-->

Ανακοίνωση Συνδέσμου αποχέτευσης «ΗΡΑΚΛΗΣ»

Σε μια σημαντική ανακοίνωση  προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών αναρτώντας στο πρόγραμμα «Διαύγεια» την ένταξη του έργου αποχέτευσης «Εσω...


Σε μια σημαντική ανακοίνωση  προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών αναρτώντας στο πρόγραμμα «Διαύγεια» την ένταξη του έργου αποχέτευσης «Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης. 

H ανακοίνωση αφορά τις περιοχές Αγίας Μαύρας ,Μαρκόπουλο, Νιοχωρίου, Σταφιδοκάμπου και Στρουσίου των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» με προϋπολογισμό 6.233.000,00 Ευρώ 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, το έργο με τίτλο «ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ και ΠΗΝΕΙΟΥ και ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΕΕΛ ΛΕΧΑΙΝΩΝ» εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι», με κύριο ανάθεσης το Σύνδεσμο «ΗΡΑΚΛΗΣ».

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε συνεργασία με το σύνδεσμο αποχέτευσης «ΗΡΑΚΛΗΣ» ανταποκρινόμενη στις προσκλήσεις που ανακοινώνονταν, είχε καταθέσει αίτημα στην Πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι». Αποτέλεσμα ήταν να συμπεριληφθεί το εν λόγω έργο και να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 6.233.000,00 ευρώ.

Από το συνολικό ποσό των 6.233.000,00€ σημειώνουμε ότι το 1.692.455,41€ αντιστοιχεί στους οικισμούς Μαρκόπουλου και Αγίας Μαύρας του Δήμου Πηνειού και τα 4.581.000,00€ αντιστοιχούν στους οικισμούς Νεοχώρι, Στρούσι και Σταφιδοκάμπου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

  Η υλοποίηση του έργου προβλέπεται να επιλύσει το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης σύγχρονου και αξιοπρεπούς αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς Νιοχωρίου, Στρουσίου και Σταφιδοκάμπου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και των οικισμών Αγίας Μαύρας και Μαρκόπουλο του Δήμου Πηνειού , επιτρέποντας την ολοκληρωμένη και ορθή διαχείριση των αστικών λυμάτων και άρα την αποτροπή των κινδύνων ρύπανσης, μόλυνσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος που εγείρονται, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διάθεσης των λυμάτων στους φυσικούς αποδέκτες της περιοχής.

Παράλληλα, υπόσχεται πλήρη αναβάθμιση των συνθηκών εξυπηρέτησης και υγιεινής των δημοτών, καθώς και της περιοχής συνολικά, προσφέροντας νέες δυνατότητες ανάπτυξης.

Για τη θετική έκβαση της ένταξης του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημο Ι» ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ ανέφερε:


«Η ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» του έργου, είναι πλέον γεγονός. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να αποδώσουμε τα εύσημα στην Τεχνική Υπηρεσία και τους συνεργάτες μας, που με προσήλωση και προσεκτική δουλειά πέτυχαν οι προσπάθειές τους να αποφέρουν καρπούς.

Ευχαριστώ τον κύριο Χαρίτση Υπουργό Εσωτερικών ο οποίος υπέγραψε την ένταξη του εν λόγω έργου. Η προσπάθεια όμως δεν τελειώνει εδώ, διότι θα συνεχίσουμε μέχρι την ολοκλήρωση της υλοποίησής του, προκειμένου στο άμεσο μέλλον να μπορούμε να παραδώσουμε το αποχετευτικό σύστημα λειτουργικό στους πολίτες και στους επισκέπτες της περιοχής".

Η τοπική κοινωνία μπορεί πλέον να νιώθει βέβαιη ότι, η Δημοτική Αρχή με τα σημαντικά έργα τα οποία σχεδιάζει και υλοποιεί ανοίγει το δρόμο , έτσι ο τόπος σε όλο το διευρυμένο Δήμο να εξελίσσεται και αναβαθμίζεται».

Η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ» κυρία Άννα Γεωργιοπούλου-Κοντόγιωργα δήλωσε τα εξής:

"Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για τη πορεία του βιολογικού καθαρισμού, του έργου πνοής και πολιτισμού. Για την λειτουργία του, την εγκατάσταση του στην Ανδραβίδα και την επέκταση του στα δημοτικά διαμερίσματα μετά από την πετυχημένη διεκδίκηση της μεγάλης χρηματοδότησης από το υπουργείο Εσωτερικών.

Όσον αφορά το τμήμα του Στρουσίου, ήταν ένα όραμα που έρχεται από θητείας του κυρίου Ιωάννη Παπανδρέου για το οποίο είχε εκπονηθεί και η μελέτη. Ευχαριστώ δια τούτο τους συνεργάτες μας συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους και τους υπαλλήλους που στελεχώνουν τον Σύνδεσμο «ΗΡΑΚΛΗΣ»


Σε κοινή δήλωση τους οι κύριοι Διονύσιος Γεωργόπουλος και Αντώνης Αποστολόπουλος ως μέλη του Συνδέσμου αποχέτευσης «ΗΡΑΚΛΗΣ» σημειώνουν τα εξής:

«Ένα έργο πνοής για τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών, για το οποίο παλεύουμε καιρό, εντάχθηκε σήμερα στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι», με υπογραφή Α. Χαρίτση, γεμίζοντάς μας με ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο υποδομής, το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αγίας Μαύρας και του Μαρκόπουλου και θα λύσει χρόνια προβλήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής. θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθούν οι μελέτες του έργου, η περιβαλλοντική αδειοδότηση και η διασφάλιση της χρηματοδότησης του ανωτέρω έργου.

Ιδιαίτερη αναφορά θα θέλαμε να κάνουμε στο κύριο Βασίλειο Κασσιανό, ο οποίος είχε οραματιστεί και είχε χρηματοδοτήσει τις μελέτες για την ένταξη του Μαρκόπουλου και Αγίας Μαύρας στο υφιστάμενο δίκτυο, όπως επίσης να ευχαριστήσουμε τους Δημάρχους Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού τους κυρίους Ναμπίλ Μοράντ και Αλέξη Καστρινό αντίστοιχα διότι η συμβολή τους ήταν καθοριστική».


COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ανακοίνωση Συνδέσμου αποχέτευσης «ΗΡΑΚΛΗΣ»
Ανακοίνωση Συνδέσμου αποχέτευσης «ΗΡΑΚΛΗΣ»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0hb-uvaOsrnuN4tT0Ij3A_vBoft2kj6cQe4UTIXu2_H9PPXRx3CdppmczED9ibAulTyyOcbxv6FzVwHdrDOY3agn36pOhsupxjJOpC7GSPAZfa1CSxI1Npz2F6MKLe-htmJj6FueDxAk/s640/54519514_419402315461574_4312128945932730368_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0hb-uvaOsrnuN4tT0Ij3A_vBoft2kj6cQe4UTIXu2_H9PPXRx3CdppmczED9ibAulTyyOcbxv6FzVwHdrDOY3agn36pOhsupxjJOpC7GSPAZfa1CSxI1Npz2F6MKLe-htmJj6FueDxAk/s72-c/54519514_419402315461574_4312128945932730368_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_957.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_957.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy