Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Γιατί οι γυναίκες δεν κάνουν εύκολα την πρώτη κίνηση

Οκτώ λόγοι που συγκρατούν τα κορίτσια στο ζήτημα του φλερτ και πώς θα τα ξεκλειδώσεις. Είναι ευρέως διαδεδομένη η άποψη ότι είναι καθήκ...


Οκτώ λόγοι που συγκρατούν τα κορίτσια στο ζήτημα του φλερτ και πώς θα τα ξεκλειδώσεις. Είναι ευρέως διαδεδομένη η άποψη ότι είναι καθήκον του άντρα να κάνει την πρώτη κίνηση. Αν και σήμερα πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι οι άντρες δεν φλερτάρουν όσο παλιά τα ηνία σε αυτό το κομμάτι παραμένουν στον αντρικό πληθυσμό.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, πολλά στερεότυπα έχουν καταρρεύσει και είναι δυνατόν οι άντρες να εξακολουθούν να είναι αυτοί που πρέπει να βρουν το θάρρος για να μιλήσουν πρώτοι σε μια γυναίκα και να την προσεγγίσουν ερωτικά; Η απάντηση δεν έχει να κάνει μόνο με την παράδοση ότι τα αρσενικά ζητούν ραντεβού αλλά και μια σειρά άλλους παράγοντες όπως ανησυχία για το ενδεχόμενο απόρριψης αλλά και το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Ακολουθούν οι οκτώ πιθανότεροι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες δεν κάνουν την πρώτη κίνηση και μερικές συμβουλές για το πώς θα αλλάξεις τα δεδομένα.

Η κοινωνία το θεωρεί μη θηλυκό και επιθετικό 

Ο πρώτος και βασικός λόγος που συγκρατεί τις γυναίκες απ' το να κάνουν την πρώτη κίνηση έχει να κάνει καθαρά με το πώς έχουν καταγραφεί στις συνειδήσεις οι ρόλοι των δύο φύλων. Οι άντρες είναι οι κυνηγοί, οι γυναίκες τα θηράματα. Πολλές γυναίκες δεν σκέφτονται καν το ενδεχόμενο να προσεγγίσουν πρώτες έναν άντρα γιατί νιώθουν ότι κάτι τέτοιο θα τις έκανε λιγότερο θηλυκές και πολύ επιθετικές στα αντρικά μάτια. Αν θες να αλλάξει αυτή η αντίληψη δεν έχεις παρά να αρχίσεις να ενθαρρύνεις γυναίκες από τον περίγυρο σου να γίνουν πιο τολμηρές στο θέμα ραντεβού. Και επειδή, όπως λένε, ένα χελιδόνι δεν φέρνει την Άνοιξη, μην περιμένεις και πολλά αν δεν αλλάξεις κι εσύ νοοτροπία. Σίγουρα, όμως, το να ταχθείς υπέρ της απελευθέρωσης των γυναικών στο θέμα θα βοηθήσει.

Δεν έχουν ανάγκη να κάνουν την πρώτη κίνηση 

Αν και είναι κάπως σκληρό να μιλάμε με όρους της αγοράς για τις ανθρώπινες σχέσεις, η αλήθεια είναι ότι εδώ ισχύει ο νόμος της ζήτησης και της προσφοράς. Σε γενικές γραμμές υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά αντρών που ευχαρίστως θα κάνουν την πρώτη κίνηση, σε αντίθεση με τις γυναίκες, οπότε αποφεύγουν να το κάνουν για τον απλούστατο λόγο ότι δεν τους είναι και τόσο απαραίτητο. Αν δεν την προσεγγίσεις εσύ, πιθανότατα θα το κάνει κάποιος άλλος. Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ανατρέψεις αυτή την κατάσταση, αν και θα μπορούσες να είσαι κάπως πιο συγκρατημένος. Σταμάτα για λίγο να κάνεις την πρώτη κίνηση και ίσως παρατηρήσεις μερικά μικρά σημάδια αφού υπάρχουν γυναίκες πρόθυμες να σε κυνηγήσουν.

Φοβούνται και αυτές την απόρριψη 

Ακόμη και για μια γυναίκα που είναι ανοιχτή στην ιδέα να πλησιάσει ένα ελκυστικό άντρα και να του πιάσει την κουβέντα χρειάζονται κότσια. Ο φόβος της απόρριψης είναι ένα συναίσθημα που επηρεάζει εξίσου τις γυναίκες και τους άντρες, οπότε είναι από μόνος του ένας πολύ πιθανός λόγος για να την κάνει πιο συγκρατημένη στις κινήσεις της. Για να τη βοηθήσεις να διώξει τους φόβους της μπορείς να υιοθετήσεις μια πιο θετική στάση και γλώσσα σώματος. Ίσως ένα χαμόγελο από την άλλη άκρη της μπάρας να της στείλει το μήνυμα ότι καλά θα κάνει να σε προσεγγίσει.

Δεν θέλουν να φανούν απελπισμένες 

Με δεδομένο ότι ο ρόλος του κυνηγού ανήκει παραδοσιακά στον άντρα κάθε γυναίκα φοβάται ότι αν εκείνη αποφασίσει να προσεγγίσει θα φανεί ασυνήθιστο και μπορεί να την περάσουν για απελπισμένη. Αν θες να σταματήσει επιτέλους αυτή η ανησυχία, το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να θυμάσαι ότι δεν είναι ωραίο να γελάσεις ή να προσβάλεις μια γυναίκα που σε πλησίασε, όσο κι αν δεν σου αρέσει.

Κάποιοι άντρες νιώθουν ότι ευνουχίζονται 

Δεν είναι πάντα σφάλμα των γυναικών που δεν κάνουν αυτές την πρώτη κίνηση και αυτό γιατί οι άντρες τις αποθαρρύνουν στην πραγματικότητα, φοβούμενοι ότι μια γυναίκα με τέτοια κότσια τους ευνουχίζει. Αν θες κάπως να βοηθήσεις την κατάσταση δεν έχεις παρά να μην διαιωνίζεις τέτοια πρότυπα στη ζωή σου αλλά και να προσπαθήσεις να πείσεις και τους φίλους σου.

Η πρώτη κίνηση απαιτεί δημιουργικότητα και άρα χρόνο 

Το να κάνεις την πρώτη κίνηση ειδικά στη σύγχρονη εποχή των dating apps απαιτεί κάποια έξυπνη ατάκα, που προϋποθέτει σκέψη. Μερικές γυναίκες απλά δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία και αν σου φαίνονται τεμπέλες σκέψου ότι εύκολα θα το κάνει κάποιος άλλος γι' αυτές. Βάζοντας όμως κάποιες λεπτομέρειες στο προφίλ σου για τα ενδιαφέροντα σου ίσως της δώσεις μια ιδέα για το τι θέμα να ανοίξει σε μια συζήτηση. Μπορείς και να θέσεις εσύ το θέμα σχολιάζοντας ταινίες ή μουσική.

Ξεχνούν ότι ο ρόλος του κυνηγού είναι επιλογή 

Οι περισσότερες γυναίκες απλά δεν σκέφτονται ότι το να είσαι κυνηγός στο παιχνίδι των ερωτικών σχέσεων είναι μια επιλογή. Και μόνο που όλες σχεδόν οι ταινίες προβάλλουν τον άντρα σε αυτό τον ρόλο τις κάνει να ξεχνούν ότι μπορούν και αυτές να κυνηγήσουν όποιον βάλουν στο μάτι. Γίνε πιο προσιτός και δώσε ένα σημάδι ότι θα ήθελες να σε πλησιάσει και ίσως τα πράγματα απελευθερωθούν κάπως.

Δεν είναι σίγουρες για σένα 

Ακόμη και αν μια γυναίκα δεν λέει να ξεκολλήσει τα μάτια της από πάνω σου αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνει και την κίνηση. Ο λόγος είναι ότι μια γυναίκα θέλει περισσότερο χρόνο απ' ό,τι ένας άντρας για να καταλήξει ότι το πρόσωπο που έχει απέναντι της είναι ο σωστός υποψήφιος. Αν θες, πάντως, να την ψήσεις να έρθει φόρεσε το καλύτερο χαμόγελο και φρόντισε να είσαι ευγενικός και ειλικρινής.

AskMen

COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Γιατί οι γυναίκες δεν κάνουν εύκολα την πρώτη κίνηση
Γιατί οι γυναίκες δεν κάνουν εύκολα την πρώτη κίνηση
https://3.bp.blogspot.com/-pynph4TN3vw/XcA1ndrRj4I/AAAAAAADx5E/_3GimctyfTk_QlSfwzw74wNUeqoOzHbhwCLcBGAsYHQ/s640/%2524.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-pynph4TN3vw/XcA1ndrRj4I/AAAAAAADx5E/_3GimctyfTk_QlSfwzw74wNUeqoOzHbhwCLcBGAsYHQ/s72-c/%2524.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/11/blog-post_56.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/11/blog-post_56.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy