-->

Χρήστος Βαλιανάτος: "Το 2018 ήταν μια κακή χρονιά για τους αγρότες μας..."

Έναν μικρό απολογισμό των δράσεων το 2018, αλλά και τι θα γίνει το 2019, έκανε στο newsgf.net , ο δραστήριος και αξιόλογος Πρόεδρος τη...



Έναν μικρό απολογισμό των δράσεων το 2018, αλλά και τι θα γίνει το 2019, έκανε στο newsgf.net, ο δραστήριος και αξιόλογος Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών, Χρήστος Βαλιανάτος, ο οποίος δεν παρέλειψε να στείλει τις ευχές του στον αγροτικό κόσμο της Ηλείας.

Ο ίδιος, επίσης, μίλησε για το λάδι, για το ακατάσχετο των λογαριασμών και τις αποζημιώσεις παραγωγών βιομηχανικής τομάτας και σταφίδας.

"Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλο τον αγροτικό κόσμο του νομού Ηλείας. Να έχουμε μια νέα, καλή χρονιά.

Το 2018 ήταν, δυστυχώς, μια κακή χρονιά για τον αγροτικό κόσμο. Είχαμε τις πλημμύρες, τις ζημιές στις καλλιέργειες της κορινθιακής σταφίδας, της βιομηχανικής τομάτας και των κηπευτικών. Η Ομάδα Παραγωγών συνεχίζει να στέκεται δίπλα στους αγρότες μας.

Στις 28 Δεκέμβρη ξεκινάμε την υλοποίηση του προγράμματος ελαιολάδου. Θα έρθουν τα υλικά και θα καλέσουμε τους αγρότες να τα μοιράσουμε, στην οδό Αντωνίου Πετραλιά, στην Ένωση-Οργάνωση Παραγωγών. Προχωράμε για το δεύτερο έτος υλοποίησης του 2019 στο λάδι. Ευχαριστούμε πολύ τους ελαιοπαραγωγούς για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν φέτος και περάσαν το λάδι μέσα από την Ομάδα Παραγωγών.

Το 2019 θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να περάσει όσο περισσότερο γίνεται λάδι μέσα από την Ομάδα και να έχουμε μια ισχύ ώστε να φτιάξουμε ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα ελαιολάδου ισχύει για το 2019-20-21. Είναι τριετές.

Για το 2019 οι στόχοι μας είναι να έχουμε μια καλή χρονιά στην βιομηχανική τομάτα. Ήδη στην Οργάνωσή μας έχουν γραφτεί και άλλα μέλη. Έχουμε παραπάνω τόννους. Προσδοκούμε και στην κορινθιακή σταφίδα να οργανωθούμε, να μπουν και νέα μέλη. Εκείνο που πρέπει να πω στους παραγωγούς μας -και το λέω πάντοτε- είναι να οργανωθούν διότι μόνο μέσα από οργανωμένα σχήματα μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους.

Ήδη, όπως είδαμε από την κυβέρνηση, η φορολογία θα μειωθεί στους συνεταιρισμένους αγρότες, το τέλος επιτηδεύματος θα καταργηθεί, η πολιτεία ενισχύει την συλλογική δράση και αυτό πρέπει όλοι να το καταλάβουν. Οι αγρότες της Ηλείας να οργανωθούν σε οργανωμένα σχήματα ώστε να απολαμβάνουν καλύτερα προνόμια και να υπάρχει καλύτερη διαπραγμάτευση.

Η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας παραμένει μπροστά και ασχολείται καθημερινά με όλα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε"

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

"Σε ότι αφορά το ακατάσχετο, ο Πρώην υπουργός Αποστόλου μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα είναι στις 15.000 ευρώ. Είδαμε τώρα πως αυτό που πέρασε είναι 7.500. Δεν καλύπτει αυτό το ποσό τον αγροτικό κόσμο. Με την πράσινη ενίσχυση, με την βασική ενίσχυση και με τα συνδεδεμένα, είναι μικρό το ποσό.

Αυτό το βλέπουμε τώρα που πληρώνεται ο κόσμος, ότι και οι εφορείες και οι τράπεζες τους κρατούν χρήματα. Πρέπει λοιπόν το ακατάσχετο να ανέβει στις 15.000".

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

"Προχθές που πλήρωσε ο ΕΛΓΑ, πλήρωσε και ορισμένους τοματοπαραγωγούς των οποίων τα πορίσματα είχαν έρθει το Νοέμβριο και φυσικά είχαν πληρώσει τις εισφορές τους. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι τον Ιούλιο που έγιναν οι πλημμύρες, είχα πει σε λόλους, βουλευτές, περιφερειάρχη, να πάμε για μια φορά όλοι μαζί στο υπουργείο. Πήγαμε. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ έλεγε θα πληρωθούμε Φεβρουάριο-Μάρτιο. Πετύχαμε να έρθουν τα πρώτα πορίσματα Νοέμβριο μήνα, πετ΄θυχαμε να πληρωθούν ήδη ορισμένοι τοματοπαραγωγοί και σταφιδοπαραγωγοί και προσπαθούμε να πληρωθούν και οι υπόλοιποι μέχρι τις 15-20 Ιανουαρίου, στην επόμενη πληρωμή του ΕΛΓΑ.

Αυτό που διαπίστωσα είναι πως όταν είμαστε όλοι μαζί, εμείς, βουλευτές, περιφέρεια, πετυχαίνουμε.
Σε γενικές γραμμές, το 2018 δεν υπήρξε η υποστήριξη των φορέων του νομού στις διεκδικήσεις μας. Πιστεύω αυτό να αλλάξει".


COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Χρήστος Βαλιανάτος: "Το 2018 ήταν μια κακή χρονιά για τους αγρότες μας..."
Χρήστος Βαλιανάτος: "Το 2018 ήταν μια κακή χρονιά για τους αγρότες μας..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxCEOdF-mjYYLIklKlEs8YSJCmoE-0QxZJLjn5QwEWiFmljCa4IwfTaVBOjg-Jtz3_RIgllKeb8huXuZq-Y2wSgS4ms6KKtKxSjeiFBp6_DGsNnGjMgEZKUls1b-ls_fnfcxEXDwJhibU/s640/P1160341.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxCEOdF-mjYYLIklKlEs8YSJCmoE-0QxZJLjn5QwEWiFmljCa4IwfTaVBOjg-Jtz3_RIgllKeb8huXuZq-Y2wSgS4ms6KKtKxSjeiFBp6_DGsNnGjMgEZKUls1b-ls_fnfcxEXDwJhibU/s72-c/P1160341.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/12/2018_23.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/12/2018_23.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy