Γιάννης Κουτσούκος: «Η Ελλάδα του σήμερα στην Ευρώπη του αύριο» [video]

Καλωσορίζουμε τον Pierre Moscovici στη Βουλή των Ελλήνων, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του όλους εκείνους τους Ευρωπαίους που στάθηκαν αλ...


Καλωσορίζουμε τον Pierre Moscovici στη Βουλή των Ελλήνων, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του όλους εκείνους τους Ευρωπαίους που στάθηκαν αλληλέγγυοι στην προσπάθεια της Ελλάδας να διατηρήσει το κεκτημένο της συμμετοχής της στην Ε.Ε. και το euro. Γνωρίζει ο κ. Επίτροπος ότι αυτή η προσπάθεια ήταν δύσκολη και επώδυνη, όχι μόνο λόγω του πρωτοφανούς δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας, αλλά και γιατί όταν ως ΠΑΣΟΚ αναλάβαμε αυτή την ευθύνη το 2010, ήταν όλοι απέναντι μας και μάλιστα με βαρύς πολιτικούς χαρακτηρισμούς.

Τα καταφέραμε όμως, χάρις στις θυσίες του Ελληνικού Λαού, μαζί και με όσους προσχώρησαν αργότερα σ΄αυτή τη μοναδική εθνική στρατηγική για το μέλλον της χώρας, και επιτύχαμε στο τέλος του 2014 την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και την αντιστροφή της μακροχρόνιας ύφεσης. Επιτρέψτε μου, κύριε Επίτροπε μια μικρή παρένθεση.

Έχοντας προσωπικά βιώσει τόσο την περίοδο του δημοσιονομικού εκτροχιασμού 2004-2010, όσο και τη δύσκολη προσπάθεια μετά το 2010, να εκφράσω την βαθύτατη δυσαρέσκειά μας, ακόμα και την αγανάκτησή μας, για το γεγονός ότι οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί δείχνουν να μην μας σέβονται όταν αναθέτουν ρόλους επιτήρησης και αξιολόγησης της πορείας της χώρας σ’ εκείνους που ανέχθηκαν, αν δε συγκάλυψαν, τις στατιστικές λαθροχειρίες της περιόδου αυτής, όπως διαπιστώνει και η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των Othmar Karas, Liem Hoang Ngoc.

Συνέβαλαν δε με τις αποφάσεις τους - αναφέρομαι στην άρση της Επιτήρησης το 2007- σε μικροπολιτικά παιχνίδια που στοίχησαν ακριβά στους Έλληνες πολίτες. Δεν σας αφορά προσωπικά, αλλά να είναι σαφές λοιπόν ότι ο κ. Αλμούνια δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης μας. Επανέρχομαι στο σήμερα. Βιώνουμε στη χώρα μας το αποτέλεσμα της πολύχρονης κρίσης, πιστεύουμε όμως ακράδαντα ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν η Ελλάδα δεν είχε εμπλακεί σε μια πρωτοφανή περιπέτεια το 2015, που μας έφερε στο χείλος του γκρεμού και μας κόστισε νέα δημοσιονομικά μέτρα και περικοπές με το 3ο επαχθές και αχρείαστο μνημόνιο.

Μπορεί βέβαια να έληξε τυπικά το 3ο πρόγραμμα, όμως το αποτύπωμά του παραμένει βαρύ πάνω στην Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία, με μακροχρόνιες δεσμεύσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τη δημόσια περιουσία, ενώ είναι γνωστά σε όλους τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα, όπως επισημαίνει και η χθεσινή Έκθεση της Επιτροπής. Μεταξύ αυτών το πρόβλημα των «Κόκκινων Δανείων», το χρέος των ιδιωτών στο Δημόσιο που αγγίζει τα 140 δισ., ο επιτοκιακός κίνδυνος για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους, ο κίνδυνος απώλειας κεκτημένων όπως η επιστροφή των κερδών από τα ANFAs και τα SNPs, η υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ανολοκλήρωτοι θεσμοί όπως οι Σ.Σ.Ε., υψηλή ανεργία των νέων και τόσα άλλα.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις για χαμηλή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια εγκυμονούν κινδύνους νέων αδιεξόδων, αν δεν ανατρέψουμε τον τρόπο με τον οποίο τα διαχειριζόμαστε. Θεωρούμε ως βασική προϋπόθεση γι’ αυτό μια μακρά περίοδο πολιτικής σταθερότητας, με εθνική συνεννόηση και κοινωνική συναίνεση.

Το πολιτικό μας σχέδιο προτείνει μια διαφορετικού τύπου διακυβέρνηση που θα προωθήσει τις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα στο κράτος και την οικονομία και θα άρει τις δουλείες που σώρευσαν οι μακροχρόνιες προεκτάσεις του τρίτου μνημονίου, που καθηλώνουν και εμποδίζουν την αναπτυξιακή της εκτίναξη. Με αυτό το πολιτικό πλαίσιο, πιστεύουμε ότι μια αξιοπρεπής, σοβαρή και με εγγυήσεις διαπραγμάτευση, μπορεί και πρέπει να σας πείσει ότι επιβάλλεται να απελευθερώσουμε πόρους και δυνατότητες για την ανάπτυξη και άρα να μειώσουμε στο 2% τα πλεονάσματα και να ανακτήσουμε την εθνική κυριαρχία στη δημόσια περιουσία, σε όφελος της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

Διεκδικούμε κατά συνέπεια και ζητάμε την έμπρακτη αλληλεγγύη σας προκειμένου να υπερβούμε τον κίνδυνο των διαρκώς επαναλαμβανόμενων αδιέξοδων που δημιουργεί η υπερφορολόγηση και η παρατεταμένη λιτότητα, να απελευθερώσουμε οικονομικούς πόρους και αναπτυξιακές δυνατότητες, ώστε αυτή τη μάχη για το αύριο της Ελλάδας και της Ευρώπης να τη δώσουμε με καλύτερους όρους για τη χώρα μας και τους πολίτες, όχι ως επαίτες αλλά ως πρωταγωνιστές.

Αναφερθήκατε κύριε Επίτροπε στις Ευρωεκλογές. Επιδιώκουμε ως Κίνημα Αλλαγής, αγαπητέ Pierre, να συμβάλουμε και εμείς μαζί με το PES και τη μεγάλη οικογένεια των Σοσιαλδημοκρατών στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων και των αντιφάσεων που διαπερνούν τον Ευρωπαϊκό σχηματισμό. Προβλήματα που εκμεταλλεύονται και αξιοποιούν εθνικιστές, κάθε είδους λαϊκιστές και ακροδεξιά μορφώματα καλλιεργώντας μίσος και διχασμό για να ακυρώσουν τα επιτεύγματα της πιο ειρηνικής και ευημερούσας περιόδου της Ευρωπαϊκής Ιστορίας. Την απάντηση στα προβλήματα αυτά δεν μπορεί να τη δώσουν οι συντηρητικές δυνάμεις που αμήχανα αντιμετωπίζουν αυτά τα φαινόμενα, όταν δεν τα ανέχονται ή τα «θωπεύουν». 

Απάντηση σε όλα αυτά θεωρούμε ότι μπορεί να δώσει το μανιφέστο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών από την Μαδρίτη, με βασικού άξονες για μια Ευρώπη με:

 Ισότητα και δικαιοσύνη
 Αλληλεγγύη
 Βιώσιμη που προστατεύει το περιβάλλον
 Ελεύθερη και δημοκρατική
 Με ίσα δικαιώματα για όλους
 Προοδευτική, με σχέδιο για τους νέους
 Δυνατή και ενωμένη, που προωθεί ένα καλύτερο κόσμο. Μια Ευρώπη, που όπως επισήμανε η Πρόεδρος μας, η Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στη Μαδρίτη, οφείλει να αντιμετωπίσει σε ενιαία βάση το Μεταναστευτικό με την αναθεώρηση του κανονισμού Δουβλίνο, τη δημιουργία ενός κοινού συστήματος ασύλου, με μέτρα για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων και προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης.

Το φαινόμενο Σαλβίνι και Όρμπαν δεν αντιμετωπίζονται με αποσπασματικές πολιτικές και επιμέρους συμφωνίες, ούτε μπορούμε να αποδεχόμαστε την παραβίαση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των χιλιάδων στοιβαγμένων ψυχών στα Ελληνικά νησιά αλλά και την δοκιμασία των κατοίκων τους. Η καμπάνια του PES ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, θα κορυφωθεί και στη χώρα μας ενόψει των Ευρωεκλογών με την αμέριστη στήριξη μας στον Frans Timmermans, ως υποψήφιου προέδρου της Επιτροπής.

Κύριε Επίτροπε ,

ως Έλληνες Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες, εκφραστές του ευρύτερου χώρου την Κεντροαριστεράς, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε η χώρα μας να είναι και πάλι πρωταγωνίστρια στην νέα αυτή περίοδο για «περισσότερη» και «καλύτερη» Ευρώπη, πιο δημοκρατική και με λιγότερες ανισότητες.
 

COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Αλις Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μίγκος Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Σημεία πώλησης ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Γιάννης Κουτσούκος: «Η Ελλάδα του σήμερα στην Ευρώπη του αύριο» [video]
Γιάννης Κουτσούκος: «Η Ελλάδα του σήμερα στην Ευρώπη του αύριο» [video]
https://4.bp.blogspot.com/-_B_MZYBhMo8/XHglxqhnJyI/AAAAAAADYYg/ibU-IQX4_WUU4tjVu5WpGHf7ZmenqX5kQCLcBGAs/s640/%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A3.JPG
https://4.bp.blogspot.com/-_B_MZYBhMo8/XHglxqhnJyI/AAAAAAADYYg/ibU-IQX4_WUU4tjVu5WpGHf7ZmenqX5kQCLcBGAs/s72-c/%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A3.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/02/video_50.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/02/video_50.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy