-->

Paleo Diet. Φάτε όπως οι άνθρωποι των σπηλαίων και αδυνατίστε.

Τα τελευταία χρόνια η Παλαιολιθική δίαιτα (Paleo Diet), είναι μία από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες στο εξωτερικό. Πολλοί διάσημοι είναι οπ...


Τα τελευταία χρόνια η Παλαιολιθική δίαιτα (Paleo Diet), είναι μία από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες στο εξωτερικό. Πολλοί διάσημοι είναι οπαδοί της, όπως η Μέγκαν Φοξ, η Τζέσικα Μπίελ, ο Μάθιου ΜαΚόνεχι, η Κιμ Καρντάσιαν και η Ούμα Θέρμαν.

Το 2002, ο Δρ. Loren Cordain κυκλοφόρησε το βιβλίο «The Paleo Diet», στο οποίο ανέφερε ότι δεν πρόκειται για μια δίαιτα που προσφέρει μόνο γρήγορη απώλεια βάρους, αλλά για μια διατροφή που αποτελεί τρόπο ζωής και έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Η φιλοσοφία της είναι τα τρόφιμα να πλησιάζουν, όσο περισσότερο γίνεται, τα πρότυπα της «αγνής» διατροφής του ανθρώπου της Παλαιολιθικής Εποχής. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Emory έδειξε ότι, οι παλαιολιθικοί άνθρωποι λάμβαναν περίπου το 35% των θερμίδων τους από λιπαρά, το 35% από υδατάνθρακες και το 30% από πρωτεΐνες.

Το μενού

Είναι σχεδιασμένη πάνω στη διατροφή, που έκαναν οι πρωτόγονοι κυνηγοί και συλλέκτες. Επιτρέπεται να τρώει κανείς μόνο αγνά προϊόντα, δηλαδή τροφές που δεν έχουν υποστεί σχεδόν καθόλου επεξεργασία, όπως φρούτα, λαχανικά, κρέατα, θαλασσινά και ξηροί καρποί.

Προτιμώνται βιολογικά προϊόντα, χωρίς φυτοφάρμακα και ζωικά προϊόντα που προέρχονται, από ζώα ελευθέρας βοσκής. Το μενού περιλαμβάνει και κάποια λιπαρά, σε περιορισμένες ποσότητες, όπως ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, αβοκάντο και λιναρόσπορο. Όσον αφορά τα υγρά, είναι απαραίτητη η κατανάλωση 1,5-2 λίτρων νερού την ημέρα και επιτρέπονται τα ροφήματα βοτάνων, ο καφές και οι χυμοί από φρέσκα φρούτα.

Τα απαγορευμένα

Απαγορεύεται οτιδήποτε είναι συσκευασμένο και επεξεργασμένο, αλλά και κάποιες ομάδες τροφίμων, που μπήκαν στη διατροφή του ανθρώπου, μετά τη Γεωργική Επανάσταση. Έτσι, από το μενού της παλαιολιθικής διατροφής, αποκλείονται οι υδατάνθρακες (εκτός από τα φρούτα και τα λαχανικά), τα αμυλούχα λαχανικά (όπως ο αρακάς, το καλαμπόκι, οι πατάτες), τα φιστίκια, τα όσπρια, τη σόγια, το ρύζι, τα μακαρόνια, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα γαλακτοκομικά (βούτυρο, γάλα, τυρί κ.λπ.), τα ραφιναρισμένα φυτικά έλαια, το αλκοόλ, τα γλυκά, τα αναψυκτικά, τα επεξεργασμένα κρέατα και όλα τα δημητριακά.


Τα οφέλη και οι αντιρρήσεις 

Πέρα από την απώλεια βάρους, η Παλαιολιθική δίαιτα βελτιώνει την υγεία και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών, που μαστίζουν τον δυτικό κόσμο. Σύμφωνα με τον Cordain και τους υποστηρικτές της διατροφής των σπηλαίων, η αντικατάσταση των επεξεργασμένων τροφίμων με φυσικές τροφές, μειώνει τον κίνδυνο της παχυσαρκίας και του διαβήτη.

Ωστόσο, πολλοί διατροφολόγοι αντιτίθενται στο συγκεκριμένο μοντέλο διατροφής. Υποστηρίζουν ότι, η συχνή κατανάλωση κρέατος, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη κατανάλωση λίπους, γεγονός που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Επίσης, ο αποκλεισμός κάποιων ομάδων, όπως είναι τα όσπρια και τα γαλακτοκομικά, μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη σημαντικών βιταμινών και ιχνοστοιχείων, όπως το ασβέστιο και το κάλιο.

  valueforlife.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Paleo Diet. Φάτε όπως οι άνθρωποι των σπηλαίων και αδυνατίστε.
Paleo Diet. Φάτε όπως οι άνθρωποι των σπηλαίων και αδυνατίστε.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZxKUsKQKdY5412L5ReIF64saHZHAQcELkpjqUlWRowfUpm1VmFAu6Kqxdi5WAsEhghg8RgjzD5iu4bMg1DaIwQzgsGwISXns_5AqwkCmVuauo2QkYQ2OBO4920C9fzAsZus5zjAzkIrE/s640/paleo-table.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZxKUsKQKdY5412L5ReIF64saHZHAQcELkpjqUlWRowfUpm1VmFAu6Kqxdi5WAsEhghg8RgjzD5iu4bMg1DaIwQzgsGwISXns_5AqwkCmVuauo2QkYQ2OBO4920C9fzAsZus5zjAzkIrE/s72-c/paleo-table.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/11/paleo-diet.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/11/paleo-diet.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy