-->

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων

Σε πόλεμο ανακοινώσεων επιδόθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, με την παραγγελία της Οικονομικής Εισαγγελίας για απαγγελία κακουργηματικών...


Σε πόλεμο ανακοινώσεων επιδόθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, με την παραγγελία της Οικονομικής Εισαγγελίας για απαγγελία κακουργηματικών διώξεων σε 115 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και στελέχη τραπεζών, σχετικά με την επισφαλή δανειοδότηση ύψους 400 εκατ. ευρώ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εκτίμηση, τα συνολικά ποσά των επίμαχων δανειοδοτήσεων για κάθε κόμμα υπερβαίνει τα 200 εκατομμύρια ευρώ, δάνεια που η Οικονομική Εισαγγελία, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί ληξιπρόθεσμα και απαιτητά. «Τώρα που η υπόθεση Νοvartis αποδείχτηκε η μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους και όλα τα δήθεν σκάνδαλα του παρελθόντος κατέρρευσαν, η κυβέρνηση στήνει την τελευταία της παράσταση για τα δάνεια των κομμάτων, που αποδείχθηκαν νόμιμα ακόμη και από την εξεταστική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η Πειραιώς, σχετικά με την παραγγελία ποινικών διώξεων για τα επίμαχα δάνεια.

«Οι πολίτες όμως έχουν πια καταλάβει από τις πράξεις τους ότι το ανήθικο πλεονέκτημά τους είναι το μόνο που τους έχει απομείνει. Από την κλοπή της Λοΐζου στη διαπλοκή του Κόκκαλη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει πια κανέναν. Η ώρα της κάλπης έφτασε και το μήνυμα που θα λάβει η χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης θα είναι εκκωφαντικό», καταλήγει το γραφείο Τύπου της ΝΔ. «Κάποια στιγμή πρέπει να το πάρουν απόφαση στη ΝΔ, ότι η καραμέλα της "σκευωρίας" έχει κουράσει» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην ανακοίνωση της Πειραιώς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος, επισημαίνεται ότι «ο αρχηγός του κόμματος των offshore, της Novartis, του Κήρυκα Χανίων, και των ατελείωτων σκανδάλων, κάνει αυτό που έχει μάθει. Όποτε φτάνει η ώρα του λογαριασμού, πετάει τη μπάλα στην εξέδρα και ανακαλύπτει συνωμοσίες και σκευωρίες».

«Στους Έλληνες πολίτες αξίζουν σοβαρές απαντήσεις, για τα εκατοντάδες εκατομμύρια δανεικά κι αγύριστα, καθώς και για το πώς και πότε θα αποπληρωθούν» συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Να είναι σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός, που πλήρωσε ακριβά τα μνημόνιά τους και τα δανεικά τους, δεν έχει ξεχάσει τα έργα και τις μέρες τους. Οι εποχές που έβαζαν στο αρχείο τις σκοτεινές υποθέσεις τους, με μια τροπολογία, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

«Δεν τους προλαβαίνουμε με τα δανεικά και αγύριστα»

«Μετά το θαλασσοδάνειο του συνεργάτη του κ. Στουρνάρα, στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατηγορούνται μαζί με τραπεζικούς για θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων. Δεν τους προλαβαίνουμε με τα δανεικά και αγύριστα… », ήταν το αρχικό σχόλιο από την Κουμουνδούρου, σχετικά με την υπόθεση.

«Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, αντί να αγχώνεται για τις δημοσκοπήσεις, μήπως και ξαναπιάσουν την κουτάλα με το ΠΑΣΟΚ, ας ζητήσει έστω μία συγγνώμη. Και μετά να εξηγήσει πώς και πότε θα επιστρέψει τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών», ζητά το κυβερνών κόμμα.

Τι ζητά η Οικονομική Εισαγγελία

Μετά από μακροχρόνια έρευνα που διενέργησε ο εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης, η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, από την οποία η Οικονομική Εισαγγελία ζητά να ασκήσει ποινικές διώξεις σε περίπου 115 εμπλεκόμενους από τις τράπεζες και από τα κόμματα -είτε ήταν υπεύθυνοι των οικονομικών τους την επίμαχη περίοδο είτε υπογράφοντες επίμαχες δανειακές συμβάσεις.

Η κατηγορία για τους τραπεζικούς υπαλλήλους αφορά το αδίκημα της απιστίας, ενώ για τους υπευθύνους των δύο κομμάτων για ηθική αυτουργία στην απιστία. Παράλληλα η Οικονομική Εισαγγελία με διάταξή της ζητά να τεθεί στο αρχείο το σκέλος της έρευνας που αφορά δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Η Εισαγγελία διαπιστώνει πως τα δάνεια των δύο, δεν έχουν κανένα ποινικό ενδιαφέρον είτε γιατί έχουν εξοφληθεί πλήρως, είτε γιατί μέσω ρυθμίσεων εξυπηρετούνται κανονικά. Η έρευνα του κ. Καλούδη τέθηκε στο αρχείο μετά από τροπολογία το 2013 από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ανακινήθηκε το 2017, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Ο εισαγγελέας είχε καταλήξει με πόρισμά του, πως οι επίμαχες δανειοδοτήσεις εγκρίνονταν και χορηγούνταν χωρίς καμία εξασφάλιση για τις τράπεζες αφού η μοναδική εγγύηση που ελάμβαναν ήταν μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις των κομμάτων βασιζόμενες στα εκλογικά ποσοστά τους. Κατά την εκτίμηση του κ. Καλούδη που ουσιαστικά γίνεται δεκτή από την Οικονομική Εισαγγελία καθώς ζητά την άσκηση ποινικών διώξεων, για τις πιστώσεις αυτές στα δύο μεγάλα κόμματα ουσιαστικά δεν υπήρχαν επαρκείς εξασφαλίσεις, καθώς δεν μπορεί να θεωρηθεί εξασφάλιση μία μελλοντική χρηματοδότηση στηριζόμενη στον αστάθμητο παράγοντα της εκλογικής δύναμης του δανειζόμενου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Οικονομικοί Εισαγγελείς τονίζουν πως τα δύο μεγάλα κόμματα εκείνη την περίοδο είτε προχωρούσαν σε ανανεώσεις των δανειακών τους συμβάσεων χωρίς περαιτέρω εγγυήσεις, είτε ζητούσαν την τροποποίηση των συμβάσεων συμπεριλαμβανομένου νέου δανεισμού τους. Αποτέλεσμα αυτού ήταν σε κάποιες περιπτώσεις η παράταση του χρόνου αποπληρωμής ή σε άλλες περιπτώσεις η εξασφάλιση νέων δανείων, μέσω αναχρηματοδότησης μέσω των προηγούμενων επίδικων δανειακών συμβάσεων.

www.cnn.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : «Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων
«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnLJQGG9ld95EemE2-bf7Q_358XWlF5DfNGqB3BuVhYqoo3rr8M6r8R1uhsdUizfSabZY5WMBLjpQz4Kfke4hq8zqnyUjcg4iOEC_GyBgLR20IcaBK1TH5fQLsyu9LpzWGcnkSUCB-fNI/s640/4692533.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnLJQGG9ld95EemE2-bf7Q_358XWlF5DfNGqB3BuVhYqoo3rr8M6r8R1uhsdUizfSabZY5WMBLjpQz4Kfke4hq8zqnyUjcg4iOEC_GyBgLR20IcaBK1TH5fQLsyu9LpzWGcnkSUCB-fNI/s72-c/4692533.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_581.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_581.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy