-->

Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Ψηφίστηκε ο προυπολογισμός κατά πλειοψηφία - Πολλές απουσίες από την αντιπολίτευση

Διπλή συνεδρίαση απόψε για το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας με... πολλές απουσίες από την αντιπολίτευση!   Η πρώτη συνεδρίαση ξεκίνησε 2...


Διπλή συνεδρίαση απόψε για το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας με... πολλές απουσίες από την αντιπολίτευση! 

Η πρώτη συνεδρίαση ξεκίνησε 23 λεπτά μετά τις 5.00' το απόγευμα όπου είχε ως μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη, την Ψήφιση Προϋπολογισμού Δήμου Ήλιδας οικονομικού έτους 2019.
Η συνεδρίαση άρχισε αφού πρώτα ο Τάσος Σμέρος ανάγνωσε τα ονόματα των παρόντων και των απόντων. Τελικά, στη συνεδρίαση παρίστανται 21 παρόντες, οπότε το Δ.Σ. είχε τη νόμιμη απαρτία.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Ανδρέας Νικολακόπουλος κήρυξε την έναρξη ευχόμενος χρόνια πολλά σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, για να κάνει ακριβώς το ίδιο αμέσως μετά ο Δήμαρχος, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος κι ευχόμενος όλες οι συνεδριάσεις του 29019 να είναι για το καλό του δήμου.

Στη συνέχεια η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ρούλα Γκουβίτσα, εισηγήθηκε τον προϋπολογισμό, ζητώντας την ψήφισή του από το Σώμα.

Παίρνοντας τον λόγο ο κος Χριστοδουλόπουλος τόνισε, όπως νωρίτερα έκανε και η κα Γκουβίτσα, ότι ο προϋπολογισμός συντάχθηκε από την Οικονομική υπηρεσία του δήμου κι εγκρίθηκε από το παρατηρητήριο.

Αναφέρθηκε δε, στους βασικούς στόχους, τονίζοντας ότι ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσωπο.

"Δεν γίνεται αύξηση δημοτικών τελών", επεσήμανε εκτός των άλλων. "Καταφέραμε φέτος να έχουμε αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Πρώτη φορά έχουμε πλεόνασμα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια". 

Και κατέληξε: "Προτείνω την ψήφιση του προϋπολογισμού ώστε ο δήμος να συνεχίσει να λειτουργεί με σωστό τρόπο, όπως τα προηγούμενα χρόνια".


Παίρνοντας τον λόγο ο Βασίλης Ζαχαρόπουλος [προφανώς εκπροσωπούσε τον Γιάννη Λυμπέρη που απουσίαζε], επεσήμανε ότι η μόνη αλήθεια του προϋπολογισμού είναι ο ισολογισμός εσόδων-εξόδων.

"Το σχέδιο προϋπολογισμού αυτού δείχνει μια προχειρότητα και μας αναγκάζετε να μη τον ψηφίσουμε", επεσήμανε εκτός άλλων.

Απαντώντας ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ανέφερε σχετικά με την τοποθέτηση του κου Ζαχαρόπουλου ότι, "από τα περισσότερα απ' όσα είπε, αν μη τι άλλο, έχουν εγκριθεί χρηματοδοτήσεις από αυτό το συμβούλιο. Δεν μπορείτε να λέτε ανακρίβειες".

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα που υλοποιούνται, σε αποδοχές χρηματοδοτήσεων και σε έργα που έχουν δημοπρατηθεί.


Τάσος Σμέρος: "Πρόκειται για έργα ουσίας και από τους προϋπολογισμού τους φαίνεται πως είναι σωστά", ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι, "θεωρώ πως ο προϋπολογισμός, σε γενικές γραμμές, είναι θετικός και τον ψηφίζω".

Ο ίδιος επίσης ζήτησε να ενημερωθεί το σώμα για την χρηματοδότηση καταφυγίων για τα αδέσποτα ζώα [διαβάστε εδώ...].


Ο Άγγελος Κολόσακας ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός αποτυπώνει μια συγκεκριμένη πολιτική και αναφέρθηκε σε στοιχεία που, κατά την γνώμη του, δείχνουν την αντιλαικότητα του προϋπολογισμού.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος εκτός των άλλων ανέφερε: "Αν δημοτικοί σύμβουλοι κι επικεφαλής παρατάξεων απουσιάζουν από την συζήτηση του προϋπολογισμού, είναι ντροπή για την πόλη".

Ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως, "είμαι υπέρ να ψηφίζω πράγματα που γίνονται ή προσπαθούν να γίνουν. Ψηφίζω ναι στον προϋπολογισμό".

Νώντας Παναγιωτόπουλος: "Ο προϋπολογισμός στηρίζεται σε κάποια δεδομένα. Είναι ένα εργαλείο για να λειτουργήσει ο δήμος".

Αμέσως μετά υπήρξαν οι δευτερολογίες της κας Γκουβίτσα και του κου Ζαχαρόπουλου, όπου και δημιουργήθηκε μικρή ένταση με την αντιδήμαρχο να λέει στην αντιπολίτευση: "Να μάθετε να σέβεστε".

Η ένταση ξεκίνησε από μια έκφραση του Βασίλη Ζαχαρόπουλου που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες όλων των συμβούλων της πλειοψηφίας και με τον Δήμαρχο να του λέει, "δεν επιτρέπετε να αφήνονται υπονοούμενα".
"Δεν ήταν έκφραση αυτή", ειπώθηκε σε αυστηρό τόνο από τον πρόεδρο, Ανδρέα Νικολακόπουλο.
Ο κος Ζαχαρόπουλος εξήγησε ότι η έκφραση που χρησιμοποποίησε δεν είχε σκοπό να θίξει κανέναν.

Τελικά, ο προϋπολογισμός πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις Λυμπέρη και Κολόσακα.


Στις 18.25' ξεκίνησε η δεύτερη, τακτική συνεδρίαση, με τον αντιδήμαρχο Νώντα Παναγιωτόπουλο, να βάζει θέμα, εκτός ημερήσιας διάταξης, την έγκριση υποβολής πρότασης Χρηματοδότησης του Δήμου Ήλιδας από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "WiFi for Europe".

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο:



Αμέσως μετά ζήτησε και πήρε το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ο οποίος με την ανάγνωση μιας μακροσκελής και, μάλλον, κουραστικής επιστολής, δήλωσε την ανεξαρτοποίησή του από την παράταξη του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, όπου φάνηκε να μη δημιουργεί καμία έκπληξη τόσο στον δήμαρχο όσο και στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

Μάλιστα, ο κος Χριστοδουλόπουλος, απαντώντας του ευχήθηκε καλή τύχη και τον ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα συνεργασία τους. "Περίμενα να έχετε ανεξαρτοποιηθεί νωρίτερα. Το είχατε δείξει με τη στάση σας". 

Γέλια από την πλευρά της πλειοψηφίας και ειρωνικά σχόλια ακούστηκαν, όταν τον λόγο ζήτησε και πήρε ο Βασίλης Ζαχαρόπουλος για να πει ότι.... η επιστολή που διάβασε ο κος Κωσταντόπουλος αποδεικνύουν αυτά που... υποστηρίζει η παράταξή του!!!!

Στη συνέχεια το Σώμα πέρασε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης [διαβάστε εδώ...]

Τα έδρανα της πλειοψηφίας...
... και τα έδρανα της Μείζονος Αντιπολίτευσης!!!




COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Ψηφίστηκε ο προυπολογισμός κατά πλειοψηφία - Πολλές απουσίες από την αντιπολίτευση
Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Ψηφίστηκε ο προυπολογισμός κατά πλειοψηφία - Πολλές απουσίες από την αντιπολίτευση
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCeZVr-GxgWYUZCeJVoCAlNrCO8Fgk7YoxUPsGdvAQKvPu2LRD65Nhf_ifEtH9HqUqeaKy1TN5EfCfKEvD4IN8LfyfwAssnJAuGvXnjvjpE_mraUAcp-FECkdEf1lMpkAjeBs0iSuuP6c/s640/P1160553.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCeZVr-GxgWYUZCeJVoCAlNrCO8Fgk7YoxUPsGdvAQKvPu2LRD65Nhf_ifEtH9HqUqeaKy1TN5EfCfKEvD4IN8LfyfwAssnJAuGvXnjvjpE_mraUAcp-FECkdEf1lMpkAjeBs0iSuuP6c/s72-c/P1160553.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_58.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_58.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy