-->

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας παρά την βροχή [video & φωτογραφίες]

Κάτω από δυνατή βροχή πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας και μερικής εκκένωσης στο νοσοκομείο Αμα...


Κάτω από δυνατή βροχή πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας και μερικής εκκένωσης στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, σ' ένα σενάριο που προέβλεπε σεισμό.

Η άσκηση, που στέφθηκε με επιτυχία, έγινε με τη συμμετοχή του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού και την συνδρομή του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας.

Τον συντονισμό της άσκησης είχαν ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου και ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Αμαλιάδας Γιάννης Λέντζας, ενώ ως παρατηρητής παρευρέθηκε ο Διοικητής του νοσοκομείου Πύργου Κώστας Διαμαντόπουλος.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ 
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 

"Σήμερα πραγματοποιήθηκε η 76η άσκηση σε πανελλαδικό επίπεδο, στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Μια άσκηση ελέγχου επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού και μερικής εκκένωσης του νοσοκομείου, σ' ένα σενάριο το οποίο προέβλεπε σεισμό.

Ο στόχος των ασκήσεων αυτών είναι να εφαρμόσουμε στην πράξη τα σχέδια τα οποία υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και τα οποία προβλέπουν τις συγκεκριμένες ενέργειες και λειτουργίες του προσωπικού σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών και κρίσεων.

Αυτό που μας ενδιαφέρει σαν ΕΚΕΠΥ είναι να μπορέσει το προσωπικό να λειτουργήσει όπως ακριβώς περιγράφεται στα σχέδια, ο καθένας να λειτουργήσει ως ένας κρίκος μιας αλυσίδας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συναδέλφους του και διασώστες άλλων υπηρεσιών, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε την πιο γρήγορη επέμβαση και ασφάλεια και να περιορίσουμε όσο το δυνατόν τις συνέπειες από ένα τέτοιο γεγονός.

Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, παρά τη βροχή που ήρθε ξαφνικά και θα μπορούσε να ανατρέψει λίγο την όλη διαδικασία της ροής. Εντούτοις δεν επηρέασε το προσωπικό και διαπίστωσα ότι αυτά τα οποία έπρεπε να κάνουν, κι εύχομαι να μη χρειαστεί να γίνουν σε πραγματικές συνθήκες, τα εφάρμοσαν με τον τρόπο που περιγράφονται στα σχέδια με υποδειγματικό τρόπο.

Αυτό που, επίσης, θέλω να επισημάνω είναι και η άριστη επέμβαση των υπόλοιπων υπηρεσιών τόσο της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού και του Τεχνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας".


ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΝΤΖΑΣ 
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 

"Σήμερα σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ του υπουργείου Υγείας, καθώς και με τις άλλες δομές, τον Στρατό, την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική, έγινε μια άσκηση για προφύλαξη σε καιρικά φαινόμενα.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αμαλιάδας εκτέλεσαν υποδειγματικά όλο αυτό το σενάριο. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Οπως γνωρίζουμε άλλο είναι το υποτιθέμενο και άλλο το πραγματικό.

Πιστεύω όμως ότι επειδή όλα αυτά γίνονται για να υπάρχει μια κατάλληλη προεργασία, εάν συμβεί κάτι το οποίο φυσικά απευχόμαστε πάλι θα λειτουργήσουμε υποδειγματικά και άψογα".



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΤΣΠΑΓΙΟΣ 
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΜΑΛΙΔΑΣ 

"Στην άσκηση που έγινε σήμερα εδώ, στο χώρο του νοσοκομείου Αμαλιάδας, το σενάριο προέβλεπε τέσσερα περιστατικά: έναν εγκλωβισμό σε ασανσέρ, μια πυρκαγιά στο χώρο των μαγειρίων και δύο απεγκλωβισμούς, έναν από την ταράτσα κι έναν από εσωτερικό χώρο. Ο απεγκλωβισμός έγινε με τη χρήση κλιμακοφόρου οχήματος αλλά και με τη χρήση κινητής κλίμακας.

Η κατάσβεση στην πυρκαγιά ως συνήθως και ο απεγκλωβισμός από το ασανσέρ του ασθενούς. Η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία. Εμείς λειτουργούσαμε επικουρικά.

Είναι καλό να γίνονται τέτοιες ασκήσεις με την συνεργασία φορέων ώστε σε περίπτωση σεισμού, όπως προέβλεπε το σημερινό σενάριο, να ξέρουμε την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι".
 
   








































COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας παρά την βροχή [video & φωτογραφίες]
Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας παρά την βροχή [video & φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhn2JHAZ-_LWhVkK_QJU5dy6QcC4JkQNsn_SIw2A0AZSbXNwU3sQySOW76xmL73wpq6TjKjwm97IFLToz50BP8LDanXDheuj2os8HmTTI4-pmb819XJOULCmB3ct4RgrsF0w0wXiWV3cZE/s640/P1150747.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhn2JHAZ-_LWhVkK_QJU5dy6QcC4JkQNsn_SIw2A0AZSbXNwU3sQySOW76xmL73wpq6TjKjwm97IFLToz50BP8LDanXDheuj2os8HmTTI4-pmb819XJOULCmB3ct4RgrsF0w0wXiWV3cZE/s72-c/P1150747.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/11/video_27.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/11/video_27.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy