέτεια της κρίσης, της χρεοκοπίας και των μνημονίων.

Εκεί λοιπόν στη ΝΔ και στο ΚΙΝΑΛ, αντί να μιλάνε για σκευωρίες θα ήταν καλύτερα να έκαναν μια αυτοκριτική και να ζητούσαν μια συγγνώμη για τον πολιτικό και ηθικό εκφυλισμό τους". Διευκρινίζοντας ωστόσο: "Εγώ δεν πρόκειται ούτε να προκαταβάλλω, ούτε να προεξοφλήσω τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής ή τις ενέργειες της δικαιοσύνης. Το σίγουρο όμως είναι ότι σκάνδαλα στην Υγεία υπήρξαν και μάλιστα πολλών εκατομμυρίων".

  capital.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Κυβερνητικός "οδικός χάρτης" έως τον Φεβρουάριο- Το βλέμμα σε κάλπες τον Μάιο
Κυβερνητικός "οδικός χάρτης" έως τον Φεβρουάριο- Το βλέμμα σε κάλπες τον Μάιο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhT5o5B4HF7w-u7hSV4DDaqCPi8gOWD98u44Butij-i-IBSwHokLFr4PK-lJAvbRsjHe2TRJRUg6UYdigCKT6ILJjhhJxLnYQQthXLaNjQl5rW7IpFPpWtzNOAsLWt4Np3MZz2LCLob8QM/s640/AAwRZbg.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhT5o5B4HF7w-u7hSV4DDaqCPi8gOWD98u44Butij-i-IBSwHokLFr4PK-lJAvbRsjHe2TRJRUg6UYdigCKT6ILJjhhJxLnYQQthXLaNjQl5rW7IpFPpWtzNOAsLWt4Np3MZz2LCLob8QM/s72-c/AAwRZbg.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_35.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_35.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy