ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ: Η επόμενη ημέρα...

ΚΟΥΒΕΛΗΣ : ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ • Μείωση το 2018 -2019 λόγω γεωπολιτικών συνθηκών.  • Τη στήριξη της ΕΛΙΜΕ και του Υπο...


ΚΟΥΒΕΛΗΣ : ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

• Μείωση το 2018 -2019 λόγω γεωπολιτικών συνθηκών. 

• Τη στήριξη της ΕΛΙΜΕ και του Υπουργείου Ναυτιλίας για την εύρυθμη λειτουργία τους ως υπηρεσιών , ζήτησε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λεωνίδας Βαρουξής.


Στο ξεχωριστό χώρο του αμφιθεάτρου του Ευγενίδιου Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε ,την περασμένη Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου , ένα σημαντικό συνέδριο για την κρουαζιέρα , υπό την αιγίδα της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.

Στο συνέδριο αυτό παρέστησαν ο νέος υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, ο Γραμματέας τουριστικής ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλας, οι τομεάρχες ναυτιλίας και τουρισμού της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης και Μάνος Κόνσολας, καθώς και ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΛΙΜΕ Γιώργος Καστελάνος. Ως ομιλητές , με θέμα « Κρουαζιέρα: προκλήσεις – προοπτικές» , είχαν κληθεί εκπρόσωποι έξι τουριστικών λιμένων , μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΙΜΕ Λεωνίδας Βαρουξής.

ΦΩΤΗΣ : ΚΟΥΒΕΛΗΣ : Τα λιμάνια μας χρειάζονται υποδομές 


Ο υπουργός Ναυτιλίας στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το συνέδριο που γίνεται για την κρουαζιέρα είναι σημαντικό , με την έννοια ότι κατατίθενται προτάσεις, σκέψεις ,αλλά και διεκδικήσεις ,προκειμένου η κρουαζιέρα να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο για τη χώρα μας. Η κρουαζιέρα μετέχει αποφασιστικά στο συνολικό μέγεθος του τουρισμού Η Ελλάδα έχει φοβερές δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη...

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν ζητήματα γεωπολιτικού χαρακτήρα που εξαίρεσαν από την κρουαζιέρα την Αίγυπτο και την Τουρκία , που είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό μέσα στο προηγούμενο έτος της κρουαζιέρας στη χώρα μας, η μείωση ήταν εξαιρετικά μικρή για το λόγο ότι υπήρξαν αντίρροπα μέτρα τα οποία κατάφεραν να περιορίσουν αυτή τη μικρή απώλεια...

Για τα προσεχή χρόνια και μάλιστα με το καινούριο νομοθετικό πλαίσιο που προωθούμε και θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του Ιανουαρίου , για τις λεγόμενες παραχωρήσεις εκ μέρους των οργανισμών λιμένων για δραστηριότητες – μεταξύ αυτών και δραστηριότητες κρουαζιέρας - θα έχουμε μεγαλύτερη αύξηση...

Βεβαίως χρειάζονται υποδομές και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε συστηματικά , έτσι ώστε και αυτόν τον τομέα του τουρισμού , που αναφέρεται στην κρουαζιέρα , να τον ενισχύσουμε γιατί συμβάλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση του ΑΕΠ της χώρας μας...

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας» 

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι το 2017 και το 2018 ήταν δύο άσχημες χρονιές για την κρουαζιέρα, τονίζοντας ότι καταγράφεται μια σταθερή μετατόπιση της κρουαζιέρας από την Ανατολική προς τη Δυτική Μεσόγειο, αλλά και άνοδος της αγοράς της Ασίας.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας, γιατί δεν έχει στρατηγική σε βάθος χρόνου, με αρχή, μέση και τέλος. Μια στρατηγική που θα υπερβαίνει το χρονικό ορίζοντα μιας κυβερνητικής θητείας», τόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας. Προανήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου ρυθμιστικού πλαισίου, από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που θα προσελκύει επενδύσεις για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των λιμένων που αποτελούν προορισμό κρουαζιέρας.

Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε ο κος Κόνσολας ήταν η μετατροπή της Ελλάδας σε hub της Ανατολικής Μεσογείου για την κρουαζιέρα με έξι (6) μεγάλα λιμάνια home ports (Πειραιάς, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Ρόδος, Κατάκολο, Λαύριο) και η δημιουργία σύγχρονου φορέα προβολής και προώθησης της κρουαζιέρας σε ελληνικούς προορισμούς, με συνεργασία της Πολιτείας, του ΣΕΠΕ, της αυτοδιοίκησης, αλλά και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΕΛΑΝΟΣ : Προέχει η επίλυση των προβλημάτων των ΔΛΤ 

Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η ομιλία του Γιώργου Καστελάνου, ο οποίος λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους τόνισε , ότι ασφαλώς τα CLUSTER κρουαζιέρας αποτελούν ένα θετικό πρόσημο , αλλά προέχουν τα σημαντικά προβλήματα πολλών τουριστικών λιμανιών. «Βιώνω ο ίδιος καθημερινά την αγωνία προέδρων δημοτικών λιμενικών ταμείων για τα ασφυκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν , τα οποία οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού – κάποια λιμάνια όπως το Κατάκολο δεν έχουν ούτε ένα μόνιμο υπάλληλο – με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται πολλά προβλήματα και να ανησυχούμε που θα οδηγηθούν τα πράγματα αν δεν επιδείξουν ενδιαφέρον οι Δήμοι και το υπουργείο.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ : Να στηρίξουν η ΕΛΙΜΕ και το Υπουργείο Ναυτιλίας τα ΔΛΤ για την εύρυθμη λειτουργία τους ως υπηρεσιών . 

Ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ Λεωνίδας Βαρουξής εξέφρασε κατ αρχήν την ικανοποίησή του για τον «κώδωνα κινδύνου» που έκρουσε ο Γιώργος Καστελάνος , λέγοντας ότι «Δυστυχώς πολλές φορές κυριαρχεί η σκανδαλολογία των τελάληδων, η δημιουργία τεχνητών εμποδίων για πολιτικούς λόγους , αντί να ενδιαφέρονται οι αρμόδιοι για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η απουσία μόνιμων υπαλλήλων και η στελέχωση με έμπειρο προσωπικό της υπηρεσίας.

Ο πρόεδρος του ΔΣ επεσήμανε την ανάγκη μιας εθνικής στρατηγικής , αφού η πολιτεία αφουγκραστεί και κατανοήσει την υφιστάμενη κατάσταση και την πραγματικότητα των πολλών ελλείψεων προσωπικού στα ΔΛΤ, αλλά και αυτοτέλειας των υπηρεσιών τους. Ο κ. Βαρουξής υπενθύμισε την πρότασή του όπως στην γενική γραμματεία λιμένων λειτουργήσει μια ειδική διεύθυνση εποπτείας των τουριστικών λιμένων για στήριξη αυτών που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα , προκειμένου να συνδράμουν τη διοίκηση του κάθε δημοτικού λιμενικού ταμείου, ώστε να δοθούν οι επιβεβλημένες λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν.

Επίσης ευχήθηκε οι λοιπές αρχές και φορείς (Λιμενικές αρχές , ΔΕΔΑΠΛΕ , ΡΑΛ) να ενημερώνονται σχετικά από την ανωτέρω διεύθυνση ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ώστε να μην επικρατεί ο τύπος στις αποφάσεις που λαμβάνουν.

Επιπρόσθετα ζήτησε από τον κ. Καστελάνο την στήριξη του ΕΛΙΜΕ , με δεδομένο ότι αναγνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν σε πολλά λιμάνια και η ΕΛΙΜΕ αποτελεί το όργανο προώθησης των αιτημάτων των μελών της.

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιολέτης ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ Πύργος Ρεπορτάζ Σημεία πώλησης Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ: Η επόμενη ημέρα...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ: Η επόμενη ημέρα...
https://1.bp.blogspot.com/-mPe762HKB2w/XBvI58eI-fI/AAAAAAADO7M/7MvF_SlDbMIAOcdI3LAi8k8viS3hfAJLACLcBGAs/s640/G2.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-mPe762HKB2w/XBvI58eI-fI/AAAAAAADO7M/7MvF_SlDbMIAOcdI3LAi8k8viS3hfAJLACLcBGAs/s72-c/G2.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_686.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_686.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy