-->

Νοσοκομείο Πύργου: Στα όριά της η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής

Σε οριακή κατάσταση λειτουργεί η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, λόγω ανεπάρκειας κλινών, ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, αλλά ...


Σε οριακή κατάσταση λειτουργεί η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, λόγω ανεπάρκειας κλινών, ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και του διπλασιασμού του πληθυσμού του Νομού Ηλείας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οπως όσα αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, η Παθολογική Κλινική έχει δυναμικότητα 36 κλινών, αλλά για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες προστέθηκαν 14 κλίνες με αποτέλεσμα να παρατηρείται συνωστισμός σε τρίκλινους και τετράκλινους θαλάμους που έχουν ήδη πληρότητα 100%. Να σημειωθεί δε ότι, η ζήτηση για παθολογικές κλίνες αυξήθηκε κατακόρυφα και επειδή έκλεισε η Παθολογική Κλινική 35 κλινών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Κι ενώ οι δύο παθολόγοι που υπηρετούσαν στην Αμαλιάδα μετακινήθηκαν στο νοσοκομείο του Πύργου με εντολή του διοικητή Γ.Ν. Ηλείας δυστυχώς η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί. Οι εργαζόμενοι στον Πύργο καταγγέλλουν ότι, ενώ στη Διαύγεια αναρτήθηκε απόφαση του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας (αρ. 214/23-07-19) για συγκρότηση επιτροπής διερεύνησης ενεργοποίησης θαλάμων για την αποσυμφόρηση της παθολογικής κλινικής δεν έχει ληφθεί σχετική μέριμνα για την πρόσληψη σχετικού προσωπικού.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στο προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής Πύργου, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «για το καλοκαίρι δεν θα πάρει κανένας άδεια. Επιπλέον έχουν άδειες από το έτος 2017! Το προσωπικό αυτό έχει ξεπεράσει τα βιολογικά του όρια και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, με μαθηματική ακρίβεια θα υπάρχουν απώλειες!».

Οι εργαζόμενοι και η ΠΟΕΔΗΝ ζητούν από το υπουργείο Υγείας, τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας να μεριμνήσουν για τη λειτουργία νέας παθολογικής κλινικής 20 κλινών (αντί δύο επιπλέον θαλάμων) με διαθέσιμο προσωπικό από τις δομές Υγείας που ανήκουν στην 6η ΥΠΕ με όρους που να διασφαλίζεται η αξιοπρέπεια των ασθενών, δηλαδή να βρίσκονται 4 ασθενείς ανά θάλαμο νοσηλείας και όχι 5 ή 6, την αποφυγή πιθανότητας ανθρώπινου λάθους λόγω φόρτου εργασίας και την εξασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης ιατρονοσηλευτικής φροντίδας και ασφάλειας των ασθενών.

Στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης οι τραυματιοφορείς στο Νοσοκομείο Βέροιας Χωρίς ρεπό και άδεια εργάζονται φέτος το καλοκαίρι και οι τραυματιοφορείς στο Νοσοκομείο της Βέροιας λόγω ανεπάρκειας προσωπικού. Σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του εν λόγω νοσοκομείου, οι οργανικές θέσεις για τραυματιοφορείς είναι 26, υπηρετούν δέκα μόνιμοι εκ των οποίων οι τρεις είναι απαλλαγμένοι λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Επίσης, υπηρετούν πέντε με προγράμματα του ΟΑΕΔ και ένας επικουρικός.

Επιπλέον υπήρχαν και εννέα τραυματιοφορείς πρώην Σχολικοί Φύλακες. Αλλά και πάλι οι ανάγκες του νοσοκομείου καλύπτονταν οριακά. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι εννέα τραυματιοφορείς πρώην Σχολικοί Φύλακες επέστρεψαν στις οργανικές τους θέσεις στους δήμους αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην λειτουργία του νοσοκομείου. «Οι 13 που απέμειναν προσπαθούν να κάνουν τις δουλειές που έκαναν οι 22. Οι βάρδιες μειώθηκαν στο μισό και καθυστερούν οι εξετάσεις επειγόντων περιστατικών.

Η Διοίκηση έλαβε μία απόφαση να χορηγεί ένα ρεπό την εβδομάδα στους Τραυματιοφορείς και να πάρουν μόνο πέντε ημέρες κανονική άδεια το καλοκαίρι. Παρά ταύτα το πρόβλημα συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλο και να κινδυνεύουν οι ασθενείς», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της. Και κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για «ρουσφετολογικές» μετακινήσεις προσωπικού που απογύμνωσαν τα δημόσια νοσοκομεία. Βάσει στοιχείων της ΠΟΕΔΗΝ, σε ότι αφορά τους τραυματιοφορείς στα δημόσια νοσοκομεία οι οργανικές θέσεις είναι 5.000 αλλά σήμερα είναι καλυμμένες μόνον οι 2.300.

«Είναι ένας από τους λόγους που υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία στην εξυπηρέτηση των ασθενών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των εφημερευόντων Νοσοκομείων. Καθυστερούν οι διακομιδές για εξετάσεις και κινδυνεύουν ζωές ασθενών», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Νοσοκομείο Πύργου: Στα όριά της η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής
Νοσοκομείο Πύργου: Στα όριά της η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgm4kCTMZYZeb15aI-qbCY64K1QObsuAAHd3AhJ0Fp_EZ45rEQIchipjb16X33pkZ01VPGYx4xwsz5PcHzPq4qZLPuNFYvrMck2WG_-DiyWtkjz0Y_L_OUdxP7qFmpSu-LSKJqvTayBR5s/s640/8bfbcb00fec8e07b9d89a5a28a53c463_L.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgm4kCTMZYZeb15aI-qbCY64K1QObsuAAHd3AhJ0Fp_EZ45rEQIchipjb16X33pkZ01VPGYx4xwsz5PcHzPq4qZLPuNFYvrMck2WG_-DiyWtkjz0Y_L_OUdxP7qFmpSu-LSKJqvTayBR5s/s72-c/8bfbcb00fec8e07b9d89a5a28a53c463_L.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/08/blog-post_46.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/08/blog-post_46.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy