-->

Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, "εμείς βάλαμε μια τάξη και δεν βούλιαξε ο δήμος"... [φωτογραφίες]

Με... εξήντα [60] θέματα [!!!] στην ημερήσια διάταξη [ διαβάστε εδώ... ] ξεκίνησε την συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, 13 λ...


Με... εξήντα [60] θέματα [!!!] στην ημερήσια διάταξη [διαβάστε εδώ...] ξεκίνησε την συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, 13 λεπτά μετά τις 19.00', όταν διαπιστώθηκε από τον Γραμματέα, Τάσο Σμέρο ότι παρευρίσκονταν 22 δημοτικοί σύμβουλοι και ως εκ τούτου υπήρχε απαρτία.

Αργότερα, βέβαια, προσήλθαν και άλλοι, όπως πάντα κάποιοι καθυστερημένοι, που το κάνουν σε κάθε συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, να δίνει τον λόγο στον Δήμαρχο, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο για ενημέρωση του Σώματος σε διάφορα θέματα.

Μιλώντας ο κος Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε στον φάκελο του εργοστασίου απορριμμάτων που έχει πάει στο Ελεγκτικό συνέδριο για τον απαιτούμενο προσυμβατικό έλεγχο, στο ζήτημα του ΤΕΙ Αμαλιάδας και στη συνάντησή του με τον υπουργό Κώστα Γιαβρόγλου, για την αναχώρηση του χορευτικού του δήμου Ήλιδας, την Τετάρτη για να συμμετέχει στο χορό των ομογενών της Νέας Υόρκης και στα ειδοποιητήρια της οικονομικής υπηρεσίας σε δημότες για παραβάσεις της οδικής κυκλοφορίας.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Ανδρέας Βασιλικόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι το χρονικό διάστημα 2001-2015 υπήρχαν κατοχυρωμένες στο σύστημα κλήσεις και ότι για τον θόρυβο που προκλήθηκε τελευταία επειδή ο δήμος απέστειλε ειδοποιητήρια ευθύνονται 3-4 άνθρωποι.

"65 άτομα προσήλθαν Παρασκευή και Δευτέρα για να πληρώσουν και το πρόβλημα δημιούργησαν 3-4 οι οποίοι έχουν πέντε κι έξι κλήσεις", ανέφερε χαρακτηριστικά.



Αμέσως μετά η αντιδήμαρχος Ρούλα Γκουβίτσα τόνισε πως επικοινώνησε με το αρμόδιο υπουργείο λέγοντας πως αν οι ειδοποιήσεις δεν πήγαιναν στους παραβάτες θα παραγράφονταν και θα πιστώνονταν στους υπαλλήλους.

Ανέφερε, επίσης, ότι καταλαβαίνουν το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει γι' αυτό και θα διευκολύνουν όλους με δόσεις που θα περιέχει η κάθε μία ελάχιστο ποσό.

Ξαναπαίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος ανέφερε πως, "η είδηση δεν είναι ότι εστάλησαν τα ειδοποιητήρια. Η είδηση είναι γιατί μετά από 15-17-18 χρόνια εστάλησαν τώρα στους δημότες. Η απάντηση είναι, ότι μου είπαν, πως νόμιζαν ότι είχαν σβηστεί οι κλήσεις. Το θέμα έφτασε στην ΚΕΔΕ και από άλλους δήμους που θέλουν να τους δίνεται η δυνατότητα να διαγράφει κλήσεις το δημοτικό συμβούλιο για ειδικές κατηγορίες, όπως ΑΜΕΑ κ.λ.π. Το ίδιο πρέπει να ζητήσουμε κι εμείς".

Μετά την παραπάνω τοποθέτηση του κου Χριστοδουλόπουλου μίλησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι.

Πρώτος μίλησε ο Γιάννης Λυμπέρης ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα του ΤΕΙ τονίζοντας πως πρόκειται για μείζον θέμα για την πόλη και πως η αντιμετώπιση από την δημοτική αρχή δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πρόστιμα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Ο Τάσος Σμέρος, επίσης, αναφέρθηκε στα πρόστιμα και στο ΤΕΙ.
"Να επαγρυπνούμε μετά τα όσα άκουσα από τον δήμαρχο. Σαν δήμος να επιλύουμε θέματα. Να είμαστε κοντά στους φοιτητές και στους καθηγητές", ανέφερε φέρνοντας ως παράδειγμα τον τραυματισμό του φοιτητή λόγω της έλλειψης φωτισμού [διαβάστε εδώ...].

Ο Άγγελος Κολόσακας μίλησε για τα τέλη νεκροταφείου. "Η καθημερινή ζωή των πολιτών είναι μαρτύριο. Γιατί στείλατε να πληρώσουν για 2 έτη; Και μάλιστα ζητάτε για το 2018 που ακόμα δεν έχει τελειώσει".

Στη συνέχεια ο κος Κολόσακας μίλησε για μία παλαιότερη απόφαση του Δ.Σ. για την εταιρεία Κύκνος: "Ζήτησα απόφαση που αφορά τον Κύκνο. Με έκπληξη είδα ότι η απόφαση που μου δόθηκε δεν έχει σχέση με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Η απόφαση που είχαμε πάρει ήταν πως η εταιρεία δεν χαρακτηρίζεται εποχιακή. Αυτή που πήρα λέει ότι δεν είναι εποχιακή αλλά κάποια τμήματα μπορούν να χαρακτηριστούν εποχιακά".

Εδώ αντέδρασαν έντονα τόσο η κα Γκουβίτσα όσο και ο κος Χριστοδουλόπουλος για να παρέμβει ο κος Νικολακόπουλος: "Θα δούμε το θέμα. Να δούμε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά". 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και ο, επίσης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Παναγόπουλος. 
Ο κος Παναγόπουλος αναφέρθηκε στα βεβαιωμένα πρόστιμα, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν η δημοτική αρχή, μετά από τόσα χρόνια να ζητάει να πληρωθούν τώρα. "Αυτή η τακτική δεν τιμάει τον δήμο", είπε.

Όταν από άλλο σύμβουλο μπήκε θέμα το διυλιστήριο στο Φράγμα απάντησε ο πρόεδρος Ανδρέας Νικολακόπουλος λέγοντας ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα υπάρχει το τελικό πόρισμα από την τεχνική υπηρεσία και θα μπει ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο δημοτικός σύμβουλος Λάμπης Ντάνασης επισήμανε τον κίνδυνο που υπάρχει στην οδό Πολυτεχνείου ζητώντας να μπει ένα κιγκλίδωμα για την προστασία των ΑΜΕΑ και ιδιαίτερα των τυφλών.

Όταν τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι είναι πλήρως ενημερωμένος για όλα τα ζητήματα του δήμου Ήλιδας.

Μένοντας στο θέμα των προστίμων κατηγόρησε ευθέως τον Γιάννη Λυμπέρη ότι είναι ο ηθικός και φυσικός αυτουργός που από το 2000 κρατούσε τις κλήσεις σε τσουβάλια. "Εμείς, από τότε που αναλάβαμε μια τάξη στα οικονομικά και δεν βούλιαξε ο δήμος".

Ο Γιάννης Λυμπέρης ζήτησε τον λόγο για να απαντήσει στην κατηγορία του "ηθικού και φυσικού αυτουργού", όμως ο κος Νικολακόπουλος δεν του επέτρεψε λέγοντάς του πως δεν έχει δικαίωμα δευτερολογίας. Ο κος Λυμπέρης ανταπάντησε ότι θα δώσει απάντηση κατά τη διάρκεια συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Δύο ζητήματα εκτός ημερήσιας διάταξης ζήτησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικός Έργων, Κώστας Τσεριώνης. Αφορούν τις αποκαταστάσεις ζημιών του οδικού δικτύου Σιμόπουλου, Μαζαρακίου, Λάττα, Αγραπιδοχωρίου και Σκλήβας κι επίσης το ίδιο για Περιστέρι και Δαφνιώτισσα.

Ο Γιάννης Λυμπέρης αντέδρασε με την δικαιολογία ότι δεν έχουν την μορφή κατεπείγοντος για ν' ακουστούν... μουρμούρες από τους προέδρους τοπικών διαμερισμάτων της Πηνείας που παρευρίσκονταν κι έτσι και τα δύο τέθηκαν σε ψηφοφορία από τον Πρόεδρο.
Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να συζητηθούν και αυτά απόψε.

Στη συνέχεια πέρασαν στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που ήταν "Συζήτηση και ενημέρωση για τα προβλήματα στη φετινή ελαιοπαραγωγή στις ελαιοκομικές περιοχές τού δήμου".

Μετά την αρχική εισήγηση του δημάρχου, τον λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Βαλιανάτος, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας.

Ο κος Βαλλιανάτος, χωρίς να κουράσει, εξήγησε σε όλους με σαφήνεια τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τονίζοντας ότι το κράτος πρέπει εδώ και τώρα να αποζημιώσει τους ελαιοκαλλιεργητές, τονίζοντας τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις ζημιές.










COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, "εμείς βάλαμε μια τάξη και δεν βούλιαξε ο δήμος"... [φωτογραφίες]
Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, "εμείς βάλαμε μια τάξη και δεν βούλιαξε ο δήμος"... [φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoD-Vl1j-y7BZdRepL06iB8AyGhCKHIH0Rg0QVPRs5uZTufeCY7v_Rg1VcF5Eh5kLtQ-mCuh9FXYJlx8Up-tj5gbD7geX9sy321lVCRljxG-GBqRaTmlFYkOAd65dD-7BaIVpVjnh5tNY/s640/P1150559.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoD-Vl1j-y7BZdRepL06iB8AyGhCKHIH0Rg0QVPRs5uZTufeCY7v_Rg1VcF5Eh5kLtQ-mCuh9FXYJlx8Up-tj5gbD7geX9sy321lVCRljxG-GBqRaTmlFYkOAd65dD-7BaIVpVjnh5tNY/s72-c/P1150559.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_970.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_970.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy