Ηλιδα: Οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων-Τεράστια επιτυχία Χριστοδουλόπουλου

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την υπογραφή της σύμβασης για τη κατασκευή ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ στην Τριανταφυλλιά – Πιο κοντ...


Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την υπογραφή της σύμβασης για τη κατασκευή ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ στην Τριανταφυλλιά – Πιο κοντά το έργο που δίνει οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων της Ηλείας, συνολικού προϋπολογισμού 37.000.000 ευρώ 

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Ηλείας διαχρονικά, που λύνει μια για πάντα το θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων στο Νομό, μπαίνει στην τελική του ευθεία. Έπειτα από την απόφαση έγκρισης του προσυμβατικού ελέγχου που εστάλη από το Ελεγκτικό Συνέδριο προς τον Δήμο Ήλιδας την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, δεν υπάρχει πλέον κανένα εμπόδιο για την υπογραφή της σύμβασης με την κοινοπραξία που θα το αναλάβει και της έναρξης των εργασιών στην Τριανταφυλλιά, συνολικού προϋπολογισμού 37.000.000 ευρώ.

Μάλιστα, μέσω του προσυμβατικού ελέγχου εγκρίθηκε και μία από τις μεγαλύτερες διεκδικήσεις τα τελευταία χρόνια του ΦοΔΣΑ Νομού Ηλείας και προσωπικά του προέδρου του και Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, που αφορά στην μείωση της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητα κατά 15.000 τόνους ετησίως, από τους 60.000 στους 45.000, γεγονός που έχει γίνει αποδεκτό και από τους αναδόχους.

O ΦοΔΣΑ Ηλείας με πρωτοπόρο το Δήμο Ήλιδας θα υλοποιήσει την ολοκληρωμένη λύση, απόλυτα συμβατή με τις πιο πρόσφατες προτάσεις της Ε.Ε., σύμφωνα με τις οποίες «η κομποστοποίηση και η αναερόβια χώνευση αποτελούν τις πιο φιλικές για το περιβάλλον τεχνολογίες». Για να φτάσουμε ως εδώ, όμως, είχε προηγηθεί μια σειρά από ενέργειες και ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς, με επιτυχή έκβαση.

Ήδη, από τις 31 Οκτωβρίου 2018, απεστάλη από τον Δήμο Ήλιδας όλος ο φάκελος της Διαγωνιστικής Διαδικασίας, μαζί με τα τελικά οριστικοποιημένα Συμβατικά Έγγραφα (Σύμβαση Σύμπραξης και Παραρτήματα αυτής) για τον αρμόδιο από τον νόμο Προσυμβατικό Έλεγχο του Ελεγκτικού, πριν την υπογραφή της τελικής Σύμβασης με την Κοινοπραξία.

Σήμερα, με την υπ΄ αριθμ. 47/2019 Πράξη του Ε΄ Κλιμακίου του Ε.Σ. εγκρίθηκε η υπογραφή της Σύμβασης και των 22 Παραρτημάτων αυτής, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις επί των αρχικώς εγκεκριμένων, του έργου με τίτλο: «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων», ανάμεσα στον Δήμο Ήλιδας, τον ΦοΔΣΑ Ηλείας και την Ένωση Εταιρειών «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. - J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. - ΑΑΓΗΣ Α.Ε.» που αποκαλείται οριστικός Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης του Έργου. Στην υπό κατασκευή Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων με Μονάδα Παραγωγής Ενέργειας στο ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς, το βάρος δίνεται στη μηχανική διαλογή και την ανακύκλωση.

Πρόκειται για μία Μονάδα που θα εξυπηρετεί το σύνολο των 7 Δήμων της Ηλείας και θα διαχειρίζεται όλο τον όγκο των στερεών αποβλήτων, ο οποίος αντιστοιχεί πλέον σε 45.000 τόνους αποβλήτων ανά έτος. Επίσης, προβλέπεται κατασκευή και Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων, δυναμικότητας 15.876 τόνων ανά έτος, για την εξυπηρέτηση –επίσης– του συνόλου των Δήμων, εντός της Τριανταφυλλιάς.

Το υπόλειμμα, όπως προβλέπεται, θα οδηγείται στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, όπου λειτουργεί απρόσκοπτα από τον Ιούνιο του 2016 ύστερα από την λήξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του, με την έναρξη λειτουργίας της προσωρινής λύσης, η οποία τελικά ήταν και η ενδεδειγμένη. Πρόκειται για την Κινητής Μονάδας Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης, η οποία θα συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της, έως και την ολοκλήρωση των εργασιών του υπό κατασκευής εργοστασίου απορριμμάτων.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ 

«Ολοκληρώσαμε μία κοπιώδη προσπάθεια, που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος για την Ηλεία. Πλέον, ξημερώνει μια νέα μέρα, εκτός από τον Δήμο Ήλιδας και για ολόκληρο το Νομό, αφού ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής του Δυτικού άξονα μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Για την θετική έκβαση του έργου θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημάρχους για την αμέριστη συμπαράσταση και την κοινή μας προσπάθεια, αλλά και τους συνεργάτες μας για την πολύτιμη συμβολή τους.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους προκατόχους μου στον ΦοΔΣΑ και στο Δήμο Ήλιδας για την δική τους συμβολή τα προηγούμενα χρόνια, ώστε σήμερα να έχουμε αυτή την έκβαση. Με τη λύση που δίνεται, η Ηλεία συνολικά σε ένα από τα κρισιμότερα θέματα που αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων, μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και σιγουριά.»


ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΕΡΙΩΝΗΣ 
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ 


"Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα όλου του νομού. Να συγχαρώ τον δήμαρχο, διότι θεωρώ ότι είναι μια προσωπική του ευτυχία και η υπηρεσία θα συνεχίσει να δουλεύει πολύ.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης εύχομαι να ξεκινήσει η κατασκευή και να ολοκληρωθεί με επιτυχία".
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ 
Δ/ΝΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

"Με κάλυψε ο δήμαρχος, με όσα είπε. Απλά θέλω να ευχηθώ καλό ξεκίνημα, καλή αρχή και αισίως να αποπερατώσουμε το έργο, πιστεύοντας ότι θα πάνε όλα καλά.

Είναι το μεγαλύτερο έργο που γίνεται στην Ηλεία τα τελευταία χρόνια".COMMENTS

.
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Αλις Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Σημεία πώλησης ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Ηλιδα: Οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων-Τεράστια επιτυχία Χριστοδουλόπουλου
Ηλιδα: Οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων-Τεράστια επιτυχία Χριστοδουλόπουλου
https://4.bp.blogspot.com/--wEJv-AFOos/XEt-wUikH2I/AAAAAAADUXA/g24JPh0IWS0EvTbtS3duACIp_pFhW9R0gCLcBGAs/s640/P1160825.JPG
https://4.bp.blogspot.com/--wEJv-AFOos/XEt-wUikH2I/AAAAAAADUXA/g24JPh0IWS0EvTbtS3duACIp_pFhW9R0gCLcBGAs/s72-c/P1160825.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_805.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_805.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy