-->

Θεόδωρος Βασιλόπουλος: «Ως νέος αγρότης, αντιλαμβάνομαι την αξία και τη σημασία των ελληνικών αγροτικών προϊόντων…»

1. Από πού κατάγεσαι; Κατάγομαι από το Νομό Ηλείας και συγκεκριμένα από την Αμαλιάδα, όπου ζω και εργάζομαι. 2. Πότε αποφοίτησες α...


1. Από πού κατάγεσαι;

Κατάγομαι από το Νομό Ηλείας και συγκεκριμένα από την Αμαλιάδα, όπου ζω και εργάζομαι.

2. Πότε αποφοίτησες από τη σχολή; 

Είμαι πτυχιούχος στο τμήμα Βιολογικής Γεωργίας του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αργοστολίου –Κεφαλληνίας, από το οποίο αποφοίτησα το 2004.

3. Τι έκανες μετά την αποφοίτησή σου; (εργασία/σπουδές/κ.τ.λ)

Προέρχομαι από μία αγροτική οικογένεια και όπως καταλαβαίνετε η επαφή μου με τη φύση και με όσα αυτή μας προσφέρει ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Αυτονόητο ήταν λοιπόν να σπουδάσω αυτό που αγαπώ, χωρίς όμως να σταματήσω την ενασχόληση μου με τον πρωτογενή τομέα. Έτσι παράλληλα με τις σπουδές εργαζόμουν στην οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής ελαιολάδου.

Μάλιστα στην Κεφαλονιά έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα ως Θοδωρής, εμπορευόμενος το ελαιόλαδο που παρήγαγα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την οικογένεια Τσουβανάκη που μου άνοιξε το σπίτι της καθ όλη τη διάρκεια των σπουδών μου και μου προσέφερε απλόχερα την αγάπη της.

Για μένα η Κεφαλονιά είναι η δεύτερη πατρίδα μου και τρέφω μεγάλη εκτίμηση. Μετά την αποφοίτησή μου λοιπόν και με τις γνώσεις που αποκόμισα σχετικά με τη βιολογική καλλιέργεια, επένδυσα σε αυτήν παράγοντας τα δικά βιολογικά προϊόντα με αιχμή του δόρατος φυσικά το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια δημιούργησα και ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων στην Αμαλιάδα, ενώ πρωτοστάτησα στην σύσταση του Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας.

4. Με τι ασχολείσαι τώρα; 

Συνεχίζω να ασχολούμαι με αυτό που αγαπώ, τη βιολογική καλλιέργεια εξελίσσοντας την σε όλα τα επίπεδα, από την παραγωγή μέχρι και την τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων και φυσικά του ελαιολάδου. Εξελίσσω την επιχείρηση μου και επικεντρώνομαι στην εξαγωγική της προοπτική η οποία είναι πολύ δυναμική κυρίως σε χώρες της Ευρώπης.

Παράλληλα δημιούργησα δύο Ομάδες Παραγώγων, προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής, ενώ προσφέρω τις υπηρεσίες και τις γνώσεις μου σε όποιον επιθυμεί να ασχοληθεί με σοβαρότητα και επαγγελματικό με τον πρωτογενή τομέα.

Ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών και των Νέων Αγροτών Ηλείας καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την στήριξη και τη βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης των νέων αγροτών είτε σε τοπικό και εθνικό επίπεδο όσο και στην Ευρώπη. Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που πρόσφατα χάρη στην επιμονή και την σκληρή δουλειά κάποιων ανθρώπων καταφέραμε να εντάξουμε την Π.ΕΝ.Α. στην ευρωπαϊκή οικογένεια των νέων αγροτών, την CEJA. Πέρα όμως από την ενασχόλησή μου με τον αγροτικό τομέα, ως άνθρωπος με ανήσυχο πνεύμα και όραμα συμμετέχω στα κοινά του τόπου μου, προσπαθώντας να βάλω και εγώ το δικό μου «λιθαράκι» στην ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό έχω θέσει την υποψηφιότητά μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Όλα από την Αρχή» με επικεφαλής τον Νεκτάριο Φαρμάκη.

5. Ποια είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια για το μέλλον; 

Ως νέος αγρότης, αντιλαμβάνομαι την αξία και τη σημασία των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, τον πλούτο αυτής της χώρας και συνεχίζω τις προσπάθειες για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας τους με έμφαση στη μεταποίηση και την πιστοποίηση προς όφελος του παραγωγού και της εθνικής οικονομίας, αλλά και την αναγνώρισή τους σε όλο τον κόσμο.

Σε προσωπικό επίπεδο επιδίωξή μου είναι η συνεχής εξέλιξη της επιχείρησής μου με την ένταξη νέων κωδικών με την επωνυμία “Bioilis”, αλλά και η προσφορά στον τόπο και των συνάνθρωπο μου από όποια θέση και αν βρίσκομαι.

Τι δεν θα ξεχάσεις από τα χρόνια της σχολής;

Τα χρόνια της σχολής ήταν από τα ωραιότερα της ζωής μου. Πέρα από το γνωστικό επίπεδο και τα όσα έμαθα εντός μέσα στις αίθουσες του ιδρύματος, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω εξαιρετικούς ανθρώπους, με τους οποίους έχω κρατήσει επαφές. Άλλωστε οι επαγγελματικοί δεσμοί που έχω δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν αποκοπεί, μιας και συνεργάζομαι τόσο σε επίπεδο εμπορίας ελαιολάδου, όσο και στα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα με καταξιωμένους συναδέλφους όπως είναι ο Γρηγόρης Νικολάκης στο Ληξούρι.

Επισκέπτομαι πολύ συχνά το νησί και νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για αυτά που μου προσφέρει. Με την ευκαιρία αυτή θα είναι να ευχαριστήσω και το Σύλλογο για την τιμή που μου έκανε να με εκλέξει αντιπρόεδρο, δεσμευόμενος ότι θα κάνω ότι είναι δυνατό για την στήριξη και ανάπτυξη του κλάδου.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Θεόδωρος Βασιλόπουλος: «Ως νέος αγρότης, αντιλαμβάνομαι την αξία και τη σημασία των ελληνικών αγροτικών προϊόντων…»
Θεόδωρος Βασιλόπουλος: «Ως νέος αγρότης, αντιλαμβάνομαι την αξία και τη σημασία των ελληνικών αγροτικών προϊόντων…»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjI122LovuKSLHBd0BXcYe44Lz8dmqJrPey5M6QY2MghasqwvwmE07nt1ffoo2_kH7INJp2SOBCbSviD2AueqQHQORCp-wI5iLYEAbwVpLHcS1UP0kP1z59oMGCCShupH73yuXZDX4fMaI/s640/Page3.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjI122LovuKSLHBd0BXcYe44Lz8dmqJrPey5M6QY2MghasqwvwmE07nt1ffoo2_kH7INJp2SOBCbSviD2AueqQHQORCp-wI5iLYEAbwVpLHcS1UP0kP1z59oMGCCShupH73yuXZDX4fMaI/s72-c/Page3.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/05/blog-post_591.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/05/blog-post_591.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy