-->

Μάκης Μπαλαούρας: Να μην επανέλθει η «εποχή την τεράτων»

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής σχολίασε τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στο Κανάλι της Βουλής, στο Κόντρ...


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής σχολίασε τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στο Κανάλι της Βουλής, στο Κόντρα και στη τηλεόραση της ΕΡΤ. Σχολιάζοντας την Έκθεση της Κομισιόν υπενθύμισε ότι διαπιστώνει αυξημένη ανάπτυξη και μεγάλα βήματα στη μείωση της ανεργίας, μεγάλη αύξηση των εξαγωγών, αύξηση στο κατά κεφαλήν εισόδημα, βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα και ότι πιάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους». 

Διευκρινίζοντας το ζήτημα του κατώτατου μισθού, είπε ότι η μεγάλη η αύξηση του 11%, «δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στην οικονομία, διότι θα αυξηθεί η εσωτερική ζήτηση και, όταν αυξάνεται ο μισθός των φτωχότερων που καταναλώνουν αγαθά πρώτης ανάγκης, με μεγάλη ελαστικότητα, δημιουργούν μεγάλη ζήτηση, και οι επιχειρήσεις ακολουθούν στις επενδύσεις».

Τσίπρας: δεν είμαστε υπό επιτήρηση

Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε αποκτήσει μεγάλους βαθμούς ελευθερίας. Όπως είπε και ο είπε ο Πρωθυπουργός στον κ. Μοσκοβισί, “ακούμε τις συμβουλές και τις ενστάσεις σας, αλλά μέχρι εκεί: αλλά δεν είμαστε υπό επιτήρηση, έχουμε βγει από το Μνημόνιο”». «Επιπλέον», συνέχισε ο Προέδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, «το σημαντικότερο δεν είναι το ύψος του ποσού που θα πάρουμε, το 1 δισ.», συνέχισε, αλλά ότι «θα δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη, στους επενδυτές και στις αγορές γενικότερα».

Για τη πρώτη κατοικία, ο Μάκης Μπαλαούρας τόνισε ότι ο καινούριος νόμος, θα ισχύσει αναδρομικά. Παράλληλα εξήγησε ότι το μόνο πράγμα που αλλάζει, είναι ότι πλέον «θα αποκλείονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, που περίμεναν να τους χαριστούν τα χρέη, ανεξάρτητα από την οικονομική και περιουσιακή τους κατάσταση, που έχουν και δεν πληρώνουν. Η επιδότηση του Δημοσίου θα ξεκινά από το 1€ και θα φτάνει έως το 80% της δόσης εξαρτώμενη από εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία του δανειολήπτη.»

Πώς ήταν τότε και πως τώρα η οικονομία

«Εμείς παραλάβαμε τη χώρα μας με το 25% του πλούτου μας κατεστραμμένο, με 27% ανεργία και την πήγαμε στο 18,5%. Παραλάβαμε ανεργία των νέων στο 57% και την πήγαμε στο 29%. Εξακολουθούν να είναι μεγάλα νούμερα, βεβαίως, γι’ αυτό και δεν πανηγυρίζουμε, αλλά η τάση είναι αυτή. Έχουμε δημιουργήσει 350.000 νέες θέσεις εργασίας. Βγαίνουμε στις αγορές με πολύ χαμηλά επιτόκια που φτάνουν στο ύψος των παχιών αγελάδων, το 2002». «Πώς ήταν η ελληνική οικονομία όταν αναλάβαμε εμείς τη διακυβέρνηση;», συνέχισε. Όλοι οι Οίκοι αξιολόγησης μας είχαν στα σκουπίδια! Η Moody’s μας αναβάθμισε 2 βαθμίδες.» 

Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα στην επιχειρηματικότητα

Όσον αφορά στην επιχειρηματικότητα, βουλευτής υπενθύμισε την Έκθεση Mckinsey, πριν την κρίση, με παραγγελία του ΣΕΒ, είχε κάνει μια αποτύπωση της ελληνικής οικονομίας. Το πρώτο πρόβλημα που είχε εντοπίσει ήταν η γραφειοκρατία: «Για να πάρεις την άδεια ήθελες κατά μέσο όρο 3,5 χρόνια και να λαδώσεις!» . «Ωστόσο είμαστε εμείς, που μας έλεγαν ότι είμαστε εναντίον της επιχειρηματικότητας, που έχουμε κάνει μια μεγάλη τομή στην αδειοδότηση. Η κυβέρνηση αυτή ψήφισε και το έχει υλοποιήσει, να αδειοδοτούνται οι εταιρίες, σε 10 λεπτά. Θα ακολουθήσουν, μέχρι τέλος του Μάρτη οι, ΕΠΕ και ΑΕ. Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα.»

Δυο πόλοι, ο προοδευτικός και η Δεξιά

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης τα πράγματα είναι τόσο επικίνδυνα», δήλωσε ο Μάκης Μπαλαούρας. «Η λιτότητα και η ανεργία σε όλη την Ευρώπη όξυναν τα ένστικτα του απλού, λαϊκού κόσμου, που άρχισε να ακούει με θετικό τρόπο τα μηνύματα της ακροδεξιάς, της ξενοφοβίας, του φασισμού.» «Δεν πρέπει να επανέλθει η “εποχή των τεράτων”», η εποχή του Μεσοπολέμου, όταν αναπτύχθηκαν τα ναζιστικά-φασιστικά στοιχεία αιματοκυλίζοντας την Ευρώπη, προειδοποίησε ο βουλευτής.

Οι πολιτικές δυνάμεις Ελλάδας και Ευρώπης πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικές» είπε, διαπιστώνοντας ότι «υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, που δεν ταυτίζονται, αλλά με τη ρητορική στελεχών τους ανέχονται τέτοια μορφώματα». «Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα προς όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού και δημοκρατικού τόξου. Η Ευρώπη πρέπει να επανέλθει στα αρχικά της προτάγματα, να δώσουμε μάχη για αλλαγή της Ευρώπης. Αυτό είναι το μήνυμα.

Θα συμπορευτούμε μαζί με δυνάμεις και πρόσωπα που θέλουν να προχωρήσει μπροστά η Ευρώπη και η χώρα μας.» Για το ΚΙΝ. ΑΛ. σχολίασε ότι «δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως “πολύφερνη νύφη! Πρέπει να σταθμίσει τα πράγματα, υπάρχουν δυο πόλοι, ο προοδευτικός στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, και η Δεξιά με όλες τις εκφάνσεις της”.

Δεν πρέπει να ανεχόμαστε παιδεραστές

Ο Μάκης Μπαλαούρας αναφέρθηκε και στην υπόθεση του κεντρικού στελέχους της ΝΔ, Νίκου Γεωργιάδη, αναφέροντας την καταδίκη του για ασέλγεια σε ανήλικους, «Δεν χρεώνω τη ΝΔ, επειδή έβγαλε από τα σπλάχνα της τον κάθε Γεωργιάδη, της χρεώνω όμως ότι σιωπά. Ο ίδιος ο Γεωργιάδης είπε στο Δικαστήριο ότι του είπε ο Μητσοτάκης να κάτσει λίγο στην άκρη μέχρι να καταλαγιάσει η ιστορία και μετά ξαναρχίζουμε. Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του είναι δική του υπόθεση, αλλά η παιδεραστία είναι έγκλημα. Έτσι δεν προχωρά μπροστά η κοινωνία».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Μάκης Μπαλαούρας: Να μην επανέλθει η «εποχή την τεράτων»
Μάκης Μπαλαούρας: Να μην επανέλθει η «εποχή την τεράτων»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjK7zcv-46RJSkzP4SKXemVhmnLv-6FPzRYb97kiLkGK3gs-yGIXnwAWmbiGXCJxihcLH0j2bBGWQWp0YC5RslJe9Bu6Z8Viz-M2TqqFENIPnvQTTWx_N_bpBS9MJTo53SDcfBHToSds_4/s640/%25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2591%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%25A31.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjK7zcv-46RJSkzP4SKXemVhmnLv-6FPzRYb97kiLkGK3gs-yGIXnwAWmbiGXCJxihcLH0j2bBGWQWp0YC5RslJe9Bu6Z8Viz-M2TqqFENIPnvQTTWx_N_bpBS9MJTo53SDcfBHToSds_4/s72-c/%25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2591%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%25A31.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_90.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_90.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy