-->

Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Οξύνεται επικίνδυνα η προεκλογική περίοδος!

Φωνές, εντάσεις, διαξιφισμοί, διακοπή συνεδρίασης... Παρουσία πλήθους κόσμου, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι υποψήφιοι δημοτικο...



Φωνές, εντάσεις, διαξιφισμοί, διακοπή συνεδρίασης...

Παρουσία πλήθους κόσμου, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που πρώτη φορά πάτησαν το πόδι τους σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, με εντάσεις, διαξιφισμούς, σφοδρότατες αντιπαραθέσεις αλλά και... πολύ αντριλίκι, σημαδεύτηκε η αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας.
Μια τραγική κατάσταση που ανάγκασε τον πρόεδρο Ανδρέα Νικολακόπουλο να διακόψει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αφού θύμιζε μπαρουτο-αποθήκη έτοιμη να εκραγεί.

Δύο ήταν τα θέματα που πυροδότησαν αντιδράσεις. Το πρώτο είναι η θέληση του Γιάννη Λυμπέρη να χρησιμοποιήσει την Κυριακή 24 Μαρτίου το κλειστό στάδιο της Αμαλιάδας για την προεκλογική του συγκέντρωση και το δεύτερο τα όσα γράφτηκαν από site κατά του δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Χριστοφόρου.

Στην αρχή της συνεδρίασης, παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι πρώτα πρέπει να φτιαχτεί -όπως ο νόμος ορίζει- διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα παίρνει τις αποφάσεις και θα δίνει άδειες για να χρησιμοποιηθούν δημοτικοί χώροι σε όποια παράταξη το επιθυμεί.

Μάλιστα κατήγγειλε τον Γιάννη Λυμπέρη ότι μαζί με τον Βαγγέλη Χριστοφόρου εισήλθαν στην αίθουσα που συνεδρίαζε ο ΝΠΔΔ "Ο Ηλείος" και αποκάλεσαν τα μέλη φασίστες και χουντικούς επειδή είχαν πάρει απόφαση να μη τους παραχωρηθεί το κλειστό στάδιο.
Φυσικά, υπήρξε αντίδραση του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κου Λυμπέρη, ο οποίος δήλωσε ότι η παράταξή του, έστω και χωρίς άδεια, θα χρησιμοποιήσει το κλειστό στάδιο.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε επιστολή που απέστειλε στο προεδρείο ο κος Χριστοφόρου για τον οποίο σε κάποιο site έχουν γραφτεί κατηγορίες για την συμμετοχή του στην κυνηγετική ομοσπονδία.

Στην επιστολή του ο ίδιος ο κος Χριστοφόρου ζήτησε από τον δήμαρχο να καταγγείλει αυτούς που γράφουν διάφορα ψεύδη, όπως τα χαρακτήρισε, διότι οδηγούν σε επικίνδυνους ατραπούς την προεκλογική περίοδο.

Ο κος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η παράταξή του έχουν σχέση με τέτοιου είδους δημοσιεύματα και πως αν αυτά προέρχονται από κάποιον συνεργάτη του ή δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας να το πει και θα τον διώξει αμέσως.

Ο κος Χριστοφόρου είπε ότι δεν υπονοούσε κάτι τέτοιο απλώς ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να πάρει μια απόφαση που να καταδικάζει την προσπάθεια όξυνσης του προεκλογικού κλίματος.

Σε όλα αυτά, αλλά και σε κάποιες ακόμη περιπτώσεις, άρχισαν να φωνάζουν και ... θεατές οι οποίοι είχαν μοιραστεί ανάλογα με την παράταξη που υποστηρίζουν. Αρκετές φορές ο κος Νικολακόπουλος ζητούσε να γίνει ησυχία, αλλά το ίδιο ζητούσε και για τους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι αντιπαρατίθεντο μεταξύ τους. Όπως μεταξύ της κας Γκουβίτσα και των Γιάννη Λυμπέρη και Βαγγέλη Χριστοφόρου.

Το κλίμα δυναμιτίστηκε επικίνδυνα όταν ο Αλέξης Μανωλόπουλος πήρε τον λόγο για να αναφερθεί στην είσοδο των Λυμπέρη-Χριστοφόρου, στη διάρκεια της συνεδρίασης του "Ηλείου".

Αφού πρώτα αναφέρθηκε στο τι συνέβη και στις εκφράσεις του Γιάννη Λυμπέρη στα πρόσωπα των μελών, μια αντιπαράθεση με τον Βαγγέλη Χριστόφορου τον ώθησε σε έξαλλη κατάσταση όπου σηκώθηκε από την θέση φωνάζοντας.

Από τη θέση του σηκώθηκε και ο Βαγγέλης Χριστοφόρου προσπαθώντας να πει ότι δεν έγιναν ακριβώς έτσι τα πράγματα και η συνεδρίαση μετατράπηκε σε... μπάχαλο.

Άρχισαν κάποιοι θεατές να φωνάζουν, άρχισαν να φωνάζουν και δημοτικοί σύμβουλοι κι έτσι αναγκάστηκε ο  Ανδρέας Νικολακόπουλος να διακόψει την συνεδρίαση. Ηταν το καλύτερο που
μπορούσε να γίνει για να επέλθει η ηρεμία.

Να τονίσουμε εδώ ότι κάποια στιγμή έξαλλος ήταν και ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Ο πάντα ήρεμος κι ευγενής δήμαρχος, στη κυριολεξία, "βγήκε από τα ρούχα" του. Νωρίτερα αντιπαράθεση υπήρξε και μεταξύ της κας Γκουβίτσα με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Παναγόπουλο, όπως και του ιδίου με τον αντιδήμαρχο Νώντα Παναγιωτόπουλο για το θέμα των αδέσποτων που κυκλοφορούν στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η διακοπή διήρκεσε περίπου μισή ώρα, ανάμεσα στην οποία παραλίγο να πιαστεί στα χέρια δημοτικός σύμβουλος με θεατή κι ευτυχώς μεσολάβησαν ψυχραιμότεροι. Πάντως τα... γαλλικά ακούστηκαν!!

Στη διάρκεια της συνεδρίασης τον λόγο πήρε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λάμπης Ντάνασης, ο οποίος απάντησε στα όσα είπε για τον ίδιο ο Βασίλης Ζαχαρόπουλος σε προηγούμενη συνεδρίαση [διαβάστε εδώ...] που δεν ήταν παρών.

Πηγαδάκια σχηματίστηκαν στη διάρκεια της διακοπής. Σε ένα από αυτά ο Γιάννης Λυμπέρης έλεγε πως την Κυριακή θα γίνει η εκδήλωση της παράταξής του στο κλειστό στάδιο και όποιος θέλει ας τολμήσει να τον σταματήσει!!!

Σε ερώτηση του newsgf.net, αν τελικά αποκάλεσε μέλη του "Ηλείου", φασίστες και χουντικούς ο κος Λυμπέρης απάντησε πως δεν χρησιμοποίησε για κανένα πρόσωπο τέτοιες κατηγορίες, απλά την απόφαση χαρακτήρισε χουντική.
Να σημειωθεί όμως πως νωρίτερα, την ώρα που ακόμη συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο, μέλη του Ηλείου έλεγαν ότι είπε αυτές τις εκφράσεις σε πρόσωπα.
Από την στιγμή που δεν ήταν κανένας μας μπροστά προφανώς και δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε την μία ή την άλλη άποψη.
Όμως, να σημειωθεί εδώ, ότι για το επεισόδιο, πριν λίγες ημέρες, εξέδωσε ανακοίνωση ο ΝΠΔΔ "Ο Ηλείος", την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ...

"Αν για εσάς είναι πόλεμος, για εμάς είναι πανηγύρι". Αυτή ήταν η απάντηση του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου στην επιστολή του κου Χριστοφόρου, που ανέφερε την λέξη "πόλεμος".

Την σωστή διάσταση έβαλε στην τοποθέτησή του ο Αντώνης Πατρινός. Ο γνωστός δικηγόρος και υποψήφιος με την παράταξη Γιάννη Λυμπέρη, διευκρίνισε ότι η επιστολή του Βαγγέλη Χριστοφόρου καμία αιχμή δεν αφήνει για το πρόσωπο του δημάρχου ή των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.

Τόνισε ότι τα δικαστήρια είναι αρμόδια να κρίνουν εάν κάποιο πρόσωπο συκοφαντείται, είπε πως πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί και να μην επιτρέπουν να διασύρονται αδίκως πρόσωπα και το δημοτικό συμβούλιο να καταδικάσει τέτοια φαινόμενα κι επίσης ότι η προεκλογική περίοδος πρέπει να διεξαχθεί με πολιτικούς όρους, αναφέροντας ότι πρέπει να γίνει με την αντιπαράθεση των προγραμμάτων των υποψηφίων.


Όταν τον λόγο πήρε ο Σπύρος Τζουλέκης καυτηρίασε το γεγονός ότι στην αποψινή συνεδρίαση παραβρέθηκε τόσος κόσμος που όμως δεν είχε δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον σε άλλα σημαντικά θέματα που έχουν απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στη τοποθέτησή του και ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαγιαννόπουλος. 

Μετά την διακοπή της συνεδρίασης, τον λόγο πήρε ο δήμαρχος ο οποίος τόνισε και πάλι ότι πρώτα θα φτιαχτεί διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα αποφασίζει να δίνει τους χώρους για εκδηλώσεις των παρατάξεων. Ανέφερε ότι το μέλος της δικής του παράταξης στην επιτροπή θα ψηφίσει θετικά στην παραχώρηση του σταδίου ή όποιου άλλου χώρου θέλει ο κος Λυμπέρης. Είπε επίσης ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Κράλλης του ζήτησε τον Πολυχώρο και το αρνήθηκε. "Δεν μπορώ τώρα να πω "ναι" στον κο Λυμπέρη". 

Σε ότι αφορά την επιστολή του κου Χριστοφόρου, ανέφερε πως, "δεν δείξατε την ίδια ευαισθησία όταν ο πρόεδρος του ΔΣ δέχθηκε επιθέσεις".

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Εφόσον ο κος Λυμπέρης, που έχει βγάλει και ανακοινώσεις και προσκλήσεις, την Κυριακή  πάει στο κλειστό στάδιο, θα υπάρξει αντίδραση από την δημοτική αρχή; Και αν ναι, ποια θα είναι;



COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Οξύνεται επικίνδυνα η προεκλογική περίοδος!
Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Οξύνεται επικίνδυνα η προεκλογική περίοδος!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCi0Z0hJdR-rjwUyV-1HZ246iJqBY3aNrtWUMFCpdtW_eob7Q4T3rhaAfTKps4PMyvUSsJYbi83-MPOaGK6GBGyYmtUAL-LD8NMRitGMql5EqvCg0G2auwRlU8_lfO7QVA3eyXC5QsDlQ/s640/P1170675.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCi0Z0hJdR-rjwUyV-1HZ246iJqBY3aNrtWUMFCpdtW_eob7Q4T3rhaAfTKps4PMyvUSsJYbi83-MPOaGK6GBGyYmtUAL-LD8NMRitGMql5EqvCg0G2auwRlU8_lfO7QVA3eyXC5QsDlQ/s72-c/P1170675.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_122.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_122.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy