-->

Κόκκινα δάνεια: Ποιοι μένουν εκτός του νέου νόμου για προστασία της πρώτης κατοικίας

Φρένο των δανειστών στον νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Μάλλον την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή μετά τις νέες απαιτήσεις...


Φρένο των δανειστών στον νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Μάλλον την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή μετά τις νέες απαιτήσεις των... Βρυξελλών. Μπαίνει ως νέο κριτήριο για όσους έχουν κόκκινα δάνεια: η κινητή περιουσία. Σήμερα αναμένεται η έκθεση της Κομισιόν που θα καταγράφει καθυστερήσεις σε προαπαιτούμενα.

Μπορεί να μην διαφαίνεται στον ορίζοντα σοβαρό ενδεχόμενο εμπλοκής στην κατάθεση του νέου πλαισίου που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη, ωστόσο η τελική συμφωνία πάει από αναβολή σε αναβολή. Πηγές από την κυβέρνηση αναφέρουν πως δεν αποκλείεται τελικά το νομοσχέδιο να έρθει στην Βουλή προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα και όχι αυτή όπως τουλάχιστον μέχρι λίγες ημέρες πριν έλεγαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Οι δανειστές δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από το σχέδιο που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση και εγείρουν συνεχώς και νέες απαιτήσεις, θέλοντας να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση και να αποτρέψουν την είσοδο στην ρύθμιση, όλων εκείνων που ενώ μπορούν δεν θέλουν να πληρώσουν και προτιμούν να ενταχθούν σε κάποιο καθεστώς προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται διορθώσεις ενώ το νέο κριτήριο που εξετάζεται να προστεθεί θα πετάει εκτός του πλαισίου προστασίας όσους διαθέτουν σημαντική κινητή περιουσία, δηλαδή τραπεζικές καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αρχικό σχέδιο των αλλαγών στον νόμο Κατσέλη, δεν προβλεπόταν κριτήριο αποκλεισμού δανειοληπτών με βάση την κινητή τους περιουσία.

Το ύψος των καταθέσεων σχεδιαζόταν να λαμβάνεται υπόψη από τις τράπεζες για τη διαμόρφωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης του δανείου. Πλέον, φαίνεται ότι οι συζητήσεις οδηγούν στη διαμόρφωση ενός ακόμα κριτηρίου, το οποίο θα συσχετίζει το ύψος της οφειλής με το ύψος της κινητής περιουσίας του δανειολήπτη και πέραν ενός προκαθορισμένου ορίου αυτός θα χάνει το δικαίωμα υπαγωγής στην ευνοϊκή ρύθμιση.

Τα κόκκινα δάνεια καθώς και το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της σημερινής έκθεσης της Κομισιόν στο πλαίσιο της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας.

Η έκθεση αναμένεται να καταγράφει καθυστερήσεις σε μια σειρά προαπαιτουμένων δράσεων, πολλά εκ των οποίων θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018. Χαρακτηριστικό παράδειγμα καθυστερήσεων αποτελεί ο διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ όπου μετά από αλλεπάλληλες αναβολές κατέληξε άγονος.

Τώρα η κυβέρνηση τρέχει να καλύψει το χαμένο έδαφος έως την τελευταία στιγμή με μια άτυπη παράταση της προθεσμίας ικανοποίησης των προαπαιτουμένων έως τις 8 Μαρτίου ενώ αύριο Πέμπτη αναμένεται η κατάθεση νομοσχεδίου αναφορικά με τη ΔΕΠΑ. Η Κομισιόν στην έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα μια ακόμα έκθεση αναφορικά με τις μακροοικονομικές ανισορροπίες της ελληνικής οικονομίας αυξάνοντας έτσι το επίπεδο παρακολούθησης στο μεταμνημονιακό περιβάλλον.

Αύριο Πέμπτη τα ευρήματα των εκθέσεων αναμένεται να συζητηθούν στη συνεδρίαση του EwG ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται το μήνυμα που θα εκπέμψει ο Πιέρ Μοσκοβισί μετά τη συνάντηση που θα έχει στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.


Στη βάση των ευρημάτων της έκθεσης με επικαιροποίηση της λίστας των προαπαιτούμενων έως και την παραμονή της συνεδρίασης του Eurogroup στις 11 Μαρτίου, το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσει εάν θα δώσει πράσινο φως ή θα βάλει στον «πάγο» την έγκριση για εκταμίευση δόσης 1 δισ. ευρώ. Από τις εξελίξεις των επομένων ημερών άλλωστε θα εξαρτηθεί και το ακριβές χρονοδιάγραμμα της επόμενης εξόδου του ελληνικού δημοσίου στις αγορές εντός Μαρτίου με την έκδοση του 10ετούς ομολόγου.

www.newsit.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Κόκκινα δάνεια: Ποιοι μένουν εκτός του νέου νόμου για προστασία της πρώτης κατοικίας
Κόκκινα δάνεια: Ποιοι μένουν εκτός του νέου νόμου για προστασία της πρώτης κατοικίας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRsH8P7cRiVJbS-uBd2JfNOF7dvEXsbVi3EB6OaY8L3mY7deLnAJ5RJUS7HH1oQSWbFlwTGUGD4vPwZJcjFFjKc3HsqH9f3v_38f7Hx5Mv9u26IEcnRlUlnUk5JUstvS0mSawRs4gFkyY/s640/akinita-2-768x496.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRsH8P7cRiVJbS-uBd2JfNOF7dvEXsbVi3EB6OaY8L3mY7deLnAJ5RJUS7HH1oQSWbFlwTGUGD4vPwZJcjFFjKc3HsqH9f3v_38f7Hx5Mv9u26IEcnRlUlnUk5JUstvS0mSawRs4gFkyY/s72-c/akinita-2-768x496.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/02/blog-post_677.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/02/blog-post_677.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy