-->

Τζαβάρας-Μπαξεβανάκης: Και ο 'πόλεμος' συνεχίζεται αμείωτος - Νέα απάντηση του πρώην υπουργού

Κώστας Τζαβάρας: «Άκουσα και απαντώ: Μ’ αυτά που  λες και μ’ αυτά που κάνεις δεν θα γίνεις ποτέ μπαξεβάνης.  Θα μείνεις απλώς μπαξεβαν...


Κώστας Τζαβάρας: «Άκουσα και απαντώ: Μ’ αυτά που λες και μ’ αυτά που κάνεις δεν θα γίνεις ποτέ μπαξεβάνης. 
Θα μείνεις απλώς μπαξεβανάκις»

Μέχρι πρότινος, κύριε Μπαξεβανάκι είχα σχηματίσει την εντύπωση ότι οι δύο μας ανήκουμε σε δύο αντίπαλους κόσμους πολιτικών ιδεών. Εσύ εκπροσωπείς τον κρατισμό, ως λαϊκιστής νεοσταλινικός και γω τον φιλελευθερισμό, ως ακραιφνής υποστηριχτής των ιδεών της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας και της Ισότητας.

Από χθες όμως και ύστερα από τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο απέρριψες τη πρόταση μου για δημόσιο ανοιχτό διάλογο,υπό τα όμματα και την κρίση των πολιτών της Ηλείας, για το μείζον ζήτημα της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου-Καλού Νερού-Τσακώνας,έχω πλήρως αντιληφθεί ότι καθένας από μας υπηρετεί και ανήκει σε ένα διαφορετικό ηθικοδιανοητικό και πολιτισμικό παράδειγμα, σχετικά με τον τρόπο που εκπληρώνει τα βουλευτικά του καθήκοντα. Εγώ, λοιπόν, πιστεύω ότι όποιος αρνείται το διάλογο αρνείται και τη Δημοκρατία.

Γιατί η δημοκρατία είναι πρωτίστως υπόθεση εντίμου και ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ αντιμαχόμενων ατόμων ή ομάδων πολιτών που έχουν διαφορετικές απόψεις. Ο μέγιστος καταναγκασμός στη δημοκρατία προέρχεται από το βέλτιστο επιχείρημα. Όσο για σένα, φαίνεται ότι στα κομματικά σχολεία της Αριστεράς που έχεις φοιτήσει (κομμουνιστικής, ανανεωτικής, νεοσταλινικής ή λαϊκιστικής) δεν διδάχτηκες ότι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας είναι ο ανοιχτός, δημόσιος και απροϋπόθετος διάλογος αλλά έμαθες ότι αξία έχει μόνο η μέχρις αυτοεξευτελισμού υπεράσπιση της κομματικής γραμμής.

Ως γνωστόν, σου ζήτησα να απαντήσεις δημοσίως σε 12 ερωτήματα, ώστε να διευκρινιστεί μπροστά στους πολίτες της Ηλείας που παρακολουθούν με αγωνία και με δικαιολογημένο ενδιαφέρον την εξέλιξη της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου, ποιος από τους δυο μας έχει δίκιο. Ποιος από τους δυο μας λέει την αλήθεια για τις πολιτικές και ιστορικές ευθύνες που υπάρχουν σχετικά με την ανώμαλη εξέλιξη που πήρε τα τελευταία τρία χρόνια, ήτοι επί των ημερών της κυβέρνησης σου,η κατασκευή αυτού του τόσο σημαντικού για την Ηλεία έργου υποδομής.

Με αποτέλεσμα σήμερα, από τις παραλείψεις και τους λανθασμένους χειρισμούς του κ. Σπίρτζη, να είναι αβέβαιο αν θα υλοποιηθεί το έργο αυτό (κυρίως κατά το τμήμα του από Δουνέικα μέχρι Λεχαινά).Αν όμως δεν είχε εμποδιστεί στις 31/3/2015 από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η ομαλή εξέλιξη του ο δρόμος σήμερα θα είχε μπει σε κυκλοφορία και η Ηλεία θα είχε επιτέλους απαλλαγεί από τον βαρύ φόρο αίματος που πληρώνει καθημερινά στον σύγχρονο και αδηφάγο καρμαγεδδώνατης ασφάλτου (car+armageddon).

Πιστεύω ότι οι πολίτες έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα της ενημέρωσης,πρώτα απ’ όλα από τους βουλευτές τους για το μείζον αυτό πρόβλημα του τόπου μας. Σε προκάλεσα δημοσίως να πάρεις θέση και να απαντήσεις στα συγκεκριμένα 12 ερωτήματα, ώστε να πάψει πια να πλανάται πάνω από την Ηλεία η σύγχυση που μεθοδικά καλλιεργείτε (εσύ και οι σύντροφοι σου), ότι δήθεν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και προσωπικά εγώ,αδικαιολόγητα,αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε στη περιβόητη χωριστή σύσκεψη (που ως γνωστόν είχε ετοιμαστεί μόνο για μας και όχι για τους λοιπούς εκπροσώπους του νομού Ηλείας και στην οποία ήθελε να μας εγκλωβίσει ο υπουργός) επειδή τάχα έχουμε μειωμένο ενδιαφέρον για το έργο αυτό και σεις (τρομάρα σου) πληθωρικό (!).

Είσαι σε θέση όμως να γνωρίζεις πολύ καλά ότι η σύσκεψη αυτή όπως και οι δύο που προηγήθηκαν ήταν προϊόν «σκηνοθεσίας» του κ. Σπίρτζη, ο οποίος σκόπιμα μας απέκλεισε από τις δύο αρχικές συσκέψεις ενημέρωσης που έγιναν στο γραφείο του παρουσία όλων των εκπροσώπων των δύο νομών, γιατί δεν ήθελε από τις γνωστές σ’ αυτόν διαφωνίες και αντιρρήσεις μας να χαλάσει η «σούπα» της ενημέρωσης που είχε ετοιμάσει ώστε για μια ακόμα φορά να «αποκοιμήσει» τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι τελικά, λόγω και της απουσίας μας,την «ρούφηξαν» αδιαμαρτύρητα. Αρνούμενος όμως τον διάλογο μαζί μου στέρησες τη δυνατότητα στους πολίτες να μάθουν την αλήθεια και να ενημερωθούν πραγματικά.

Παραβίασες την υποχρέωση σου για την ενημέρωση του λαού της Ηλείας, απαντώντας μου περιφρονητικά «δεν θα ανοίξω διάλογο μαζί σου». Αντιπαρέρχομαι βέβαια το γεγονός ότι σ’αυτή την έκφραση διακρίνω μια υπεροψία βολική, ρηχή και ακατοίκητη από κάθε νόημα σοβαρότητας και υψηλοφροσύνης,πλην όμως είμαι υποχρεωμένος να παρατηρήσω ότι η άρνηση σου αυτή είναι γεμάτη από το νόημα της ευαγγελικής ρήσης «ΟὐγὰρσυγχρῶνταιἸουδαῖοιΣαμαρείταις», με την οποία φαίνεται ότι έχεις εξοικειωθεί, μετά μάλιστα από την ξαφνική «αγάπη», που εξεδήλωσε ο αρχηγός σου Αλέξης Τσίπρας για την Εκκλησία αλλά και πάντοτε στο πλαίσιο του αγωνιστικού δόγματος του «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν».

 Γι’ αυτό κ. Μπαξεβανάκι δεν πρόκειται να σου κάνω τη χάρη να σιωπήσω και όποτε με προκαλείς θα σου απαντάω όπως σου αξίζει. Δεν το κάνω για σένα το οφείλω στους πολίτες της Ηλείας που με έχουν τιμήσει επανειλημμένως με δημοκρατικά αξιώματα και στις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες που έχω επιλέξει να υπερασπίζομαι σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου.

Αποκρούοντας λοιπόν τις 2 προσωπικές και συκοφαντικού περιεχομένου προσβολές που εκστομίζεις εναντίον μου, ήτοι ότι δήθεν «κρύφτηκα» και ότι με «βαραίνει το έγκλημα του 2013» όταν ψήφισα την εξαίρεση του αυτοκινητόδρομου από τα έργα παραχώρησης έχω να σου απαντήσω τα εξής:

Σε όλη μου τη ζωή δεν χρειάστηκε να κρυφτώ ποτέ. Πορεύτηκα κρατώντας τη ζωή μου μέσα στα όρια του ανερυθρίαστου ως δικηγόρος επί 40 σχεδόν χρόνια στον Πύργο ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου επί δύο θητείες, ως δημοτικός σύμβουλός Πύργου, επί 6 διαδοχικές εκλογές ως βουλευτής Ηλείας με το κόμμα της Ν.Δ. και βέβαια ως υπουργός Πολιτισμού. Δεν κρύφτηκα ούτε τότε που, ενώ παρακολουθούσα μαζί με τους άλλους επίσημους από την εξέδρα των επισήμων τη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2014 στην οδό Μανωλοπούλου στον Πύργο, μας επιτέθηκες μαζί με δεκάδες αγανακτισμένους συντρόφους σου, ως αντιμνημονιακός συνδικαλιστής του εκπαιδευτικού κλάδου και λούζοντας μας με βρισιές απειλούσες να μας «μπουγελώσεις»,εκφράζοντας το παράφορο αντικατοχικό, αντιγερμανικό και αντιαμερικανικό συριζαίικοφρόνημα σου, που εκείνη τη στιγμή διψούσε για εξουσία και εθνική αξιοπρέπεια.

Βέβαια το άσχημο για σένα είναι ότι 3 χρόνια μετά όταν από την ίδια εξέδρα ως μνημονιακός πλέον υφυπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ του Α. Τσίπρα, παρακολουθούσες την ίδια παρέλαση ως «επίσημος» χωρίς να αισθανθείς την ανάγκη να κρυφτείς τουλάχιστον από αίσθημα ντροπής. Το κόκκινο στις ημέρες μας κατάντησε εξαιτίας σας να σημαίνει μόνο ντροπή, αλλά «έξεστι όμως Κλαζομενίοις και Συριζαίοις ασχημονείν». Ούτε και στην ενημερωτική σύσκεψη του Σπίρτζη, όπως ξέρεις πολύ καλά κρύφτηκα.

Αντίθετα, εσείς κρυφτήκατε από μένα για το λόγο που σου έχω προαναφέρει και με αποκλείσατε από τις συσκέψεις που έγιναν στις 17/9 και 2/11/2018 με όλους τους άλλους φορείς,έχοντας την απαίτηση να δεχτώ τελικά να συμμετάσχω σε ένα τετ-α-τετ δήθεν ενημέρωσης με τον κ. Σπίρτζη στις 5/11. Άλλωστε δεν είχα λόγο να ζητήσω ούτε ζήτησα εγώ ποτέ από τον κ. Σπίρτζη ιδιαίτερη ενημέρωση στο γραφείο του, αφού ως βουλευτής της αντιπολίτευσης που ενδιαφέρομαι για την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου του αυτοκινητοδρόμου έχω επανειλημμένως ζητήσει από τον ίδιο εξηγήσεις, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή.Βέβαια μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει μια πειστική και ειλικρινή απάντηση.

Αλήθεια ντρέπεσαι να πεις στους συμπολίτες της Ηλείας πόσες τέτοιες ερωτήσεις έχεις καταθέσει εσύ στη Βουλή ενάντια στον κ. Σπίρτζη τα 4 τελευταία χρόνια που είσαι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ηλείας; Βέβαια κατανοώ ότι το γεγονός ότι δεν έχεις γεννηθεί στην Ηλεία αλλά εγκαταστάθηκες εδώ για τις ανάγκες της δημοσιοϋπαλληλικής σου ιδιότητας, σου επιτρέπει να υπηρετείς πιο «ψυχρά επαγγελματικά» τη βουλευτική σου ιδιότητα σε σχέση με μένα, που γεννήθηκα και εξακολουθώ μέχρι σήμερα να ζω στον τόπο αυτό.

Πως είναι όμως δυνατόν ενώ με τα ίδια σου τα’ αυτιά άκουσες στη σύσκεψη στις 17/9 τον υπουργό κ. Σπίρτζη δικαιολογούμενο γι την απουσία μου από τη συνάντηση αυτή, να απαντά ότι δεν με κάλεσε γιατί έχει ενοχληθεί από τις επανειλημμένες ερωτήσεις που του έχω καταθέσει στη Βουλή για το θέμα αυτό, να διαστρέφεις τόσο πολύ την αλήθεια των πραγμάτων και να με κατηγορείς ότι κρύφτηκα ενώ γνωρίζεις ότι αποκλείστηκα. Η κομματική σου τυφλότητα δεν σου επιτρέπει να διατηρείς μια στοιχειώδη σχέση με την αλήθεια και τη λογική.

Όσον αφορά τώρα το βαρύ δήθεν έγκλημα που μου καταλογίζεις για την από μέρους μου ψήφιση της εξαίρεσης του έργου του αυτοκινητόδρομου από τα έργα παραχώρησης, το ελάχιστο που μπορώ να πω είναι ότι αν αυτό το θεωρείς στ’ αλήθεια έγκλημα θα έπρεπε να έχεις καταδικάσει τον εαυτό σου το κόμμα σου και τον αρχηγό σου σε ισόβιο εγκλεισμό σε σωφρονιστικό κατάστημα, αφού επανειλημμένως τα «χρόνια της αθωότητας» δηλώνατε θανάσιμοι εχθροί της ιδιωτικοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών που επιχειρείται μέσω της παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων σε ιδιώτες.

Σου θυμίζω ότι όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο Σουφλιά το 2007 για τη κύρωση των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων, το κόμμα σου δια της εισηγήτριας του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΆνναςΦιλίνη, κατακεραύνωνε και τελικά καταψήφιζε το νομοσχέδιο, προβάλλοντας εναντίον του έντονες πολιτικές ενστάσεις για το υπερβολικό ποσό που θα δαπανούσε το δημόσιο (550.000.000) στη περίπτωση αυτή και ιδεολογικές αντιρρήσεις για τον τρόπο ανάθεσης και διαχείρισης των έργων με το σύστημα της παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων σε ιδιώτες.

Μετά απ’ αυτό δε μου μένει καμία αμφιβολία ότι το ηθικό παράδειγμα το οποίο υπηρετείς στην πολιτική σου δράση σου επιτρέπει να μην βάζεις κανένα σύνορο μεταξύ ευπρέπειας και αυτοεξευτελισμού και να μην τηρείς κανένα μέτρο αξιοπιστίας και συνέπειας στις πολιτικές σου θέσεις, μπροστά στη βουλιμία σου για διαβολή και κατασυκοφάντηση των πολιτικών σου αντιπάλων. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι με κατηγορείς για έγκλημα, παρόλο που ιδεολογικά πιστεύεις ότι ο πιο πρόσφορος και συμφέρον τρόπος είναι για τον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο η δημοπράτηση του ως δημοσίου έργου.

Αυτή ακριβώς είναι και η θέση που διατύπωνες δημοσίως στις 10/4/2015, μαζί με τον υπουργό κ. Σπίρτζη, αλλά σήμερα προκειμένου να με πλήξεις προσωπικά την ξεχνάς δόλια και ανέντιμα.Ανατρέχοντας στον τύπο ηλεκτρονικό και έντυπο της 10ης Απριλίου 2015, αντιγράφω τις δηλώσεις σου για την ακύρωση από τη κυβέρνηση Τσίπρα της δημοπρασίας του αυτοκινητοδρόμου που είχε προγραμματιστεί για τα τέλη Μαρτίου και τις διαβεβαιώσεις σου για τη τήρηση του χρονοδιαγράμματος επαναδημοπράτησης από τη κυβέρνηση σου: «Ο κ. Σπίρτζης επιβεβαίωσε τη βούληση της κυβέρνησης για υλοποίηση του έργου ως δημόσιο και τόνισε με έμφαση ότι δεν διακυβεύεται (σ.σ. ο δημόσιος χαρακτήρας του) […]

Οι δημοπρατήσεις θα γίνουν σε 2 με 2μιση μήνες από σήμερα. Σε κάθε περίπτωση οι συμβάσεις θα υπογραφούν το αργότερο το φθινόπωρο» (ήτοι το φθινόπωρο του 2015). Πότε έλεγες αλήθεια κ. Μπαξεβανάκι, τότε στις 10/4/15 ή σήμερα τον Νοέμβριο του 2018; Τι έκανες άραγε εσύ και οι δύο άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα 4 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει για να δημοπρατηθεί, να συμβασιοποιηθεί και να ολοκληρωθεί η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου; Του έργου που την ολοκλήρωση του αυθαίρετα και παράλογα την εμποδίσατε;

Μόνο θυμιάματα και λιβανωτούς στον κ. Σπίρτζη 4 χρόνια τώρα προσφέρετε και κάκιστες υπηρεσίες στο λαό της Ηλείας. Στις 10 όμως Απριλίου 2015, με τις πιο πάνω δηλώσεις σας προκύπτει ότι και συ προσωπικά και η κυβέρνηση σου έχετε υιοθετήσει την εξαίρεση από τη σύμβαση παραχώρησης, την οποία όψιμα και υποκριτικά μέχρι ταρτουφισμού θεωρείτε σήμερα ως εγκληματική και έχετε αποδεχθεί τη δημοπράτηση του αυτοκινητοδρόμου ως δημοσίου έργου και όχι ως έργου παραχώρησης.

Αλλά και πόσο γελοίο είναι τόσο όψιμα και χωρίς καμία συνέπεια με τη προτέρα στάση του κόμματος σας, να κόπτεστε σήμερα ως βουλευτής Ηλείας υπέρ των έργων παραχώρησης και να θεωρείτε ως εγκληματική πράξη την δημοπράτηση του ως δημόσιο έργο. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ τότε φρόντισα τη διασφάλιση του χρονοδιαγράμματος κατασκευής και την κήρυξη του ως έργου άμεσης προτεραιότητας με το άρθρο 5 του ν. 4219/2013. Σας προκαλώ την άλλη βδομάδα να καταθέσουμε τροποποίηση του άρθρου 5 για επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματος κατασκευής, με έναρξη τουέργου τη 1η Φεβρουαρίου 2019.

Είμαι βέβαιος ότι θα αρνηθείτε γιατί το ενδιαφέρον σας για το έργο είναι ανύπαρκτο. Άλλωστε υπάρχει κ άλλος δρόμος για την κατασκευή του έργου. Αυτός που εφαρμόζεται για τη κατασκευή του Ε65, όπου δίνοντας με απευθείας ανάθεση στον παραχωρησιούχο «ΤΕΡΝΑ» 300 εκατομμύρια ευρώ, του αναθέσατε τη κατασκευή του τμήματος Λαμία-Ξυνιάδα, που είχε εξαιρεθεί και αυτό όπως και ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου από το έργα παραχώρησης.

Αλλά κ. Μπαξεβανάκι επειδή εγώ θέλω πραγματικά να σε βοηθήσω (όχι όπως εσύ που με αφήνεις αβοήθητο κατά δήλωσή σου) έστω και με την ιδιότητα μου ως νομικού να σχηματίσεις μια πιο περιεκτική αντίληψη του τι σημαίνει έγκλημα (και μάλιστα βαρύτατο), διαπραττόμενο κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού λαού, που ανυποψίαστος και καλόπιστος έπεσε τραγικό θύμα των απατηλών και δόλιων υποσχέσεων σας και σας έδωσε την εντολή να σχίσετε τα μνημόνια, να ακυρώσετε τους μνημονιακούς νόμους να καταργήσετε το ΕΝΦΙΑ, να αυξήσετε τους μισθούς και τις συντάξεις, να σταματήσετε το ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών και του εθνικού πλούτου της χώρας, να κάνετε τη σεισάχθεια και να απαλλάξετε τους πολίτες από τα τραπεζικά χρέη τους πλειστηριασμούς και όλα τα άλλα δεινά της κρίσης, σας προκαλώ να κοιτάξετε το πρόσωπό σας στον καθρέφτη και να αναλογιστείτε πόσα απ’ αυτά που υποσχεθήκατε έχετε μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει.

Δυστυχώς ο απολογισμός είναι οικτρός.Αντί να οδηγήσετε το λαό στον παράδεισο που του υποσχεθήκατε τον κατακρημνίσατε στην οπισθοδρόμηση και τη φτώχεια.

Ιδού λοιπόν τα εγκληματικά κατορθώματά σου: εξαπατώντας τον λαό που σε τίμησε τον Αύγουστο του 2015,ψήφιζες με υπερηφάνεια το 3οαχρείαστο μνημόνιο (ν. 4336/2015) που στοίχισε 100 δις ευρώ στον ελληνικό λαό και στη συνέχεια ένα-ένα ψήφιζες όλα εκείνα τα άρθρα που αφορούσαν αύξηση της εισφοράς υπέρ υγείας των συνταξιούχων από 4% σε 6% σε κύριες και επικουρικές (ν. 4336/15 αρ.1 παρ.2,5 και 4387/16 αρ.44), την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (Ν.4336/2015 αρ.1), τον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων από 1/6/2016 και τις περικοπές σε συνταξιούχους με άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης στα 1.170 ευρώ καθαρά (4387/16 αρ.96 παρ.4), την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επικουρική σύνταξη (4387/16 αρ.97), τις μειώσεις στα μερίσματα του ΜΤΠΥ μεσοσταθμικά κατά 35% και την αύξηση της εισφοράς κατά 12,5% (4387/16 αρ.48 και 4488/17 αρ.19), τις μειώσεις στα εφάπαξ –μέχρι 31/12/2013 – κατά τουλάχιστον 20% (4387/16 αρ.35 παρ.4), την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ (4387/16 αρ.92), το «ψαλίδισμα»των συντάξεων χηρείας τουλάχιστον κατά 42% σε σχέση με το 2014 (4387/16 αρ.12), την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος συζύγου στις κύριες και την πλήρη κατάργηση του στις επικουρικές συντάξεις (ν4512/18. αρ.214), την επιβολή πλαφόν στα 2.000 ευρώ για τις κύριες συντάξεις (4387/16 αρ.13), τη χορήγηση της Εθνικής Σύνταξης των 384 ευρώ για τις συντάξεις αναπηρίας μόνο σε όσους έχουν ποσοστό 80% και άνω (4387/16 αρ.11), την αύξηση του κόστους εξαγοράς αναγνώρισης πλασματικών ετών (4387/16 α.34), τη μείωση σε ποσοστό 60% του ποσού της σύνταξης κύριας και επικουρικής των συνταξιούχων που εργάζονται (4387/16 αρ.20), την αλλαγή στη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών με βάση το εισόδημα (4387/16 αρ.39-40), τη κατάργηση από 31/12/2018 της«προστασίας»σε όσες συντάξεις με το νέο τρόπο υπολογισμού υπολείπονται τουλάχιστον 20% της σύνταξης (4387/16 αρ.6) και την περικοπή τμήματος της προσωπικής διαφοράς κυρίων και επικουρικών καταβαλλόμενων συντάξεων μέχρι 18% (4472/17 αρ.1).

Επιπλέον ψήφισες όλα εκείνα τα νομοθετήματα που προχώρησαν στην ίδρυση του λεγόμενου Υπερταμείου με διάρκεια 99 χρόνια, υποθηκεύοντας τη δημόσια περιουσία (ν. 4389/2016 αρθ.184), στο οποίο με τη ψήφο σου παραχωρήθηκαν εκτός του Τ.Χ.Σ., του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ με όλη τους την περιουσία (ν. 4389/2016 αρθ.188) και ο ΟΑΣΑ με τις θυγατρικές του (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ), το ΟAKA, τα ΕΛΤΑ, η Ε.Υ.Α.Θ. καιη Ε.ΥΔ.Α.Π, η ΔΕΗ, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, οι Ελληνικές Αλυκές, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, η Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α. ΑΕ), η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, η ΔΕΘ-Helexpo,τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ν. 4512/2018 αρθ. 197)ακόμα και ο Λευκός Πύργος, η Κνωσός, αρχαιολογικά μουσεία και εκατοντάδες αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, ψήφισες την πώληση του Ελληνικού (4422/2016), του ΟΛΠ (ν. 4404/2016) την πώληση των 14 αεροδρομίων στη Fraport (ν. 4389/2016 αρθ. 215), του ΟΛΘ (ν. 4522/2018), των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ (ν. 4533/2018), αποδέχτηκες την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκατομμύρια, όταν έλεγες ότι είναι ξεπούλημα τα 300 εκατομμύρια που είχε συμφωνήσει για τη πώληση τους η κυβέρνηση Σαμαρά. 

Κρίμα που η πολιτική δεν σε βοήθησε να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Περιορίστηκες να χρησιμοποιήσεις την Αριστερά ως επάγγελμα, το ψεύδος ως ηθική και τη κατασυκοφάντηση του αντιπάλου ως πολιτική πρακτική. Μην ανησυχείς όμως δεν κινδυνεύεις από μένα με δημόσιο «μπουγέλωμα», δεν είναι αυτός ο τρόπος μου, γιατί όπως σου προείπα εμάς τους δύο μας χωρίζει μια ηθική και πολιτισμική άβυσσος.

Η δικιά σου ηθική, πολιτική και διανοητική τεχνοτροπία υπακούει στην εντολή του Γιόζεφ Γκαίμπελς «Πες, πες, πες(ψέματα) όλο και κάτι θα μείνει», ενώ η δική μου έχει υιοθετήσει το απόφθεγμα του Νίκου Καζαντζάκη «Πες, πες, πες…γεννήθηκε τ’ αυτί». Υ.Γ. Δεν θα σταματήσω να σου απαντώ κάθε φορά που θα με προκαλείς. Είμαι αποφασισμένος, αντίθετα με σένα, κάθε φορά που θα χρειαστεί, να σε βοηθώ να διορθώνεις τα λάθη σου.

Κώστας Τζαβάρας
Βουλευτής Ηλείας ΝΔ

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τζαβάρας-Μπαξεβανάκης: Και ο 'πόλεμος' συνεχίζεται αμείωτος - Νέα απάντηση του πρώην υπουργού
Τζαβάρας-Μπαξεβανάκης: Και ο 'πόλεμος' συνεχίζεται αμείωτος - Νέα απάντηση του πρώην υπουργού
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDI1WRPQcPgf6-kOXO0EzgCbbtdbXDUmZQWw_Ulh4Vo9USxnOlKS-e7m6QL0sKul2UGm9LwUiQUd-irAidfrs6mbolQ5cVpHZM_yThyphenhyphenoF33uENpAstZagYaJcwOvth0B0yq26kfOl1S8k/s640/P1140795.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDI1WRPQcPgf6-kOXO0EzgCbbtdbXDUmZQWw_Ulh4Vo9USxnOlKS-e7m6QL0sKul2UGm9LwUiQUd-irAidfrs6mbolQ5cVpHZM_yThyphenhyphenoF33uENpAstZagYaJcwOvth0B0yq26kfOl1S8k/s72-c/P1140795.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_543.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_543.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy