-->

πριν μου πεις το ψέμα σου τσέκαρε αν ξέρω την αλήθεια…

Ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας με ανακοίνωση του στα ΜΜΕ μας τόνισε ότι : «τα θέματα υγείας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζον...


Ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας με ανακοίνωση του στα ΜΜΕ μας τόνισε ότι : «τα θέματα υγείας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα και προεκλογική σκοπιμότητα.» δηλαδή με λίγα λόγια όλοι εμείς οι «ελαφροί» εργαζόμενοι, σωματεία ,συλλογικότητες ,φορείς ,πολίτες δήμοι και περιφέρεια να αφήσουμε την υγεία στο «σοβαρό» διοικητή που τα ξέρει όλα και δίνει λύσεις σε όλα, γιατί έχουμε εκλογές μπροστά μας και ενοχλούμε…

Ο σπουδαίος φιλόσοφος Λάο Τσε είχε πει κάποτε ότι «τα ειλικρινή λόγια δεν είναι ωραία και τα ωραία λόγια δεν είναι ειλικρινή».. Ενδεικτικά θα θυμίσω στον κύριο διοικητή κάποιες «πονεμένες» αλήθειες που διαμόρφωσαν την σημερινή κατάσταση ,μια που η αριθμητική είναι η αγαπημένη του ασχολία.

1. Κατά τη συνταξιοδότηση του απερχόμενου διευθυντή παθολόγου στην Ν.Μ Πύργου τον περασμένο Δεκέμβριο που ήταν και αναμενόμενη κάνατε αίτημα αναπλήρωσης της θέσης. αφού γνωρίζατε καιρό πριν την απόφαση του ?.Απάντηση :όχι.

2. Κατά την δεύτερη αποχώρηση της ειδικευμένου παθολόγου (που όλοι γνώριζαν τελικά) ζητήσατε να επαναπροκηρυχθεί η θέση? Απάντηση : όχι.

3. Για τον παθολόγο της Ν.Μ Κρεστένων, τον αναισθησιολόγο και καρδιολόγο της Ν.Μ. Αμαλιάδας που είναι σε διαδικασία πρόσληψης στην 6 ΥΠΕ κάνατε κάποια ενέργεια για επίσπευση της διαδικασίας Απάντηση :Καμία. .,Αναμένετε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

4. Όταν σας έθεσε ο Γ.Γ του Υπουργείου Υγείας τον Φεβρουάριο σε σύσκεψη παρούσια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Υποδιοικητή Χουζούρη το εφημεριακό πλάνο με τους υπάρχοντες ιατρούς ,το αποδεχτήκατε? ή θέσατε θέμα μαξιμαλιστικών αξιώσεων που σκοντάφτουν στην πραγματικότητα των αριθμών όπως ισχυρίζεστε Απάντηση :,το αποδεχτήκατε χωρίς να προβάλετε καμία ένσταση ή αξίωση. Μάλιστα επιμένατε ότι θα εργαστείτε για την απαράμιλλη τήρηση των συμφωνηθέντων.

5. Στην σφοδρή κριτική που δεχτήκατε στην ίδια σύσκεψη για την κατάσταση σχετικά με τις μηδενικές εισαγωγές στην Π.Θ κλινική Αμαλιάδας, σας υπέδειξαν σύσταση επίτροπων και λοιπών διερευνήσεων?.. Απάντηση.: Ποτέ! Αφού σας επέπληξαν για την κατάσταση που έχει παγιωθεί, σας έδωσαν σαφείς οδηγίες, πως θα αντιστραφεί η κατάσταση με κάλυψη ιατρών για την ασφαλή λειτουργία της παθολογικής κλινικής και επί λέξη «με το ίδιο ασθενοφόρο που έρχονται στον Πύργο να επιστρέφουν πίσω.. Τα περί επιτροπών είναι δικές σας ανακαλύψεις- προφάσεις για να κωλυσιεργείτε την διαδικασία.

6. Τηρήθηκε κάτι από όλα αυτά ?Απάντηση : ποτέ. 7. Δώσατε ιδιαίτερη έμφαση στην νέα πτέρυγα. Ήταν ή δεν ήταν από τους στόχους που θέσατε πριν τρία χρόνια όταν αναλάβατε την διοίκηση? . Τι κάνατε όλο αυτό το διάστημα: Απάντηση: συσκέψεις και επιτροπές χωρίς αποτέλεσμα. Όσων αφορά τις αναρρωτικές συναδέλφων ιατρών. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα απουσίας για λόγους ασθενείας του καθενός. Αφήνετε υπονοούμενα για παρατυπίες? ,για κατάχρηση της αναρρωτικής άδειας και αισθανθήκατε την ανάγκη να διαπομπεύσετε συναδέλφους δημόσια. Στέλνοντας μάλιστα μηνύματα, σε πολλούς αποδεκτές, δημόσια . Απειλείτε κάποιον?. Έχετε ενδείξεις για κάτι? .Και αν είναι έτσι.. για την παθολόγο ιατρό που ασθένησε χθες το πρωί εσείς δεν στείλατε το υπηρεσιακό σας αυτοκίνητο για να την διευκολύνει στην μετακίνηση της?. Τι απαντάτε?. Τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα εξυπηρετούν συγκεκριμένους ιατρούς?, γιατί δεν εξυπηρετούν και το υπόλοιπο προσωπικό που έχει μετακινηθεί παρά την θέληση του στην δομή του Πύργου, όπως πχ στη γυναικολογική κλινική.. 

Αναφερθήκατε στους δυο παθολόγους που υπηρετούν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Γνωρίζεται ότι ο ένας από αυτούς αποχωρεί άμεσα αφού αποδέχτηκε θέση στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών?. Πότε θα το ανακοινώνατε.? ,Αλλά είπαμε οι αλήθειες πονάνε.! Καλό και συγκινητικό το αφήγημα σας για τα πεπραγμένα σας. Ειδικά για τους λήπτες υπηρεσιών υγείας από άκρη σε άκρη στο νομό μας .Μάλιστα προτιθέμεθα ως σύλλογος να αναρτήσουμε ταμπέλες στις εισόδους του νομού μας ,προς ενημέρωση των επισκεπτών, «ότι κατόπιν ενεργειών επί των ημερών σας κρατήσατε ζωντανές τις μονάδες στην Ηλεία».

Και κάτι τελευταίο. Ένα παράπονο. Θα προτιμούσα να ζητήσετε μια ταπεινή συγγνώμη από τους ασθενείς και τους συνόδους τους για την ταλαιπωρία και τις συνθήκες που αντιμετώπισαν όλο αυτό το διάστημα στα επείγοντα και στην Παθολογική της Ν.Μ Πύργου. Επίσης μια ειλικρινή συγγνώμη στους εργαζόμενους του Ν.Μ Πύργου που τα έδωσαν όλα και τα δίνουν όλα, αλλά εκεί δυστυχώς ποντάρετε στην εξουθένωση του,ς στην αγανάκτηση τους , στην αντιπαλότητα και στην αντιπαράθεση μεταξύ μας. Ματαιοπονείτε όμως.

Επιτέλους μιλήστε με ειλικρίνεια μην αφήνεται την ματαιοδοξία σας να ταλανίζει και να ταλαιπωρεί όσους γυρεύουν αξιοπρεπείς συνθήκες παροχής υπηρεσιών υγείας. Λύσεις και προτάσεις δεν μας είπατε. Απαντήσεις στα θέματα μας. Γιατί άραγε?. Μήπως φοβάστε αυτά που έρχονται, μήπως αγκιστρώνεστε σε ότι υπάρχει. Μήπως εν τέλει δεν έχετε το θάρρος να αντιμετωπίσετε αυτά που θα ακολουθήσουν .

Εμείς οι «ελαφροί» και προτάσεις έχουμε και απαντήσεις δίνουμε και προπάντων δεν φοβόμαστε να πούμε την αλήθεια. Αυτήν υποστηρίζουμε και τεκμηριώνουμε, μακριά από σκοπιμότητες και τακτισμούς. Δεν αναζητούμε δάφνες και δόξα. Υπηρετούμε την συνείδηση μας τους συναδέλφους μας και τις άξιες μας.

Σωκράτης Σωτηρόπουλος
Γενικός Σύμβουλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων
Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας
Μέλος της επιτροπής φορέων κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : πριν μου πεις το ψέμα σου τσέκαρε αν ξέρω την αλήθεια…
πριν μου πεις το ψέμα σου τσέκαρε αν ξέρω την αλήθεια…
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2VkiByjAjacYT6jiF_yqbfBOufnAoZ5zfCkaN7rjXDBtwR7I5G1hycg_WNi9I6Plm2bsjRCDNJdIieFpHOgPk2qX3wT44uA001hYr850tvixz96M6OwfMOwXZvnxvTJpnHz3G8CBL6gY/s640/%25CE%25A3%25CE%25A9%25CE%259A%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2597%25CE%25A3.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2VkiByjAjacYT6jiF_yqbfBOufnAoZ5zfCkaN7rjXDBtwR7I5G1hycg_WNi9I6Plm2bsjRCDNJdIieFpHOgPk2qX3wT44uA001hYr850tvixz96M6OwfMOwXZvnxvTJpnHz3G8CBL6gY/s72-c/%25CE%25A3%25CE%25A9%25CE%259A%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2597%25CE%25A3.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_919.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_919.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy