Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Γιάννης Λυμπέρης : «Το κολυμβητήριο Αμαλιάδας δεν θα κλείσει ξανά»

Εκατοντάδες μαθητές σχολείων όλης της Ηλείας, θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα μαθήματα κολύμβησης στις εγκαταστάσεις της Αμαλιάδ...


Εκατοντάδες μαθητές σχολείων όλης της Ηλείας, θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα μαθήματα κολύμβησης στις εγκαταστάσεις της Αμαλιάδας 

«Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου ανήκουν σε όλους τους Ηλείους» δήλωσε ο κ Λυμπέρης ο οποίος προανήγγειλε την χορήγηση καρτών εισόδου σε όλους τους αθλητές. 

«Κανένας σύλλογος δεν αποκλείεται, αρκεί να είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του» επεσήμανε ο Δήμαρχος Ήλιδας 

«Το κολυμβητήριο Αμαλιάδας δεν θα κλείσει ξανά» ξεκαθάρισε το βράδυ της Παρασκευής ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, στη διάρκεια της επίσκεψής του, στη συγκεκριμένη αθλητική δομή. Χθες ήταν η πρώτη μέρα που το κολυμβητήριο επαναλειτούργησε και ο κ Λυμπέρης, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα του Δήμου κ. Νίκη Κοκκαλιάρη, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ Ευγένιο Αστερή και συζήτησαν θέματα σχετικά με την πορεία των έργων επισκευής των ζημιών που είχαν υποστεί οι εγκαταστάσεις τα τελευταία χρόνια, αλλά και του νέου πλαισίου λειτουργίας του Αθλητικού Κέντρου της Αμαλιάδας.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ήλιδας, συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής Νομού Ηλείας κ Γιάννη Γεωργακόπουλο, με θέμα συζήτησης την υλοποίηση του προγράμματος κολύμβησης που ξεκινά από τη Δευτέρα στην Αμαλιάδα και θα φέρει μαθητές από όλα τα σχολεία του νομού μας.

«Να επανέλθει στην κατάσταση που εμείς το αφήσαμε»

Εμείς, τόνισε ο κ Λυμπέρης, στις δηλώσεις του, «από την αρχή της θητείας μας ξεκαθαρίσαμε πως σκοπός μας είναι να αναδείξουμε το έργο, ώστε να μπορούν να το χαίρονται όλοι οι Ηλείοι. Όταν διαπιστώσαμε την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκονταν το κολυμβητήριο, προχωρήσαμε άμεσα στην καταγραφή και την αποκατάσταση των ζημιών και παράλληλα θέσαμε, σε συνεργασία με την ηγεσία του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας του, αναφορικά με τους συλλόγους και γενικότερα όλους όσοι χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις. Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να πούμε πως το κολυμβητήριο ξεκινά επίσημα τη λειτουργία του και πιστεύω πως η λειτουργία του θα είναι συνεχής και δε θα διακοπεί, όπως γίνονταν τα τελευταία χρόνια.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και από την ερχόμενη Δευτέρα, θα υποδεχθούμε εκατοντάδες μαθητές των σχολείων του νομού, στο πλαίσιο του προγράμματος κολύμβησης που υλοποιεί ο Δήμος Ήλιδας». Βέβαια, συμπλήρωσε «θα πρέπει να επισημάνω ότι, οι εργασίες επισκευής των ζημιών βρίσκονται σε εξέλιξη. Μετά την επισκευή του ηλιακού πάρκου θα ακολουθήσει η επισκευή της αντλίας θερμότητας που είχε καταστραφεί και η αντικατάσταση των εναλλακτών. Στόχος μας είναι το κολυμβητήριο επανέλθει στην κατάσταση που εμείς το αφήσαμε, μετά τα εγκαίνια το 2014».«Το μοναδικό βιοκλιματικό κολυμβητήριο της Χώρας»

«Η Αμαλιάδα», ανέφερε ο κ Λυμπέρης «από το 2014 διαθέτει το μοναδικό βιοκλιματικό κολυμβητήριο της Χώρας και μοναδικό ίσως σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το κόστος λειτουργίας του δεν ξεπερνά το 1/3 του κόστους μιας παρόμοιας δομής σε άλλο Δήμο της Χώρας. Και αυτό, γιατί το δικό μας λειτουργεί με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, γεωθερμία και ηλιακή ενέργεια, ενώ στα υπόλοιπα, για να ζεσταθεί το νερό της πισίνας καταναλώνουν πετρέλαιο. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται σημαντικά το λειτουργικό κόστος, κάτι που δυστυχώς η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, παρουσίασε διαφορετικά, ενώ αφήνει και πολύ μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Όπως στη συνέχεια είπε ο Δήμαρχος, «από το τέλος του 2014 λειτουργεί μόνο η μια από τις δυο αντλίες θερμότητας, γιατί η δεύτερη κάηκε λόγω κακής χρήσης και χρησιμοποιούσαν τα μέρη της ως ανταλλακτικά για την εναπομείνασα. Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι των τελευταίων 5 χρόνων, δεν λειτούργησαν σωστά τις εγκαταστάσεις, με τα άσχημα αποτελέσματα που σήμερα βλέπουμε. Υπάρχει λοιπόν η ανάγκη μιας ορθής διαχείρισης, για να εξασφαλίζεται η καλή λειτουργία. Οι χρήστες θα πρέπει να είναι οικονομικά εντάξει στις υποχρεώσεις τους, ενώ ο Δήμος θα έχει μια διαφορετική, προς το καλύτερο, αντιμετώπιση όσων έχουν οικονομικές δυσκολίες. Με τη συμμετοχή όλων, το κολυμβητήριο θα λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα και, εάν χρειαστεί, ο Δήμος μπορεί να συμβάλει οικονομικά».


«Κανένας σύλλογος δεν αποκλείεται αρκεί να είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του»

Η επίτευξη μιας ομαλής συνεργασίας μεταξύ του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» και των συλλόγων που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις, είναι το ζητούμενο και σύμφωνα με τον κ Λυμπέρη «Δίνουμε λύση σε όσους χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο και τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις του Σταδίου, τόσο σε αθλητικούς συλλόγους, όσο και πολίτες. Ξεκινάμε με την χορήγηση καρτών εισόδου σε όλους. Όλοι θα είναι υπεύθυνοι για τη σωστή τήρηση των κανόνων λειτουργίας. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Ήλιδας δεν είναι μαγαζί κανενός.

Κανένας σύλλογος δεν αποκλείεται, αρκεί να είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του. Αυτή είναι μια απόφαση που θα τηρηθεί ευλαβικά από το Δήμο. Σε ότι αφορά τις οφειλές συλλόγων που κακώς είχαν πιστοποιηθεί, θέλω να δηλώσω ότι αυτό το πρόβλημα θα λυθεί. Οι τυπικές δυσκολίες θα ξεπεραστούν και σύντομα θα έχουμε αποτέλεσμα».

«Από Δευτέρα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα»

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ Ευγένιος Αστερής επεσήμανε: «Σήμερα κάνουμε την επίσημη έναρξη λειτουργίας του κολυμβητηρίου της Αμαλιάδας. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει από χθες και από Δευτέρα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα. Θα πρέπει επίσης να αναφέρω πως ο «ΗΛΕΙΟΣ» ήδη έχει προχωρήσει στην πρόσληψη γυμναστή, με ειδικότητα κολύμβηση, και ναυαγοσώστη. Σε ότι αφορά τις εργασίες, έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος και πιστεύω πως η ολοκλήρωση τους θα είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί».

COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Γιάννης Λυμπέρης : «Το κολυμβητήριο Αμαλιάδας δεν θα κλείσει ξανά»
Γιάννης Λυμπέρης : «Το κολυμβητήριο Αμαλιάδας δεν θα κλείσει ξανά»
https://1.bp.blogspot.com/-EUI4Pf7kTx0/Xbx_WJDE-dI/AAAAAAADxv8/EDIMWU9vwa8XOjAzv80S7FPO8sWk9DdhQCLcBGAsYHQ/s640/KOLYMBHTHRIO.JPG
https://1.bp.blogspot.com/-EUI4Pf7kTx0/Xbx_WJDE-dI/AAAAAAADxv8/EDIMWU9vwa8XOjAzv80S7FPO8sWk9DdhQCLcBGAsYHQ/s72-c/KOLYMBHTHRIO.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/11/blog-post_33.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/11/blog-post_33.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy