Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Δήμος Πύργου: Νέα στοιχεία-έγγραφα για τα όρια της Τριανταφυλλιάς

Στοιχεία με βάση τα οποία ο χώρος της Τριανταφυλλιάς φαίνεται να βρίσκεται στα όρια του Δήμου Πύργου παρουσίασε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Τ...


Στοιχεία με βάση τα οποία ο χώρος της Τριανταφυλλιάς φαίνεται να βρίσκεται στα όρια του Δήμου Πύργου παρουσίασε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος μάλιστα όπως δήλωσε προχωρά και σε νομικές διαδικασίες για την αναγνώριση των νέων δεδομένων. 

Ο κ. Αντωνακόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα έκανε τις παρακάτω δηλώσεις: «Επιβάλλεται διαπραγμάτευση με την ανάδοχο εταιρεία Μεσόγειος και Άβαξ, σχετικά με την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα στερεών απορριμμάτων 45.000 τόνοι ανά έτος και την τιμή 62 ευρώ ανά τόνο απορριμμάτων. Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, μετά από πρόσκλησή μας συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μεσόγειος ΑΕ κ. Γεωργόπουλος.

Όπως ο ίδιος δημόσια ανέφερε στη συνεδρίαση, για πρώτη φορά είχε κληθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου σε συνεδρίαση με θέμα τη διαχείριση στερεών απορριμμάτων -εργοστάσιο Τριανταφυλλιάς, όταν του έθεσα τους εξής προβληματισμούς μου:

α) Ο Δήμος Πύργου είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της μονάδας με 13.000 τόνους σκουπίδια τον χρόνο.

β) Σήμερα όλοι οι Δήμοι της Ηλείας προσκομίζουν στην μονάδα της Τριανταφυλλιάς 50.000 τόνους σκουπίδια. Με μέτρια δραστηριότητα ανακύκλωσης, η ποσότητα θα φτάσει 35.000 τόνους/χρόνο. Η διαφορά μέχρι την ελάχιστη εγγυημένη των 45.000, σύμφωνα με τη σύμβαση θα πληρωθεί μέσω παρακράτησης από την εταιρεία Μεσόγειος και Άβαξ, των κεντρικών αυτοτελών πόρων (ΚΑΠ) των Δήμων.

γ) Η πληρωμή 45.000 τόνων σκουπιδιών τον χρόνο με 62 ευρώ/τόνο για 25 χρόνια και τα έσοδα από τη μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού από βιοαέριο που θα λειτουργήσει στην Τριανταφυλλιά, αποφέρουν έσοδα 75 εκατ. ευρώ στην εταιρεία. Ο επενδυτής θα βάλει 16 εκατ. ευρώ και άλλα 16 εκ. προέρχονται από το ΕΣΠΑ.

Τα κέρδη είναι πολύ ψηλά, σχετικά με άλλες μονάδες. Για παράδειγμα στο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου (Αρκαδία, Κορινθία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Λακωνία), η ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα είναι μόνο 100.000 τόνοι ετησίως. Ο τόνος κοστίζει 82 ευρώ και η επένδυση φτάνει 170 εκατ. ευρώ. Ο ιδιώτης επενδυτής βάζει 100 εκ. ευρώ και τα υπόλοιπα από το ΕΣΠΑ. Τα έσοδα για 25 χρόνια είναι 205 εκ. ευρώ -αναλογία 2:1-, όταν στην περίπτωση Τριανταφυλλιάς είναι 5:1!!!

Την περασμένη Παρασκευή συζητήθηκε στη Βουλή η περίπτωση ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και τα στοιχεία τα έδωσε ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης.

δ) Ο χώρος υλοποίησης της επένδυσης ανήκει αποκλειστικά στον Δήμο Πύργου, σύμφωνα με υπογεγραμμένα συμφωνητικά, με χάρτες και έγγραφα του Δασαρχείου, με την απόφαση της 667/2014 ΔΑΕ, για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος».

Προσφυγή στη δικαιοσύνη

Ο κ. Αντωνακόπουλος Παναγιώτης δήμαρχος Πύργου, μετά την εξεύρεση στοιχείων που αφορούν το ιδιοκτησιακό, όρισε νομικό σύμβουλο του Δήμου για αυτή την υπόθεση τον γνωστό ποινικολόγο Αντωνόπουλο Θεόδωρο, γιο του γνωστού για τους αγώνες του γύρω από τη λειτουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή, αείμνηστου Αντωνόπουλου Τάκη. Έγγραφα–φωτιά Ειδικότερα, ο δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έγγραφα που υποστηρίζουν την άποψή του για την ακριβή οριοθέτηση της Τριανταφυλλιάς. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα παρακάτω τέσσερα στοιχεία.

1ο: Συμφωνητικό ΦΟΔΣΑ και Μονής Φραγκοπηδήματος στις 10 Νοεμβρίου 2011, σε συμβολαιογράφο Πύργου (γιατί δεν πήγαν σε συμβολαιογράφο στην Αμαλιάδα;;) κ. Χριστοπούλου από κ. Κοκκαλιάρη Νικολέτα υπογράφει συμφωνητικό – πράξη μίσθωσης ακινήτου με εκπρόσωπο της Μονής Φραγκοπηδήματος στην οποία περιγράφεται ότι το ακίνητο έκτασης 265.400 τ.μ. ευρίσκεται στη θέση «Αγία Ξένη-Τριανταφυλλιά» της κτηματικής περιοχής της Τοπικής Κοινότητας Κορυφής Δημοτικής Κοινότητας Ιάρδανου του Δήμου Πύργου Αριθμός 10.806, πράξη μίσθωσης. 

2ο: Έγγραφο με αριθμό 11.683 το οποίο συνυπογράφεται από τον κ. Λυμπέρη Γιάννη, πρόεδρο ΦΟΔΣΑ και εκπρόσωπο της Μονής τροποποίηση του πρώτου εγγράφου και εδώ αναφέρεται ότι η έκταση ανήκει στον Δήμο Πύργου ολοκληρωτικά.

3ο: Το Δασαρχείο Πύργου είναι αρμόδιο για όλη την έκταση της επένδυσης, οι χάρτες του Δασαρχείου μας δείχνουν με ευκρίνεια ότι όλη η περιοχή της επένδυσης ανήκει στην Κορυφή δηλαδή στον Πύργο. Επίσης μια σειρά εγγράφων που έχουν κατατεθεί σε Δικαστήρια εκ μέρους του Δασαρχείου αποδεικνύουν το ίδιο γεγονός. Οποιαδήποτε παρέμβαση συντελείται στον χώρο της επένδυσης επιβλέπεται από το Δασαρχείο Πύργου.

4ο: Η Ανεξάρτητη Αρχή Αδειοδότησης μονάδων παραγωγής ενέργειας (ΡΑΕ) στην απόφασή της για αδειοδότηση παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από βιοαέριο στη Μεσόγειος ΑΕ με αριθμό 667/2014, αναφέρει ρητά ότι η έκταση της επένδυσης είναι εντός των ορίων Τοπικής Κοινότητας Κορυφής, Δήμου Πύργου.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κορυφής Μαρινόπουλος Μαρίνης του Νικολάου, όπως τονίσθηκε υποστηρίζει ότι η περιοχή ανήκε πάντα στην Κορυφή. Το ίδιο το έχει διαβεβαιώσει και ο πατέρας του που ήταν πρόεδρος της Κοινότητας παλαιότερα τη δεκαετία του 1980 (’82 – ’86). Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που διαθέτει ο κ. Αντωνακόπουλος, με επιστολή του στον κ. Γεωργόπουλο, επαναφέρει την ολοκλήρωση της Διαπραγμάτευσης σε σύντομο χρόνο και ζητά να δεσμευτούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τη Διοίκηση του ΦΟΔΣΑ, ότι θα προστατεύσουν τα συμφέροντα και μόνο των πολιτών.

Διαφορετικά όπως είπε, όλα είναι πιθανά…. Διότι με βάση τον ιδιοκτήτη της έκτασης και πρόεδρο Μαρινόπουλο Μαρίνη, θίγεται ποιος Δήμος επιβλέπει τεχνικά το έργο, ποιος Δήμος παίρνει τουλάχιστον 1% επί των εισπράξεων και γενικότερα, αλλά ανταποδοτικά…..

www.patrisnews.com

COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Δήμος Πύργου: Νέα στοιχεία-έγγραφα για τα όρια της Τριανταφυλλιάς
Δήμος Πύργου: Νέα στοιχεία-έγγραφα για τα όρια της Τριανταφυλλιάς
https://4.bp.blogspot.com/-DIjYClatB44/XcAwkfEcz_I/AAAAAAADx4Y/q7qB2ncioy0JldaVHv-CTUPnA55as2VfACLcBGAsYHQ/s640/P9-696x358.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-DIjYClatB44/XcAwkfEcz_I/AAAAAAADx4Y/q7qB2ncioy0JldaVHv-CTUPnA55as2VfACLcBGAsYHQ/s72-c/P9-696x358.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/11/blog-post_87.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/11/blog-post_87.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy