-->

10 tips για να ετοιμάσεις απόψε ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι

Συγχαρητήρια! Τα κατάφερες να φτάσεις στο πέμπτο ραντεβού. Θέλεις να είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά θεωρείς κάπως απρόσωπο ένα δείπνο έξω. ...


Συγχαρητήρια! Τα κατάφερες να φτάσεις στο πέμπτο ραντεβού. Θέλεις να είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά θεωρείς κάπως απρόσωπο ένα δείπνο έξω. Άλλωστε, ο καιρός εμπνέει περισσότερο για σπίτι. Αποφασίζεις λοιπόν να ετοιμάσεις στο (υποψήφιο) έτερον ήμισυ ένα ρομαντικό δείπνο. Για μία ακόμα φορά, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Άλλωστε πρέπει να κρατήσεις δυνάμεις για το βράδυ. Τα παρακάτω tips, λοιπόν, θα σε βοηθήσουν να εντυπωσιάσεις χωρίς να κουραστείς ιδιαίτερα.

Φρόντισε να έχεις κάτι έτοιμο μέχρι να έρθει το ραντεβού σου: Ακόμα και αν το μενού περιλαμβάνει ζυμαρικά, που θα βράσεις επί τόπου, καλό είναι να έχεις έτοιμο τουλάχιστον ένα ορεκτικό ή ένα σνακ για να το σερβίρεις στο ραντεβού σου για το καλωσόρισμα ή ως συνοδευτικό σε ένα ποτήρι κρασί. Αυτό που δεν θέλεις, σίγουρα, είναι να τρέξετε κατευθείαν και οι δύο στην κουζίνα, όπου θα τον αφήσεις να περιμένει νηστικός μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια ή να μαγειρευτούν τα μύδια.

Βάλε μια, τουλάχιστον, σπιτική πινελιά στα πάντα: Δεν χρειάζεται ό,τι σερβίρεις να είναι φτιαγμένο από το μηδέν, αρκεί να φανεί ότι έχεις διοχετεύσει λίγη, έστω, φαντασία και χρόνο. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει κάτι τόσο απλό όσο το να προσθέσεις ελαιόλαδο και ρίγανη σε ένα πιατάκι με ελιές Καλαμών που θα συνοδεύσουν το κυρίως πιάτο. Ή κάτι τόσο απλό όσο το να ετοιμάσεις το ντρέσινγκ που θα συνοδεύσει τη σαλάτα σου.


Ετοίμασε από την αρχή την playlist της βραδιάς: Επειδή σίγουρα δεν θα θέλεις να σταματάς κάθε τόσο ό,τι κάνεις για να αλλάξεις τραγούδι, φτιάξε από πριν μια λίστα τραγουδιών διάρκειας πολλών ωρών και άφησέ τη να παίζει. Ή βρες μια έτοιμη playlist στο Ίντερνετ και κατέβασέ την.

Μαγειρέψτε παρέα: Με αυτό τον τρόπο, πρώτον θα καταλάβεις αν μπορείς να συνεργαστείς μαζί του, έστω και σε ένα τόσο απλό «πρότζεκτ» όσο η προετοιμασία μιας μακαρονάδας, δεύτερον θα μοιραστείτε το φόρτο εργασίας και το στρες και τρίτον, αν είσαι τυχερός/ή και πέσεις σε ειδήμονα, θα μάθεις καινούρια μυστικά μαγειρικής. Και ποιος ξέρει, αν είσαι ακόμα περισσότερος τυχερός/ή, μπορεί οκτώ χρόνια αργότερα να αναπολείτε την πρώτη φορά που φτιάξατε μαζί ριζότο.

Δώσε έμφαση στη διακόσμηση του τραπεζιού: Είτε πρόκειται να δειπνήσετε στην τραπεζαρία, είτε σε ένα τραπέζι στην κουζίνα, είτε στο τραπεζάκι του σαλονιού καθισμένοι στο χαλί, η διακόσμηση μετράει. Είναι μια ακόμα χειρονομία ότι ενδιαφέρεσαι. Οι κανόνες είναι απλοί: τοποθέτησε το πιρούνι αριστερά από το πιάτο, το ποτήρι, το μαχαίρι και το κουτάλι δεξιά. Δίπλωσε από μία χαρτοπετσέτα, άναψε κεράκια, βγάλε τα κολονάτα ποτήρια που περιμένουν στο ντουλάπι της κουζίνας... μέχρι την ημέρα που θα δεξιωθείς τον πρέσβη.

Στο φαγητό, πόνταρε σε δοκιμασμένες λύσεις: Φτιάξε τη σπεσιαλιτέ σου, ακόμα και αν είναι κάτι τόσο «κοινό» όσο τα μακαρόνια με κιμά. Το επιτυχημένο αποτέλεσμα μετράει περισσότερο από ένα περίπλοκο και επιτηδευμένο πιάτο. Απόψε δεν ενδείκνυται, για παράδειγμα, να δοκιμάσεις να φτιάξεις για πρώτη φορά στη ζωή σου αστακομακαρονάδα ή χοιρινό στη γάστρα, γιατί μπορεί να καταλήξετε με delivery.

Μην ξεχνάς το αλκοόλ (σε μετρημένες ποσότητες): Επένδυσε σε μια σχετικά «ασφαλή» επιλογή, όπως ένα μπουκάλι λευκό ή κόκκινο κρασί ή, ακόμα καλύτερα, σε έναν αφρώδη οίνο. Ή εντυπωσίασε για την «ψαγμένη» επιλογή σου, σερβίροντας μπίρα από κάποια ελληνική μικροζυθοποιία, αρκεί να την έχεις δοκιμάσει ξανά στο παρελθόν και να ξέρεις ότι είναι καλή. Το συνοδευτικό ποτό πρέπει να έχει σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, ώστε ναι μεν να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε αλλά χωρίς να σας κάνει να ξεχάσετε το όνομά σας.


Μην ξεχνάς ότι το ρομαντικό δείπνο δεν είναι μαραθώνιος φαγητού: Ούτε το μεθύσι αλλά ούτε το βαρύ στομάχι ταιριάζουν σε μια ερωτική βραδιά. Ετοίμασε λοιπόν λίγα γεύματα (π.χ. μια σαλάτα, ένα κυρίως πιάτο, ένα επιδόρπιο), σε χορταστικές αλλά όχι τεράστιες ποσότητες.

Φτιάξε ένα απλό επιδόρπιο: Και ελαφρύ, για τους λόγους που προαναφέραμε. Μια φρουτοσαλάτα με μέλι και κανέλα, ένα ζελέ σοκολάτας ή ένα τσιζκέικ είναι ιδανικές επιλογές. Ή, αν η ζαχαροπλαστική δεν είναι το φόρτε σου και διστάζεις να φτιάξεις ακόμα και φρουτοσαλάτα, αγόρασε παγωτό από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς και πρόσθεσε από πάνω ένα σιρόπι (για τη σπιτική πινελιά).

Μη φοβάσαι τα λάθη: Θυμήσου ότι ένα ρομαντικό δείπνο δεν είναι διαγωνισμός μαγειρικής. Το πιθανότερο είναι το ραντεβού σου να μην προσέξει καν τα μικρολαθάκια (εκτός αν είναι επαγγελματίας σεφ) και, ακόμα και να τα προσέξει, να εκτιμήσει περισσότερο τη χειρονομία. Ακόμα και αν όλα πάνε στραβά και καταλήξετε να τρώτε πίτσα (πράγμα απίθανο, αν παραμείνεις στις δοκιμασμένες λύσεις που λέγαμε), να ξέρεις ότι ο έρωτας ναι μεν περνάει από το στομάχι, αλλά όταν είναι δυνατός βρίσκει εναλλακτικές διαδρομές.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 10 tips για να ετοιμάσεις απόψε ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι
10 tips για να ετοιμάσεις απόψε ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqoZnG1JZpHyXVZq4Rb2rrLK_BDG1ds-XLZ6Yq7o1yoeBtMWTUGJf5F758TgC_xnzJ0JmFE0laWaG7OHgfQXIFmd_PnzGjk8Rq3bxSvkiAVTk-iLjVld_q6kins_Fn_7GWc2kMv9snkhs/s640/%2524+%25283%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqoZnG1JZpHyXVZq4Rb2rrLK_BDG1ds-XLZ6Yq7o1yoeBtMWTUGJf5F758TgC_xnzJ0JmFE0laWaG7OHgfQXIFmd_PnzGjk8Rq3bxSvkiAVTk-iLjVld_q6kins_Fn_7GWc2kMv9snkhs/s72-c/%2524+%25283%2529.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/02/10-tips.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/02/10-tips.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy