-->

5 σημάδια ότι χρειάζεται να θεραπευτείτε!!!

Πόσοι θα συμφωνήσουν με το γεγονός ότι όλοι χρειαζόμαστε θεραπεία; Δεν μιλώ για την σωματική επούλωση αλλά γι αυτή σε ψυχολογικό, συναισ...


Πόσοι θα συμφωνήσουν με το γεγονός ότι όλοι χρειαζόμαστε θεραπεία; Δεν μιλώ για την σωματική επούλωση αλλά γι αυτή σε ψυχολογικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο. Χρειάζεται να θεραπευτούμε από παλιά τραύματα, από κακοποιήσεις, από δύσκολη παιδική ηλικία, από το κάρμα ή ακόμα και από το ίδιο μας το μυαλό!

Η θεραπεία γίνεται σε διάφορα επίπεδα, μερικές φορές τα συναισθήματα μας είναι καταπιεσμένα για τόσα χρόνια που δεν συνειδητοποιούμε καν ότι είμαστε άρρωστοι ή πληγωμένοι. Είτε τα αρνούμαστε στην καθημερινότητα μας σαν να είναι όλα εντάξει είτε τα αγνοούμε πλήρως μέχρι να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου αναγκαστικά εκδηλώνονται με άλλους τρόπους, επηρεάζοντας την φυσική μας μορφή εν τέλει μας καταστρέφουν εντελώς και τότε συνειδητοποιούμε ότι χρειαζόμαστε θεραπεία.

Η θεραπεία γίνεται όταν της επιτρέπετε να συμβεί και όταν το μυαλό, οι σκέψεις και τα συναισθήματα σας ευθυγραμμίζονται με ολόκληρη την ύπαρξη σας. Μπορείτε να της επιτρέψετε να συμβεί μόνο όταν κατανοήσετε τα ζητήματα ή τα μπλοκαρίσματα που χρειάζεται να επιλυθούν και εμφανίζονται στην επιφάνεια.

Εστιάζετε μόνο στα αρνητικά

«Ο δρόμος για να καταπολεμήσεις τις αρνητικές σκέψεις και τα καταστρεπτικά συναισθήματα είναι να αναπτύξεις αντίθετα, θετικά συναισθήματα που είναι δυνατότερα και ισχυρότερα.» – Τεντζίν Γκιάτσο (14ος Δαλάι Λάμα)

Η αρνητική σκέψη έχει γίνει πια συνήθεια σε κάθε κατάσταση. Είναι σαν το μυαλό σας να έχει συγχρονιστεί στο να σκέφτεται μόνο το χειρότερο πιθανό αποτέλεσμα αντί να κοιτά την θετική πλευρά των πραγμάτων.

Το να είστε θετικοί όλη την ώρα δεν είναι δυνατό (ας είμαστε ρεαλιστές, εκτός και αν είστε παιδί), αλλά η απαισιοδοξία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των σκέψεων σας. Οι καταστάσεις και οι εμπειρίες της ζωής σας έχουν κάνει το άτομο που είστε σήμερα, αλλά ταυτόχρονα σας εμποδίζουν να ζήσετε την ζωή.

Άσχημα πράγματα συμβαίνουν σε όλους συνέχεια, αλλά μια αχτίδα θετικότητας μπορεί να φωτίσει τα πράγματα και να γαληνέψει το μυαλό σας έστω και για λίγο. Όταν το αναγνωρίσετε αυτό μπορείτε να προχωρήσετε στο ταξίδι της αυτό-θεραπείας σας.

Τείνετε να αναλύετε υπερβολικά Όπως είπε και ο Osho:

«Το μυαλό: ένας όμορφος υπηρέτης, ένας επικίνδυνος κυρίαρχος.» Όταν χάνετε τον έλεγχο του μυαλού σας και του επιτρέπετε να κυβερνεί την ζωή σας, βρίσκεστε σε πρόβλημα. Όχι μόνο αποστραγγίζει εντελώς την ενέργεια σας αλλά είναι και χάσιμο χρόνου επειδή τίποτα θετικό δεν βγαίνει από αυτό.

Ομολογώ ότι παρασύρθηκα στη σκέψη μου αρκετές φορές στην ζωή μου και εμπιστευτείτε με με οδήγησε στις πιο σκοτεινές γωνίες του μυαλού μου καταπίνοντας με ολοκληρωτικά με περιττές σκέψεις. Είναι σαν μια μοχθηρή παγίδα και αν πιαστείς σε αυτή, μπορεί να σε καταναλώσει, αλλά αν καταφέρεις να απελευθερωθείς, φτάνεις σε ένα πιο ασφαλές σημείο.

Γι αυτό αρκετά αρχαία κείμενα αναφέρονται στο μυαλό ως «μυαλό-μαϊμού» που πηδά από το ένα κλαδί στο άλλο ακούραστα. Μόνο όταν αποφασίσουμε να ελέγξουμε και να τιθασεύσουμε το μυαλό μας, μας ακολουθεί.

Πιάνεστε στην παγίδα της πληροφορίας

Η απόκτηση γνώσης μπορεί να είναι μια ενδυναμωτική εμπειρία. Η σοφία έρχεται όταν ξέρετε πως και πότε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες. Αν διψάτε για γνώση, πρόκειται για μια προσπάθεια να γεμίσετε ένα κενό ή να καλύψετε ένα καταπιεσμένο συναίσθημα. Έχουμε γνωρίσει ανθρώπους που μπορούν να ξεκινήσουν μια συνομιλία για τα πάντα σε πολύ γενικό πλαίσιο αλλά αυτές είναι οι πραγματικές συνομιλίες;

Αληθινές είναι αυτές που έχουν την ικανότητα να αγγίξουν την ψυχή σας ή να κάνουν διαφορά στην ζωή σας. Μην μιλάτε απλώς επειδή πρέπει να πείτε κάτι. Αυτό σημαίνει να είναι κάποιος σοφός. Η σοφία δεν χαρακτηρίζεται από το να έχει κανείς μεγαλύτερο εγκέφαλο, αλλά μεγαλύτερη καρδιά. Η σοφία φωτίζει το σκοτάδι. Δεν είναι κάτι που μπορεί να κατακτηθεί μόνο μέσα από ένα βιβλίο, αλλά μέσω των εμπειριών, με το να είστε διαισθητικοί και να αναγνωρίζετε την εσωτερική φωνή σας.

Όπως είπε και ο Ρούντολφ Στάινερ:

«Στην συζήτηση, μόνο αυτά που έχουν νόημα ή σημασία πρέπει να προέρχονται από τα χείλη αυτών που πασχίζουν για την υψηλότερη ανάπτυξη. Το να μιλάς επειδή απλώς πρέπει να πεις κάτι είναι κακό με την έννοια ότι τα γενικά είδη συζητήσεων όπου όλα τα θέματα ανακατεύονται πρέπει να αποφεύγονται.

Έτσι κάποιος, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποκόψει τον εαυτό του από την παρέα του, αλλά πρέπει να αναπτύξει την συνομιλία βήμα- βήμα προς κάτι σημαντικό.» Να μιλάτε και να δίνετε απαντήσεις αφού σκεφτείτε. Σκεφτείτε το θέμα διεξοδικά, ποτέ μην μιλάτε χωρίς λόγο, αλλά να αγαπάτε να παραμένετε σιωπηλοί. Ωστόσο πρέπει να μην είστε απόλυτοι, δεν χρειάζεται να λέτε ούτε υπερβολικά πολλά αλλά ούτε και λίγα.

Φοβάστε να χάσετε τον έλεγχο ή να αφήσετε κάποια πράγματα να φύγουν

Όλοι έχουν φόβους- κάποιοι φοβούνται τα ύψη, άλλοι το σκοτάδι, την αποτυχία, την αλλαγή, την αλήθεια, και πιο σημαντικό, το να χάσουν τον έλεγχο. Είναι μια ατελείωτη επιθυμία για να είστε βέβαιοι και να ελέγχετε κάθε αποτέλεσμα της ζωής σας. Σχεδιάζετε τόσα πολλά ώστε οι μέρες σας να είναι άνετες, φοβάστε να χάσετε τον έλεγχο επειδή δεν θέλετε να φύγετε από την ζώνη ασφαλείας σας σε ένα άγνωστο που δεν ξέρετε πως μπορεί να εξελιχθεί.

Μόνο όταν βγείτε από την ζώνη ασφαλείας σας μπορείτε να βιώσετε την περιπέτεια, να αποκτήσετε την ευκαιρία να δείτε την ζωή με άλλη οπτική γωνία, να ωριμάσετε ως άτομο και σημαντικότερα να αναπτύξετε το κουράγιο να κοιτάξετε εσωτερικά: τότε συμβαίνει η μαγεία. Ρίξτε την ασφάλεια σας, λυθείτε από τα δεσμά που σας κρατούν στις παλιές συμπεριφορές σας, βγείτε από τον δρόμο σας και ζήστε την ζωή σας. Δεν μπορείτε να ελέγξετε το αποτέλεσμα ή το μέλλον αλλά σίγουρα μπορείτε να ελέγξετε το μυαλό και να δημιουργήσετε σήμερα μια νέα αρχή.

Πάσχετε από γνωστική ασυμφωνία

«Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν την αλήθεια επειδή δεν θέλουν να καταστραφούν οι ψευδαισθήσεις τους.» – Φρίντριχ Νίτσε Όταν διατηρούμε κάποιες πεποιθήσεις σαν να εξαρτάται η ζωή μας από αυτές, όταν είμαστε τόσο άκαμπτοι στην σκέψη και στις απόψεις μας που όταν κάποιος τα αμφισβητήσει όλα αυτά με μια αντιφατική πεποίθηση νιώθουμε άβολα, τότε βιώνουμε την γνωστική ασυμφωνία.

Μετά από αυτό, μπορούμε είτε να επιλέξουμε να αλλάξουμε το περιορισμένο σύστημα πεποιθήσεων μας είτε απλά να αρνηθούμε και να ενισχύσουμε τα αρχικά μας πιστεύω. Με βάση το πώς θα ανταποκριθείτε, η γνωστική ασυμφωνία μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στην ζωή σας. Για να αμφισβητήσετε τις πεποιθήσεις σας, πρέπει να είστε πρόθυμοι να στρέψετε την προσοχή σας εσωτερικά και μόλις εστιάσετε σε αυτό που συμβαίνει μέσα σας, τότε μπορείτε να αντιληφθείτε κάθε κρίση, κριτική πεποίθηση και ιδέα με την προοπτική ότι κάτι σας εμποδίζει από το να φτάσετε στον αληθινό σας εαυτό.

Η αυτό-θεραπεία είναι εφικτή, υπάρχουν στοιχεία 50 χρόνων και άνω που δείχνουν πως το σώμα μπορεί να θεραπευτεί από όλες τις αρρώστιες συμπεριλαμβανομένου και τις θανατηφόρες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας καταλύτης για να μπορέσετε να θεραπευτείτε. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε εύκολα την δύναμη και τις ικανότητες που έχει το μυαλό μας. Μάθετε να αφήνετε αυτά που δεν σας ωφελούν και όλα θα έρθουν στην θέση τους. «Μερικές φορές απλώς χρειάζεται να κάνετε ένα βήμα πίσω για να αναπνεύσετε και να πάρετε λίγο χρόνο για να θεραπεύσετε τον εαυτό σας.»

 Μαγεια Τ.

  www.newsitamea.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 5 σημάδια ότι χρειάζεται να θεραπευτείτε!!!
5 σημάδια ότι χρειάζεται να θεραπευτείτε!!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaubatyNLCVuc6IEP3I9srgUmHsUVuEyVd8OSEI0AeY8GX_CW9KXr9Rj8wr55IjBGFxPFdqn11d7079l_7fg63f5MvJObPQjBZ_ltoqQTb6Y3WyiVI7hh61R6mkHP1_VLHuuLXiVmf3Lc/s640/535435323425354564.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaubatyNLCVuc6IEP3I9srgUmHsUVuEyVd8OSEI0AeY8GX_CW9KXr9Rj8wr55IjBGFxPFdqn11d7079l_7fg63f5MvJObPQjBZ_ltoqQTb6Y3WyiVI7hh61R6mkHP1_VLHuuLXiVmf3Lc/s72-c/535435323425354564.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/12/5_8.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/12/5_8.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy