-->

Ποιες πόλεις στον κόσμο περπατιούνται εύκολα

Η εξερεύνηση γίνεται ακόμα πιο μαγική όταν κάποιος περπατά τη διαδρομή. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κατανοήσουμε τον παλμό μιας ...


Η εξερεύνηση γίνεται ακόμα πιο μαγική όταν κάποιος περπατά τη διαδρομή. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κατανοήσουμε τον παλμό μιας πόλης ή και απολαύσουμε τον πολιτισμό της, από ό, τι με την απλή ανάμειξη με τους κατοίκους της. Και με ποιο καλύτερο τρόπο θα μπορούσε αυτό να γίνει από μια βόλτα στους δρόμους της πόλης, τα μονοπάτια και τα σοκάκια; Κάντε κλικ μέσα για να διαβάσετε τις πιο φιλικές προς τους πεζούς πόλεις σε όλο τον κόσμο.


Βανκουβερ, Καναδας 

Το Βανκούβερ δεν θα απογοητεύσει τους οδοιπόρους. Αυτή η παραθαλάσσια πόλη, που είναι και η πρωτεύουσα της Βρετανικής Κολομβίας, είναι η πιο πολύμορφη πολιτιστικά πόλη του Καναδά.

Που να περπατήσετε: Ακουλουθήστε τη γραφική διαδρομή κατά μήκος της ακτογραμμής του False Creek μέχρι το Granville Island για να εξερευνήσετε τα μαγαζιά, μια μοναδική κοινότητα με πλωτά σπίτια και την Δημόσια Αγορά καθώς θα περνάτε το Science World. Η διαδρομή μέσα από το Ambleside Park έχει μήκος 2,4 χλμ, και περιλαμβάνει υδάτινο στοιχείο, θέα στο βουνό και γλυπτά.


Ντουμπροβνικ, Κροατια 

Αυτό το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκεται στις ακτές της Αδριατικής, έχει μεσαιωνικά τείχη, μοναστήρια, κάστρα και κήπους. Γεμάτη ιστορία, η εξαιρετικά καλά διατηρημένη πόλη έχει σπουδαία αρχιτεκτονική που θα ήταν τέλεια να την εξερευνήσετε με τα πόδια.

Που να περπατήσετε: Ξεκινήστε τη διαδομή από την Pile Gate καθώς κατευθύνεστε προς την Ploce Gate, κατά μήκος των μεσαιωνικών τειχών. Θα περάσετε από το πλακόστρωτο Stradun, μοναστήρια, το παλάτι Sponza, το παλιό λιμάνι της πόλης και το φρούριο Revelin. Αν προτιμάτε τις αμμώδεις παραλίες πάρτε ένα φέρι για το νησάκι Lokrum, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το μοναστήρι και τους βοτανικούς κήπους.


Φλωρεντια, Ιταλια 

Η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Τοσκάνης, η Φλωρεντία, είναι μια πόλη για να εξερευνήσει κανείς με τα πόδια. Χαθείτε και περιπλανηθείτε γύρω από την γενέτειρα της Αναγέννησης και κάντε διαλείμματα για να δοκιμάσετε κρασιά.

Που να περπατήσετε: Υπάρχουν πολλές ζώνες για πεζούς στο ιστορικό κέντρο από την πλευρά του ποταμού Άρνου όπου μπορείτε να βιώσετε την έντονη ιταλική ζωή. Περπατήστε κατά μήκος της γέφυρας Ponte Vecchio—τη μοναδική γέφυρα που άφησε ανέγγιχτη ο γερμανικός στρατός κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και στους κήπους Boboli Gardens μέχρι την πλατεία Michelangelo.


Μοναχο, Γερμανια 

Μια πόλη φιλική προς τους πεζούς, το Μόναχο είναι γεμάτο όμορφα κτήρια που καλύτερα θα θαυμάσετε αν κινείστε πεζή. Τα περισσότερα αξιοθέατα είναι εντός της ζώνης που μπορείτε να περπατήσετε εύκολα ενώ κατά μήκος της διαδρομής θα βρείτε αρκετά καφέ, μπαρ, μαγαζιά και μουσεία.

Που να περπατήσετε: Κάντε μια βόλτα στους English Gardens μια ηλιόλουστη ημέρα και σταματήστε για μια μπύρα στον Chinese Tower. Γνωρίστε τον βαυαρικό τρόπο ζωής καθώς περπατάτε προς το Marienplatz και δείτε τον καθεδρικό ναό Frauenkirche.


Παρισι, Γαλλια 

Πολλά έχουν γρατεί για την πανέμορφη γαλλική πρωτεύουσα και αποτελεί προορισμό ονείρων για τους περισσότερους ταξιδιώτες. Ένα συνονθύλευμα από μικρές γειτονιές, το Παρίσι είναι μια μεγάλη μητρόπολη που αποπνέει αβίαστη γοητεία και ρομαντισμό. Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε την παρισινή κουλτούρα είναι με τα πόδια, καθώς θα ανακαλύψετε τη γοητεία των πλακόστρωτων στενών δρόμων.

Που να περπατήσετε: Το όμορφο προάστιο της Μονμάρτρης είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε καθώς θα δείτε την επιβλητική εκκλησία Sacre Coeur να ατενίζει από ψηλά όλο το Παρίσι, με θέα και στον Πύργο του Άιφελ. Κάντε βόλτα κατά μήκος του Σηκουάνα, ξεκινώντας από τους κήπους Tuileries δίπλα στο μουσείο του Λούβρου. Περπατήστε στην Champs-Élysées προς την Αψίδα του Θριάμβου, μέσω της πλατείας Place de la Concorde και πίσω ξανά για μια βόλτα στα μαγαζιά του Marais και μια βόλτα στον Πύργο του Άιφελ. Άλλα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε είναι ο καθεδρικός της Νοτρ Νταμ, το κέντρο Georges Pompidou, το μουσείο Orsay και οι κήποι του Λουξεμβούργου.


Μοντρεαλ, Καναδας 

Αυτή η όμορφη πόλη, η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, είναι ίσως η πιο φιλική προς τους πεζούς και ποδηλάτες πόλη παγκοσμίως. Το Lonely Planet την αποκαλεί μια λωρίδα της παλιάς Ευρώπης με σύγχρονο design. Η πολιτιστική πρωτεύουσα του Καναδά έχει περισσότερα από 23.000 καφέ και εστιατόρια που απέχουν λίγο μεταξύ τους.

Που να περπατήσετε: Το Vieux-Montreal (παλιό Μόντρεαλ), όπου γεννήθηκε η πόλη, είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Η αρχιτεκτονική του κληρονομιά που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, είναι καλά διατηρημένη. Η γαλλική επιρροή είναι αρκετά ισχυρή και το Μόντρεαλ έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό γαλλόφωνων έξω από τη Γαλλία. Αξίζει να δείτε την Βασιλική Notre Dame, την Place d’Armes French Quarter Hotel, το πάρκο Parc du Mont Royal Τεχνών.


Χονολουλου, Χαβαη 

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Χαβάη είναι γνωστή για τα κύματα και την άμμο. Αλλά η πρωτεύουσα Χονολουλού έχει κάποιες εκπλήξεις. Είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη με κατοίκους που προτιμούν το περπάτημα για να κρατιούνται σε φόρμα, έχει αρκετά καταστήματα και προορισμούς που είναι εύκολα προσβάσιμοι με τα πόδια.

Που να περπατήσετε: Η αγορά γύρω από το ιστορικό Aloha Tower είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης, το οποίο στεγάζει ένα συγκρότημα από καταστήματα και εστιατόρια. Στη συνέχεια, μπορείτε να σταματήσετε στο Hawaii Maritime Center πριν ξκινηθείτε προς την Chinatown, το 'Iolani Palace, και το κτήριο State Capitol.


Μπουενος Αιρες, Αργεντινη 

Το Μπουένος Άιρες, γνωστό και ως "το Παρίσι της Νότιας Αμερικής" είναι μια πόλη εύκολη για να την περπατήσεις. Θα δείτε αρκετές γειτονιές που θυμίζουν Ευρώπη χάρη στην αρχιτεκτονική των κτηρίων και αρκετή τέχνη του δρόμου.

Που να περπατήσετε: Κάντε μια βόλτα με τα πόδια μέσα από τις γειτονιές ή περπατήστε προς το Calle Posadas και έπειτα στο Avenida Alvear. Ρίξτε μια ματιά στα πολυτελή διαμερίσματα γαλλικής αρχιτεκτονικής και αποτίστε φόφο τιμής στην τελευταία κατοικία της πρώην Πρώτης Κυρίας της Αργεντινής Εβίτα Περόν.


Βοστωνη, Μασαχουσετη, ΗΠΑ 

Στη Βοστώνη, η ιστορία ζωντανεύει σε κάθε γωνία και διασταύρωση. Μία από τις αρχαιότερες πόλεις στις ΗΠΑ, όπου εξελίχθηκαν σημαντικά γεγονότα κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης, και πλέον έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνές κέντρο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με πολλά φημισμένα πανεπιστήμια. Μία από τις πιο δαπανηρές πόλεις στις ΗΠΑ και συνάμα από τις πιο βιώσιμες και φιλικές προς τους πεζούς.

Που να περπατήσετε: Περπατήστε στην μήκους 4χλμ Freedom Trail και κατά μήκος της προκυμαίας που εκτείνεται από το Chelsea Creek μέχρι τον ποταμό Neponset, Σε αυτή τη διαδρομή θα μπορέσετε να θαυμάσετε την δυτική Βοστώνη, την Charlestown, το North End, την Downtown, South Boston και το Dorchester. Υπάρχουν πολλά να δείτε στον τομέα των τεχνών, να χαλαρώσετε σε πολλά πάρκα και πολλά εστιατόρια.


Μελβουρνη, Αυστραλια 

Η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Αυστραλίας έχει πολλά αξιοθέατα, μεγάλους χώρους πρασίνου και ένα όμορφο κόλπο.

Που να περπατήσετε: Φορέστε τα αθλητικά σας και περπατήστε στην παραλία St. Kilda Foreshore Beach για να περιηγηθείτε στην αγορά της. Κάντε μια στάση στα ωραία μπιστρό ή σε ένα πάρκο και περάστε από τους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους.


Αμστερνταμ, Ολλανδια 

Η πόλη των καναλιών έχει θαυμάσια κουλτούρα στην ποδηλασία αν και μπορεί επίσης να την περπατήσει κανείς εύκολα.

Που να περπατήσετε: Απολαύστε την τέχνη και την αρχιτεκτονική αυτής της 400 ετών πόλης. Κάντε τη δίωρη διαδρομή στο ιστορικό κέντρο ξεκινώντας από την πλατεία Dam. Συνεχίστε προς την πλατεία Magna Plaza και προς τη γέφυρα Torensluis Bridge. Αν το Museumplein είναι ο τελευταίος σας σταθμός θα μπορέσετε να δείτε στο δρόμο προς τα εκεί το Canal House, το Bloemenmarkt, το Golden Bend και άλλα. Στις προτάσεις συγκαταλέγονται επίσης το μουσείο Gogh και το σπίτι της Άννα Φρανκ.


Βενετια, Ιταλια 

Ακόμα ένας τόπος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, η Βενετία στο βορειοανατολικό τμήμα της Ιταλίας. Σύμφωνα με τους Times Online, η πόλη των μασκών είναι μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις στην Ευρώπη. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες πόλεις για να περπατήσει κανείς καθώς αποτελεί μοναδική επιλογή αφού οι δρόμοι είναι πολύ στενοί για να χωρέσυον αυτοκίνητα.

Που να περπατήσετε: Εξερευνήστε την αιώνια ομορφιά και χαθείτε στα διαδιαλώδη στενά και σοκάκια. Οι τουρίστες με περιορισμένο χρόνο μπορούν απλά να ακολουθήσουν τα κίτρινα σημάδια που υπάρχουν σε όλη την πόλη και οδηγούν στα σημαντικότερα τουρισιτκά αξιοθέατα. Τα σημαντικότερα είναι η πλατεία του Αγίου Μάρκου και η Βασιλική του Αγίου Μάρκου, έαν από τους τελευταίους συνδέσμους με την Βυζαντινή αρχιτεκτονική., το Παλάτι των Δόγηδων και ο πύργος Torre dell’Orologio, ένας πύργος - ρολόι χτισμένος μεταξύ του 1496 και 1506.


Εδιμβουργο, Σκωτια 

Το Εδιμβούργο, η πρωτεύουσα της Σκωτίας, είναι μια συμπαγής πόλη που μπορεί εύκολα να περπατήσει κανείς.

Που να περπατήσετε: Περπατήστε προς το Royal Mile το οποίο εκτείνεται από το κάστρο του Εδιμβούργου μέχρι το Παλάτι Holyrood. Σε όλη τη διαδρομή θα βρείτε παραδοσιακές παμπ και καφέ για να ξαποστάσετε. Έπετια κατευθυνθείτε προς τη μεσαιωνική Παλιά Πόλη -την καρδιά του Εδιμβούργου- και κάντε βόλτα στα πλακόστρωτα μονοπάτια. Πηγαίνετε μέχρι το Dean Village και δείτε το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Επίσης μην χάσετε το Κάθισμα του Αρθούρου - έναν από τους παλιότερους γνωστούς ανθρώπινους οικισμούς και κορυφή ενός ηφαιστείου απ' όπου μπορείς να έχει πανοραμική θέα σε ολόκληρη την πόλη.


Μαρακες, Μαροκο 

Αυτή η αρχαία πόλη αποπνέει την γοητεία του παλιού κόσμου ενώ την έχουν αγγίζει νεωτερικές επιρροές. Κάποτε ήταν μια σημαντική αυτοκρατορική πόλη χτισμένη από τη φυλή των Βέρβερων και πλέον ένας ανερχόμενος τουριστικός προορισμός. Περπατώντας θα γνωρίσετε με τον καλύτερο τρόπο την ουσία του Μαρακές.

Που να περπατήσετε: Περπατήστε στα σοκάκια για να δείτε αξιοθέατα όπως το το τζαμί Koutoubia, τα απομεινάρια του παλατιού El Badi Palace και την πλατεία Jemaa el Fna. Αν και οι Βέρβεροι δεν κάνουν πλέον σκλαβοπάζαρο ή εμπόριο ζώων και χρυσού μπορείτε στην αγορά να βρείτε παλιά τιμαλφή και κειμήλια ή ίσως να αγοράσετε χαλιά και να δοκιμάσετε παραδοσιακό φαγητό του δρόμου.


Σαν Φρανσισκο, Καλιφορνια, ΗΠΑ 

Ο καλός καιρός, που συνήθως έχει το Σαν Φρανσίσκο, είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για να φορέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια και να εξερευνήσετε την πόλη με τα πόδια.

Που να περπατήσετε: Ξεκινήστε από το Pier 39, ένα δημοφιλές τουριστικό μέρος. Αν κάνει πολλή ζέστη σταματήστε για ένα ένα παγωτό ή αν πεινάτε, πηγαίνετε να φάτε καβούρια σε ένα από τα εστιατόρια της περιοχής με θέα στη θάλασσα. Περπατήσετε στην Haight-Ashbury, μια διάσημη πολυπληθυσμική γειτονιά και δοκιμάστε σάντουιτς με χοιρινό στην Chinatown—τη μεγαλύτερη εκτός Ασίας.


Νεα Υορκη, ΗΠΑ 

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του Wired report, το Big Apple είναι η πιο εύκολη πόλη να περπατήσεις στις ΗΠΑ. Οι πέντε δήμοι συνδέονται με ένα σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών που λειτουργεί σχεδόν όλο το 24ωρο. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι περισσότεροι από το 70% των κατοίκων δεν διαθέτουν δικό τους αυτοκίνητο, ενισχύει το πόσο φιλική προς τους πεζούς είναι η πόλη.

Που να περπατήσετε: Η Μικρή Ιταλία, το SoHo και η περιοχή Flatiron είναι μερικές από τις δημοφιλέστερες γειτονιές για να εξερευνήσετε με τα πόδια. Η πεζοδρομημένη Times Square δεν μπορεί να εξαιρεθεί επίσης. Αν σας αρέσει το φαγητό κάντε μια γαστρονομική περιπλάνηση στην Chinatown—το μέρος με την μεγαλύτερη συγκέντρωση κινεζικού πληθυσμού σρο δυτικό ημισφαίριο. Περπατήστε το Greenwich Village και δείτε το Washington Square Park. Και φυσικά μην παραλείψετε το Central Park.


Αντίγκουα, Αντίγουα και Μπαρμπούντα 

Μια μικρή πόλη, η Αντίγκουα είναι ιδανική για όσους αγαπούν τις εκπλήξεις. Ιστορικά μνημεία και πολύχρωμα χωριά είναι το σήμα κατατεθέν αυτής της πόλης, που είναι επίσης γνωστή για τις παραλίες της. Ξεκολλήστε από τον ήλιο και την άμμο και εξερευνήστε αυτό το νησί της Καραϊβικής που θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Που να περπατήσετε: Τα περισσότερα ξενοδοχεία, καφέ και μπαρ βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις κατοικημένες περιοχές αφού η Αντίγκουα έχει τελειοποιήσει τον τύπο σπιτιών με αυλή.

www.msn.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ποιες πόλεις στον κόσμο περπατιούνται εύκολα
Ποιες πόλεις στον κόσμο περπατιούνται εύκολα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjZCCwdfT-KLRJkAIJQYi_6tHTafSZdFCRqstgBPzC2YNlhB7M8kCUz57edfS_V2KqUp7xqysPmaWTzBa9LTh-L0Xv5Fhdxpex8gej52AqBL8xdNgde5ByK5c1rzVY1GMwzLhezpiyse0/s640/AAbul7W.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjZCCwdfT-KLRJkAIJQYi_6tHTafSZdFCRqstgBPzC2YNlhB7M8kCUz57edfS_V2KqUp7xqysPmaWTzBa9LTh-L0Xv5Fhdxpex8gej52AqBL8xdNgde5ByK5c1rzVY1GMwzLhezpiyse0/s72-c/AAbul7W.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_755.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_755.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy