-->

Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ευχές, χαλαρή ατμόσφαιρα και έγκριση Τεχνικού Προγράμματος [δηλώσεις & φωτογραφίες]

Σε χαλαρούς ρυθμούς κινήθηκε χθες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνη -η πρώτη συνεδρίαση για το 2019- με τις απου...


Σε χαλαρούς ρυθμούς κινήθηκε χθες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνη -η πρώτη συνεδρίαση για το 2019- με τις απουσίες των Διονύση Μάλιαρη, Δημήτρη Χάρδα και Ανδρέα Κορομηλά.



18 δημοτικοί σύμβουλοι συν τον δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ και τον πρόεδρο του ΔΣ Χρήστο Ζαφειρόπουλο, παραβρέθηκαν κι εκτός από την συζήτηση επί των θεμάτων ανταλλάχθηκαν κι ευχές για το νέο έτος.

Την αρχή έκανε ο δήμαρχος όπου ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία κι αισιοδοξία.

Στη συζήτηση θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης, τον λόγο πήρε ο Τάκης Λαινάς, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια επιστολή διαμαρτυρίας για την τιμολογιακή πολιτική της ύδρευσης [τέλη-πάγια] την οποία υπέγραφαν πολλοί δημότες,

Την επιστολή έδωσε ο γεωπόνος Παναγιώτης Καραδήμας στον κο Λαινά, ο οποίος την κατέθεσε στο προεδρείο και ζήτησε σύντομα να συζητηθεί το θέμα και να παρθεί νέα απόφαση.

Διαβάστε την επιστολή: 

"Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι της περιοχής της Βουπρασίας και δημότες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης έχουμε λάβει τους λογαριασμούς ύδρευσης παρελθόντων ετών [τουλάχιστον από το έτος 2009!!!] από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Στους λογαριασμούς αυτούς, οι οποίοι εκδόθηκαν τον Νοέμβριο του 2018 μας κοινοποιούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές από παρελθόντα έτη [τουλάχιστον από το 2009] και για τούτο ανεπίτρεπτα μας καταλογίζουν πέραν των οριζομένων τελών-παγίων και υπέρογκες προσαυξήσεις, που προφανώς αντιστοιχούν στο μεγάλο χρονικό διάστημα που οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν εξέδωσαν [με δική τους επιλογή] τους σχετικούς λογαριασμούς. Προφανώς για την ανωτέρω καθυστέρηση εμείς οι δημότες δεν φέρουμε καμία ευθύνη και για τούτο με την παρούσα επιστολή μας αιτούμαστε την άμεση διαγραφή των εν λόγω χρεών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. 

Επιπλέον, και επειδή ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης αποτελείται από τις δημοτικές ενότητες της Ανδραβίδας, της Βουπρασίας, του Κάστρου-Κυλλήνης και των Λεχαινών, αιτούμαστε την ίση μεταχείριση και αντιμετώπιση του συνόλου των δημοτών από την αρμόδια δημοτική αρχή. 

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά το ύψος των τελών και των παγίων της ύδρευσης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης αιτούμαστε την πλήρη εξομοίωση των τελών ύδρευσης-παγίου με τα τέλη που ισχύουν και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Δεν νοείται σχεδόν δέκα χρόνια μετά την ισχύ του νόμου 3852/2010 να υπάρχουν ανισότητες στην κατανομή των βαρών και πολύ περισσότερο στην ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών του Δήμου. Δεν νοείται να υφίσταται μια δημοτική ενότητα πολλαπλάσιες χρεώσεις από τις υπόλοιπες και ταυτόχρονα η ΄θιδια η δημοτική ενότητα να στερείται το αγαθό κοινής ωφέλειας, στην συγκεκριμένη περίπτωση του ύδατος, για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή η ποιότητα του παρεχόμενου ύδατος να είναι ιδιαιτέρως χαμηλή. 

Η τιμολογιακή πολιτική πρέπει να είναι ενιαία και ισοβαρής για το σύνολο των δημοτών και η παροχή των υπηρεσιών του ιδίου επιπέδου και ποιότητας.

Με την παρούσα επιστολή μας καλούμε να σταματήσετε την άνιση και άδικη μεταχείριση των δημοτών και να πράξετε κάθε απαραίτητη ενέργεια για:

Α] Την εξομοίωση των τελών ύδρευσης-παγίου σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας από την σύσταση του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και εντεύθεν.

Β] Την διαγραφή των παράνομων προσαυξήσεων από τους λογαριασμούς εκάστου δημότη και ιδίως της δημοτικής ενότητας της Βουπρασίας. 

Γ] Την βελτίωση της παροχής του ιδίου του ύδατος και της ποιότητάς του.

Δ] Να γίνει επιτέλους πράξη η ανταποδοτικότητα των τελών που καταβάλλουν οι δημότες. 

Βάρδα, 19 Ιανουαρίου 2019
Οι διαμαρτυρόμενοι Δημότες


*Να θυμίσουμε ότι για το θέμα του νερού και ιδιαιτέρως την δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών δημοτών, είχε γίνει ανταλλαγή 'σκληρών' δηλώσεων μεταξύ του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Λέντζα και του αντιδημάρχου Λάμπη Δημόπουλου.

Τις δηλώσεις τους μπορείτε να διαβάσετε εδώ..., εδώ... κι εδώ...


Στη συνέχεια ο κος Θεοδωρόπουλος έβαλε θέμα για την καθυστέρηση της σύνδεσης του νέου υδατόπυργου


Απαντώντας ο δήμαρχος είπε πως όταν ανέλαβαν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στη Βουπρασία. Τώρα τα ρολόγια μετράνε την κατανάλωση και χρειάζεται να γίνει μια νέα μελέτη.


Για τις συνδέσεις τόνισε πως τώρα υπάρχουν τα χρήματα για να ξεκινήσει η σύνδεση με τον υδατόπυργο αλλά υπάρχει πρόβλημα με τις συνδέσεις των σπιτιών. "Θα μπει σε κάποιο πρόγραμμα του Φιλόδημου", τόνισε.


Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Γιάννης Λέντζας, αναφερόμενος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Ο κος Λέντζας ανέφερε εάν έχει κάτι αλλάξει από την προ μηνών ερώτησή του για την διατροφή.
"Μου έχουν μεταφέρει ότι δεν είναι θερμιδομετρικά δομημένα τα διατροφολόγια".

Απάντηση στον κο Λέντζα έδωσε η Αναστασία Οικονομοπούλου, αναφέροντας ότι θα ριχτεί στον φετινό προϋπολογισμό λόγω χρέους του δήμου που φθάνει στις 60.000 ευρώ.


Αμέσως μετά το Σώμα πέρασε στη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης [διαβάστε εδώ τα θέματα], με κυρίαρχο και πιο βασικό την συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 [διαβάστε εδώ όλο το πρόγραμμα].


Εισηγητής του συγκεκριμένου θέματος ήταν ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσουραπάς. 
Ο κος Τσουραπάς ανέφερε με σαφήνεια τι περιλαμβάνει το φετινό τεχνικό πρόγραμμα, δέχτηκε ερωτήσεις κι έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις.

Απαντήσεις πάνω στο Τεχνικό Πρόγραμμα έδωσε και ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, όπου έκρινε ότι έπρεπε να παρέμβει.

Τελικά, το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2019 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.




ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΟΥΡΑΠΑ

"Σήμερα ήμουν ο εισηγητής του Τεχνικού Προγράμματος για το 2019. Θα πρέπει να σας πω ότι ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 6.500.000 ευρώ, περίπου.

Συμπεριλαμβάνονται όσα προβλέπεται από την κοινή υπουργική απόφαση εσωτερικών και οικονομικών, δηλαδή ποσά για δαπάνες σχολικών κτηρίων, πυροπροστασίας, καθώς επίσης και έργα, που είναι το μεγαλύτερο κομμάτι.

Πρόκειται για ποσά έργων, περίπου 6.000.000 ευρώ, που έχει αποδεχτεί ο δήμος και βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης.  Απαιτείται να υπάρχει απόφαση ένταξης για τον έλεγχο νομιμότητας του τεχνικού προγράμματος".

Σε ερώτηση του newsgf.net, ποια είναι τα πιο σημαντικά έργα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ο κος Τσουραπάς απάντησε ότι, "συνήθως είναι τα έργα που έχουν τον μεγάλο προϋπολογισμό αλλά κι έργα μικρότερου προϋπολογισμού, όπως αυτά της βελτίωσης των αντλιοστασίων που θα βελτιώσουν την λειτουργία τους στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

Επίσης υπάρχουν μεγάλα έργα αγροτικής οδοποιίας και στις τέσσερις ενότητες του δήμου. Υπάρχουν δύο μεγάλα έργα αναπλάσεων στις δημοτικές ενότητες Ανδραβίδας, Λεχαινών και Βάρδας και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Βάρδα για να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα πλημμυρών στην Θερμοπυλών και Αγίου Νικολάου, υπάρχουν αντιπλυμμυρικά έργα στα Λεχαινά, υπάρχουν έργα μονώσεων σε σχολεία κ.λ.π.

Αν ο δήμος μπορούσε για 2-3 χρόνια να έχει αυτό το τεχνικό πρόγραμμα θα είχε λύσει όλα του τα προβλήματα"

Το γεγονός ότι "αρπάχτηκαν" πριν μερικές ημέρες για τις δεσμεύσεις τραπεζικών
λογαριασμών πολιτών, δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι φίλοι μεταξύ τους.
Οι διαφορετικές πολιτικές απόψεις δεν πρέπει να επηρεάζουν τις διαπροσωπικές σχέσεις. 

Το καλό κλίμα που επικράτησε στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο συνεχίστηκε και μετά.
Όλοι μαζί μια παρέα, με πειράγματα, αστεία και ευφυολογήματα που προξενούσαν γέλια και μια όμορφη σχέση μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικές πολιτικές απόψεις.
Η απόδειξη του λεγόμενου, πολιτικού πολιτισμού. Ένα ωραίο παράδειγμα προς όλους!








COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ευχές, χαλαρή ατμόσφαιρα και έγκριση Τεχνικού Προγράμματος [δηλώσεις & φωτογραφίες]
Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ευχές, χαλαρή ατμόσφαιρα και έγκριση Τεχνικού Προγράμματος [δηλώσεις & φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilATu7dOG1XelKuWS7JFr3Cx13uQrHt8Xpuat8sldPXTapntM1iqKzwJD8H2eEpn794UuKTAXFDW68Ykvcz__14xy9PAodg7cD9LZ0z_Erk4_g8XH7jeNPl8udzQx16Kjl41ecBKOEM9E/s640/P1160668.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilATu7dOG1XelKuWS7JFr3Cx13uQrHt8Xpuat8sldPXTapntM1iqKzwJD8H2eEpn794UuKTAXFDW68Ykvcz__14xy9PAodg7cD9LZ0z_Erk4_g8XH7jeNPl8udzQx16Kjl41ecBKOEM9E/s72-c/P1160668.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_776.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_776.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy