-->

Εκτός ελέγχου η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ

Δηλητηριώδη υπονοούμενα για «Κατζαμάνηδες» και «φασιστικές αντισυγκεντρώσεις» από τη μία πλευρά, «φθηνή επιλογή και έλλειψη ήθους, ο προ...


Δηλητηριώδη υπονοούμενα για «Κατζαμάνηδες» και «φασιστικές αντισυγκεντρώσεις» από τη μία πλευρά, «φθηνή επιλογή και έλλειψη ήθους, ο προγραμματισμός κεντρικής ομιλίας Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, πάνω στην εναρκτήρια ομιλία Μητσοτάκη στο συνέδριο της Ν.Δ.» από την άλλη.

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, εντός και εκτός Βουλής είναι ένας πόλεμος μέχρις εσχάτων, ένας πόλεμος εκτός ορίων με απρόβλεπτες συνέπειες στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή, ενώ πράγματα που στο παρελθόν ρυθμίζοντας ανάμεσα στους πολιτικούς αντιπάλους μέσω των άγραφων νόμων της πολιτικής στο πλαίσιο ενός καλώς εννοούμενου πολιτικού πολιτισμού, σήμερα αποτελούν λόγους για νέες συγκρούσεις.

Για την αποψινή ομιλία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη που είναι προγραμματισμένη για τις 19:30, στην Πειραιώς λένε ότι είναι μία φθηνή προσπάθεια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να ανακόψει το κύμα δημοσιότητας της εναρκτήριας ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της Ν.Δ. που ξεκινά σήμερα και είναι προγραμματισμένη για την ίδια ώρα.

Πράγματι, στο παρελθόν, ακόμα και το πιο πρόσφατο, τα κόμματα συνεννοούνταν μεταξύ τους και όταν το ένα είχε κάποια μεγάλη προγραμματισμένη εκδήλωση, το άλλο δεν προγραμμάτιζε κάτι ανάλογο την ίδια ημέρα και ώρα.

«Η Ν.Δ. στηρίζει τις αντισυγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης» αντιτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί έξω από το Παλέ Ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα που θα μιλά ο Πρωθυπουργός, σε μία εμφανή προσπάθεια να εμφανίσουν τον Αλέξη Τσίπρα ως «νέο Λαμπράκη» και τη σημερινή Ν.Δ. ως συνέχεια του παρακράτους που όπλισε το χέρι του Κοτζαμάνη και κτύπησε θανάσιμα τον βουλευτή της ΕΔΑ το 1963, δολοφονία που είχε οδηγήσει τότε τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή να πει το περίφημο «ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα». «Πέρασε και δεν ακούμπησε.

Τον Λαμπράκη τον άφησαν αφύλαχτο οι αστυνομικοί για να τον σκοτώσει το παρακράτος. Δεν τον φυλούσαν ΜΑΤ και κλούβες, όπως θα φυλούν σήμερα τον Τσίπρα» παρεμβαίνουν στη συζήτηση πρώην σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα που αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης να προσδώσει χαρακτηριστικά λαϊκού ηγέτη στον σημερινό Πρωθυπουργό. Το εκτός ελέγχου πολιτικό κλίμα είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που ακολουθούν τα κόμματα, εν όψει των επόμενων εκλογών.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι πως στο συνέδριο της Ν.Δ. δεν κλήθηκαν εκπρόσωποι των δύο κυβερνητικών κομμάτων, με την Πειραιώς να υποστηρίζει ότι μετά την πρωτοφανή πολιτική απρέπεια του κ. Τσίπρα να προγραμματίσει κεντρική πολιτική ομιλία πάνω στο συνέδριο της Ν.Δ., δεν μπορούσε να απευθύνει πρόσκληση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να δώσει στην ομιλία Τσίπρα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου αντιφασιστικού προσκλητηρίου για όλο τον προοδευτικό κόσμο, προσπαθώντας να εμφανίσει τον Αλέξη Τσίπρα ως ηγέτη του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα, που αναμετράται με τις δυνάμεις του συντηρητισμού και της ακροδεξιάς που σήμερα – όπως λένε στην Κουμουνδούρου – εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία.

Η Ν.Δ. επιχειρεί να αναδείξει τα χαρακτηριστικά λαϊκισμού και οπορτουνισμού του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Πρωθυπουργού, καταγγέλλει τη συνεργασία Τσίπρα με τον «ακροδεξιό» Καμμένο και επιχειρεί να εμφανίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον ηγέτη που καταφέρνει να συγκεντρώσει τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου, κάτω από την «ευρύχωρη» κεντροδεξιά μαρκίζα της Ν.Δ.. Άλλωστε, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές ξεπερασμένο τον άξονα Αριστερά – Δεξιά, δίνοντας το μήνυμα της συμπόρευσης σε μια εθνική προσπάθεια.

«Ελλάδα μπορούμε!» το σύνθημα της Ν.Δ.

Οι εργασίες του συνεδρίου της Ν.Δ. με κεντρικό σύνθημα «Ελλάδα, μπορούμε!» θα διαρκέσουν ως την Κυριακή και θα κλείσουν με την εκλογή για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Η Πειραιώς δίνει χαρακτήρα εφαλτηρίου για τις εκλογικές μάχες του 2019, στο συνέδριό της, όπου θα βρεθούν περίπου 3.000 σύνεδροι. Οι 2.000 ως παρατηρητές και οι 1.000 ως σύνεδροι που εξελέγησαν κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, στις οποίες έλαβαν μέρος περισσότεροι από 120 χιλιάδες πολίτες.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει ως δίλημμα των εκλογών την επιλογή των πολιτών «μεταξύ του εύκολου δρόμου των ανέξοδων υποσχέσεων, του λαϊκισμού και του κρατισμού που – όπως θα πει - εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ και του δρόμου της ευθύνης και του ρεαλισμού που θα υποστηρίξει ότι εκπροσωπεί η Ν.Δ.. Οι τρεις πρώην πρόεδροι του κόμματος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ως προέδρος του συνεδρίου, ο Αντώνης Σαμαράς με ομιλία που θα απευθύνει στους συνέδρους το Σάββατο, αλλά και ο Κώστας Καραμανλής που θα κάνει δήλωση κατά την έναρξη του συνεδρίου, θα βρίσκονται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσότακη, δίνοντας το πιο σαφές μήνυμα για την συσπείρωση και την ενότητα της παράταξης.

Ομιλία θα πραγματοποιήσουν ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς, στις παρεμβάσεις των οποίων η Ν.Δ. δίνει και απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να εμφανίσει τον κ. Μητσοτάκη να έχει κόντρα με το ΕΛΚ, επειδή υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αντάλλαξε το Σκοπιανό με την μη μείωση των συντάξεων.

Στο συνέδριο της Ν.Δ. έχουν κληθεί επίσης να μιλήσουν οι Μάρκος Βερέμης, επιχειρηματίας στον τομέα του software, Βάσω Κιντή, καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μιχαήλ Κωσταράκος, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε., Μάνος Ματσαγγάνης, αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κυριάκος Πιερρακάκης, διευθυντής ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης της «διαΝΕΟσις», και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

  www.naftemporiki.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Εκτός ελέγχου η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ
Εκτός ελέγχου η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhouB-z2w_uSfIVZcIY_ECxneNoQVpeM0s8w6LBxNAQfwLFsjdzf8-W8Hsg6JTyZvJKfRsWV08InQtoRVM4SHRnSPCA-B1vqHcxqZVgH6YHp9LFxYnlwoCvAWP5fFNKUBz64vCLzkSJq30/s640/BBQWKnv.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhouB-z2w_uSfIVZcIY_ECxneNoQVpeM0s8w6LBxNAQfwLFsjdzf8-W8Hsg6JTyZvJKfRsWV08InQtoRVM4SHRnSPCA-B1vqHcxqZVgH6YHp9LFxYnlwoCvAWP5fFNKUBz64vCLzkSJq30/s72-c/BBQWKnv.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_785.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_785.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy