-->

Λεωνίδας Βαρουξής: "Από το παρασκήνιο πολεμούν την διοίκηση κι εμένα προσωπικά" - Τι είπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου

* Λεωνίδας Βαρουξής: "Είναι το τελευταίο περιστατικό που υπέστη για χάρη του λιμανιού".  * Η κοινωνία θα κρίνει το έργο μο...


* Λεωνίδας Βαρουξής: "Είναι το τελευταίο περιστατικό που υπέστη για χάρη του λιμανιού". 

* Η κοινωνία θα κρίνει το έργο μου..." 

Με θέμα «Λιμάνι Κατακόλου – στόχοι και προβλήματα», δόθηκε σήμερα το μεσημέρι η πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Λεωνίδα Βαρουξή και του Αντιπροέδρου Σάκη Αντωνόπουλου.

Η συνέντευξη, διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες και ο κος Βαρουξής ανέλυσε με σαφήνεια όλα όσα έχουν γίνει στο Κατάκολο τα τελευταία τέσσερα χρόνια που έχει αναλάβει την διοίκηση, χωρίς να κάνει απολύτως καμία προσπάθεια να κρύψει και τα μεγάλα προβλήματα που ακόμη υπάρχουν. 

Με σύνθημα, "Το Λιμάνι μας ενώνει", ο κος Βαρουξής αναφέρθηκε και στη βοήθεια όλων όσων έχει ζητηθεί και δοθεί, ενώ τόνισε ότι από την αρχή της θητείας του υπήρξαν υψηλοί στόχοι.

"Δεν υπάρχουν κόμματα, δεν υπάρχει τίποτα, υπάρχει μόνο ένα λιμάνι που έχει χαρακτηριστεί εθνικό". 

Καυτηρίασε την απουσία των φορέων του Πύργου, λέγοντας ότι, "κανείς δεν έφερε πρόταση. Η μικροπολιτική νίκησε την συστράτευση για το καλό του λιμανιού και του τόπου".

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην απουσία υπαλλήλων με αποτέλεσμα τόσο ο ίδιος όσο και ο αντιπρόεδρος να έχουν επιφορτιστεί τα πάντα, για να μπορεί το Λιμενικό Ταμείο να λειτουργήσει. "Όταν αναλάβαμε δεν υπήρχαν υπάλληλοι. Βρήκαμε μόνο έναν εργάτη".
Και απεύθυνε έκκληση στους βουλευτές να βοηθήσουν για την άμεση πρόληψη υπαλλήλων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο υδατοδρόμιο και στις προσπάθειες που το Λιμενικό Ταμείο κάνει προκειμένου να δημιουργηθεί αυτή η σπουδαία υποδομή στο Κατάκολο, τονίζοντας ότι δεν αφορά μόνο την τουριστική κίνηση αλλά και τη βοήθεια που τα υδροπλάνα μπορούν να προσφέρουν στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές. "Βάλαμε τις βάσεις για να φτιαχτεί η περιβαλλοντική μελέτη. Τελειώνουμε, για να κατατεθεί ο φάκελος".

Αναφερόμενος σε 'επιθέσεις' που δέχεται η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου είπε ότι, "με πνίγει δίκαιη οργή. Από το παρασκήνιο πολεμούν την διοίκηση κι εμένα προσωπικά", ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι, "η κοινωνία θα κρίνει το έργο μου".

Ο κος Βαρουξής έδειξε σε γιγαντοοθόνη την ανάπλαση του Κατακόλου, αναφέροντας ότι υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση και ότι σε ένα μήνα περίπου, θα βγει η προκήρυξη του έργου.

Τέσσερα ερωτήματα έθεσε το newsgf.net, στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου:

1. Αν υπάρχει πλέον καλή συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου με την δημοτική αρχή,
2. Εάν θα δώσουν κιόσκι, όπως έχουν ζητήσει οι ταξιτζήδες της Αμαλιάδας,
3. Πως αντιμετωπίζει η διοίκηση τις προσπάθειες της Πάτρας να πάρει κρουαζιέρα,
3. Εάν έχει το κουράγιο να συνεχίσει τις προσπάθειές του με δεδομένου ότι από την αρχή της θητείας του μέχρι σήμερα έχει δεχτεί πολλές 'επιθέσεις'.

Σε ότι αφορά το πρώτο ερώτημα, απάντησε πως το πρόβλημα δεν είναι με την δημοτική αρχή αλλά με τις υπηρεσίες του δήμου οι οποίες δυσλειτουργούν.
Σε ότι αφορά το κιόσκι για την Ήλιδα, ανέφερε ότι, "θα το δούμε. Στόχος μας είναι πρώτα να φτιάξουμε το προϊόν και μετά να το πουλήσουμε".
Στο τρίτο ερώτημα απάντησε ότι δεν θα υπάρξει κρουαζιέρα στην Πάτρα. "Το πολεμάει με ειλικρίνεια", τόνισε εκτός των άλλων. "Δεν είναι φόβος η Πάτρα".
Τέλος στο τέταρτο ερώτημα, είπε πως από τη στιγμή που έχει παράσχει έργο θα συνεχίσει. "Έχω δρομολογήσει ένα μεγάλο project για όλη την περιοχή, αν με αφήσουν".

Παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, "Όραμα Δημιουργίας", Γιάννης Αργυρόπουλος, αναφέρθηκε στο πρόσφατο υπόμνημα του Γενικού Γραμματέα του δήμου Πύργου κου Αντύπα, τονίζοντας πως κατά την δική του εκτίμηση υπάρχει θέμα στις σχέσεις συνεργασίας δημοτικής και Λιμενικού Ταμείου.
Επίσης ο ίδιος έθεσε το ερώτημα, αν ισχύουν οι επισημάνσεις του Γενικού Γραμματέα και πόσο σοβαρές είναι για την λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου.

Απαντώντας ο κος Βαρουξής ανέφερε ότι εντός της εβδομάδας θα δοθεί σε όλους πολυσέλιδο υπόμνημα της διοίκησης που απαντάει σε όλα τα ζητήματα που έθεσε ο κος Αντύπας.
"Δεν θα κάνω το λάθος ν' απαντήσω δημοσίως, αφού ο κος Αντύπας δεν έκανε συνέντευξη Τύπου".

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Σάκης Αντωνόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα 'ασφάλεια του λιμανιού', στα προβλήματα που υπάρχουν και στις συντονισμένες κινήσεις που έχουν γίνει για την επίλυσή τους".


VIDEO:


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ 

"Ο σκοπός μου ήταν να προσπαθήσω να φέρω μια ηρεμία στον τυφώνα της ανωμαλίας που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό. Θα συνεχίσω να πορεύομαι με κλάδο ελαίας και με πιστεύω μου ότι 'το λιμάνι μας ενώνει'.

Αν υπάρχει αληθινή προσέγγιση ότι το καλό του τόπου μας είναι πάνω από τα πιστεύω, τις επιθυμίες και τα συμφέροντα, υπάρχει χρόνος για να συζητήσουμε με τον οποιονδήποτε. Δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Εξήγησα όλα τα πράγματα ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις και προειδοποίησα πως σε ότι λέγεται ή ακούγεται θα απαντήσουμε με ένα υπόμνημα. Ούτε καταγγελίες, ούτε διώξεις κλπ, έτσι ώστε οι αρμόδιες αρχές να έχουν μια αμφίδρομη ενημέρωση, μια πλήρη ενημέρωση και από 'κει και πέρα να κρίνουν ποιο είναι το σωστό, ποιο είναι και το λάθος".

Σε ερώτηση του newsgf.net ότι η έγγραφη καταγγελία προέρχεται από στενό συνεργάτη του δημάρχου Πύργου, ο οποίος δήμαρχος τον τοποθέτησε στο Λιμενικό Ταμείο, ο κος Βαρουξής απάντησε ότι, "ο κος Αντύπας είναι ένας εξαίρετος νομικός. Ξέρω γιατί το έκανε, αλλά δεν μπορώ να το πω δημοσίως. Ενώ μέχρι τώρα έχει δοθεί η εντύπωση ότι ξεκίνησε μια επίθεση, εγώ το βλέπω περισσότερο ως διαχείριση κάποιων προβλημάτων που υπάρχουν και δεν αγγίζουν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο".

ΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ 


"Ασφάλεια υπάρχει στο λιμάνι μας, δεν είναι όμως αυτή που πρέπει να υπάρχει. Υπάρχουν πολλά κενά ακόμα.

Είναι τα προβλήματα που ανέφερα στην δευτερολογία μου. Θέλουμε κάποιες συμπληρωματικές πράξεις από το Λιμεναρχείο του Κατακόλου, αλλά χρονίζουν.

Τα έχουμε θέση υπόψη του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και πιστεύω ότι σύντομα θα λυθούν τα προβλήματα".


ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ:

* Ήταν τόσο το... ενδιαφέρον των υποψηφίων δημάρχων του Πύργου για το Λιμάνι του Κατακόλου που έλαμψαν δια της απουσίας τους, παρά την πρόσκληση που είχαν δεχθεί προκειμένου να παρευρεθούν. Μάλιστα ένας εξ' αυτών εθεάθη να ... πίνει καφέ στην απέναντι καφετέρια από το κτήριο της πρώην Νομαρχίας!
Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν μόνο ο Γιάννης Αργυρόπουλος, η Άβα Βαγγελάκου και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου, Ανδρέας Σκαρτσιάρης.

* Επίσης έλαμψαν δια της απουσίας τους διάφοροι 'παράγοντες' και του Κατακόλου οι οποίοι όμως το προηγούμενο χρονικό διάστημα ασκούσαν κριτική, ενώ σήμερα δεν παρευρέθηκαν για να ακούσουν και να θέσουν τυχόν ερωτήματά τους.
Ονόματα [προς το παρόν] δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε!!!

* Πολύ κόσμος παρευρέθηκε στη σημερινή συνέντευξη της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, κυρίως απλοί πολίτες που αγωνιούν για το λιμάνι και το μέλλον του.

* Η ανάπλαση του Κατακόλου, όπως παρουσιάστηκε σε γιγαντοοθόνη προκάλεσε τον θαυμασμό των παρευρισκομένων.

* Ιδιαίτερα προσεχτικός ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Λεωνίδας Βαρουξής, προσπαθώντας να "μη ρίξει λάδι στη φωτιά", με αφορμή τις 'επιθέσεις' που έχει δεχτεί. Καθόλου τυχαία που επανειλημμένα ανέφερε ότι, "Το Λιμάνι πρέπει να μας ενώνει".


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Λεωνίδας Βαρουξής,
με τον Αντιπρόεδρο, Σάκη Αντωνόπουλο

Τον Δήμο Ήλιδας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ανδρέας Νικολακόπουλος

Η σύζυγος του Λεωνίδα Βαρουξή, Σοφία, παρακολουθεί με ενδιαφέρον

Παρών στη συνέντευξη ο αδελφός του Λεωνίδα Βαρουξή, Κώστας,
Δ/νων Σύμβουλος της ΟΡΤ TV & ΟΡΤ FM

Μια παλιά καραβάνα της δημοσιογραφίας. Ο Θανάσης Σπυρόπουλος,
για πολλά χρόνια αρχισυντάκτης της εφημ. "Πατρίς"

Ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Άγγελος Αγγελόπουλος

Ο Λεωνίδας Βαρουξής εξηγεί τα έργα που θα γίνουν στο Κατάκολο









COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Λεωνίδας Βαρουξής: "Από το παρασκήνιο πολεμούν την διοίκηση κι εμένα προσωπικά" - Τι είπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου
Λεωνίδας Βαρουξής: "Από το παρασκήνιο πολεμούν την διοίκηση κι εμένα προσωπικά" - Τι είπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrcF77eTgltA50T9ZevTx9gXES4USk4egriu6-yYHsk9ronk-bkrES1ebF1noSpg5Z1W0poHpMGafmTHhO7E7ANGUJKf9cQP3gLWdplzNTNKypLlsvRIEOg2kwfuY0GWuj4Q01LCUZdv0/s640/P1150517.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrcF77eTgltA50T9ZevTx9gXES4USk4egriu6-yYHsk9ronk-bkrES1ebF1noSpg5Z1W0poHpMGafmTHhO7E7ANGUJKf9cQP3gLWdplzNTNKypLlsvRIEOg2kwfuY0GWuj4Q01LCUZdv0/s72-c/P1150517.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_384.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_384.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy