-->

ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας – Η Προστασία του Περιβάλλοντος Βασικός Άξονας της Πολιτικής μας

Δημήτριος Κουρέλης  Υπεύθυνος Διαχείρισης και Προστασίας Φυσικού Περιβάλλοντος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας  Η Νέα Δηµοκρατία έχει σχέδιο για...


Δημήτριος Κουρέλης 
Υπεύθυνος Διαχείρισης και Προστασίας Φυσικού Περιβάλλοντος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας 

Η Νέα Δηµοκρατία έχει σχέδιο για αυτό το οποίο αποκαλούµε βιώσιµη ανάπτυξη. Για να επιτύχουμε την βιώσιμη ανάπτυξη δεν αρκεί µόνο η κεντρική πολιτική κατεύθυνση. Χρειάζονται ενηµερωµένοι και ευαισθητοποιηµένοι πολίτες που θα αναγνωρίσουν ότι ο σεβασµός στο περιβάλλον δεν είναι µόνο µια αφηρηµένη υποχρέωση απέναντι στις επόµενες γενεές, αλλά και µια ευκαιρία σήµερα να κάνουµε τη ζωή µας καλύτερη.

Ο µεγάλος πλούτος µας, το φυσικό µας περιβάλλον πρέπει να προστατευθεί καλύτερα µέσα από έναν ανασχεδιασµό του νομοθετικού πλαισίου. Έχουµε για παράδειγμα προστατευόµενες περιοχές που στην ουσία είναι προστατευόµενες µόνο στα χαρτιά. Οι φορείς διαχείρισης πρακτικά δεν λειτουργούν, πόροι δεν υπάρχουν.

Πρέπει να αξιοποιήσουµε καλύτερα τις προστατευόµενες περιοχές και τα έσοδα που αυτές µπορούν να αποδώσουν. Υπόδειγµα για τέτοιου είδους διαχείριση είναι ο Εθνικός Δρυµός Σαµαριάς, έργο του Κωνσταντίου Μητσοτάκη, στη δεκαετία του ’60.

Επιπρόσθετα η αξιοποίηση του δασικού πλούτου πρέπει να γίνεται με νοµικά και θεσµικά εργαλεία τέτοια που να επιτρέπουν την ορθολογική διαχείριση και προστασία του. Το πλαίσιο συνεργασίας µεταξύ της δασικής υπηρεσίας και της πυροσβεστικής πρέπει να αναπροσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα.

Ένα λειτουργικό πλαίσιο δασικής πολιτικής, το οποίο θα συνδυάζει την πρόληψη, την προστασία, αλλά και την πλουτοπαραγωγική εκµετάλλευση των δασών είναι στον πυρήνα της δικιάς µας πολιτικής για το περιβάλλον. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εγγυηθεί ότι θα εφαρμόσει ένα συγκροτηµένο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας. Ενδεικτικά αναφέρουµε κάποιες σηµαντικές προτεραιότητες του σχεδίου αυτού:

- Ο Γενικός Γραµµατέας Πολιτικής Προστασίας, ως µονοπρόσωπο όργανο, ειδικά την ώρα της κρίσης, να παίρνει ο ίδιος αποφάσεις και να είναι πάνω από υπουργούς και πάνω από τον Πρωθυπουργό. Έτσι λειτουργούµε την ώρα της διαχείρισης της κρίσης, δεν υπάρχουν πολλοί στρατηγοί.

Ένας στρατηγός πρέπει να υπάρχει και αυτός στο δικό µας σχήµα είναι ο Γενικός Γραµµατέας Πολιτικής Προστασίας.

- Ανάλυση επικινδυνότητας περιοχών και συγκεκριµένος επιχειρησιακός σχεδιασµός διαχείρισης κινδύνων για περιοχές, οι οποίες είναι οι πιο επικίνδυνες. Για περίπου 50, λοιπόν, τέτοιες περιοχές µπορεί να υπάρχει σε απόλυτη προτεραιότητα η εκπόνηση ενός σχεδιασµού διαχείρισης φυσικών καταστροφών.

Και αυτός να είναι έτοιµος εντός ενός εξαµήνου. Και σε αυτό το σχεδιασµό συµπεριλαµβάνουµε και τις περιοχές οι οποίες είναι εκτεθειµένες σε πληµµυρικά φαινόµενα. - Μια νέα λογική δασοπυρόσβεσης η οποία θα γεφυρώνει το έλλειμμα επικοινωνίας µεταξύ δασικών υπηρεσιών και Πυροσβεστικής.

Η Πυροσβεστική, έχει αρκετή εµπειρία στις δασικές πυρκαγιές, αλλά οι δασικές υπηρεσίες είναι αυτές που ξέρουν τα δάση, µαζί µε τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και αυτές οι υπηρεσίες πρέπει να συνεργάζονται.

- Έµφαση στην πρόληψη, στην ενηµέρωση, σε ασκήσεις Πολιτικής Προστασίας.

- Οι Δήµοι έχουν µια ευθύνη να εκπαιδεύσουν τους κατοίκους, για το τι συµβαίνει σε µια περίπτωση φυσικής καταστροφής. Η πρώτη µονάδα πολιτικής προστασίας είναι ο ίδιος ο πολίτης, ο οποίος πρέπει να είναι ενηµερωµένος και να ξέρει τι πρέπει να κάνει.

- Η χώρα χρειάζεται επειγόντως ένα σύστηµα έγκαιρης ενηµέρωσης των πολιτών για περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Το 112 είναι πρώτη προτεραιότητα.

- Αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας η οποία υπάρχει στη διάθεσή µας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει πρόγραμμα και σχέδιο. Υπάρχει άλλος δρόμος και θα τον περπατήσουμε όλοι μαζί.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας – Η Προστασία του Περιβάλλοντος Βασικός Άξονας της Πολιτικής μας
ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας – Η Προστασία του Περιβάλλοντος Βασικός Άξονας της Πολιτικής μας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidkKNegENTF5-Yv61niLdhZ2mtI-t0VHgHA1YOlRx0Dbol_q-CkRk4Qu1jgQf1bJd6S3lIjAUqAOn0gDT6PpL4HwkZvF5R0WMBsA223W4rGVJUBwTtcbB7aS8fCVu_FZdn7tc7HoO-2bE/s640/nature-3125912_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidkKNegENTF5-Yv61niLdhZ2mtI-t0VHgHA1YOlRx0Dbol_q-CkRk4Qu1jgQf1bJd6S3lIjAUqAOn0gDT6PpL4HwkZvF5R0WMBsA223W4rGVJUBwTtcbB7aS8fCVu_FZdn7tc7HoO-2bE/s72-c/nature-3125912_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_40.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_40.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy