-->

Πανωραία Παπαδοπούλου: Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας

Της  Πανωραίας Παπαδοπούλου   υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης με τονΔιονύση Μάλιαρη «Δύναμη Ευθύνης» Πρόεδρο...


Της Πανωραίας Παπαδοπούλου 
υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης με τονΔιονύση Μάλιαρη «Δύναμη Ευθύνης»
Πρόεδρος του Κέντρου Αλληλεγγύης και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Ηλείας «Καλλιρρόη Παρρέν» 


Όχι μόνο στις 8 του Μάρτη, αλλά κάθε μέρα είναι για εμάς τις γυναίκες ημέρα διεκδίκησης. στο οποίο χρωστάμε την ύπαρξή μας... 


«Σήμερα 8 Μαρτίου τιμούμε όπως κάθε χρόνο τη γυναίκα της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου. Οφείλουμε να της αποδώσουμε τιμή για τη μεγαλειώδη συμβολή της στην οικογένεια, την κοινωνία και τη χώρα, ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης,

Η μέρα αυτή μας παροτρύνει να θέσουμε νέους στόχους για την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων διότι αν και έχουν γίνει τεράστιες αλλαγές στη θέση της γυναίκας, παρόλα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των δύο φύλων σε διάφορους τομείς όπως στην εργασία στην πολιτική στη κοινωνία.

Μετά πενήντα χρόνια νομοθεσίας κατά των διακρίσεων, οι γυναίκες είναι ακόμα υποχρεωμένες να δουλεύουν παραπάνω για να κερδίσουν όσα κερδίζουν οι άνδρες συνάδελφοί τους.

Ο εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου είναι αφιερωμένος σε αυτή την αδικία .

Στον εργασιακό στίβο, η ανισότητα ζει και βασιλεύει, στο πολιτικό στίβο η συμμετοχή των γυναικών παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, ενώ την ίδια στιγμή η ανεργία και η φτώχεια είναι γένους θηλυκού. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια συστηματική προσπάθεια από την πλευρά της Πολιτείας για την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων των γυναικών, για την υποβάθμιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και κεκτημένο δίνουμε μια μεγάλη μάχη, μαζί με τις γυναίκες για τις γυναίκες. Όχι μόνο στις 8 του Μάρτη, αλλά κάθε μέρα είναι για εμάς ημέρα διεκδίκησης στο οποίο χρωστάμε την ύπαρξή μας».

Μετά 50 χρόνια νομοθεσίας κατά των διακρίσεων, οι γυναίκες είναι ακόμα υποχρεωμένες να δουλεύουν 70 λεπτά για να κερδίσουν όσα κερδίζουν οι άνδρες συνάδελφοί τους σε μια ώρα. 

Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Κάθε χρόνο τιμάμε την 8η Μάρτη, ως ημέρα μνήμης αγώνων του γυναικείου κινήματος, ως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και ως αφετηρία νέων στόχων σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής.

Το γυναικείο κίνημα καταγράφεται από πολιτικούς και ιστορικούς αναλυτές ως το πλέον πετυχημένο, ανατρεπτικό, προοδευτικό κίνημα του 20ου αιώνα. 

Κατά κοινή ομολογία ο 21ος αιώνας χαράζει ως ο αιώνας της καταξίωσης και της ανάδειξης του κοινωνικού φύλου των γυναικών. Της ανάδειξης που σημαίνει ισοτιμία, ισότητα, συμπληρωματικότητα, αλληλοσεβασμό, ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα και για τα δύο φύλα. Σημαίνει απελευθέρωση των δημιουργικών δυνατοτήτων των γυναικών για την ατομική τους ολοκλήρωση, σε όφελος της κοινωνίας και των δημοκρατικών θεσμών.

Στις 8 Μάρτη : Το 1857 οι ράφτρες και οι υφάντρες της Νέας Υόρκης κατέβηκαν στους δρόμους απαιτώντας μείωση των εξαντλητικών ωρών εργασίας - από 16 σε 10 ώρες την ημέρα, ωράριο που οι άντρες είχαν ήδη κατακτήσει πριν από 17 χρόνια - και ζητώντας ίσα μεροκάματα με τους άντρες όπως και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Η εξέγερση αυτή πνίγηκε στο αίμα ύστερα από βίαιη επίθεση της αστυνομίας.

· Το 1910 η Κλάρα Τσέτκιν, διεθνής αγωνιστική φυσιογνωμία του εργατικού και γυναικείου κινήματος, κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου Συνεδρίου Σοσιαλιστριών στην Κοπεγχάγη, πρότεινε να καθιερωθεί η 8 του Μάρτη "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ".
Για να εκφράσουμε "είπε" την αλληλεγγύη και την αγάπη για Ειρήνη που μας ενώνει και να διαδηλώσουμε τη συνεχή διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας".

Και ακόμα πρόσθεσε ότι, "την ημερομηνία αυτή πρέπει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμπεριλάβουν στις εκδηλώσεις τους και τη διοργάνωση μιας ημέρας των γυναικών, που σε πρώτη φάση θα διεκδικεί το δικαίωμα της ψήφου των γυναικών και η εκδήλωση αυτή θα πρέπει να πάρει διεθνή χαρακτήρα".

· Το 1977 ο ΟΗΕ στη Γενική του Συνέλευση καθιέρωσε την Ημέρα της Γυναίκας, ως Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πανωραία Παπαδοπούλου: Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας
Πανωραία Παπαδοπούλου: Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqEKeCj_rJH1VTt1VsyuislnzQNrueHRRCLoHWmuCpEUsG7bRZUFBi8wiVLouRGmMmxVbmKd2-kD_SyjcId8v55zkgrJcJ3n9P4XXnKv6dajfFpkKEA4UKxHjEHqEme8Nl2I76lGEoXus/s640/women-3394510_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqEKeCj_rJH1VTt1VsyuislnzQNrueHRRCLoHWmuCpEUsG7bRZUFBi8wiVLouRGmMmxVbmKd2-kD_SyjcId8v55zkgrJcJ3n9P4XXnKv6dajfFpkKEA4UKxHjEHqEme8Nl2I76lGEoXus/s72-c/women-3394510_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_640.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_640.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy