-->

Ψήφος εμπιστοσύνης: Η κυβέρνηση Τσίπρα πήρε παράταση ζωής από 151 βουλευτές

Ολοκληρώθηκε η κοινοβουλευτική διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Με 151 ψήφους υπέρ, η κυβέρ...


Ολοκληρώθηκε η κοινοβουλευτική διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Με 151 ψήφους υπέρ, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώπιον Επιτροπών και Ολομέλειας, εντός των επόμενων ημερών. Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εκτός της Κοινουβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Κώστας Ζουράρις, η Κατερίνα Παπακώστα καθώς και ο διαγραφείς από το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης.

Ναι στην εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έδωσε και ο Βασίλης Κόκκαλης, με επιστολική ψήφο. «Όχι» ψήφισαν 148 βουλευτές, ενώ δεν υπήρξε κανένα «παρών». Η διήμερη συζήτηση στη Βουλή έγινε σε υψηλούς τόνους και εν μέσω αλληλοκατηγοριών μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα, Κυριάκου Μητσοτάκη και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τη Συμφωνία των Πρεσπών να βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης.

Ως η ήρεμη δύναμη της Βουλής επιχείρησε να εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της δευτερολογίας του, κατά τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, ωστόσο δριμεία ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της Νέας Δημοκρατίας.

«Προκάλεσα αυτή τη συζήτηση και τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης με πλήρη επίγνωση της ιστορικότητας των στιγμών αλλά κυρίως με πλήρη αίσθηση του καθήκοντος μου απέναντι στο κοινοβούλιο, τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυποργός. 

Συμπλήρωσε δε πως είχε τη δυνατότητα να μην το κάνει αλλά και την επιλογή να κρυφτεί πίσω από την πρόκληση πρότασης μομφής από την αντιπολίτευση στην οποία ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ανταποκρινόταν μιας και γνώριζε πως δεν θα βρει τους 151 βουλευτές. «Πήρα όμως το ρίσκο να ζητήσω καθαρές λύσεις», τόνισε.
   
Μητσοτάκης: Η τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας 

Για «τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας» έκανε λόγο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας ως «κόμμα ακορντεόν» τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αναφέρθηκε σε «κοινοβουλευτικό ελιγμό με τριπλό στόχο: να αγκιστρωθεί ο κ. Τσίπρας, λίγο ακόμη στην εξουσία, να στρωθεί ο δρόμος για την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών και να κρατηθεί στη ζωή το μόρφωμα των ΑΝΕΛ».
Παρατήρησε επίσης ότι τέσσερις από τους έξι βουλευτές οι οποίοι είχαν εκδηλώσει δημόσια την πρόθεσή τους να στηρίξουν την κυβέρνηση και δεν ανέβηκαν στο βήμα για να αιτιολογήσουν την ψήφο τους. «Δύο είναι στην Κίνα, δύο κάνουν τους Κινέζους», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε και στον Αλέξη Τσίπρα στον απολογισμό της κυβέρνησής του που έκανε στην εναρκτήρια ομιλία του και υπερασπίστηκε την περίοδο διακυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά.

«Το 2014 η οικονομία είχε γυρίσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, το κλίμα στην αγορά είχε βελτιωθεί. Η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια και μετά ήρθατε εσείς και μας στοιχήσατε παραπάνω από 100 δισ. ευρώ, ένα τρίτο επίσημο μνημόνιο και ένα άτυπο τέταρτο, που μας επιβάλλει λιτότητα διαρκείας. Σταματήστε, λοιπόν, τις άστοχες συγκρίσεις: Η Ελλάδα κινδύνεψε να πτωχεύσει, μάτωσε, αλλά το 2014 είχε σωθεί. Για να έλθετε εσείς και να την ξαναφέρετε στο χείλος του γκρεμού», είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

«Φορτώσατε τους πολίτες με 29 νέους φόρους και προσθέσατε στις παλαιές μειώσεις 17 επιπλέον περικοπές. Καταργήσατε το ΕΚΑΣ και αυξήσατε τον ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες που πληρώνουν κυρίως τα μεσαία και τα μικρά εισοδήματα. Όλα αυτά όταν η χώρα είχε ήδη μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 5% και την εισφορά αλληλεγγύης κατά 30%. Σήμερα προσβάλλετε τους Έλληνες με υποσχέσεις για επιδόματα και λίγα αντίδωρα από τα πολλά που τους πήρατε προηγουμένως», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 
Γεννηματά σε Τσίπρα: «Tελειώσατε, φύγετε τώρα!»

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έδωσε συγχωροχάρτι στον καραμανλισμό για να κατηγορήσει για τα πάντα το ΠΑΣΟΚ. Υποστήριξε επίσης ότι το ΚΙΝΑΛ είναι ο μόνος εκφραστής της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. «Οι πολιτικές διαφορές λύνονται στην κάλπη και εκεί σας περιμένει ο ελληνικός λαός. Πλειοψηφία αλά καρτ στις δημοκρατίες δεν υπάρχει.

Η δημοκρατία δεν είναι αριθμητική, είναι ουσία. Τι σχέση μπορεί να έχουν οι πρόθυμοι ακροδεξιοί που σας στηρίζουν με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον κόσμο που σας στήριξε; Καμία! Τελειώσατε! Φύγετε τώρα! Αλλά τρέμετε την κρίση του λαού και θέλετε να κερδίσετε λίγους ακόμα μήνες εξουσίας», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.

Τόνισε επίσης ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα σελίδα στην οποία δεν μπορεί να την οδηγήσει ο Αλέξης Τσίπρας τον οποίο χαρακτήρισε τοξικό. «Προτείνω στον κ.Τσίπρα. Ορίστε ημερομηνία εκλογών. Μια χαρά προλαβαίνουμε να ψηφίσουμε την αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
 
www.cnn.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ψήφος εμπιστοσύνης: Η κυβέρνηση Τσίπρα πήρε παράταση ζωής από 151 βουλευτές
Ψήφος εμπιστοσύνης: Η κυβέρνηση Τσίπρα πήρε παράταση ζωής από 151 βουλευτές
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-Md-Z0rGk5tyxlJ-PBTs-6DlpC-1AACFO2Z_op7vwNjCJNy2IF7kbB7r_KE7J4ewJvdU_pfRpAgV7ka177jk4eRGCAbT3A4DxeF4SqhKFgqIImzT-2fflh9uue5LbMEWPmlS_r043LQE/s640/LP2_8236.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-Md-Z0rGk5tyxlJ-PBTs-6DlpC-1AACFO2Z_op7vwNjCJNy2IF7kbB7r_KE7J4ewJvdU_pfRpAgV7ka177jk4eRGCAbT3A4DxeF4SqhKFgqIImzT-2fflh9uue5LbMEWPmlS_r043LQE/s72-c/LP2_8236.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/01/151_16.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/01/151_16.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy