-->

Εlemed: Το λιμάνι της Κυλλήνης στο επίκεντρο της Ευρώπης - Την Πέμπτη η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος

* Η Ανατολική Μεσόγειος αποκτά μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο λιμάνι Κυλλήνης * Ναμπίλ Μοράντ: "Η πράσινη ναυτιλία γίνετ...


* Η Ανατολική Μεσόγειος αποκτά μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο λιμάνι Κυλλήνης

* Ναμπίλ Μοράντ: "Η πράσινη ναυτιλία γίνεται πραγματικότητα..."

* Όλο το πρόγραμμα της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου

Από το λιμάνι της Κυλλήνης αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά η πρώτη υποδομή ηλεκτροδότησης πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο 

Με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού και του Διευθύνοντα Συμβούλου Levante Ferries Maritime Company, Ευστράτιου Απέργη, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου τα εγκαίνια της πρώτης εγκατάστασης ηλεκτροδότησης πλοίων, στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Να τονιστεί ότι το πρόγραμμα Elemed έχει βραβευτεί με το βραβείο GREEN4SEA Initiative Award, με τη χορηγία της εταιρείας Nanophos, τον Μάρτιο του 2018 ενώ έχει προταθεί και για το Energy Globe Award 2019. 

Για την σπουδαία αυτή εφαρμογή του προγράμματος, σήμερα το πρωί έδωσε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ, ο οποίος δεν έκρυψε την χαρά και την ικανοποίησή του που το πρόγραμμα ξεκινάει από το λιμάνι της Κυλλληνης.

Να θυμίσουμε ότι ο κος Μοράντ είχε βρεθεί, τον περασμένο Φεβρουάριο, στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στην Αθήνα, στην πρώτη παρουσίαση του προγράμματος Elemed (Electrification in the Eastern Mediterranean) Project που αφορά το λιμάνι του Πειραιά.

ΝΑΜΠΙΛ ΜΟΡΑΝΤ

"Τα ευχάριστα νέα συνεχίζονται στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Την προσεχή Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εφαρμογή του προγράμματος Elemed, δηλαδή η ηλεκτροδότηση πλοίου σε όλη την ανατολική Μεσόγειο.

Ένα μεγάλο, σπουδαίο έργο που γίνεται πραγματικότητα στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Η Κυλλήνη από την Πέμπτη εντάσσεται στον ευρωπαϊκό χάρτη ως το πρώτο λιμάνι με το συγκεκριμένο πρωτοποριακό πρόγραμμα που στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλη την Μεσόγειο, σε όλη την Ευρώπη.

Όπως ξέρετε, το πρόγραμμα elemed χρηματοδοτείται απευθείας από την ευρωπαϊκή ένωση. Αφορά το λιμάνι της Κυλλήνης, το λιμάνι του Πειραιά, το λιμάνι της Λεμεσού στην Κύπρο και του Κόπερ στη Σλοβενία.

Οι εναλλακτικές λύσεις στα καύσιμα, με βασικό το πετρέλαιο, έχει ξεκινήσει σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη εδώ και καιρό. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, παρά την μεγάλη κίνηση πλοίων, ξεκινάει με το ηλεκτρικό ρεύμα από την Πέμπτη. Μέχρι το 1922 θα είναι στα περισσότερα ευρωπαϊκά λιμάνια και μέχρι το 2025 θα επεκταθεί παντού.

Η πράσινη ναυτιλία γίνεται πραγματικότητα. Το πρόγραμμα ξεκινάει με μια θέση στο λιμάνι μας για ένα πλοίο όταν είναι ήδη σταματημένο στο λιμάνι. Αρα αυτό, θα μειώσει αυτομάτως τον θόρυβο αλλά και την μόλυνση του περιβάλλοντος, που είναι το βασικότερο στοιχείο κι αφορά την υγεία των πολιτών αλλά και να επιβιώσει το περιβάλλον μας μετά από τόση επιβάρυνση που δέχεται.

Το δεύτερο στάδιο αφορά την επέκταση και σε άλλες προβλήτες του λιμανιού Κυλλήνης, δηλαδή ακόμη τέσσερις θέσεις θα έχει κι επιπλέον έναν φορτιστή.

Επομένως, ο επόμενος στόχος είναι τα καράβια που εκτελούν δρομολόγια Κυλλήνη Ζάκυνθος Κεφαλλονιά να κινούνται με ρεύμα, δηλαδή με μπαταρία του οποίου ο φορτιστής θα βρίσκεται στο δικό μας λιμάνι. Αυτό θα έχει όφελος και για όλους όσους ασχολούνται με την μεταφορά, διότι υπάρχει μεγάλη χρηματοδότηση για νέα πλοία που θα κινούνται με ηλεκτρικό ρεύμα.

Επίσης, εκτός από αυτά, στο λιμάνι της Κυλλήνης έχουμε σχεδιάσει κι εναλλακτικές λύσεις για το ρεύμα, με φωτοβολταϊκά που θα τοποθετηθούν στο λιμάνι και θα δίνουν ρεύμα.

Καλώ όλους τους συμπολίτες μου την Πέμπτη στις 11.00 το πρωί να έρθουν στο λιμάνι της Κυλλήνης να δούνε την πρώτη πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος elemed, που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα".

Η προετοιμασία για την εποχή των πλήρως ηλεκτρικών πλοίων και των σύγχρονων ανταγωνιστικών λιμένων που παράλληλα προάγουν και το επίπεδο ζωής της κοινωνίας στα παράκτια αστικά κέντρα έχει ήδη ξεκινήσει με πρώτο σταθμό εγκαινίασης της προσπάθειας τον λιμένα της Κυλλήνης. 


Για το πρόγραμμα Elemed...

Η δράση Elemed προωθεί τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας ως ναυτιλιακό καύσιμο, αποσκοπώντας να μειώσει σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ναυτιλίας στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Το πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υλοποίησε μια σειρά από μελέτες για την εγκατάσταση υποδομών ηλεκτροδότησης ελλιμενισμένων πλοίων σε τρεις χώρες [Ελλάδα, Κύπρο, Σλοβενία] και σε τέσσερα λιμάνια: Κυλλήνη, Πειραιάς, Κόπερ, Λεμεσός, στοχεύοντας στο δραστικό περιορισμό  του θορύβου και των αερίων ρύπων, ιδιαίτερα στις περιοχές κοντά στα λιμάνια. 

Τη σημασία του Ευρωπαϊκού προγράμματος Elemed ενισχύει και η δρομολόγηση, από πλευράς αρμόδιων αρχών, της συγκρότησης ομάδας εργασίας για την ανάπτυξη ενός θεσμικού πλαισίου για την ηλεκτροδότηση, ηλεκτροφόρτιση, ελλιμενισμό και νηολόγηση ηλεκτρικών και υβριδικών πλοίων σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την Ελλάδα και δίνοντας ισχυρά κίνητρα στα λιμάνια και στους πλοιοκτήτες για μεγαλύτερη δραστηριοποίηση στον τομέα αυτόν.

Η προετοιμασία για την εποχή των πλήρως ηλεκτρικών πλοίων και των σύγχρονων ανταγωνιστικών λιμένων που παράλληλα προάγουν και το επίπεδο ζωής της κοινωνίας στα παράκτια αστικά κέντρα έχει ήδη ξεκινήσει με πρώτο σταθμό εγκαινίασης της προσπάθειας τον λιμένα της Κυλλήνης. 

Το πρόγραμμα της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου



COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Εlemed: Το λιμάνι της Κυλλήνης στο επίκεντρο της Ευρώπης - Την Πέμπτη η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος
Εlemed: Το λιμάνι της Κυλλήνης στο επίκεντρο της Ευρώπης - Την Πέμπτη η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjf873zdg7fsX8pF1E6dBPMKHLkhFWFgV7taGHrPDWM8KIQJGY97kBQ3bY-CasGKRH1VLHrvHDnANhvT9nO9QfPLQZB0spySBcW8dKQ9f5s6gMrjJZgN01DXpZFo_pMpbHNaJ5p5EeYtvM/s640/P1160144.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjf873zdg7fsX8pF1E6dBPMKHLkhFWFgV7taGHrPDWM8KIQJGY97kBQ3bY-CasGKRH1VLHrvHDnANhvT9nO9QfPLQZB0spySBcW8dKQ9f5s6gMrjJZgN01DXpZFo_pMpbHNaJ5p5EeYtvM/s72-c/P1160144.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/12/lemed.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/12/lemed.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy