-->

Σε ποια περιοχή το θερμόμετρο έδειξε -13 βαθμούς Κελσίου

Παγετός σε πολλές περιοχές - Άνοιξε η Εγνατία οδός για τα φορτηγά - Σε επιφυλακή δήμοι για να μην «παγώσουν» τα καλοριφέρ στα σχολεία Ισ...


Παγετός σε πολλές περιοχές - Άνοιξε η Εγνατία οδός για τα φορτηγά - Σε επιφυλακή δήμοι για να μην «παγώσουν» τα καλοριφέρ στα σχολεία Ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με τις θερμοκρασίες να θυμίζουν πολικές περιοχές, καθώς σε πολλές περιπτώσεις το θερμόμετρο έδειξε αρκετά κάτω από τους μείον δέκα βαθμούς Κελσίου.

Στους νομούς Φλώρινας, Ιωαννίνων, Γρεβενών και Κοζάνης καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo, οι οκτώ χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στο Βαρικό Φλώρινας (-12,8), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-11,7), στα Γρεβενά (-11,5), στην Αγία Κυριακή Ιωαννίνων (-11,2), στα Ιωάννινα (-10,9), στο Πληκάτι Ιωαννίνων (-10,7), στο Μεσόβουνο Κοζάνης (-10,6) και στη Βλάστη Κοζάνης (-10,5).


Παγετός σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανία Ο παγετός έχει καλύψει μεγάλος μέρος της Αχαΐας, λέει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Νίκος Γυφτάκης. Όπως προσθέτει, όλα τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν από νωρίς το πρωί με προτεραιότητα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τον Νίκο Γυφτάκη, είναι ανοικτοί σχεδόν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν προς Καλάβρυτα, ενώ είναι σε εξέλιξη βρίσκεται ο αποχιονισμός του οδικού δικτύου από Αίγιο προς Καλάβρυτα, μέσω Πτέρης. Επίσης εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν και στην εθνική οδό Πατρών - Τρίπολης από την Αγία Τριάδα προς την Λαμπεία της Ηλείας.

Στο νομό της Ηλείας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Νίκος Γυφτάκης, σημειώθηκαν το πρωί χιονοπτώσεις στην περιοχή της Ανδρίτσαινας, σε ορεινές κοινότητες της Ζαχάρως και στην ευρύτερη περιοχή της Λαμπείας. Στην Αιτωλοακαρνανία, όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Γιάννης Τέγας, υπάρχει πρόβλημα με τον παγετό σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, λόγω της χιονόπτωσης που σημειώθηκε χθες το βράδυ.

Όμως, όπως προσθέτει, όλοι οι κεντρικοί δρόμοι του εθνικού και επαρχιακού δικτύου είναι ανοικτοί, ενώ μηχανήματα επιχειρούν μέσα σε ορεινές κοινότητες, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα. Καταλήγοντας ο Νίκος Γυφτάκης, λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «όλες αυτές τις ημέρες της κακοκαιρίας επιχειρούμε με όλες μας τις δυνάμεις και υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τους δήμους και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού».


Άνοιξε η Εγνατία οδός για τα φορτηγά

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, γίνεται άρση του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία που ίσχυε από χθες την νύκτα από τον κόμβο της Παναγιάς στα Γρεβενά έως τα διόδια Πολυμύλου στην Κοζάνη.

Επίσης δίνεται πράσινο φως και επιτρέπεται η κυκλοφορία των όλων των οχημάτων στην Εθνική οδό Γρεβενών – Τρικάλων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 2ο χλμ εώς και το 46ο χλμ. Σε επιφυλακή ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη για να μην «παγώσουν» τα καλοριφέρ στα σχολεία Σε επιφυλακή βρίσκεται ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη για να μην «παγώσουν» τα καλοριφέρ στα σχολεία, να μην δημιουργηθούν προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό και να διασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών.

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο οι υπηρεσίες τους βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να πάνε στα σχολεία μετά τις διακοπές και μάλιστα έχει ήδη διανεμηθεί αλάτι στα σχολεία σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν ρίψεις. «Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν το Σάββατο, όμως θα τις διαδεχθούν συνθήκες ολικού παγετού, μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Προ του κινδύνου να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις παίρνουμε προληπτικά μέτρα. Επικοινωνήσαμε με τις διευθύνσεις των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα ειδικά σχολεία του δήμου. Δόθηκαν εντολές, γραπτώς μέσω e-mail και τηλεφωνικώς, προκειμένου να βρεθούν στις σχολικές μονάδες πριν την επαναλειτουργία τους για να διαπιστώσουν τυχόν προβλήματα με το σύστημα θέρμανσης, ύδρευσης ή την κατάσταση των αυλών και την πρόσβαση στα σχολεία» αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.


www.news.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Σε ποια περιοχή το θερμόμετρο έδειξε -13 βαθμούς Κελσίου
Σε ποια περιοχή το θερμόμετρο έδειξε -13 βαθμούς Κελσίου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEsqCGfuMN7iyY6deeUXDS3GFNe8rbrx-Jke8sRQ567Co7TnTVLMeY80nO8QAQtnDiIiJuzVCnCDxrTyvBf1A0MeiyiC-B3-D5xIk9vs8BeYtlBIMM9pkW7kaT6nFTaJCIL5nKS5FeAPI/s640/4671793-e1546690539458.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEsqCGfuMN7iyY6deeUXDS3GFNe8rbrx-Jke8sRQ567Co7TnTVLMeY80nO8QAQtnDiIiJuzVCnCDxrTyvBf1A0MeiyiC-B3-D5xIk9vs8BeYtlBIMM9pkW7kaT6nFTaJCIL5nKS5FeAPI/s72-c/4671793-e1546690539458.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/01/13_5.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/01/13_5.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy