-->

Περιφερειακό Συμβούλιο για Fargeco: Η θα συμμορφωθεί με την περιβαλλοντική νομοθεσία ή θα κλείσει...

Δύο λύσεις προτάθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο σχετικά με την λειτουργία της ...


Δύο λύσεις προτάθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο σχετικά με την λειτουργία της εταιρείας “Fargeco”:

Η θα συμμορφωθεί με την περιβαλλοντική νομοθεσία ή θα κλείσει. 

Το θέμα της αφόρητης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών επιτέλους μετά από χρόνια τέθηκε στο Περιφερειακό συμβούλιο.

Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος στην εισήγησή του αποκάλυψε ότι πριν από 12 μέρες ζήτησε την διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου γιατί δεν έχει αδειοδοτηθεί η νέα μονάδα του θερμοκαταστροφέα της επιχείρησης.

Επίσης σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γεωργιόπουλος σήμερα θα ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενσωματωθεί σύστημα καταγραφής λειτουργίας και μέτρησης αέριων ρύπων στην επιχείρηση. Ακόμη υπάρχει απόφαση για συνεργασία με καθηγητή ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών ο οποίος θα εγκαταστήσει στην περιοχή για διάστημα 3-4 μηνών δικό του σύστημα μέτρησης της αέριας ρύπανσης.

Δήλωση Γιώργου Κατσαμπέρη 
Δικηγόρου 

«Οι κάτοικοι σήμερα μπορούν να νιώθουν ικανοποιημένοι γιατί τουλάχιστον δεν είναι μόνοι στον αγώνα τους. Η τοποθέτηση τόσο του περιφερειάρχη κ. Γεωργιοπουλου όσο και του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη κ. Μπαλαμπάνη κατέδειξαν με τον πιο σαφή τρόπο το μεγάλο πρόβλημα της μολύνσεως του περιβάλλοντος στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων και Αγίου ΓΕΩΡΓΙΟΥ Λεχαινών.

Οι κάτοικοι έκαναν το αυτονόητο, ανέδειξαν με τον πιο επίσημο τρόπο το πρόβλημα τόσο στο ρέμα όσο και στον αέρα. 7 χρόνια μετά η δυσοσμία τους έπνιξε, δεν μπορούν να ζήσουν στα σπίτια τους, δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους στην περιοχή όσο αυτή η βρώμα κατακλύζει την καθημερινότητα τους.

Για αυτούς μόνο μια λύση υπάρχει ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ. Η απόφαση σύσσωμου του ΠΣ είναι κλείσιμο της εταιρείας εφόσον δεν σέβεται την περιβαλλοντική νομοθεσία και την ζωή και υγεία των κατοίκων. Σε αυτό δεσμεύτηκαν. Εμείς από πλευράς μας περιμένουμε να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Ο αγώνας θα συνεχιστεί.»

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΠΣ 

ΚΎΡΙΟΙ,

Επανερχόμενοι στο θέμα το οποίο έχει προκύψει τουλάχιστον εδώ και 7 χρόνια θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τα κάτωθι: Οι ενέργειές μας έχουν αναδείξει ένα τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε ως κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων και Αγίου Γεωργίου Λεχαινών.

Αυτό δεν είναι τίποτε άλλα από μία απέραντη δυσοσμία που επικρατεί στην περιοχή μας σε διάφορες ώρες της ημέρας και σχεδόν όλο το χρόνο, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες κάθε περιόδου. Συν αυτό έχουμε διαπιστώσει την ανεξέλεγκτη διάθεση υγρών αποβλήτων στο παρακείμενο ρέμα του Βροντού, το οποίο προοδευτικά καταλήγει στη θάλασσα σε περιοχή προστατευόμενη από τη συνθήκη RAMSAR, και η οποία μόλυνση αναδεικνύει έντονη επιβάρυνση του νερού από οργανικές ενώσεις (BOD και COD), που έχουν αναφορά κυρίως σε αίμα, αλλά και από κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκους, που έχουν αναφορά σε περιττώματα ζώντων ζώων.

Για εμάς είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσδιοριστεί η πηγή του προβλήματος. Αν είχαμε τέτοια γνώση θα μπορούσαμε να νομιμοποιηθούμε και σε άσκηση όλων των ενδίκων βοηθημάτων τόσο για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος όσο και για την αποζημίωσή μας από τη βλάβη που υφιστάμεθα. Προς την κατεύθυνση των ελέγχων για πρώτη φορά το έτος 2017 ανακαλύφθηκαν υπόγειοι αγωγοί με υγρά απόβλητα που καταλήγουν στο παρακείμενο ρέμα.

Η κατάσταση στο ρέμα έχει λύση και είναι απλή: Η περιφέρεια, μέσω του αρμοδίου τμήματος, να λάβει επαναλαμβανόμενες μετρήσεις και να πιστοποιήσει την υποτροπή στέλνοντας το φάκελο στους αρμοδίους. Εμείς ως κάτοικοι, πέραν των μετρήσεων που έχουμε κάνει ιδιωτικά, το μόνο που μπορούμε να συνεισφέρουμε είναι να υποδείξουμε το χώρο που μπορεί μηχάνημα έργου να κατέλθει στο ρέμα και να υπάρξει πρόσβαση των υπηρεσιών.

Αυτό είναι σε απόσταση 300μέτρων από τις μονάδες και δεν παρεμβάλλεται άλλη λειτουργία ύποπτη για απόβλητα. Στο θέμα των οσμών, δυστυχώς μόνοι αρμόδιοι είναι Χημικοί μηχανικοί, οι οποίοι αφού ελέγξουν με ειδικούς μετρητές τις οσμές θα καταλήξουν σε συμπεράσματα για την ένταση της όχλησης. Οι μετρήσεις αυτές σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΑΞ. Απαιτείται συνεχή μέτρηση για διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών και κυρίως τους μήνες από ΜΑΙΟ έως Σεπτέμβριο.

Έχει κατ’ επανάληψη τονιστεί ότι το πρόβλημα δεν είναι ρύποι αλλά οσμές. Στις αδειοδοτήσεις έχουν τεθεί όρια ρύπων. Οι οσμές είναι άλλο ζήτημα, ώστε αφού προσδιοριστούν (κυρίως πρόκειται για πτητικές οργανικές ενώσεις) θα πρέπει να υπάρξει επιβολή συνεχών μετρήσεων ON –LINE ώστε να σταματήσει η όχληση. Δυστυχώς οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν να αντιληφθούν το μέγεθος της οχλήσεως και κάθε φορά που προσκομίζουμε μία μέτρηση, ομιλούν για αδειοδοτημένες λειτουργίες.

Το πρόβλημα των οσμών δεν έχει σχέση με τις αδειοδοτήσεις και δυστυχώς ενώ υπάρχει υποτροπή στην παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας δεν αναλαμβάνει ουδείς την ευθύνη της διακοπής λειτουργίας των. Οι κάτοικοι μετά από τόσα έτη δεν αντέχουν άλλο υποσχέσεις περί βελτίωσης.

Η περιφέρεια πρέπει να δράσει άμεσα Πιστοποιώντας το πρόβλημα, τιμωρώντας τους υπαιτίους, να αποκατασταθεί το περιβάλλον και το ρέμα και οι να υπάρξει σεβασμός των όμορων οικισμών και των κατοίκων, αλλιώς να γίνει μεταφορά εντός ΒΙΠΕ.




COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Περιφερειακό Συμβούλιο για Fargeco: Η θα συμμορφωθεί με την περιβαλλοντική νομοθεσία ή θα κλείσει...
Περιφερειακό Συμβούλιο για Fargeco: Η θα συμμορφωθεί με την περιβαλλοντική νομοθεσία ή θα κλείσει...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMTDiQKPJ1A8xyeI7kYPVDqkX03B_2BGwtrhVPPAGrwi1hglSVVAq5bOTACTc91vHwI_0ASOG4b-AH2A7YFBgikBXa0QMyAWd8GezYe3MFmEUF56iaukH1q6Cb1BeOstcTb7aLBm6mfW8/s640/48314891_10215759699137188_73358230394241024_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMTDiQKPJ1A8xyeI7kYPVDqkX03B_2BGwtrhVPPAGrwi1hglSVVAq5bOTACTc91vHwI_0ASOG4b-AH2A7YFBgikBXa0QMyAWd8GezYe3MFmEUF56iaukH1q6Cb1BeOstcTb7aLBm6mfW8/s72-c/48314891_10215759699137188_73358230394241024_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/12/fargeco_11.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/12/fargeco_11.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy