-->

Δημήτρης Κράλλης: "Τα έργα της δημοτικής θητείας μου εγκαταλείφθηκαν και λεηλατήθηκαν..."

*Η πίστη στην τελική δικαίωση αποτελεί ανίκητη δύναμη για κάθε άνθρωπο  Η πολύχρονη δικαστική περιπέτεια του πρώην Δημάρχου Αμαλιάδας...


*Η πίστη στην τελική δικαίωση αποτελεί ανίκητη δύναμη για κάθε άνθρωπο 

Η πολύχρονη δικαστική περιπέτεια του πρώην Δημάρχου Αμαλιάδας, Δημήτρη Κράλλη, όχι μόνο δεν τον κατέβαλλε, αλλά ήδη προανήγγειλε την δυναμική επιστροφή του, διεκδικώντας τον Δήμο Ηλιδας στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. 

Ο έμπειρος πολιτικός, ο οποίος αθωώθηκε με ομόφωνη απόφαση από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών για την γνωστή υπόθεση του διαχειριστικού ελέγχου στο Δήμο Αμαλιάδας κατά την περίοδο 1995 – 1998, στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την δήλωση της υποψηφιότητάς του, μιλάει για την 20χρονη δικαστική του περιπέτεια που ανέστειλε τα οραματικά του σχέδια για τον δήμο και τα συναισθήματα που τον διακατέχουν, την στήριξη της οικογένειάς του και των φίλων του που ποτέ δεν για τον εγκατέλειψαν, για την σύνθεση του ψηφοδελτίου του και για πολλά ακόμα, που έχουν ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον… 

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Ο Πολίτης" 

• Δυναμική επιστροφή μετά την πολύχρονη περιπέτεια με την δικαιοσύνη; 

Η επιστροφή μου στα δημοτικά δρώμενα καθορίζεται από τον ήχο των αναγκών για την Ήλιδα του μέλλοντος. Η πολύχρονη σε βάρος μου δικαστική ομηρία, ανέκοψε την ορμή των οραμάτων μου και των ιδεών μου. Επομένως, η συμμετοχή μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου, σηματοδοτεί την αναπλήρωση του χαμένου αναπτυξιακού χρόνου, σε βάρος όλου του δήμου Ήλιδας. Η διεκδίκηση ψήφου συνέχειας από τους πολίτες αποτελεί αυτονόητο καθήκον για μένα.

• Πόσο κουράγιο και αντοχές, μπορεί να έχει ένας άνθρωπος που ταλαιπωρήθηκε με την δικαιοσύνη 20 ολόκληρα χρόνια μέχρι την τελική του δικαίωση;

Όπως και στη ζωή είναι πιθανό να βρεθείς αντιμέτωπος με τα πιο ταπεινά ένστικτα όσων αυτοπροσδιορίζονται ως αντίπαλοί σου, το ίδιο μπορεί να συμβεί και κατά την ενασχόλησή σου με τα κοινά. Όταν, όμως γνωρίζεις την αλήθεια και αν θέλετε, όταν γνωρίζεις και τα κίνητρα της πολιτικής δίωξης, τίποτα δεν μπορεί να σε καταβάλει. Η πίστη στην τελική δικαίωση αποτελεί ανίκητη δύναμη για κάθε άνθρωπο.


• Είδατε ανθρώπους, που θεωρούσατε φίλους σας, να σας εγκαταλείπουν στις δύσκολες στιγμές;

Είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους! Έχω ακλόνητους φίλους εδώ και πολλά χρόνια, οι οποίοι ήταν πάντα δίπλα μου, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Είμαι, όμως, τυχερός και για έναν επιπλέον λόγο.

Ούτε οι συμπολίτες μου με εγκατέλειψαν, όπως αποδείχθηκε από τις εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες συμμετείχα από το 2002 έως σήμερα.

Οι συμπολίτες μου με αλάνθαστο κριτήριο αντιλαμβάνονταν και αντιλαμβάνονται την πολιτική και ηθική μου ακεραιότητα ως παρακαταθήκη υπέρ των συμφερόντων του δήμου Ήλιδας. Εδώ ακριβώς εδράζεται η παρότρυνση των φίλων, των γνωστών και των συμπολιτών μου να είμαι ξανά παρών στις εκλογές του Μαΐου.

Η στήριξη της οικογένειας αποτελεί την αποκλειστική δύναμη επιβίωσης

• Είχατε την στήριξη της οικογένειάς σας; Και τι σημαίνει για έναν άνθρωπο αυτή η στήριξη; 

Η στήριξη της οικογένειας σε μία σκληρή και πολύχρονη δοκιμασία αποτελεί για κάθε δημόσιο πρόσωπο την αποκλειστική δύναμη επιβίωσης. Επομένως, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά και για εμένα.

Κανένα μίσος για κανέναν και πολύ περισσότερο για τους πολιτικούς μου αντιπάλους 

• Νιώθετε μίσος για κάποιους ανθρώπους τους οποίους θεωρείτε υπεύθυνους; 

Κανένα μίσος. Λόγω του χαρακτήρα μου, δεν διακατέχομαι από τέτοια συναισθήματα για κανέναν και πολύ περισσότερο για τους πολιτικούς μου αντιπάλους. Αυτό όμως που επιβάλλεται να γίνει είναι η ενημέρωση των πολιτών για τον ρόλο που διαδραμάτισαν όσοι επέλεξαν κάποτε να λειτουργήσουν ως προστατευόμενοι μάρτυρες του δημόσιου συμφέροντος.

• Αν δεν είχατε αυτή την περιπέτεια, θεωρείται πως η δική σας εξέλιξη αλλά και του δήμου θα ήταν διαφορετική; 

Η πολύχρονη δικαστική μου ομηρία ανέστειλε τα οραματικά μας σχέδια για τον δήμο Ήλιδας. Στα 21 χρόνια της δημοτικής μου απουσίας, δυστυχώς υλοποιήθηκε το τρίπτυχο ΑΔΡΑΝΕΙΑ-ΛΕΗΛΑΣΙΑ-ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ. Είναι βαρύ αυτό που λέω, μα είναι η πραγματικότητα και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα το αποδείξουμε.

Να σας θυμίσω ότι τα έργα της δημοτικής θητείας Κράλλη εγκαταλείφθηκαν και λεηλατήθηκαν, με κλασικά παραδείγματα το έργο της παράκτιας προστασίας, και το λεμβαρχείο κωπηλασίας και το αναψυκτήριο στη λίμνη Φράγματος του Πηνειού. Θυμάστε επί των δικών μου ημερών πόσες προσπάθειες είχαμε κάνει για την ανάπτυξη του Φράγματος; Θα ενθυμείστε πως μέχρι και πανελλήνιοι αγώνες κωπηλασίας με παρουσία 5.000 θεατών είχαν γίνει τότε.. Και πολλά ακόμα. Επίσης, να επισημάνω την λεηλάτηση του ηλεκτροφωτισμού στο δάσος Μαραθιάς και την πολιτιστική εξαφάνιση του Σινέ Μαραθιά.

• Η δική σας υποψηφιότητα στον δήμο Ηλιδας, τι σηματοδοτεί; 

Η δική μου υποψηφιότητα σηματοδοτεί την έγερση του τοπικού επιχειρείν, του επιστημονικού δυναμικού της πόλης και της νέας γενιάς. Θέλω να σας πω ότι πιστεύω πολύ στα νέα παιδιά. Δεν πρόκειται για τη «γενιά του καναπέ», όπως λένε πολύ. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά θα αφουγκραστείτε τις ανησυχίες τους, την ευαισθησία τους, τις ελπίδες τους.

Αυτή τη στιγμή τους λείπουν τα υγιή κίνητρα για να δραστηριοποιηθούν και αυτά τα κίνητρα επιθυμούμε να τους δώσουμε, για να περάσουν δυναμικά στην πρώτη γραμμή της αυτοδιοικητικής αναμέτρησης του Μαΐου και να αλλάξουμε μαζί τους τον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό χάρτη στον δήμο Ήλιδας.

• Στο ψηφοδέλτιό σας θα υπάρχουν παλαιά στελέχη, της εποχής δημαρχίας Κράλλη;

Το ψηφοδέλτιο ΗΛΙΔΑ-ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΙΔΕΩΝ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, επιδιώκει να συμπεριλάβει στις γραμμές του τα πιο φωτεινά και πρωτοπόρα τμήματα της κοινωνίας μας. Στο δικό μας ψηφοδέλτιο δεν μπορούν να εκφραστούν τα ρεύματα του πάσης φύσεως παραγοντισμού, οι δυνάμεις που υπηρετούν την αδράνεια και την οπισθοχώρηση του δήμου, οι σημαιοφόροι της παρακμής και του δημαρχοκεντρικού μοντέλου που φεύγει.

Το δικό μας αυτοδιοικητικό πρόσταγμα εκφράζει την Ήλιδα του μέλλοντος. Στο πλευρό μας βρίσκονται σταθερά όλα εκείνα τα αυτοδιοικητικά στελέχη της εποχής Κράλλη που στο διάστημα μιας μόνο τετραετίας έγιναν πράξη τα οράματα πολλών τετραετιών. Είναι τα δυναμικά εκείνα στελέχη που δεν επιζητούν σήμερα ρόλους, αλλά είναι κοντά μου για να προσφέρουν με την εμπειρία τους.

• Τι θέλετε να πείτε στον λαό της Ηλιδας σήμερα; 

Στους πολίτες του δήμου Ήλιδας, στους συμπολίτες μου, προτείνω να αποφασίσουν με βάση το πρόγραμμα και το όραμα κάθε δημοτικού σχηματισμού.


COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημήτρης Κράλλης: "Τα έργα της δημοτικής θητείας μου εγκαταλείφθηκαν και λεηλατήθηκαν..."
Δημήτρης Κράλλης: "Τα έργα της δημοτικής θητείας μου εγκαταλείφθηκαν και λεηλατήθηκαν..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvddGgiCjkwsAFzuV6TcltOSem7PcNQLOEcv5ZuyaKFxBIFuWcKMNK3Sl_BpUhjADIl2Expt91KkN94cZOUg9ARr9Ypy-mstEoG60DthuszK1Uonkxd8fNhf1TxFVgCqAPmUSKkxJEQZ4/s640/49343205_110224490067362_7011463621716738048_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvddGgiCjkwsAFzuV6TcltOSem7PcNQLOEcv5ZuyaKFxBIFuWcKMNK3Sl_BpUhjADIl2Expt91KkN94cZOUg9ARr9Ypy-mstEoG60DthuszK1Uonkxd8fNhf1TxFVgCqAPmUSKkxJEQZ4/s72-c/49343205_110224490067362_7011463621716738048_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/02/blog-post_296.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/02/blog-post_296.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy