-->

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Τσίπρας ζητά ψήφο εμπιστοσύνης μετά την αποχώρηση Καμμένου

Τη θρυαλλίδα των εξελίξεων αποτέλεσε η ανακοίνωση αποχώρησης του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση όπως δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο ...


Τη θρυαλλίδα των εξελίξεων αποτέλεσε η ανακοίνωση αποχώρησης του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση όπως δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, η οποία δεν κράτησε καν μία ώρα.

Σιβυλλική δήλωση από Τσίπρα και ψήφος εμπιστοσύνης 

Αναλυτική δήλωση με την οποία αποχαιρέτησε τον Πάνο Καμμένο από τη συγκυβέρνηση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στους δημοσιογράφους, χωρίς να έχει ωστόσο αποχωρήσει ακόμη από το γραφείο του στο Μαξίμου. Αφού είχε γίνει γνωστό νωρίτερα ότι θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της ελληνικής Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι δεν προτίθεται να κυβερνήσει με ψήφο ανοχής και ασαφή πλειοψηφία, και ζητεί 151 ψήφους προκειμένου να εξαντλήσει, όπως είπε, η κυβέρνηση τη συνταγματική της θητεία.

Προέβη πάντως σε δήλωση - χρησμό αναφορικά με αυτό που ορίζεται ως το κλειδί των εξελίξεων τόσο για την ένταση του διαζυγίου Τσίπρα - Καμμένου όσο και για τις ψήφους που θα διαθέτει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο Πάνος Καμμένος τού ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση και το ίδιο θα ζητήσει και από τα στελέχη των ΑΝΕΛ.

Ο Αλέξης Τσίπρας από πλευράς του διαμήνυσε ότι θα κάνει δεκτή όποια άλλη παραίτηση του υποβληθεί, όπως έκανε και με τον Πάνο Καμμένο, δείχνοντας πάντως ότι ο ίδιος δεν σκοπεύει να διώξει κανένα στέλεχος των ΑΝΕΛ που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε υπουργικό θώκο. Να σημειωθεί ότι αυτήν τη στιγμή οι βουλευτές - υπουργικά στελέχη των ΑΝΕΛ είναι οι εξής: Καμμένος, Κουντουρά, Κόλλια - Τσαρουχά και Βασίλης Κόκκαλης. Η μοναδική που φέρεται ότι θα ακολουθήσει τον κ. Καμμένο σε αποχώρηση είναι η κα Τσαρουχά.

Ερώτημα μένει πώς θα κινηθούν οι Έλενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης με την πρώτη να θεωρείται δεδομένο ότι θα δώσει την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση, ενδεχομένως παραμένοντας και υπουργός Τουρισμού, ενώ ο Βασίλης Κόκκαλης έχει "εκτεθεί" μόνο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι δεν θα τη στηρίξει. Έχει αφήσει ορθάνοιχτο ωστόσο το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και να προσμετρηθεί και αυτός στην προσδοκώμενη πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

Ο Πάνος Καμμένος, πάντως, μόλις πριν από λίγο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δήλωσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως ήταν και αναμενόμενο. Παραλλήλως πάντως υπάρχουν και έτεροι βουλευτές των ΑΝΕΛ όπως ο Κώστας Ζουράρις και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος που έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συντελέσουν με την ψήφο τους στην πτώση της κυβέρνησης.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος υπερψήφισε τον προϋπολογισμό και θεωρείται ότι φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει και ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα, σε συνομιλητές του δηλώνει σήμερα ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εφόσον έρχεται πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών στην οποία είναι αντίθετος.

Καμμένος: Αποχωρούμε από την κυβέρνηση - Όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Capital.gr, ο υπό παραίτηση υπουργός Εθνικής Αμύνης και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, δήλωσε πως μετά από περίπου τέσσερα χρόνια ολοκληρώνεται η συνεργασία με τον Αλ. Τσίπρα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, δε, δήλωσε πως: τη δεδομένη στιγμή που τίθεται θέμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με πολύ βάρος στην καρδιά μας λέμε "όχι", ζητώντας μάλιστα από τον πρωθυπουργό να κάνει δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Έχει τους 151 η κυβέρνηση; 

Κλειδί για τις εξελίξεις είναι εάν οι υπουργοί - βουλευτές των ΑΝΕΛ θα ακολουθήσουν τον Πάνο Καμμένο στην αποχώρηση του ή αν θα συνταχτούν με τον Αλέξη Τσίπρα. Βάσει των υπολογισμών, ο Α. Τσίπρας διαθέτει τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ + Κ. Παπακώστα 146 + Ζουράρις, Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος 149 + Δανέλλης 150, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα Κόκκαλη (ακόμα και του Γ. Σαρίδη που αλλάζει δηλώσεις τρεις φορές την ημέρα, σαν την αντιβίωση).

Βάσει του κανονισμού ο Αλέξης Τσίπρας δεν υποχρεούται συνταγματικά να υπερψηφιστεί από 151 βουλευτές καθώς η πλειοψηφία διαμορφώνεται επί των ψήφων των παρόντων (με ελάχιστο όριο τους 120 βουλευτές). Ωστόσο ο ίδιος, όπως είπε ξεκάθαρα κατά τη συνέντευξή του στο Open, εάν δεν λάβει 151 ψήφους τότε σίγουρα υπάρχει πολιτικό πρόβλημα και δεν προτίθεται να κυβερνήσει επί μακρόν με ψήφο ανοχής.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η χώρα οδηγείται άμεσα σε κάλπες, τουλάχιστον όχι βάσει όσων έχει περιγράψει ήδη ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας ότι θα προχωρήσει "εν ευθέτω χρόνω και συντεταγμένα", χωρίς να αφήσει εκκρεμότητες όπως η συμφωνία των Πρεσπών, συνταγματική αναθεώρηση κτλ., δείχνοντας ουσιαστικά προς κάλπες τον Μάιο. Εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις και κυβερνητικών στελεχών ότι ο Α. Τσίπρας διαθέτει 151 βουλευτές για να κερδίσει ψήφο εμπιστοσύνης, το πιθανότερο είναι η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία να διαμορφωθεί από: 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και Κ. Ζουράρι, Ε. Κουντουρά, Θανάση Παπαχριστόπουλο, Κατερίνα Παπακώστα, Σπύρο Δανέλλη και Βασίλη Κόκκαλη.

Πέμπτη ολοκληρώνεται η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης

Η κοινοβουλευτική διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης θα ανοίξει την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης με την ψηφοφορία. Ως εκ τούτου, αναβάλλονται οι προγραμματισμένες για αύριο Δευτέρα συνεδριάσεις στην ολομέλεια της Βουλής, μεταξύ των οποίων και η ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία των αντισταθμιστικών.

www.capital.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Τσίπρας ζητά ψήφο εμπιστοσύνης μετά την αποχώρηση Καμμένου
Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Τσίπρας ζητά ψήφο εμπιστοσύνης μετά την αποχώρηση Καμμένου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxCYZ3KyhV-TaqMzC22VLQ00ICychM2x8N0trodCMIV9jSYC5HX8oQ8kZi6UNBNjSQTBHERKs8kt3SbCUlqCvq_Tf2tmFIki6KioFQVG1HCUtrEcI7ZQnjIrO1aPegHTtEtUUr1q5Kh-4/s640/7db66f87c9674295bcb5b215f33794ef.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxCYZ3KyhV-TaqMzC22VLQ00ICychM2x8N0trodCMIV9jSYC5HX8oQ8kZi6UNBNjSQTBHERKs8kt3SbCUlqCvq_Tf2tmFIki6KioFQVG1HCUtrEcI7ZQnjIrO1aPegHTtEtUUr1q5Kh-4/s72-c/7db66f87c9674295bcb5b215f33794ef.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_678.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_678.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy