-->

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: «Πέρασε» ο νέος Εσωτερικός Οργανισμός Υπηρεσίας

Σε «ήρεμα νερά» και με την ευχή η νέα χρονιά να είναι καλή και η προεκλογική περίοδος να χαρακτηριστεί από Πολιτικό Πολιτισμό πραγματοπο...


Σε «ήρεμα νερά» και με την ευχή η νέα χρονιά να είναι καλή και η προεκλογική περίοδος να χαρακτηριστεί από Πολιτικό Πολιτισμό πραγματοποιήθηκε χθες στο Λάτσειο η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε –ομόφωνα- η στελέχωση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με μόνιμο προσωπικό και –κατά πλειοψηφία- η τροποποίηση/προσχέδιο του νέου Εσωτερικού Οργανισμού Υπηρεσίας. Το “καλή χρονιά” προς τα μέλη του Σώματος ευχήθηκε αρχικά ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης καθώς και οι ανεξάρτητοι -και μη- δημοτικοί σύμβουλοι.

Στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα ο Τάκης Αντωνακόπουλος έκανε αναφορά στο ποσοστό του 5% που προβλέπεται από τα κέρδη των εξορύξεων της Energean στο Κατάκολο τονίζοντας πως «Αυτό το ποσό πρέπει να μπαίνει στα ταμεία του δήμου. Να διεκδικήσουμε τον δικό μας πλούτο και να μην έχουμε φαινόμενα Ταμείου Μολυβιάτη.».

Ο κ. Αντωνακόπουλος έθιξε και το θέμα της ανάπτυξης του αεροδρομίου του Επιταλίου λέγοντας ότι δεν είναι καλή εξέλιξη η παραχώρηση του στην Περιφέρεια και ότι είναι άδικο να κάνουν Πολιτική οι Περιφερειάρχες. Η Άβα Βαγγελάτου ζήτησε να χρησιμοποιηθούν αίθουσες του Κοινοτικού καταστήματος Αγίου Ιωάννη από το Ειδικό Γυμνάσιο, ενώ ο Θοδωρής Κόρδας αναφέρθηκε στο πρόβλημα θέρμανσης που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Γουμέρου (σ.σ. νηπιαγωγείο, δημοτικό, Γυμνάσιο).

Για τις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος «Φιλόδημος» και τη συμμετοχή του δήμου Πύργου στις διάφορες κατηγορίες προγραμμάτων έκανε λόγο ο Αντώνης Καράμπελας που σχολίασε και το 5% των κερδών από τις εξορύξεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε το 2011. Σαν παράταξη έχουμε κάνει συγκεκριμένη πρόταση για το πώς θα πρέπει να κατανεμηθούν οι συγκεκριμένοι πόροι».

Στον «Φιλόδημο» αναφέρθηκε και ο ανεξ. δημ. σύμβουλος Βασίλης Παναγόπουλος που ζήτησε ενημέρωση για τις οικοδομικές μελέτες του δήμου… Παίρνοντας το λόγο ο κ. Λιατσής απάντησε πως «Το θέμα του ποσοστού των κερδών από τις εξορύξεις συζητήθηκε στην ειδική συνεδρίαση με τους ανθρώπους της εταιρείας. Από τότε δεν υπάρχει κάτι άλλο. Επισημαίνω ότι ο προσανατολισμός της πόλης μας είναι αδιαπραγμάτευτα προς τον Τουριστικό τομέα».

Ο δήμαρχος καυτηρίασε και το θέμα της αποκατάστασης του Ποτοκίου συμπληρώνοντας πως «υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει σε κεντρικό-πολιτικό επίπεδο για να λυθούν και τα δικά μας θέματα. Για τον «Φιλόδημο» είπε πως ο δήμος έχει αποσπάσει ποσά για παιδικές χαρές αλλά και την ανάπλαση του αθλητ. Κέντρου της Αγίας Βαρβάρας για να σχολιάσει χαρακτηριστικά –υπονοώντας την προεκλογική περίοδο- πως «Μπαίνουμε στην “μπουτίκ” των μεγάλων παροχών. Εμείς μιλάμε για τα σίγουρα… θα δείτε πολλά τις επόμενες ημέρες.

Μακάρι να μπορούσαμε και περισσότερα. Για τις μελέτες κάνουμε ότι μπορούμε ενώ τα ΣΧΟΟΑΠ ολοκληρώνονται». Ακολούθησαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης όπου ομόφωνα το Σώμα αποφάσισε την έγκριση της ένταξης του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε οργανική μονάδα και στελέχωση αυτού με μόνιμο προσωπικό (σ.σ. με κάποιες απαραίτητες τροποποιήσεις).

Σημαντικό μέρος της συζήτησης του Σώματος αφιερώθηκε και στο νέο (προσχέδιο) του Εσωτερικού Οργανισμού Υπηρεσίας (ΟΕΥ) που στα βασικότερα σημεία του συγκαταλέγονται ότι οι Διευθύνσεις του δήμου Πύργου παραμένουν εννέα ενώ καταργούνται τμήματα που έχει καταργήσει ήδη η νομοθεσία καθώς και ότι υπάρχουν όλες οι ειδικότητες που είχαν προβλεφθεί με την έναρξη του Καλλικράτη (σ.σ. αναλυτική παρουσίαση είχε γίνει στο φύλλο της ΠΑΤΡΙΣ του περασμένου Σαββάτου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος ΟΕΥ διαμορφώθηκε τα τελευταία 3,5 χρόνια κι όπως ανέφερε ο διευθυντής του ΚΕΠ Γιάννης Κουλούκης «σχεδιάστηκε για να είναι λειτουργικός και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δήμου. Όπου χρειαστούν τροποποιήσεις θα τις κάνουμε». Στον νέο ΟΕΥ αναφέρθηκαν και η διευθύντρια της Διοικητικής Υπηρεσίας του δήμου Πύργου Αντωνία Παπανικολάου («Σήμερα έχουμε πολλές διαφορετικές νομοθεσίες, πολύ λιγότερους υπαλλήλους αλλά με περισσότερες αρμοδιότητες κι εμείς προσπαθήσαμε ν` αλλάξουμε τον οργανισμό για να γίνουν τα πράματα πιο λειτουργικά»), καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο Χρήστος Γαρύφαλλος («Προτεραιότητα μας ήταν η λειτουργική αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου με απώτερο στόχο την παροχή καλύτερων και αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους πολίτες»). 

Για τον νέο ΟΕΥ τόσο ο κ. Λιατσής όσο και οι κκ Αντωνακόπουλος, Καράμπελας και Αργυρόπουλος εκφράστηκαν θετικά δίνοντας παράλληλα τα συγχαρητήρια τους σε όλους όσοι δούλεψαν για να δημιουργηθεί το προσχέδιο του. Παράλληλα έγιναν ερωτήσεις ενώ κατατέθηκαν και προτάσεις για την τροποποίηση του σε κάποια σημεία. Τέλος να σημειωθεί ότι εγκρίθηκε ο απολογισμός του οικονομικού έτους 2017 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου.

www.patrisnews.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: «Πέρασε» ο νέος Εσωτερικός Οργανισμός Υπηρεσίας
Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: «Πέρασε» ο νέος Εσωτερικός Οργανισμός Υπηρεσίας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhe_FbL20nhnDl1lJ-K1zag7jJUckKuFINKudOloexDz34D7fJexXQLBJfBatFVv6AC1Xwf2gaVFx_Nby083kLmm3TavW8mmWJfuc0sZX84KNirCCwWv9qlkzM0oXHm6haSnZSeN0wX3qY/s640/%25CE%2594%25CE%25A3+%25CE%25A0%25CE%25A5%25CE%25A1%25CE%2593%25CE%259F%25CE%25A51.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhe_FbL20nhnDl1lJ-K1zag7jJUckKuFINKudOloexDz34D7fJexXQLBJfBatFVv6AC1Xwf2gaVFx_Nby083kLmm3TavW8mmWJfuc0sZX84KNirCCwWv9qlkzM0oXHm6haSnZSeN0wX3qY/s72-c/%25CE%2594%25CE%25A3+%25CE%25A0%25CE%25A5%25CE%25A1%25CE%2593%25CE%259F%25CE%25A51.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_199.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_199.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy