-->

Ένα μενού για απολαυστικά ανοιξιάτικα πικνίκ

Ακολουθούν μερικές ιδέες ιδανικές για ένα γεύμα χωρίς πολλές ανέσεις αλλά με άπλετο φως, φύση και τέλεια διάθεση. Οι συνταγές προέρχοντα...


Ακολουθούν μερικές ιδέες ιδανικές για ένα γεύμα χωρίς πολλές ανέσεις αλλά με άπλετο φως, φύση και τέλεια διάθεση. Οι συνταγές προέρχονται από το βιβλίο «Δημιουργίες στο ύπαιθρο. Μπάρμπεκιου, πικ νικ και καλοκαιρινές γιορτές».

Πιπεροσαλάτα με κριτσίνια 

Για 4 μερίδες

Για τη σαλάτα: 2 κόκκινες, 2 πράσινες και 2 κίτρινες πιπεριές 6 κ.σ. ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο 2 κ.σ. ψιλοκομμένη ρίγανη 150 γρ. τυρί φέτα Χυμός από 1 λάιμ Αλάτι, πιπέρι Για τα κριτσίνια: 150 γρ. σφολιάτα (κατεψ.) 50 γρ. πράσινες ελιές χωρίς το κουκούτσι 1 κρόκος αβγού 1 κ.σ. κοπανισμένη καρυδόψιχα Αλεύρι, για την επιφάνεια εργασίας (Εναλλακτικά, συνοδεύεις με έτοιμα κριτσίνια)

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πιπεριές. Τις ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας, τις χωρίζουμε στη μέση και τις κόβουμε σε μπουκιές. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε λίγες λίγες τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά. Τις βγάζουμε και τις ρίχνουμε σε σαλατιέρα.

2. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε ψιλές φέτες. Το σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι και το ρίχνουμε στις πιπεριές, μαζί με τη ρίγανη και το τυρί φέτα, αφού πρώτα το κόψουμε σε κύβους. Ραντίζουμε τη σαλάτα με χυμό λάιμ και αλατοπιπερώνουμε. Την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να τραβήξει.

3. Για να φτιάξουμε τα κριτσίνια, αφήνουμε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει. Κατόπιν, την ανοίγουμε σε λεπτό ορθογώνιο φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ψιλοκόβουμε τις ελιές. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C.

4. Αλείφουμε το φύλλο με χτυπημένο κρόκο. Σκορπίζουμε τις ελιές και την καρυδόψιχα στη μισή επιφάνεια και σκεπάζουμε με την άλλη μισή. Πιέζουμε καλά μεταξύ τους τα δύο φύλλα και τα αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο. Κόβουμε το φύλλο σε 20 λεπτές λωρίδες, φάρδους 1 εκ. Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε σχάρα στρωμένη με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 10 λεπτά να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα.

Σουβλάκια με τομάτα και μοτσαρέλα 

Για περ. 20 τεμάχια

10 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι 1 σκελίδα σκόρδο 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι, σε κόκκους 1 κ.σ. χυμός λεμονιού 2 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι 20 μίνι μπάλες μοτσαρέλα 1 ματσάκι βασιλικός 40 ντοματίνια

1. Ψιλοκόβουμε τις ελιές. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Κοπανίζουμε στο γουδί το πιπέρι. Αναμειγνύουμε τις ελιές με το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κοπανισμένο πιπέρι και 1 πρέζα αλάτι. Βουτάμε τις μπάλες μοτσαρέλας στο μείγμα και τις αφήνουμε σκεπασμένες για περίπου 30 λεπτά να τραβήξουν.

2. Πλένουμε τον βασιλικό, τον τινάζουμε να στραγγίσει και ψιλοκόβουμε τον μισό. Βάζουμε στην άκρη 20 μεγάλα φύλλα.

3. Πασπαλίζουμε τις μπάλες της μοτσαρέλας με τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Τις περνάμε εναλλάξ με δύο τοματίνια σε καλαμάκια. Γαρνίρουμε κάθε σουβλάκι στην κορυφή με 1 φύλλο βασιλικού.


Ψωμάκια με αβοκάντο 

Για 4 μερίδες

4 ψωμάκια με ηλιόσπορους 60 γρ. βούτυρο 4 κ.σ. τοματοπολτός 1 αβοκάντο 4 κ.γ. χυμός λεμονιού 12 φέτες αγγούρι 8 φέτες τομάτα 8 ψιλοκομμένα ραπανάκια 4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

1. Κόβουμε τα ψωμάκια οριζόντια στη μέση. Αναμειγνύουμε το βούτυρο με τον τοματοπολτό και αλείφουμε τα ψωμάκια από μέσα. Κόβουμε σε φέτες το αβοκάντο και ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.

2. Στρώνουμε τη βάση πρώτα με φέτες αγγουριού και τομάτας και μετά με αβοκάντο.

3. Σκορπίζουμε από πάνω τα ψιλοκομμένα ραπανάκια και τον μαϊντανό. Τέλος, σκεπάζουμε τα ψωμάκια με το καπάκι τους.

Στριφτά σφολιατάκια με πέστο 

Για περ. 20 τεμάχια

1 σκελίδα σκόρδο 1 ματσάκι βασιλικός 2 κ.σ. ελαιόλαδο 3 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα 50 γρ. κουκουνάρι 250 γρ. φρέσκια σφολιάτα ψυγείου 1 κρόκος αβγού

1. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Πλένουμε το βασιλικό, τον τινάζουμε να στραγγίσει και τον ψιλοκόβουμε. Αλέθουμε στο μπλέντερ το σκόρδο με τον βασιλικό, το λάδι, το κουκουνάρι και 2 κ.σ. παρμεζάνα.

2. Ανοίγουμε φύλλο σε ορθογώνιο σχήμα (15×35 εκ.), το κόβουμε στις άκρες και το αλείφουμε ομοιόμορφα με το πέστο. Τυλίγουμε τις δύο μακριές πλευρές του φύλλου, έτσι ώστε να συναντηθούν στη μέση. Αφήνουμε το ρολό για 20 λεπτά στο ψυγείο.

3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200˚C (στον αέρα στους 180˚C). Χτυπάμε τον κρόκο με 1 κ.σ. νερό και, αφού αλείψουμε τη ζύμη, την κόβουμε σε φέτες, πάχους 1 εκ. Τοποθετούμε τις φέτες σε ταψί αλειμμένο με λάδι και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Σερβίρουμε τα σφολιατάκια ζεστά ή κρύα.

Μπουρεκάκια με γαρίδες 

Για 6-8 τεμάχια

300 γρ. φρέσκια σφολιάτα ψυγείου 150 γρ. σπαράγγια 75 γρ. λευκά μανιτάρια 300 γρ. βραστές γαρίδες 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά Αλάτι Πιπέρι 1 πρέζα σαφράν 2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος 1 αυγό

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200˚C (στον αέρα στους 180˚C). Ανοίγουμε το φύλλο σε επίπεδη επιφάνεια και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια των 15×15 εκ. περίπου.

2. Στραγγίζουμε τα σπαράγγια. Καθαρίζουμε με νωπό πανί τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε κυβάκια. Ανακατεύουμε τις γαρίδες με τα σπαράγγια, τα μανιτάρια, το φρέσκο τυρί κρέμα και την τριμμένη φρυγανιά. Νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σαφράν. Προσθέτουμε τον άνηθο.

3. Χωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι. Μοιράζουμε τη γέμιση στα τετράγωνα φύλλα. Αλείφουμε τις άκρες με το ασπράδι. Διπλώνουμε τα μπουρεκάκια σχηματίζοντας τρίγωνα και τα πιέζουμε καλά στις άκρες να κλείσουν. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα που έχουμε αλείψει με λάδι και τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.


Μάφιν τρικολόρε 

Για 12 τεμάχια

340 γρ. αλεύρι 1 φακ. μπέικιν πάουντερ 4 αβγά 8 κ.σ. ελαιόλαδο 160 ml γάλα 2 πράσινες πιπεριές 12 τοματίνια 100 γρ. μοτσαρέλα Αλάτι Πιπέρι 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι Λάδι, για τη φόρμα

1. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα αβγά, το ελαιόλαδο και το γάλα. Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια. Κόβουμε τα τοματίνια και τη μοτσαρέλα σε κύβους.

2. Ανακατεύουμε τη ζύμη με τις πιπεριές, τις τομάτες και τη μοτσαρέλα. Νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.

3. Λαδώνουμε τις θήκες μιας φόρμας για μάφιν. Γεμίζουμε κάθε θήκη μέχρι τα 2/3 με το μείγμα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180˚C (στον αέρα στους 160˚C) για περίπου 25 λεπτά.

Πατατοκροκέτες με κιμά 

Για 4 μερίδες

750 γρ. πατάτες 2 κρόκοι αβγών 30 γρ. αλεύρι 30 γρ. τριμμένη φρυγανιά 1 κ.γ. κορν φλάουρ Αλάτι Πιπέρι Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο 50 γρ. μπέικον 1 κρεμμύδι 2 κ.σ. λάδι 250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 1 μπαγιάτικο ψωμάκι 1 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρώνια 1 αβγό 200 γρ. τυρί Τριμμένη πάπρικα 4 κ.σ. βούτυρο κλαριφιέ

1. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα για περίπου 20 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να μισοκρυώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με το εργαλείο του πουρέ. Όταν κρυώσει καλά ο πουρές, τον ανακατεύουμε με τους κρόκους, το αλεύρι, την τριμμένη φρυγανιά, το κορν φλάουρ, λίγο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

2. Κόβουμε το μπέικον σε κύβους. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε το μπέικον και το κρεμμύδι στο ζεματιστό λάδι. Προσθέτουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να σοταριστεί, ανακατεύοντας καλά για να μη σβολιάσει. Μουλιάζουμε το ψωμάκι σε νερό και το στύβουμε. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά με το ψωμάκι, τα ψιλοκομμένα μυρώνια, το αβγό, το τυρί, λίγο αλάτι, πιπέρι και τριμμένη πάπρικα.

3. Απλώνουμε τη ζύμη σε πετσέτα της κουζίνας και την ανοίγουμε σε φύλλο, πάχους 1 εκ. Στρώνουμε από πάνω το μείγμα του κιμά και τυλίγουμε το φύλλο σε φραντζόλα, με τη βοήθεια της πετσέτας. Κόβουμε τη φραντζόλα σε στρογγυλές φέτες, πάχους 2 εκ. Τηγανίζουμε τις κροκέτες στο ζεματιστό βούτυρο και από τις δύο πλευρές να καλοψηθούν.


COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ένα μενού για απολαυστικά ανοιξιάτικα πικνίκ
Ένα μενού για απολαυστικά ανοιξιάτικα πικνίκ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtoFZLOXLys01HEMwdrRGursN-hy-GsDa5DoyxItoUZOem83YvjR6QgpQNN9e7XInkkepLmZ1QRNdE8Z7Iqb__xvpqSLCdauOYt5eDSdJ_SFLcYn0dp5TjhN7AbbRyssKPuvpU8-mWvmA/s640/%2524+%25281%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtoFZLOXLys01HEMwdrRGursN-hy-GsDa5DoyxItoUZOem83YvjR6QgpQNN9e7XInkkepLmZ1QRNdE8Z7Iqb__xvpqSLCdauOYt5eDSdJ_SFLcYn0dp5TjhN7AbbRyssKPuvpU8-mWvmA/s72-c/%2524+%25281%2529.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/05/blog-post_31.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/05/blog-post_31.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy