[νέο βίντεο] Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Σε χαλαρούς ρυθμούς... [Δηλώσεις, φωτογραφίες]

Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, επί δημαρχίας Ναμπίλ Μοράντ , πραγματοποιήθηκε απόψε, αφού από 1η Σεπτέμβρη αναλαμβάνει -όπως είναι γν...


Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, επί δημαρχίας Ναμπίλ Μοράντ, πραγματοποιήθηκε απόψε, αφού από 1η Σεπτέμβρη αναλαμβάνει -όπως είναι γνωστό- η νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Λέντζα, με το νέο δημοτικό συμβούλιο να είναι ανανεωμένο σε πρόσωπα, σε ποσοστό περίπου στο 90%.

Το αποψινό δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε δέκα λεπτά μετά τις 20.00' το βράδυ, με τον Πρόεδρο Χρήστο Ζαφειρόπουλο να κηρύσσει την έναρξη με ευχαριστίες προς όλους τους συμβούλους για τη συνεργασία που είχαν. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον Γραμματέα Αλέξη Γαλάνη, την "ψυχή" των δημοτικών συμβουλίων.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε αμέσως μετά με το Σώμα να ξεκινάει την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης [διαβάστε εδώ...], αφού δεν υπήρχαν ερωτήματα προ ημερησίας.

Το μόνο θέμα που απασχόλησε για αρκετή ώρα το συμβούλιο, [στο οποίο παρεμπιπτόντως παρευρέθηκαν 16 μέλη], ήταν η λήψη απόφασης επί αιτήματος της Δημοτικής Κοινότητας Κάστρου και σχετικής αναφοράς της δ.σ. Καραγιάννη-Λευκαδίτη Ελένης περί επανατοποθέτησης της μαρμάρινης πλάκας του Κων/νου Παλαιολόγου στο Κάστρο Χλεμούτσι (Εισηγήτρια: δ.σ. Καραγιάννη-Λευκαδίτη Ελένη).

Η κα Καραγιάννη-Λευκαδίτη, έκανε μια εμπεριστατωμένη εισήγηση στο θέμα το οποίο τελικά και ψηφίστηκε ομόφωνα.
Ομόφωνα ψηφίστηκαν σχεδόν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης εκτός του 3ου [Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας και των 7 Καλλικρατικών Δήμων για το έργο με τίτλο: Χρηματοδότηση και τιμολογιακή πολιτική για την εκτέλεση του έργου της προσωρινής ενδιάμεσης λύσης μέχρι την έναρξη λειτουργίας του έργου: «Κινητή Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Νομού Ηλείας 2018-2020» (Εισηγητής: Α/Δ Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Κος Μυλωνόπουλος Αναστάσιος)] και του 5ου [Αναμόρφωση ισχύοντος προϋπολογισμού Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, οικονομικού έτους 2019 (Εισηγητής: Α/Δ Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Κος Δημόπουλος Χαράλαμπος)].

Να σημειωθεί ότι στο 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης υπήρξε τοποθέτηση του Τάκη Λαινά για την ανακύκλωση και την διαχείριση των πλαστικών.
Το συγκεκριμένο 3ο θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Τάσος Μυλωνόπουλος και θα διαβάσετε την εισήγησή του σε νέο δημοσίευμά μας.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, δηλώσεις στο newsgf.net, έκαναν τόσο ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, όσο και ο Τάκης Λαινάς,

ΝΑΜΠΙΛ ΜΟΡΑΝΤ 

«Σε αυτή τη θητεία μου είχαμε προβλήματα από την αρχή, κυρίως το 2015 με τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλο τον δήμο. Ήταν πρωτοφανή για το δημοτικό συμβούλιο αλλά και για μένα ως νέο δήμαρχο. Την επόμενη χρονιά είχαμε ανεμοστρόβιλους. Δηλαδή από την αρχή της θητείας αντιμετώπισα πολλές ζημιές στο δήμο.

Τρέχαμε πίσω από τα γεγονότα. Προσπαθούσαμε να διορθώσουμε τα αδιόρθωτα, κι έτσι χάσαμε περίπου ενάμιση χρόνο σε πράγματα που δεν μπορούσαμε να διορθώσουμε επειδή δεν υπήρχε η οικονομική άνεση στο δήμο.

Μέχρι να πάρει τον δρόμο του ο δήμος χρειάστηκε ένα μεγάλο διάστημα. Μετά τα πράγματα προχώρησαν με προγραμματισμό και ξέρετε ότι πετύχαμε αρκετά, όπως από το ΕΣΠΑ που πήραμε πάνω 37 εκατ. αλλά και απ’ όλα τα προγράμματα που έτρεχαν πετύχαμε πολλά πράγματα. Είμαι ευχαριστημένος που στη θητεία μου είτε πραγματοποιήθηκαν έργα, είτε βρίσκονται στη διαδικασία των υπογραφών και κάποια οδεύουν για δημοπράτηση.

Το δεύτερο που θέλω να επισημάνω είναι ότι μέσα σε αυτή τη θητεία είχαμε πολύ καλό δημοτικό συμβούλιο, σε υψηλό επίπεδο, σε ένα καλό κλίμα, όχι η άρνηση της αντιπολίτευσης η οποία είχε κι αυτή τις προτάσεις της και στήριξε τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής. Αυτό ήταν πολύ θετικό για τον δήμο, διότι προχωρήσαμε όλοι μαζί με μοναδικό στόχο το καλό του δήμου μας και των δημοτών μας».

-Υπάρχει κάποια πικρία σε αυτή την 5ετία; Κάτι που συνέβη και σας πίκρανε;

«Όταν ανέλαβα θεώρησα πως τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα, από πολλές πλευρές. Το πρώτο ήταν τα οικονομικά του δήμου. Δυστυχώς δεν υπήρχε τρόπος να υπάρχει μια καλύτερη οικονομική κατάσταση στον δήμο και δεν ήθελα να κάνω αυξήσεις σε τέλη που θα επιβάρυναν τους συνδημότες μου.

Το δεύτερο είναι η συνεργασία των δικών μου στελεχών. Δυστυχώς, ενώ είχα πολύ δυνατά στελέχη, ο καθένας έχοντας μια ισχυρή προσωπικότητα δεν μπόρεσαν να έχουν συνοχή και συνεργασία. Το έργο, όμως, μιας δημοτικής αρχής είναι πάντα ομαδικό και όχι προσωπικό.

Τώρα, πικρία από το αποτέλεσμα των εκλογών δεν υπάρχει. Ο κόσμος αποφασίζει και ψηφίζει κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε την απόφαση των πολιτών. Σε μια δημοκρατία δεν επιβάλλεις τι οι πολίτες θα ψηφίσουν. Οι συμπολίτες διάλεξαν μια νέα δημοτική αρχή, θα την στηρίξουμε όλοι διότι όπως προείπα στόχος μας είναι το καλό του δήμου».

ΤΑΚΗΣ ΛΑΙΝΑΣ 

«Το ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος είναι κάτι τυπικό. Δηλαδή, δεν μπορώ να πάψω να είμαι κομμάτι της αυτοδιοίκησης, θέλω δε θέλω.

Η τελευταία μου θητεία λίγο με απογοήτευσε. Γιατί παιδιά τα οποία πίστευα δεν ανταποκρίθηκαν. Πίστευα ότι ο Τάσος Μυλωνόπουλος και ο Νίκος Σοφιανόπουλος, παρόλο που ήταν σε άλλο ψηφοδέλτιο, έλεγα πως ήταν η ελπίδα για την Βουπρασία. Ήταν ένα καλό δίδυμο.

Σήμερα ούτε ο ένας θα ασχοληθεί, ούτε ο Νίκος ανταποκρίθηκε, πέρα από ότι ήταν ένας καλός πρόεδρος, στο θεσμικό του ρόλο. Απογοήτευση από εδώ, απογοήτευση από εκεί, απογοήτευση από τον δικό μου συνεργάτη τον Δημήτρη [σ.σ. εννοεί τον Λευκαδίτη] ο οποίος πράγματι ήταν τιμή που βρισκόταν στη παράταξή μου αλλά έφυγε χωρίς να μου εξηγήσει γιατί.

Αυτό λοιπόν είναι μια πικρία, αλλά εν πάση περιπτώσει εγώ είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος. Έχουμε πράγματα να κάνουμε και για το περιβάλλον, και τον πολιτισμό, και για την καθαριότητα, τον εθελοντισμό. Θα είμαι παρών πάντα. Έχω τη χαρά να μιλάω με τους νέους ανθρώπους που με σέβονται, με εκτιμούν και το εισπράττω».

COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πρόσωπα ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Σημεία πώλησης Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Σε χαλαρούς ρυθμούς... [Δηλώσεις, φωτογραφίες]
Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Σε χαλαρούς ρυθμούς... [Δηλώσεις, φωτογραφίες]
https://1.bp.blogspot.com/-gXFCwcM68Cs/XUsuRhzaTYI/AAAAAAADqGQ/MGFqzWCAMmckXbL9taATwSSkgII4qzlggCLcBGAs/s640/P1190338.JPG
https://1.bp.blogspot.com/-gXFCwcM68Cs/XUsuRhzaTYI/AAAAAAADqGQ/MGFqzWCAMmckXbL9taATwSSkgII4qzlggCLcBGAs/s72-c/P1190338.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/08/blog-post_11.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/08/blog-post_11.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy