-->

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους αλλά δεν εφησυχάζουν!

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγο...


Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ηλείας Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Αμαλιάδας Νίκος Σδούγας και ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Σωκράτης Σωτηρόπουλος, με αφορμή το δελτίο Τύπου της 6ης ΥΠΕ, στο οποίο αναφέρεται εκτός των άλλων για στελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος Αμαλιάδας. 

Οι προαναφερόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους τονίζοντας παράλληλα ότι δεν εφησυχάζουν και θα προσπαθούν για την επίτευξη ακόμη καλύτερων θεμάτων που άπτονται της καλύτερης λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. 

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 

"[...] Έχουμε μια θετική εξέλιξη σε ότι αφορά τις εφημερίες του νοσοκομείου. Αυτό που θέλω να πω είναι, και το λέω και προς κάποιους οι οποίοι προσβλέπουν -δεν ξέρω για ποιους λόγους- στο να κλείσει το νοσοκομείο. Τους ενημερώνουμε, λοιπόν ότι το όνειρο αυτό που έχουν θα παραμείνει όνειρο.

Τους καλώ εάν έχουν το θάρρος να βγουν επωνύμως και αναφέρομαι σε ιδιώτες ιατρούς του νομού, να το πουν για να ενημερώσουμε κι εμείς τους ασθενείς τους από την Αμαλιάδα που τους επισκέπτονται. Ο νοών νοείτω.

Το ότι το νοσοκομείο φαίνεται ότι αρχίζει και λειτουργεί, όχι σε ότι θα θέλαμε ή σε ότι θα επιθυμούσαμε αλλά τουλάχιστον από το τίποτα αρχίζει να αχνοφαίνεται ότι κάτι γίνεται, να ενημερώσω τον κόσμο της Ηλείας πως ο επόμενος στόχος μας και είμαστε σε διαρκή επαφή με τους αρμόδιους είναι να σταματήσει το νοσοκομείο Αμαλιάδας να είναι σε συνδιοίκηση με αυτό του Πύργου και να ανεξαρτοποιηθεί.

Αρα, δεν σταματάμε σήμερα. Συνεχίζουμε ώστε να κερδίσουμε και αυτό τον στόχο. Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, παρά τους ψιθυριστές οι οποίοι επενδύουν στην καταστροφή για μερικά ψηφαλάκια, ότι και κερδίσαμε κάτι από αυτά που είχαμε ως στόχο την λειτουργία του νοσοκομείου. Ευχαριστούμε τους παράγοντες αλλά κυρίως τους συμπολίτες μας"

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ 

"Εγώ θα ήθελα να πω για άλλη μια φορά ότι αυτή η εξέλιξη έχει να κάνει με την κινητοποίηση που έγινε κι αυτό ίσως αποτελεί ένα δίδαγμα για τα παρακάτω, Δεν πρέπει να μείνει τίποτα στην τύχη του. Έχουμε κάποιες διαβεβαιώσεις με δελτίο τύπου, όπως υπήρξαν και παλιά κάποιες διαβεβαιώσεις.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή την στιγμή, αυτό το οποίο γράφεται στο δελτίο τύπου είναι αυτό που θα εφαρμοστεί και θα αποτελέσει έναν μπούσουλα από εδώ και στο εξής για να δούμε κι εμείς πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, διότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, διότι τίποτα δεν μπορούμε να πούμε ότι θα το αφήσουμε στην τύχη του.

Κάποιοι οι οποίοι μερικές εντολές δεν τις ήξεραν, μερικές εντολές δεν ήθελαν να τις ξέρουν και κάποιοι οι οποίοι έφερναν τον κατακλυσμό σήμερα είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν αυτό το οποίο γράφεται στο δελτίο τύπου κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να μην πάμε σπίτια μας ήσυχοι αλλά να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, επειδή για κάποια πράγματα, δυστυχώς, υπάρχει μια επανάληψη και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει άλλη επανάληψη στο μέλλον".

ΝΙΚΟΣ ΣΔΟΥΓΑΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΜΑΛΙΔΑΣ 

"Αποτιμούμε θετικά την πραγματοποίηση των 9 εφημεριών της παθολογικής κλινικής για τον μήνα Απρίλιο. Αναμένουμε ωστόσο αυτές να αυξηθούν στις 10 με 12 για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και σε κάθε περίπτωση αυτές να συνοδεύονται από εισαγωγές ασθενών.

Η προσφορά όλων των συναδέλφων σε αυτή την προσπάθεια ενίσχυσης της λειτουργίας των παθολογικών κλινικών και των δύο μονάδων είναι δεδομένη.

Όμως, στις παρούσες συνθήκες απαιτείται απ' όλους μια ελάχιστη υπέρβαση της μίας εφημερίας παραπάνω τον μήνα ώστε τα προβλήματα να αντιμετωπιστούν πλήρως. Οι διαδικασίες στελέχωσης μέσω προσλήψεων είναι θετικό ότι επιταχύνονται αλλά επειδή ο χρόνος πιέζει θα πρέπει να είναι άμεσες και κάτω από συνεχή παρακολούθηση για την ολοκλήρωσή τους. Εμείς θέλουμε πραγματικά η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια να οδηγήσει στην ομαλοποίηση της λειτουργίας της παθολογικής κλινικής της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδος.

Άλλωστε, όλο αυτό το χρονικό διάστημα όπως γνωρίζετε, είχαμε μια σειρά συσκέψεων, συναντήσεων, κινητοποιήσεων, ανακοινώσεων σε κάθε επίπεδο και με όλους τους φορείς και τις διοικήσεις. Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης είναι ένα ζητούμενο για όλους μας που μόνο μέσα από απτά αποτελέσματα μπορεί να πραγματοποιηθεί".

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

"Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το σωματείο παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις σχετικά με την λειτουργία του νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Η κατάσταση τον πρώτο καιρό ήταν απογοητευτική. Εφημερίες δεν υπήρχαν, τα προγράμματα γραμμένα στο γόνατο, ιατρούς στα ΤΕΠ ψάχναμε να βρούμε, οι νοσηλεύτριες δέχονταν την οργή του κόσμου επειδή δεν υπήρχαν ιατροί και τρέχαμε όλοι πανικόβλητοι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Θεωρώ ότι η επιλογή του Νίκου Σδούγα και η ενεργοποίηση του συλλόγου ιατρών στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν καθοριστική και μας βοήθησε ξι εμάς ως σύλλογο να συσταθούν τα απενεργοποιούμενα όργανα του νοσοκομείου, η ιατρική υπηρεσία, το επιστημονικό συμβούλιο και να αρχίσει να μπαίνει μια τάξη.

Στη συνέχεια, θέλω να τονίσω και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Κώστα Τσαούση, την δημοτική αρχή που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα μας, ήταν αρωγοί, με συνεχής επικοινωνίες παρακολουθούσαμε τα πράγματα και όταν φτάσαμε στο απροχώρητο ενεργοποιήθηκε η πόλη της Αμαλιάδας με τα επίσημα όργανα και τους φορείς και με τον πρόεδρο του συλλόγου Φαρμακοποιών και μπορέσαμε να αναδείξουμε την πραγματική εικόνα.

Όταν κάποιοι μας έλεγαν για μαξιμαλιστικούς στόχους την εφημερία της Αμαλιάδας εμείς προχωρήσαμε παραπέρα. Τα αποτελέσματα είναι ότι έχουμε αυτή την στιγμή έναν ικανοποιητικό αριθμό εφημεριών, όμως πάντα προσβλέπουμε στο καλύτερο. Περιμένουμε τις εισαγωγές, περιμένουμε τις προσλήψεις που εξήγγειλε η 6η ΥΠΕ, είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, δεν εφυσυχαζόμαστε.

Έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά κι επειδή κάποιοι από εμάς δέχονται κριτική για τον τρόπο που χειριστήκαμε κάποια πράγματα ή ότι δεν αλλάζει τίποτα, όλα είναι μάταια, εμείς απαντάμε πως τους αγνοούμε, προχωράμε, η πόλη έδειξε να εμπιστεύεται το νοσοκομείο και θέλουμε να ανακτήσουμε αυτά που έχουμε χάσει.

Να ευχαριστήσω επίσης τους βουλευτές και πολιτευτές που ενδιαφέρθηκαν για το νοσοκομείο,. αλλά ιδιαίτερα θα ευχαριστήσω την κα Παπαδοπούλου η οποία είναι η νομική σύμβουλος του γραφείου του υπουργού που ήμασταν σε καθημερινή επικοινωνία και προσπάθησε να βοηθήσει και τον Μάκη Μπαλαούρα για κάποιες επαφές που έκανε στο παρασκήνιο".


Δύο ερωτήσεις έκαναν "Ο Πολίτης της Ηλείας" και το newsgf.net. Το πρώτο ήταν αν είναι λίγο πρόωρο να πανηγυρίζουν επειδή ήρθε μια ανακοίνωση και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου και το δεύτερο ήταν πως από την πρώτη στιγμή κατηγορούν κάποιους γιατρούς χωρίς να τους ονομάζουν πως υπονομνεύουν το νοσοκομείο Αμαλιάδας. Δεν πρέπει τελικά να ειπωθούν τα ονόματά τους;

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ: Κανένας από εμάς εδώ δεν είναι υποψήφιος των εκλογών. Αρα, όλοι οι άλλοι κάνουν εκλογές εκτός από εμάς. Ασχολούμαι με το νοσοκομείο 5 χρόνια που είμαι πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου. Δεν μας αφορά, λοιπόν, τι λέγεται. Μας αφορά τι εμείς κάναμε. Δεν πανηγυρίζουμε σήμερα, ενημερώνουμε τον πολίτη ότι οι κινητοποιήσεις του δεν πήγαν χαμένες.

Δεν τον ενημερώνουμε ότι θα βγούμε στην πλατεία να στήσουμε χορούς. Είμαστε επιφυλακτικοί. Το δελτίο τύπου είναι μια δέσμευση. Έχουν εκτεθεί πλέον. Ακόμα και αν λυθούν αυτά που σήμερα ζητάμε, θα έχουμε κάποιο άλλο πρόβλημα. Είμαστε επιφυλακτικοί και πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Η δέσμευσή τους ήταν ότι την Δευτέρα θα στείλουν τις προκηρύξεις και τις έστειλαν. Δεν κοροιδευτήκαμε μεταξύ μας. Δεν αφήσαμε να περάσει ο καιρός και να ξεχαστεί. Προφαν΄'ως και σκεφτόμαστε λίγο πονηρά, αν μου επιτρέπεται την έκφραση, διότι εκλογές έχουμε σε λίγο. Δεν σταματήσαμε μήνες με τα παιδιά εδώ, δεν θα σταματήσουμε ούτε τώρα.

Όσο αφορά το δεύτερο ερώτημά σας, δεν θα ήθελα να πω ονόματα. Το πρόβλημά μας δεν είναι αυτό, αλλά άνθρωποι είμαστε κάναμε λάθος και το αναγνωρίζουμε. Εφόσον συμμετέχουμε και βάλουμε πλάτη για το νοσοκομείο, περασμένα ξεχασμένα.

ΝΙΚΟΣ ΣΔΟΥΓΟΣ: "Το κλίμα ειδικά στην 6η ΥΠΕ πριν δύο μήνες ήταν άκρως αρνητικό. Δεν υπήρχαμε για την 6η ΥΠΕ. Άκουγαν Αμαλιάδα και το είχαν πει ξεκάθαρα, ότι είχαν την Κεφαλλονιά, την Ζάκυνθο που έχει κάθε παθολόγος 12 εφημερίες. Δεν μπορούσαν, είχαν πει, να ασχοληθούν με την Αμαλιάδα. Όταν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι αναγκάζονται να αλλάξουν κατεύθυνση, καλώς ή κακώς, είναι η πίεση που ασκήθηκε από τους φορείς της πόλης, από την κινητοποίηση των πολιτών. Όλο αυτό ήταν κάτι. Η ΥΠΕ που ήταν τόσο αρνητική το προηγούμενο διάστημα και αυτή τη στιγμή είναι ο θεματοφύλακας και προσπαθεί να δώσει λύσεις που θα έπρεπε να έχουν δοθεί από την διοίκηση της Ηλείας, αυτό το τιμούμε, αλλά δεν εφησυχαζόμαστε. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις".

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Μην ξεχνάμε ότι ερχόμαστε από μια περίοδο όπου κάποιες εντολές χάνονταν, άλλες υπήρχαν και δεν υπήρχαν και κάπου όλοι κρύβονταν πίσω από το δάκτυλό τους εάν η Αμαλιάδα δουλέψει ή όχι. Αυτή τη στιγμή εάν θεωρήσουμε ότι κάποιοι λειτουργούν με βάση προεκλογικά κριτήρια ας φέρουν πέντε γιατρούς στην Αμαλιάδα και ας το χρεώσουν στο προεκλογικό κλίμα. Καλώς ή κακώς μερικά πράγματα στην Ελλάδα γίνονται προεκλογικά και πιθανών να προτείνουμε κάποια στιγμή να προτείνουμε κάθε χρόνο εκλογές.


Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η 6η ΥΠΕ

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ συμμετείχε στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Α. Κατσιφάρας, την 5/4/2019 για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενίσχυση του νοσοκομείου της Αμαλιάδας, αλλά και όλων των υγειονομικών δομών του νομού, τόσο του Νοσοκομείου του ΠΥΡΓΟΥ, όσο και των Κέντρων Υγείας, που υποστηρίζουν σήμερα τη λειτουργία των ΤΕΠ. Εκ μέρους της ΥΠΕ έγινε ενημέρωση του Δημάρχου Αμαλιάδας, των Προέδρων των οικείων Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγων, της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών, του Συλλόγου εργαζομένων κα στελεχών, σχετικά με : 

Α) την μεγαλύτερη ασφάλεια που παρέχει η καθημερινή εφημερία του Νοσοκομείου του Πύργου , ιδιαίτερα στα πλέον σοβαρά περιστατικά, δεδομένου ότι το νοσοκομείο διαθέτει τις απαραίτητες ειδικότητες, τις μονάδες και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, και αποφεύγονται κατά το δυνατόν οι μετακινήσεις των ασθενών. 

Β) τα προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου της Αμαλιάδας, λόγω της υποστελέχωσης και των δύο παθολογικών κλινικών, τόσο του Πύργου, όσο και της Αμαλιάδας. Πρόβλημα που επετάθη μετά την παραίτηση μίας ιατρού από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας και την άγονη έκβαση της θέσης του μόνιμου Παθολόγου που προκηρύχθηκε. 

Γ) τον σχεδιασμό της στελέχωσης των νοσοκομείων. Ήδη , ολοκληρώθηκε η επιλογή μόνιμου αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και ευρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής μόνιμου καρδιολόγου. Αντίστοιχα, σε εξέλιξη ευρίσκεται και η επιλογή των τριών ιατρών για το ΤΕΠ του Νοσοκ. Πύργου. 

Όσον αφορά την προκήρυξη νέων θέσεων ιατρικού προσωπικού, απεστάλη τη Δευτέρα το αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας για προκήρυξη τεσσάρων θέσεων στο νοσοκομείο Αμαλιάδας (παθολόγου, Χειρουργού, Ορθοπαιδικού και Καρδιολόγου) και πέντε θέσεων στο Νοσοκομείο Πύργου ( δύο Παθολόγων, Χειρουργού, Ορθοπαιδικού και Νεφρολόγου). 

Κατά το μεταβατικό διάστημα και μέχρι την ολοκλήρωση των κρίσεων του ιατρικού προσωπικού, θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για την κάλυψη των Παθολογικών κλινικών (όπως μετακινήσεις ιατρών από όμορους νομούς, ενίσχυση της εφημερίας με τις συναφείς ειδικότητες κλπ).




COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους αλλά δεν εφησυχάζουν!
Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους αλλά δεν εφησυχάζουν!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzy47yrmHacrBT63AUTejcTzMy6guikOfSNgqK1DEjOhL1HgEgrfdFdSd5y2vPODyrPhoGgrAgUpM9N2uJ1YHHdJlbBICjOTi0IrCBwB7yN7DPpL3rcFBUapkfze5lRDXmG1B97O6CzK4/s640/P1180075.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzy47yrmHacrBT63AUTejcTzMy6guikOfSNgqK1DEjOhL1HgEgrfdFdSd5y2vPODyrPhoGgrAgUpM9N2uJ1YHHdJlbBICjOTi0IrCBwB7yN7DPpL3rcFBUapkfze5lRDXmG1B97O6CzK4/s72-c/P1180075.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/04/blog-post_467.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/04/blog-post_467.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy