-->

Έλληνας ομογενής εκτέλεσε τον αιμοσταγή γκάγκστερ Γουάιτι Μπούλτζερ μέσα στη φυλακή [video]

Την περασμένη Τρίτη ο αρχιμαφιόζος που έγινε πληροφοριοδότης του FBI James "Whitey" Bulger (Μπούλτζερ) βρέθηκε νεκρός μέσα στο...


Την περασμένη Τρίτη ο αρχιμαφιόζος που έγινε πληροφοριοδότης του FBI James "Whitey" Bulger (Μπούλτζερ) βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του. Την ίδια μέρα είχε μεταφερθεί από τις φυλακές της Oklahoma City στο Hazelton Penitentiary στη δυτική Βιρτζίνια.

Ο 89χρονος ήταν σε αναπηρική καρέκλα. Τρεις κρατούμενοι τον παρέσυραν σε "τυφλή" γωνία που δεν "έπιανε" το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας. Όπως γράφει σήμερα το ΤΜΖ, ένας εξ αυτών χρησιμοποίησε ένα λουκέτο με το οποίο τον χτύπησε μέχρι να μείνει αναίσθητος. Ένας άλλος προσπάθησε να του βγάλει τα μάτια, ενώ αποπειράθηκαν να του κόψουν και τη γλώσσα. Σύμφωνα με την αστυνομία το πτώμα του Bulger δεν ήταν αναγνωρίσιμο κατά την εύρεσή του.

Πηγές που επικαλείται η Boston Globe αναφέρουν πως ένας από τους βασικούς ύποπτους για τη δολοφονία είναι ο πρώην εκτελεστής της Μαφίας, Fotios "Freddy"Geas. Ο Geas είναι καταδικασμένος σε ισόβια για τη δολοφονία του αρχιμαφιόζου Adolfo "Big Al" Bruno το 2003 καθώς και του συνεργάτη του, Gary Westerman.

Οι δολοφονίες έγιναν με συνεργό τον αδερφό του. Ιδιωτικός ντετέκτιβ ανέφερε στη Boston Globe ότι ο Freddy "μισούσε πάντα τους άνδρες που κακοποιούν γυναίκες. Ο Whitey ήταν ένας κακοποιός που είχε σκοτώσει γυναίκες. Μπορεί να έχει να κάνει με αυτό". "Κανείς δεν τα έβαζε με τη συμμορία του Whitey", προσθέτει. Ο Freddy Geas είχε "προσληφθεί" από τον Anthony Arillotta, επικεφαλής της μαφίας της Γένοβας στην Αμερική. Οι δύο ομογενείς ελληνικής καταγωγής, είχαν πάρει το "χρίσμα" της ιταλικής μαφίας παρότι δεν ήταν Ιταλοί, κάτι που σπανίως συνηθίζεται.

Ο Freddy και ο αδερφός του Ty, ανέλαβαν τις εκτελέσεις των Bruno και Westerman για λογαριασμό του Arillotta για να δείξουν την αφοσίωσή τους σε αυτόν. Ο Arillotta ήταν τελικά βασικός μάρτυρας κατηγορίας κατά τη σύλληψη των "Geas brothers". Τα δύο αδέρφια τα "έδωσε" και ο στενός τους φίλος, Frankie Roche.

Τα αδέλφια είχαν επίσης εκτελέσει τον Frank Dabado ο οποίος είχε τολμήσει να τσακωθεί με έναν επικεφαλής της ιταλικής μαφίας, τον Artie Nigro, για δύο εισιτήρια για συναυλία του Tony Bennett. Πλέον ο Freddy Geas θεωρείται ως ένας από τους πλέον αδίστακτους κακοποιούς που εκτίει ποινή σε φυλακές των ΗΠΑ. Πάντως, ο "Φώτιος Freddy Geas", δεν συνεργάζεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, με τις Αρχές για τη δολοφονία του James "Whitey" Bulger.

Ποιος ήταν ο James "Whitey" Bulger

Μαζί με τη συμμορία του "Γουίντερ Χιλ" δρούσαν επί περισσότερα από 20 χρόνια στην ιρλανδέζικη συνοικία Σάουθ Μπόστον. Στις δραστηριότητές τους περιλαμβάνονταν τοκογλυφία, εκβιασμοί, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, δολοφονίες, πάντα με την σιωπηρή έγκριση ενός πράκτορα του FBI που "έκανε τα στραβά μάτια". Ο Μπούλτζερ, τον οποίο υποδύθηκε ο Τζόνι Ντεπ στην ταινία Black Mass (Ανίερη Συμμαχία) το 2015, ήταν γνωστός για τη βαναυσότητά του. Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι στραγγάλισε δύο γυναίκες με τα χέρια του και βασάνισε επί ώρες έναν άνδρα, πριν να τον πυροβολήσει στο κεφάλι.
 
Γεννήθηκε το 1929 και μεγάλωσε στο Σάουθ Μπόστον. Τον αποκαλούσαν "Whitey" επειδή είχε ανοιχτά ξανθά μαλλιά, αλλά λέγεται ότι σιχαινόταν αυτό το παρατσούκλι και προτιμούσε να τον φωνάζουν "Τζίμι". Όταν ήταν έφηβος συνελήφθη και κατέληξε σε αναμορφωτήριο ανηλίκων. Από το 1956 μέχρι το 1965 ήταν στη φυλακή για ληστείες τραπεζών.

Αφού αποφυλακίστηκε, ασχολήθηκε με παράνομα στοιχήματα και τοκογλυφία, επέζησε από τον "πόλεμο των συμμοριών" μεταξύ δύο αντίπαλων ιρλανδικών ομάδων και αναδείχθηκε σε ηγετική φυσιογνωμία του υποκόσμου της Βοστόνης στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Η "καριέρα" του εκτοξεύτηκε χάρη στη στενή σχέση του με τον πράκτορα του FBI Τζον Τζ. Κόνολι, με τον οποίο γνωρίζονταν από την παιδική τους ηλικία.

Ο Μπούλτζερ του έδωσε όντως πληροφορίες που οδήγησαν στη διάλυση αντίπαλων συμμοριών (κυρίως της ιταλικής μαφίας της Νέας Αγγλίας) και τη σύλληψη πολλών ντόπιων μικροκακοποιών. Σε αντάλλαγμα, ο Κόνολι τον ενημέρωνε για τις έρευνες του FBI σε βάρος του. Το 2008 ο Κόνολι καταδικάστηκε για εκβιασμό, δωροληψία και ανθρωποκτονία, για τον ρόλο που διαδραμάτισε στη δολοφονία ενός λογιστή που ο Μπούλτζερ και ο στενός συνεργάτης του, ο Στιβ "Δε Ράιφλμαν" Φλέμι, φοβούνταν ότι θα κατέθετε εναντίον τους.

Πρώην συνεργάτες του Μπούλτζερ στράφηκαν εναντίον του μετά το 1995, ενώ εκείνος κρυβόταν για να μην συλληφθεί. "Ο τύπος αυτός είναι ένας ψυχοπαθής δολοφόνος", σχολίασε ο Τομ Φόλεϊ, που ερεύνησε τις υποθέσεις του 89χρονου γκάγκστερ. "Του άρεσε αυτή η ζωή. Ήταν ένας από τους πιο σκληρούς και αμείλικτους ανθρώπους που δρούσαν στην περιοχή της Βοστόνης", πρόσθεσε.
 
Μετά το 1995 ο Μπούλτζερ κρυβόταν σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στη Σάντα Μόνικα, μαζί με τη φίλη του, Κάθριν Γκρέιγκ. Τους κατέδωσε μια γειτόνισσα, η Άννα Μπγιορνσντότιρ, πρώην ηθοποιός και Μις Ισλανδία του 1974. Είδε στην τηλεόραση μια είδηση για το ανθρωποκυνηγητό του FBI και αναγνώρισε τον άνδρα που γνώριζε με το όνομα "Τσάρλι Γκάσκο".

Η Μπγιορνσντότιρ έλαβε αμοιβή 2 εκατομμυρίων δολαρίων για την πληροφορία αυτή. Η Γκρέιγκ καταδικάστηκε σε οκταετή κάθειρξη και πρόστιμο 150.000 δολαρίων και πρόκειται να αποφυλακιστεί το 2020. Ο Μπούλτζερ αρνιόταν ότι υπήρξε ποτέ πληροφοριοδότης του FBI. Ωστόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέβαλε περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολαρια ως αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων του, με το σκεπτικό ότι ο γκάνγκστερ δρούσε εν γνώσει των αρχών.

Την εποχή που ο Τζέιμς Μπούλτζερ λήστευε τράπεζες και σκότωνε ανθρώπους, ο μικρότερος αδελφός του, Μπίλι, έχτιζε την πολιτική καριέρα του. Ήταν βουλευτής επί 35 χρόνια, υπήρξε πρόεδρος της Γερουσίας της Μασαχουσέτης και κατόπιν πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 2003, όταν έγινε γνωστό ότι οκτώ χρόνια νωρίτερα είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον φυγόδικο αδελφό του και δεν το ανέφερε στις αρχές.

  www.news247.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Έλληνας ομογενής εκτέλεσε τον αιμοσταγή γκάγκστερ Γουάιτι Μπούλτζερ μέσα στη φυλακή [video]
Έλληνας ομογενής εκτέλεσε τον αιμοσταγή γκάγκστερ Γουάιτι Μπούλτζερ μέσα στη φυλακή [video]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhH7A3URrR-5cy-iWzZYg8DG8HsEVtuP5Z9AjbqMIpt_zOBSnUGn2VYVHvXgjjjCmhvskruvSLgsKBX2164RZoe-g3HsgnKTtp6bDjhyphenhyphenFuQejwBxQzfunKe8ZFwN93BGx9qBfbrRjtPy3w/s640/BBPcEhD.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhH7A3URrR-5cy-iWzZYg8DG8HsEVtuP5Z9AjbqMIpt_zOBSnUGn2VYVHvXgjjjCmhvskruvSLgsKBX2164RZoe-g3HsgnKTtp6bDjhyphenhyphenFuQejwBxQzfunKe8ZFwN93BGx9qBfbrRjtPy3w/s72-c/BBPcEhD.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/11/video_1.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/11/video_1.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy