-->

Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του Θέμου Αναστασιάδη – Οι τελευταίες πληροφορίες

Η κηδεία θα γίνει το Σάββατο ή την Δευτέρα, αφού πρέπει να ολοκληρωθούν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη μεταφορά της σορού τ...


Η κηδεία θα γίνει το Σάββατο ή την Δευτέρα, αφού πρέπει να ολοκληρωθούν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη μεταφορά της σορού του από την Ελβετία, όπου έμενε τα τελευταία δύο χρόνια 

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης του «Πρώτου Θέματος» Θέμος Αναστασιάδης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών το βράδυ της Τρίτης, αφού έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο που τον ταλαιπωρούσε το τελευταίο διάστημα. Αρχικά, οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι η τελετή θα γίνει την Κυριακή, ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η κηδεία θα γίνει το Σάββατο ή την Δευτέρα, αφού πρέπει να ολοκληρωθούν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη μεταφορά της σορού του από την Ελβετία, όπου έμενε τα τελευταία δύο χρόνια, στην Ελλάδα.

Άγνωστες πτυχές από την σκληρή του μάχη με τον καρκίνο

Τον Σεπτέμβριο του 2017 διαγνώστηκε με μια εξαιρετικά σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου. Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης αρχικά νοσηλεύτηκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Στη συνέχεια μετέβη στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο εξειδικευμένες κλινικές του κόσμου: Στη διάσημη κλινική Dana Farber της Βοστώνης. Εκεί, ο Θέμος Αναστασιάδης υποβλήθηκε σε εντατική και επιθετική θεραπεία.

Παρ’ όλα αυτά, στάθηκε όρθιος και ο οργανισμός του κατάφερε και την άντεξε. Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα ο καρκίνος επανεμφανίστηκε. Ο Θέμος Αναστασιάδης, απτόητος, συνέχισε τις θεραπείες στη Ζυρίχη, όπου έμενε μόνιμα πλέον, αλλά η μάχη έγερνε εις βάρος του. Το τελευταίο πεντάμηνο η υγεία του επιδεινωνόταν διαρκώς και το τελευταίο δίμηνο χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο. Μέχρι που τον κατέβαλε οριστικά απόψε, Τρίτη 22 Ιανουαρίου, και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Ελβετίας, σε ηλικία μόλις 61 ετών.

blueskytv.gr

Ο Λάκης Λαζόπουλος αποχαιρετά τον Θέμο: "Στέκομαι και τώρα και τον αποχαιρετώ κλείνοντας του το μάτι..." 

Με ένα κείμενο του στο.altsantiri.gr επέλεξε να αποχαιρετήσει τον Θέμο Αναστασιάδη ο Λάκης Λαζόπουλος. Διαβάστε όσα έγραψε:

"Τον Θέμο Αναστασιάδη άρχισα να τον διαβάζω στην «Ελευθεροτυπία», στη «Μαύρη Τρύπα». Ήταν τότε η περίοδος που έκανα τους «10 μικρούς Μήτσους». Η τρομερά ιδιαίτερη γραφή του μου γράπωσε το μυαλό. Ήξερε να τακτοποιεί τις λέξεις με έναν τρόπο που αποκτούσε σημασία το νόημα μέσα σου. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ξεχώρισε.

Τα περισσότερα γραπτά θαρρείς και κουβαλούν μαζί τους τον θάνατο στη μνήμη μας. Τα δικά του γραφούμενα έμεναν. Δεν είχε τύχει να τον γνωρίσω τότε. Η δεύτερη συνάντηση μας ήταν και πάλι εξ αποστάσεως. Περνούσα μία από τις έντονες περιόδους δημοσιογραφικής επίθεσης στο πρόσωπο μου. Δεν έχει σημασία πια, ούτε ποια. Και κατά την προσφιλή μου μέθοδο δεν έβλεπα, δεν άκουγα, δεν διάβαζα τίποτα.

Κοιτούσα αδιάφορος από το τζάμι, περιμένοντας να περάσει η μπόρα. Ένας φίλος μου με πήρε τηλέφωνο και μου λέει «άνοιξε τώρα την τηλεόραση ν’ ακούσεις πώς περιγράφει την ιστορία ο Θέμος». Άνοιξα. Τον είδα να περιγράφει την ιστορία με τον δικό του τρόπο και παρότι ήταν ιδιαίτερα οξύς και σκληρός στην περιγραφή του γεγονότος που με αφορούσε, ο τρόπος που το περιέγραφε με έκανε να κατουρηθώ στο γέλιο.

Ένιωθα και εγώ ότι γελούσα με έναν άλλον που δεν ήμουνα εγώ, με έβγαλε από το σώμα μου και το μυαλό μου. Δεν με ένοιαζε που και η δική του πληροφόρηση ήταν βασισμένη σε ανακριβή γεγονότα, άλλωστε η φαντασία πουλάει περισσότερο από την πραγματικότητα, με ένοιαζε που μπορούσα να γελάω με μένα τον ίδιο. Νομίζω ότι από τότε με κέρδισε. Έτσι τον ξεχώρισα για τα καλά. Ύστερα εκείνος βρέθηκε σε μια δύσκολη στιγμή της πορείας του, εγώ του στάθηκα, χωρίς ποτέ να μου ζητήσει κάτι ο ίδιος, ανταποδίδοντας έτσι τη χαρά που είχα πάρει τότε.

Αναπτύξαμε φιλικές σχέσεις, πήγαινα πάντα στις εκπομπές του και στα δημοσιογραφικά καλέσματα της εφημερίδας του, βρισκόμασταν στην Πάρο στις λιγοστές βόλτες του, συναντούσα πιο πολύ τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Την τελευταία φορά βρέθηκα καλεσμένος στην εκπομπή του και όταν τελειώσαμε, έβγαλε τα μικρόφωνα από πάνω του, βγάλαμε τα τηλέφωνα έξω από το μικρό καμαρίνι του και μου μίλησε πολύ προσωπικά.

Δεν χωράνε αυτά τα λόγια σε αυτή τη στιγμή. Κρατώ μόνο την εικόνα ενός τρομακτικά πιεσμένου ανθρώπου που το μυαλό του είχε σχεδόν πηδήξει έξω απ’ το κεφάλι του. Εκείνη η κουβέντα μας έφερε πολύ κοντά. Μια στιγμή μπορεί να αιχμαλωτίσει χρόνια. Ο Θέμος ήξερε να γράφει, ήταν δημιουργικός, ευφάνταστος και σκληρός με τον ίδιο του τον εαυτό. Όσοι ξεχωρίζουν τους ανθρώπους σε καλούς και κακούς, αναλόγως των απόψεών τους λησμονούν ότι υπάρχει ένας φωτεινός δρόμος πάνω απ’ τα στενοσόκακα αυτά του νου.

Ο Δρόμος του χιούμορ. Σ’ αυτόν τον δρόμο εγώ συναντήθηκα με τον Θέμο και περπατήσαμε μαζί και παράλληλα. Σ’ αυτόν τον δρόμο, τον ίδιο, στέκομαι και τώρα και τον αποχαιρετώ κλείνοντας του το μάτι. Καλό ταξίδι Θέμο."

www.entertv.gr

Ο Γιώργος Νταλάρας απαντά στα αρνητικά σχόλια μετά το θάνατο του Θέμου Αναστασιάδη!

Με μια ανάρτησή του στο Facebook θέλησε να απαντήσει στα αρνητικά σχόλια που γίνονται από κάποιους στα social media για το θάνατο του Θέμου Αναστασιάδη, ο Γιώργος Νταλάρας. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, όπως ανέφερε δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις και κοινά ενδιαφέροντα με τον επιτυχημένο δημοσιογράφο, ωστόσο παρενέβη ζητώντας σεβασμό στη μνήμη του νεκρού. 

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Νταλάρας έγραψε: «Επειδή παρακολουθώ το σχολιασμό: Έφυγε ακόμη ένας άνθρωπος σχετικά νέος. Άφησε πίσω του τρία παιδιά και την Βασιλική, μια εξαιρετική σύζυγο και μητέρα. Με τον ίδιο δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις, ούτε κοινά ενδιαφέροντα. Θυμάμαι όμως την μάνα μου που μας έλεγε “δε φτύνουμε πάνω στους τάφους”.»


www.faysbook.gr

Διαβάστε επίσης... 

Οι μαύρες ψυχές βγάζουν μόνο κακία...

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του Θέμου Αναστασιάδη – Οι τελευταίες πληροφορίες
Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του Θέμου Αναστασιάδη – Οι τελευταίες πληροφορίες
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-VCnSnbIwuSgXj7D2Go8Vg7H2Pc3yELEJooZBSBDj2Y0VGolKCLzCmwYvjdo0cctObCR-XLyk278pB5ATl8OnNzRDcoZOZpKY4lZ83NA66g71OOm_orVehuFrDFifdJEM1ucJxjlExTA/s640/Themos_Anastasiadis-1-696x396.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-VCnSnbIwuSgXj7D2Go8Vg7H2Pc3yELEJooZBSBDj2Y0VGolKCLzCmwYvjdo0cctObCR-XLyk278pB5ATl8OnNzRDcoZOZpKY4lZ83NA66g71OOm_orVehuFrDFifdJEM1ucJxjlExTA/s72-c/Themos_Anastasiadis-1-696x396.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_520.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_520.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy