-->

Αναβρασμός στους τοματοπαραγωγούς της Ηλείας από τα πορίσματα

Την έντονη αγανάκτησή τους εκφράζουν οι Πρόεδροι των Ομάδων Παραγωγών για τα πορίσματα που ήρθαν σε παραγωγούς του κάμπου, τονίζοντας ότ...


Την έντονη αγανάκτησή τους εκφράζουν οι Πρόεδροι των Ομάδων Παραγωγών για τα πορίσματα που ήρθαν σε παραγωγούς του κάμπου, τονίζοντας ότι δεν αναγράφεται η πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί.
Τη νέα εβδομάδα θα επισκεφθούν τον προιστάμενο του ΕΛΓΑ της Πάτρας προκειμένου να αποτυπωθεί η σωστή ζημιά και να αποζημιωθούν όλοι όπως πρέπει.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 

"Τα πρώτα πορίσματα που ήρθαν αρχές της εβδομάδας ήταν ενθαρρυντικά. Τα πορίσματα τα οποία ήρθαν τις δύο τελευταίες ημέρες και ειδικά στις περιοχές Γαστούνη, Λεχαινά, Ανδραβίδα, Κόροιβο, βλέπουμε ότι η ζημιά που έχει αναγραφεί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί οι παραγωγοί.

Εκείνο που λέμε είναι ότι η βιομηχανική τομάτα είναι ελεγχόμενη καλλιέργεια, διότι τα στρέμματα κάθε παραγωγού τα γνωρίζουμε, τις παραδόσεις τις ξέρουμε, οι γεωπόνοι μας κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας και της παράδοσης ήταν συνεχώς στα χωράφια. Γνωρίζουμε για τον κάθε παραγωγό τι ζημιά έχει υποστεί.

Εμείς αυτό που ζητάμε από τον ΕΛΓΑ είναι η αποτύπωση της πραγματικής ζημιάς. Πρέπει να καταλάβουν, το είπαμε και στον υπουργό και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ αλλά και στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στην Πάτρα, ότι υπάρχουν δύο εργοστάσια βιομηχανικής τομάτας. Υπάρχουν οι τοματοπαραγωγοί οι οποίοι περιμένουν να ζήσουν από αυτό το προϊόν. Έπαθαν τα τρία τελευταία χρόνια μια μεγάλη καταστροφή. Ειδικά, το 2018 έβρεχε 10 ημέρες.

Εμείς, αυτά τα τελευταία πορίσματα τα θεωρούμε απαράδεκτα. Καλούμε τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ να τα ανακαλέσει και να βάλει τις πραγματικές ζημιές. Περιμένουμε, φυσικά, να γίνει η ολοκλήρωση των πορισμάτων σε όλο το νομό.

Εντός της νέας εβδομάδας εμείς θα επισκεφθούμε τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ, να μας δικαιολογήσει αυτά τα πορίσματα. Η Ομάδα Παραγωγών, εάν ο ΕΛΓΑ δεν να ανακαλέσει τα πορίσματα, θυμίζει πως η απόφαση όλων των παραγωγών είναι για κινητοποιήσεις. Επίσης, θα συζητήσουμε με όλους τους τοματοπαραγωγούς για το ενδεχόμενο να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη. Δεν θα το αφήσουμε έτσι το θέμα μέχρι να αποτυπωθεί η πραγματική ζημιά.

Για εμάς, έστω κι ένας παραγωγός να αδικηθεί αποτύχαμε σαν Ομάδες Παραγωγών. Και οι δύο Ομάδες έχουμε αποφασίσει να φτάσουμε μέχρι το τέλος, μέχρι την πλήρη δικαίωσή μας, ώστε να υπάρξουν δίκαια πορίσματα, όπως υποσχέθηκε ο υπουργός στην Αθήνα και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ"

ΣΑΒΒΑΣ ΜΑΡΑΤΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ 

"Όντως, τα πρώτα πορίσματα που ήρθαν στις περιοχές μας, Γαστούνη, Κόροιβο, Καβάσιλα, είναι απογοητευτικά. Υπάρχει μια γενική γραμμή, μια τάση, οι άνθρωποι που μόχθησαν και προσπάθησαν να μαζέψουν έστω και λιγοστή τομάτα που είχε μείνει στα χωράφια, να τιμωρηθούν.

Τα αμάζευτα χωράφια, αυτά δηλαδή όπου έμειναν οι τομάτες αμάζευτες στα χωράφια, αποζημιώθηκαν λίαν ικανοποιητικά.

Έχουν ποσοστά γύρω στο 80-85% ζημιάς με μια μέση παραγωγή 11-12 τόνους, οπότε συνεπάγεται ότι θα αποζημιωθούν γύρω στα 500-550 ευρώ ανά στρέμμα, που είναι το κόστος της παραγωγής όταν η τομάτα μείνει αμάζευτη.

Αυτοί που μάζεψαν και πήραν 3 τόνους το στρέμμα και υπάρχουν στοιχεία τα οποία έχει ο ΕΛΓΑ, τους έχουν βάλει 80-150 ευρώ το στρέμμα, όταν έκαναν 200 ευρώ έξοδα για να μαζέψουν τις τομάτες. Αυτοί τιμωρήθηκαν.

Κι ευθυνόμαστε εμείς οι ομάδες που τους πίεσαν οι γεωπόνοι μας και να ραντίσουν και να κάνουν οτιδήποτε για να κρατήσουν λίγο την καλλιέργεια, να μαζέψουν κάτι, να πάρουν και τα εργοστάσια λίγη τομάτα για να μη κλείσουν.

Το θέμα, τώρα που είναι νωρίς, να ανακαλέσει τα πορίσματα ο ΕΛΓΑ, να καθίσουν οι γεωπόνοι να δουν τις εισκομίσεις των προηγούμενων ετών και να αποζημιώσουν σωστά τους παραγωγούς ώστε να υπάρξει μέλλον στην καλλιέργεια, να υπάρξει μέλλον στην τοπική οικονομία. Αν τα εργοστάσια κλείσουν, γιατί οι παραγωγοί δεν θα μπορούν να καλλιεργήσουν, ο νομός Ηλείας, παράλληλα με τις ζημιές και στο λάδι, θα καταστραφεί".

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αναβρασμός στους τοματοπαραγωγούς της Ηλείας από τα πορίσματα
Αναβρασμός στους τοματοπαραγωγούς της Ηλείας από τα πορίσματα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-jlqi54HUYFDfP98uwhU-yj17-8eJNw-afKV3hPFn1OH4P2HQxm8r1nfetPgFZgRx6zaXt6VqGNpWLN7eXIDTkFr2YFFPqMdO_LZ28NYVkzgfoy9TMfXFTk29WMwETgbMsAcgrx6LcXQ/s640/P1150602.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-jlqi54HUYFDfP98uwhU-yj17-8eJNw-afKV3hPFn1OH4P2HQxm8r1nfetPgFZgRx6zaXt6VqGNpWLN7eXIDTkFr2YFFPqMdO_LZ28NYVkzgfoy9TMfXFTk29WMwETgbMsAcgrx6LcXQ/s72-c/P1150602.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_979.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_979.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy