-->

Σοβαρές ζημιές σε Ολυμπία και Νεράιδα

Τύχη βουνό είχε διερχόμενος πολίτης από το δρόμο που συνδέει τον οικισμό Δρούβα με την Ολυμπία, μέσω του Θεάτρου Δάσους, λόγω σοβαρής κα...


Τύχη βουνό είχε διερχόμενος πολίτης από το δρόμο που συνδέει τον οικισμό Δρούβα με την Ολυμπία, μέσω του Θεάτρου Δάσους, λόγω σοβαρής καθίζησης που σημειώθηκε στο σημείο. 

Στο ίδιο «έργο» θεατές και οι κάτοικοι της Νεράιδας, που ξύπνησαν αποκλεισμένοι, αφού η κακοκαιρία «ξύπνησε» και τον εφιάλτη των κατολισθήσεων στον δρόμο Νεράιδα-Λαντζόι. Η κατολίσθηση σημειώθηκε – πιθανότατα – τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε σημείο που υπήρχε ήδη πρόβλημα (σ.σ στο ύψος της εισόδου του κτιρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας) και το οποίο είχε δημιουργηθεί πριν 2,5 περίπου χρόνια.

Κι αυτό είναι το παράπονο του προέδρου της Τ.Κ Χάρη Σπηλιόπουλου, ο οποίος, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς», σημείωσε πως ήταν θέμα χρόνου να δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς είχε επισημάνει πολλάκις την ανάγκη παρέμβασης στο σημείο για απομάκρυνση του θαμμένου αγωγού όμβριων υδάτων και «ανάπτυξη» νέου, λίγα μέτρα παραπάνω, προκειμένου να απορροφάται εκεί ο μεγάλος όγκος των νερών που «κατεβαίνουν» από τον οικισμό κάθε φορά που βρέχει και καταλήγουν στο συγκεκριμένο σημείο.

«Είχαμε κάνει προσωρινή αποκατάσταση τότε, για να δούμε τη ¨συμπεριφορά¨ του φαινομένου, αλλά παρά τις συνεχείς οχλήσεις μου, αφού είδαμε τη συμπεριφορά του, τελικά μείναμε στην προσωρινή», είπε ο κ.Σπηλιόπουλος. Για την καθίζηση ενημέρωσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο πολίτης, που τελευταία στιγμή αντιλήφθηκε την καθίζηση (σ.σ είναι πάνω σε στροφή) και κατάφερε να αποφύγει με το αυτοκίνητό του το επικίνδυνο σημείο.

Από τον πρόεδρο της Τ.Κ ενημερώθηκαν Τεχνική Υπηρεσία και Πολιτική Προστασία, στελέχη των οποίων προχώρησαν στην τοποθέτηση σήμανσης στο επικίνδυνο σημείο. Μέχρι αργά χθες το βράδυ η κυκλοφορία πραγματοποιούνταν από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας – μόνο για Ι.Χ – αλλά οι βροχές που αναμένονται ενδέχεται να συμβάλλουν στην περαιτέρω εξέλιξη του φαινομένου.

Αποκλεισμένη η Νεράιδα

Μια νέα κατολίσθηση και αρκετές καθιζήσεις, έκαναν, για πολλοστή φορά, αδιάβατο τον δρόμο που συνδέσει την Τ.Κ Νεράιδας με το Λαντζόι. Οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις «φούσκωσαν» τις πλαγιές και άρχισαν οι κατολισθήσεις με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι χώματος και βράχων να καταλήξουν στο δρόμο, ενώ τα υπόγεια νερά «έφαγαν» τη γη και δημιουργήθηκαν νέες καθιζήσεις στον πολύπαθο δρόμο.

Για το πρόβλημα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες από τον πρόεδρο της Τ.Κ Νεράιδας Νίκο Δημακόπουλο και μέχρι το μεσημέρι η κυκλοφορία είχε αποκατασταθεί. Ωστόσο όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς», το πρόβλημα δεν λύνεται με τέτοιες παρεμβάσεις, αφού όσο βρέχει ο κίνδυνος «παραμονεύει». Και, από καθαρή τύχη μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα στον εν λόγω δρόμο.


Κόβει το ποτάμι

Στο μεταξύ, τα ορμητικά νερά του Αλφείου εξακολουθούν να παρασύρουν – στο πέρασμά τους – μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε όλο το μήκος του ποταμού – στα όρια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας – από τον κάμπο των Άσπρων Σπιτιών, μέχρι το Λούβρο, την Κάμενα, τη Μουριά και τη Λιναριά.

Οι κάτοικοι, ανήμποροι, παραμένουν θεατές στο καταστροφικό έργο της φύσης, περιμένοντας ακόμα τα έργα θωράκισής των περιουσιών τους. Μόνο που, φοβούνται πως, όταν θα γίνει εν τέλει το έργο, δεν υπάρχουν πια περιουσίες να θωρακιστούν.


www.patrisnews.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Σοβαρές ζημιές σε Ολυμπία και Νεράιδα
Σοβαρές ζημιές σε Ολυμπία και Νεράιδα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjM7LwiMekRUdgemIqMTY8gFckPhpfy-CIdIfuluUoZko6rm6uydeYMJyJOhghTEqMDEYLM-r3HK8RexEDq8WTmg9YTG2rLZkJBIRJ-6sIlCIzdf51eegyhYnu10UuGdB4gQAGyxbleoz8/s640/1-OLYMPIA-696x522.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjM7LwiMekRUdgemIqMTY8gFckPhpfy-CIdIfuluUoZko6rm6uydeYMJyJOhghTEqMDEYLM-r3HK8RexEDq8WTmg9YTG2rLZkJBIRJ-6sIlCIzdf51eegyhYnu10UuGdB4gQAGyxbleoz8/s72-c/1-OLYMPIA-696x522.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_967.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_967.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy