-->

Λεχαινά: Αγέλη σκύλων κατασπάραξε 15 πρόβατα

Σε απόγνωση βρίσκεται ο κτηνοτρόφος Προβής Κώστας από τα Λεχαινά, αφού χθες τα ξημερώματα αγέλη αδέσποτων σκύλων μπήκε στο οικόπεδό του ...


Σε απόγνωση βρίσκεται ο κτηνοτρόφος Προβής Κώστας από τα Λεχαινά, αφού χθες τα ξημερώματα αγέλη αδέσποτων σκύλων μπήκε στο οικόπεδό του και του κατασπάραξε 15 πρόβατα, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλα τέσσερα. Στα Κεκατέϊκα Λεχαινών εδώ και καιρό κυκλοφορούν αρκετά αδέσποτα μεγαλόσωμα σκυλιά τα οποία σχημάτισαν αγέλη.

Μέχρι πρότινος δεν είχαν δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά χθες ομάδα σκύλων από την αγέλη που αποτελείται από 12-14 σκυλιά σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, εισέβαλε σε χώρο που υπήρχαν τα πρόβατα του κτηνοτρόφου Προβή Κώστα και κατασπάραξαν 15 ζώα, ενώ τραυμάτισαν τουλάχιστον τέσσερα.

Τα ξημερώματα που έφθασε στο χώρο ο κτηνοτρόφος έπαθε σοκ. «Καταστράφηκα! Η οικογένειά μου ζει από τα πρόβατα! Ποιος θα με αποζημιώσει τώρα; Ας μαζέψουν επιτέλους τα αδέσποτα από δω, είναι κίνδυνος και για τους ανθρώπους» φώναζε ενώ γείτονες και φίλοι του είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για να παρηγορήσουν τον κτηνοτρόφο και να καταγγείλουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ενώ εκφράζουν την ανησυχία τους μήπως επιτεθούν σε παιδιά και ενηλίκους.


Προβής Κωνσταντίνος κτηνοτρόφος

«Εδώ στην περιοχή Κεκατέϊκα στα Λεχαινά έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά. Έχει δημιουργηθεί αγέλη από 12-14 μεγαλόσωμα σκυλιά και κάποια σκυλιά από την αγέλη αυτή χθες το βράδυ μπήκαν στο χώρο που έχω τα πρόβατά μου και κατασπάραξαν 15 πρόβατα! Μιλάμε για καταστροφή. Είμαι οικογενειάρχης με ανήλικα παιδιά και η οικογένειά μου ζει από την κτηνοτροφία. Είναι καταστροφή για μένα τα 15 κατασπαραγμένα πρόβατα από τα αδέσποτα σκυλιά. Για μένα τελείωσε.

Τι θα κάνω εγώ τώρα; Ποιος θα με αποζημιώσει; Τα σκυλιά κυκλοφορούν από τον χειμώνα αλλά δεν είχαν ενοχλήσει εμένα. Προχθές έγινε μια επίθεση αλλά λέω εντάξει. Σήμερα όμως …15 πρόβατα νεκρά! Σήμερα επιτέθηκαν σε μένα, αύριο σε άλλον. Και φοβάμαι μήπως επιτεθούνε σε ανθρώπους και σε μικρά παιδιά. Τότε τι θα γίνει; Κάλεσα την αστυνομία, τα είδε και τίποτ’ άλλο. Υπάρχουν και πρόβατα τραυματισμένα που θα πρέπει να τα ράψω. Επιτέλους πρέπει να βρεθεί μια λύση»

Μπέτσης Δημήτριος κτηνοτρόφος

«Έχω και εγώ εδώ δίπλα πρόβατα και τα σκυλιά, η αγέλη που έχει δημιουργηθεί είναι σοβαρό πρόβλημα. Αναγκάζομαι και κοιμάμαι εδώ για να προστατέψω τα πρόβατα από επιθέσεις σκύλων. Δυστυχώς ο Προβής ο Κώστας έπαθε μεγάλη ζημιά. Ποιος θα τον αποζημιώσει; Το θέμα τώρα είναι να μην επιτεθούν σε άνθρωπο! Τα σκυλιά πρέπει να απομακρυνθούν από την περιοχή. Θα θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα»

Λαγός Χρήστος εκπαιδευτικός

«Μένω δίπλα από το χώρο που συνέβη το περιστατικό. Ο κτηνοτρόφος Προβής έχει την αμέριστη συμπαράστασή μου γιατί είναι καλός οικογενειάρχης και φτωχό παιδί. Τα αδέσποτα σκυλιά βρίσκονται εδώ καιρό σε κάποιο οικόπεδο και προ καιρού με τον κ. Τσουβελή έναν άλλο γείτονα, είχαμε διαμαρτυρηθεί εντόνως, αλλά τελικά κληθήκαμε εμείς από την Αστυνομία για να μας γίνουν συστάσεις, γιατί θεωρήθηκε ότι η αντίδρασή μας ήταν υπερβολική . Εγώ δεν μπορώ να ηρεμήσω τα βράδια από τα γαυγίσματα 12-14 σκυλιών που βρίσκονται δίπλα στο σπίτι μου 4-5 χρόνια. Και διαμαρτυρήθηκα φέτος γιατί η κόρη μου δίνει πανελλήνιες εξετάσεις και δεν μπορεί να συγκεντρωθεί.

Κάνω έκκληση να μας προστατεύσει κάποιος. Τα ζώα έχουν τα δικαιώματά τους αλλά και εγώ αναρωτιέμαι ποια είναι τα δικαιώματα που έχουμε εμείς ως άνθρωποι, πως δηλαδή θα προστατευτούμε. Να πάρουν τα ζώα από εδώ γιατί εδώ μένουν πολλοί άνθρωποι. Η αγέλη των σκυλιών είναι επικίνδυνη για τους ανθρώπους. Εδώ το καλοκαίρι υπάρχουν πολλά παιδιά. Τι θα γίνει αν η αγέλη επιτεθεί σε παιδιά;»

Θεοφιλόπουλος Μιχαήλ, κάτοικος περιοχής

«Προχθές είχα πάει στο Λιμανάκι των Λεχαινών και ο 11χρονος γιός μου έκανε Βόλτα με ποδήλατο. Υπήρχαν σκυλιά εκεί αλλά δεν τον ενόχλησαν. Κάποια στιγμή άρχισαν δύο-τρία να τον κυνηγάνε. Το παιδί πανικοβλήθηκε, έκανε γύρους με το ποδήλατο για να ξεφύγει και κάποια στιγμή θα έπεφτε στη θάλασσα. Τελικά κατάφερε να ξεφύγει. Δεν θα ξανακάνει ποδήλατο εκεί. Χθες το βράδυ πάλι ήμου στο Λιμανάκι και όταν πήγα να φύγω κάποιος μου λέει: «Όχι τώρα, γιατί θα σε σκίσουν τα σκυλιά. Περίμενε…Σε λίγο φύγε. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Κινδυνεύουμε από την αγέλη των αδέσποτων σκυλιών».

Λεωνίδας Τσουβελής συνταξιούχος εκπαιδευτικός

«Μένω απέναντι από το μέρος που βρίσκονται αυτά τα σκυλιά και των οποίων δεν έχουμε καταλάβει το status γιατί πότε λένε ότι είναι αδέσποτα και πότε φαίνεται ότι είναι υιοθετημένα. Τα σκυλιά είναι τουλάχιστον 12,έχουν δημιουργήσει αγέλη και είναι πολύ επικίνδυνα. Φοβούμαι ότι κάποια στιγμή θα επιτεθούν σε άνθρωπο. Πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή γιατί υπάρχουν ειδικά το καλοκαίρι πολλά παιδιά στην περιοχή που κάνουν ποδήλατο. Σκεφτείτε τι θα γίνει αν επιτεθούν σε παιδί! Η αγέλη των σκύλων είναι απειλή για μας»

www.patrisnews.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Λεχαινά: Αγέλη σκύλων κατασπάραξε 15 πρόβατα
Λεχαινά: Αγέλη σκύλων κατασπάραξε 15 πρόβατα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSZiDlTX94kT_rdVSDibOKXGZRm_LFJKqucjcJf-TINE9kzBmqKQ4-hBsrD_TRT_OSeXOgRTvo6T2lsFcTs39GR07HPN6MnbOP9BljybhqoxOtgBkIVfwROeaHlxR_PI3N1MPaMu5ki1k/s640/lex3.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSZiDlTX94kT_rdVSDibOKXGZRm_LFJKqucjcJf-TINE9kzBmqKQ4-hBsrD_TRT_OSeXOgRTvo6T2lsFcTs39GR07HPN6MnbOP9BljybhqoxOtgBkIVfwROeaHlxR_PI3N1MPaMu5ki1k/s72-c/lex3.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/05/15.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/05/15.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy