-->

Στο μυαλό ενός δολοφόνου: Η Scotland Yard σκιαγραφεί το προφίλ του «Ορέστη»

Τη σκιαγράφηση του προφίλ του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου της Κύπρου, Νίκου Μεταξά, επιχειρούν οι ανακριτές της υπόθεση...


Τη σκιαγράφηση του προφίλ του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου της Κύπρου, Νίκου Μεταξά, επιχειρούν οι ανακριτές της υπόθεσης, με τη συνδρομή ξένων εμπειρογνωμόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να αναλυθεί ο τρόπος σκέψης και δράσης του.

Οι εμπειρογνώμονες, θα επιδιώξουν να εντοπίσουν στοιχεία, τα οποία θα δείχνουν το κίνητρο που πυροδότησε την εγκληματική δράση του 35χρονου, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής ερώτημα των Αρχών. Εάν δηλαδή, το πρώτο του έγκλημα ήταν το διπλό φονικό, μάνας και κόρης το 2016, ή κατά πόσο προηγήθηκαν άλλα θύματα.


Οι ειδικοί της Scotland Yard επισκέφθηκαν το απόγευμα της Τρίτης τα τέσσερα σημεία όπου διεξάγονται έρευνες, δηλαδή το Μεταλλείο Μιτσερού, την «Κόκκινη Λίμνη», τη Λίμνη Μεμή και το πεδίο βολής Ορούντας, ενώ σήμερα το πρωί ενημερώθηκαν για τον «Ορέστη» από τις κυπριακές αρχές.

Ανάμεσα στη σωρεία αναπάντητων ερωτημάτων, περίοπτη θέση καταλαμβάνει και το γιατί ο 35χρονος δολοφόνησε και τα παιδιά των θυμάτων του, ερώτημα το οποίο παραμένει θολό στην όλη υπόθεση. Σύμφωνα με το reporter.com.cy, θέση του 35χρονου είναι ότι την πρώτη του δολοφονία τη διέπραξε το 2016 και ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα, με τον αριθμό της φρίκης να σταματά στα επτά, ενώ με κυνικό τρόπο δήλωσε, ως προς το κίνητρο του, ότι ένιωθε ωραία να σκοτώνει γυναίκες. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος βρίσκεται σε πλήρη απάθεια και είναι λες και διασκεδάζει το γεγονός ότι όλη η Αστυνομία «τρέχει από πίσω του», ψάχνοντας για τα θύματα του, τα οποία αρχικά ομολογούσε με δόσεις και αφού πρώτα αντιλαμβανόταν ότι έσφιξε ο κλοιός. Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, όταν κλήθηκε να απαντήσει τι ρούχα φορούσε η μητέρα της οκτάχρονης που είναι μια εκ των δύο σορών που εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη και επιχειρείτο η εξακρίβωση της ταυτότητας της σορού, ο 35χρονος απάντησε «μπορεί να φορούσε, μπορεί να μην φορούσε».

Εντοπίστηκε δεύτερο αντικείμενο στην Κόκκινη Λίμνη

Δεύτερο αντικείμενο το οποίο φέρεται να πρόκειται για βαλίτσα, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών στην Κόκκινη Λίμνη, οι οποίες ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το offsite.com.cy, κατά την σημερινή έρευνα στην Κόκκινη Λίμνη εντοπίστηκε αντικείμενο που μοιάζει με βαλίτσα και αύριο Πέμπτη, θα γίνουν προσπάθειες για την ανάσυρσή του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως πρόκειται για βαλίτσα. Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, δεν υπάρχει άλλο νεώτερο από το μέτωπο των ερευνών στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο και στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.




Πιθανές οι παραιτήσεις υπουργού Δικαιοσύνης και επικεφαλής της Αστυνομίας

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί την Πέμπτη, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για τους ελλιπείς χειρισμούς της αστυνομίας, στην υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου αλλοδαπών γυναικών. Ο ίδιος, με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του, τις οποίες πρόκειται να γνωστοποιήσει επίσημα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, την Πέμπτη. Την ίδια ώρα πληροφορίες της Offsite αναφέρουν ότι την παραίτησή του θα υποβάλει και ο αρχηγός της Αστυνομίας μετά και την έντονη κριτική που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα.

Ζήτησε να προστατευτούν τα παιδιά του

Ο 35χρονος που έχει ήδη εξεταστεί από κυβερνητικό ψυχίατρο είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του. «Είναι εντελώς απαθής. Δεν έχει δείξει ίχνος μεταμέλειας. Δεν έχει βουρκώσει, ούτε έχει ρίξει ένα δάκρυ για τα θύματά του. ∆εν έχει καν ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις του και φέρεται σαν να λειτουργεί µε απόλυτη νηφαλιότητα», αποκάλυψε αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες. «Με σταθερότητα και αποφασιστικότητα µας υπέδειξε τα σημεία που είχε ξεφορτωθεί τα τρία γνωστά θύματά του.

Ακόμη και όταν τον πήγαμε στη λίμνη Ξυλιάτου ήταν ανέκφραστος και αδιάφορος. ∆εν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο, ούτε έχει εξηγήσει τους λόγους πίσω από τις ειδεχθείς του πράξεις», προσέθεσε ο αστυνομικός. Ο 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, κατά την ομολογία του για τους επτά φόνους, ζήτησε χαρτί για να γράψει σε δέκα σελίδες όλες τις φρικιαστικές του ενέργειες, λέγοντας στους ανακριτές «βαρέθηκα, θέλω να πάω φυλακή», σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης».

Επίσης ο ύποπτος, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», ζήτησε από τους ανακριτές, να μην θυματοποιηθούν τα παιδιά του, ηλικίας έξι και επτά ετών, που είναι υπό την εποπτεία του Γραφείου Ευημερίας, μετά τη σύλληψη του.

www.cnn.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Στο μυαλό ενός δολοφόνου: Η Scotland Yard σκιαγραφεί το προφίλ του «Ορέστη»
Στο μυαλό ενός δολοφόνου: Η Scotland Yard σκιαγραφεί το προφίλ του «Ορέστη»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwV2AtKc2ywV4Lp9cStS3NxurU2ASUKl3hT9Ta-N9FAeTA_t65dn29gOm60x1TkReTgqJNVlLwSg9lYdMjHaeAjEsFLi4YOBkhrqWld2TJ9UsQwa5N1GnSZ7MAZh3u19Xs7bJGMG5QiCs/s640/1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwV2AtKc2ywV4Lp9cStS3NxurU2ASUKl3hT9Ta-N9FAeTA_t65dn29gOm60x1TkReTgqJNVlLwSg9lYdMjHaeAjEsFLi4YOBkhrqWld2TJ9UsQwa5N1GnSZ7MAZh3u19Xs7bJGMG5QiCs/s72-c/1.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/05/scotland-yard.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/05/scotland-yard.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy