-->

Τέσσερα όμορφα city breaks στην Ελλάδα

Μπορεί τα ορεινά χωριά να ταιριάζουν… γάντι στον χειμώνα, αλλά και οι μεγαλύτερες πόλεις έχουν τη χάρη τους, ειδικά τώρα που φορούν τα χ...


Μπορεί τα ορεινά χωριά να ταιριάζουν… γάντι στον χειμώνα, αλλά και οι μεγαλύτερες πόλεις έχουν τη χάρη τους, ειδικά τώρα που φορούν τα χειμερινά τους και το τοπίο παίρνει άλλη ομορφιά. Εμείς επιλέγουμε τέσσερις αγαπημένες και πάμε να τις ανακαλύψουμε ξανά, σε χειμωνιάτικο φόντο.

Καλαμάτα, Μεσσηνία 

Στον μυχό του μεσσηνιακού κόλπου και στους πρόποδες του Ταϋγέτου, η Καλαμάτα , η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου μετά την Πάτρα, αποτελεί μια πόλη προικισμένη από τη φύση, ιδιαίτερα γνωστή για το λάδι, τις ελιές και τα οπωροκηπευτικά της. Το κάστρο και το ιστορικό κέντρο της πόλης αποτελούν το καλύτερο σημείο για να ξεκινήσετε την περιήγησή σας, με τα δρομάκια του ιστορικού κέντρου να παραπέμπουν σε εικόνες του παρελθόντος, καθώς αποκαλύπτουν κτήρια που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου.

Εκεί θα βρείτε πολλά μαγαζάκια που εμπορεύονται αποκλειστικά τοπικά προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς, ώστε να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε για το σπίτι. Επισκεφτείτε το ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, που χτίστηκε το 1317, όπου κηρύχθηκε στις 23 Μαρτίου του 1821 η ελληνική επανάσταση εναντίον των Τούρκων, όπως και το Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο που φιλοξενεί αρκετά ενδιαφέροντα αρχαιολογικά εκθέματα. Μην φύγετε χωρίς να δείτε το κάστρο της Καλαμάτας σε έναν πευκόφυτο λόφο, με εντυπωσιακή θέα προς τη θάλασσα.


Καρπενήσι, Ευρυτανία

Εδώ και αρκετά χρόνια, το Καρπενήσι αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών, χειμερινών και θερινών, με αναπτυσσόμενες τουριστικές υποδομές και δυνατότητα για πολλές δραστηριότητες και χαλάρωση, αλλά και με ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή. Θα το βρείτε στη νοτιοδυτική πλευρά του όρους Βελούχι σε υψόμετρο 960 μέτρα, μέσα στα έλατα, σε μια περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους, που βρίσκεται στην εύφορη κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού.

Εκεί θα θαυμάσετε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, τα αρχοντικά, τα τοξωτά γεφύρια, τις βυζαντινές εκκλησίες και τα παλιά σχολεία κι αν σας αρέσει το σκι, το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου, 12 χλμ. έξω από την πόλη, σας περιμένει. Η κεντρική πλατεία της πόλης με τον μεγάλο πλάτανο και οι γύρω ταβέρνες θα σας δώσουν να καταλάβετε τη νοστιμιά και τη φιλοξενία της περιοχής κι εσείς δεν πρέπει να φύγετε από εκεί χωρίς να δοκιμάσετε κοντοσούβλι και κοκορέτσι, λουκάνικα, τοπικά κρέατα, προσούτο, τσαλαφούτι, καθώς και τις τοπικές, νόστιμες πίτες, πέστροφα και κοκκινιστά μανιτάρια.


Λάρισα, Νομός Λάρισας 

Είναι μια μικρή «αρχόντισσα» του θεσσαλικού κάμπου, με τον Πηνειό να τη διασχίζει χαρίζοντάς της ομορφιά και με τεράστια ιστορία. Αν κατευθυνθείτε προς τη Λάρισα , μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στο δημοτικό πάρκο Αλκαζάρ , σήμα-κατατεθέν πάρκο, γεμάτο πράσινο, όπου θα βρείτε το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης του Φιλόλαου Τλούπα, ενώ απέναντι θα θαυμάσετε το Μνημείο του Ιπποκράτη, πάντα με τη συντροφιά του Πηνειού στο πλάι σας.

Επισκεφτείτε, επίσης, το Μπεζεστένι , μια μεγάλη σκεπαστή αγορά που κτίσθηκε από τους Οθωμανούς τέλη 15ου με αρχές του 16ου αιώνα και κάντε περίπατο στο ιστορικό κέντρο στις παρυφές του λόφου του Φρουρίου. Εκεί θα δείτε και το Μεγάλο Οθωμανικό Λουτρό (Buyuk Hamam), όπως και το Μπαϊρακλί Τζαμί στο κέντρο της αγοράς και συνεχίζοντας από αυτό θα συναντήσετε το Γενί Τζαμί απέναντι από την πλατεία Μπλάνα, το οποίο είναι το νεότερο από τα τζαμιά της Λάρισας.

Η Λάρισα είναι γεμάτη πεζοδρόμους, με κάποιους να είναι πιο ήσυχοι από άλλους. Αν θέλετε να βρεθείτε ανάμεσα σε κόσμο και να περπατήσετε στα μαγαζιά, τότε η Κούμα και η Ασκληπιού είναι το μέρος σας κι αν είστε φίλοι του ποδηλάτου, μην παραλείψετε να νοικιάσετε ή να πάρετε μαζί σας το δικό σας, για να απολαύσετε βόλτες στους ποδηλατοδρόμους της πόλης. Κι έπειτα, σας περιμένει καφές και χαλάρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου όπου βρείτε δεκάδες καφετέριες, αφού αποτελεί την πιο ζωντανή πλατεία της πόλης.


Καβάλα, Νομός Καβάλας

Η αρχοντική πόλη της Καβάλας είναι μια από τις… καλλονές της Μακεδονίας, χτισμένη στους πρόποδες του όρους Σύμβολο, με πολλά να δείτε και να κάνετε, αφού αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη πόλη του γεωγραφικού διαμερίσματος. Στην Παλιά της Πόλη θα βολτάρετε σε ατμόσφαιρα που «μυρίζει» παρελθόν και πλακόστρωτα δρομάκια και θα βρείτε την Ακρόπολη που ανοικοδομήθηκε πάνω στα απομεινάρια του παλαιότερου βυζαντινού κάστρου να δεσπόζει στην κορυφή από τον 15ο αιώνα και να αποτελεί ένα από τα πιο έντονα στοιχεία της πόλης.

Κόσμημα για την πόλη, όμως, είναι και το Ιμαρέτ, ένα ισλαμικό κομψοτέχνημα από το 1817 και τον Μεχμέτ Αλή. Περάστε μια βόλτα και από τον παλιό Φάρο, όπου κατά μήκος του δρόμου θα βρείτε διάφορα γραφικά ταβερνάκια και καφέ, αλλά και από την πλατεία του Μεχμέτ Αλή όπου υπάρχει το «κονάκι» του Μεχμέτ Αλή (το μεγαλύτερη σπίτι της Καβάλας εκείνη την εποχή) και το άγαλμά του, όπως και η Εκκλησία της Παναγιάς.

Μετά την Παλιά Πόλη, περπατήστε στο λιμάνι της με θέα τη θάλασσα, δείτε τη Νέα Πόλη της με τα νεοκλασικά κτίρια και τις μεγάλες καπναποθήκες και κατευθυνθείτε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου στον πεζόδρομο του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα βρείτε café, bar, μαγαζιά, αλλά και μια παλιά καπναποθήκη που έχει γίνει εμπορικό κέντρο. Κοντά στην πλατεία Ελευθερίας βρίσκεται η παλιά γραφική γειτονιά του Αγίου Νικολάου με μικρομάγαζα, με την ομώνυμη εκκλησία που κάποτε ήταν τζαμί.

www.clickatlife.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τέσσερα όμορφα city breaks στην Ελλάδα
Τέσσερα όμορφα city breaks στην Ελλάδα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgby8EvfR3_p-VtBjbCddsBxLIegimCSxc0fVn7Ofl8TV47v1pxiser-kOBdoarWrpHzYt6eQPgDOGF8Q64k1X18ef8Oh7j40e6oi9ba8Q0srWLX4OOWv5y2DHeHdCC91oEZgPUq1otUOQ/s640/BBT23Zr.img.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgby8EvfR3_p-VtBjbCddsBxLIegimCSxc0fVn7Ofl8TV47v1pxiser-kOBdoarWrpHzYt6eQPgDOGF8Q64k1X18ef8Oh7j40e6oi9ba8Q0srWLX4OOWv5y2DHeHdCC91oEZgPUq1otUOQ/s72-c/BBT23Zr.img.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/02/city-breaks.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/02/city-breaks.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy